Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Príspevok od používateľa STomko »

To by fungovalo ak by sa jednalo o zasielku na dobierku, resp. zasielku ktoru som uz nezaplatil. Inak si neviem predstavit co dobre by z toho vzislo. Predajca ma peniaze a argumentoval by len tym, ze som si to neprevzal. Ako by som ja dokazal ze zasielka bola vykradnuta a preto som ju neprevzal? Ja by som predsa ziaden dokaz v rukach nemal.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

aacid napísal:rob ako myslis, ja som chcel iba poradit. prevzaty balik == balik bol v poriadku.
Obal balika si chcel povedat. Obsah asi tazko. Rengenove oci nema nikto. Co keby si Posta nevsimla ukradnuty obsah?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tak musím napísať pozitívnu skúsenosť s riešením sporu v obchode wish.com.

Po pár nákupoch som tam kúpil drahšiu vec a prišiel mi fake. Tak som im včera večer napísal, poslal fotku...bola tam poznámka že riešenie potrvá pár dní...dnes mi došla správa že mám plný refund a peniaze už sú na Paypal.

Pritom tovar čo som kupoval mal od všetkých 5 hviezd a aj konkrétny predajca mal vysoké hodnotenie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tiez som riesil spor na wish.com. Islo o naramok pre svokru, klasicka bizuteria, ale jej sa to pacilo. Tak za tych 5 ci 6 eur som objednal, prisiel a ked som jej to dal, tak bol na nom flak. Kedze islo o naramok v podobe naramku na hodinkach, ktory bol z kovu a v dakej ruzovo-zlatej farbe, tak cistenie chemikaliou by to asi zmylo farbu. Tak som naramok odfotil aj s tym flakom co tam bol, poslal tu fotku do sporu a asi za 3 az 5 dni som mal peniaze na uctu. Predca som k tomu ani nevyjadril a nepisal mi omacky ako to maju vo zvyku na Aliexpresse.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

STomko napísal:To by fungovalo ak by sa jednalo o zasielku na dobierku, resp. zasielku ktoru som uz nezaplatil. Inak si neviem predstavit co dobre by z toho vzislo. Predajca ma peniaze a argumentoval by len tym, ze som si to neprevzal. Ako by som ja dokazal ze zasielka bola vykradnuta a preto som ju neprevzal? Ja by som predsa ziaden dokaz v rukach nemal.
nechapes ten rozdiel? ked balik preberies a potom chces reklamovat, tak je na tebe nieco dokazovat, ci sa nesnazis si tovar nechat a ziskat naspat peniaze.
pokial balik nepreberies, tak sa vracia naspat. a ked sa vrati naspat vykradnuty balik tak je na 100% jasne ze ty s tym nemas, lebo si ho ani neprevzal. pochop ze objednanim a zaplatenim vznikla medzi vami ista zmluva, ziadny obchod si nedovoli zobrat peniaze a ked sa mu vrati tovar tak povie ze mal si si ho prebrat, peniaze su nase... v najhorsom by si od teba znova vypytali postovne (ktore bolo ale predpokladam zadara)... myslis z nejaky cinsky obchod co ma denne tisice objednavok sa bude teba snazit oje*** na 20tich eurach?

a ja ti tu nepisem svoj nazor, pisem ti z vlastnych skusenosti.
baldorex
Addict
Addict

Čiže tvoje riešenie je neprebrať zásielku a čakať kým pôjde naspäť do číny, pôjde to tam kľudne aj mesiac, potom sa doťahovať s obchodníkom a nakoniec aj tak kontaktovať Paypal?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nerozumiem preco by si sa mal dotahovat s obchodnikom?

na poste nepreberiem zasielku, rovno napisem obchodnikovi ze zasielka nebola v poriadku tak som ju poslal spat. uz sa mi stalo aj to ze obchodnik rovno poslal novy kus (kedze jemu tracking napise ze zasielka nebola prebrata a vracia sa naspat). alebo bude cakat kym sa vrati a potom ti posle novy kus.

stale lepsie ako mat v ruke prazdny balicek a nemat peniaze, nie?
baldorex
Addict
Addict

Nie, pretože otvoríš spor na Paypal a peniaze máš na účte, skôr ako vybavíš komunikáciu s obchodníkom....
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mhm, lebo preto sem STomko pisal ze ma problem, lebo otvoril spor na Paypale a mal to vybavene hned...

ale ja ozaj nemam potrebu sa s tebou hadat, ja som sem len napisal nieco co viem ze funguje, nezalezi ci platis cez paypal alebo cez cokolvek ine. proste sedliacka logika hovori ze ked sa mi snazi do ruky strcit nieco co je viditelne nekompletne alebo poskodene, tak si to nepreberiem. netreba potom ziadne spory riesit.

nesuhlasis s tym, super pre teba :)
baldorex
Addict
Addict

On ale spor neotvoril, ale riešil to s obchodom, ktorý sa k tomu postavil negatívne.

