Pneumatiky & Disky
Re: Pneumatiky & Disky
To zalezi. Teoreticky sa lisit nemoze vobec, prakticky som este nepocul, ze by niekto robil problemy kvoli 2-3mm rozdielu. Disky si mozes nechat aj dopisat do TP pokial maju homologizaciu pre tvoje auto (vacsinou potrebujes TUV atest). Ja som zrovna dnes zapisoval do TP disky s ET40, pricom originaly maju ET az 53.
Viete niekto prosim poradit letne pneu 205/45 R16 ? Cenovo cca do 60 eur za kus.
Jazdim vacsinou po meste.
Co som pozeral nejake na internete tak vacsinou cenovo do 60 eur boli take, ktore mali valivy odpor E, prilnavost na mokrej vozovke C a hlucnost 71 dB. Take hodnoty mala aj Matador 205/45 R16 MP47 Hectorra 3 83Y, ktore su oznacene ako