Preto som mu navrhol riešiť to cez Paypal, kde by to trvalo pár dní.

Tvoje riešenie je na týždne.

Čo si vyberie stomko je na ňom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

posledna veta jeho prveho prispevku hovori ze otvoril spor cez paypal.
baldorex
Addict
Addict

Jo nejak mi to uniklo, čiže už je to v riešení a behom tohoto týždňa by nám mohol napísať výsledok.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Case s paypalom som otvoril len v piatok. Kazdopadne dam vediet ako to dopadne.

Tak dnes prisla prva odpoved... neviem ci som vobec cakal nieco ine :D Toto som im predsa zaslal uz niekolko krat. Ak bude dalsia odpoved v style "vdaka, ale formular nepreukazuje fakt ze zasielka bola vykradnuta" tak rovno dam ten case eskalovat.
Dear Customer,

We apologize for the inconvenience occurred with your order.

Could you please provide your local post office with the tracking number of your order? Please ask them to write the certificate of package weight issued by post office and send this file to us via e-mail at [email protected] . So we can better work out a solution for you.
Please write your order number or PayPal case ID in the title of the e-mail and inform us after you have sent it.
Tak na tie informacie, co som poslal mailom ako ma ziadali, odpisala znova "Daisy" ktora ma uz niekolko krat odbila:
Thank you for your e-mail.

For your order XXXXX,just as we mentioned ,it can't prove it is empty .
For your order XXXXX, could you please kindly accept 500 points and keep it?

For your reference,100 points=1USD,and you can get more information about points in the link as below:
Odpisal som im mailom, ze to samozrejme neakceptujem a nech toto updatnu do case na Paypal, a ze to s radostou budem eskalovat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Riesim taku vec na Ali. Otvoril som dispute, pretoze tovar neprisiel asi za 2 a pol tyzdna. Predajca odmietol s tym, ze mam cakat. Tak som dal opat rovnaky navrh s cim neusuhlasil. Do toho vstupil Aliexpress o 3 dni a dali mi plny refund, kedze tovar som nedostal. O asi 5 dni skocilo, ze refund uspesny. Ubehli uz zo 3 tyzdne a peniaze stale nemam na ucte. Pritom bankovy ucet a karta, ktora je pridelena na Ali je rovnaka, funkcna. Na Ali uz len svieti, ze Date Received a je tam 1. aprila uvedene. Ale na ucte ani stopy po peniazoch.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

refund na kartu sa v mnohych bankach pripise k datumu povodnej platby, pozeras dobre?
baldorex
Addict
Addict

Dva a pol týždňa? Nemyslel si mesiaca?
Ja by som počkal do konca týždňa, sú tam sviatky a prevod medzi bankami chvíľu trvá.

Refund cez Paypal 2 mesiace starej platby sa mi na kreditnú kartu v mbank pripísal s aktuálnym dátumom.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Paypal mozno.. ked ide refund priamo na kartu tak sa to refunduje k datumu transakcie -> priamo dana transakcia sa proste revertne.
baldorex
Addict
Addict

Čo znamená priamo na kartu?
Veď aj Paypal mi vrátil platbu priamo na kartu.
Na ali sa platí cez alipay, čo je čínsky klon Paypal, refund bude fungovať podobne.

Negovanie platby k pôvodnému dátumu som mal iba keď som platil kartou
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mate pravdu, refund bol spatne k datumu platby. To viete, ked mate miliony na ucte, tak tych 20 eur co vam pripisu si nevsimnete :D
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa host5 »

Caute,

poslednu dobu mi začali vyskakovať reklamy na wish.com tak som to dnes pozrel.

Našiel som tam veľa podozrivo lacných veci ako napríklad 14" notebook za 1 euro. V popise píše, že balík obsahuje laptop, charger, manual.

Skúšal už niekto nejakú takúto elektroniku za 1€?

Diks.
Napísať odpoveď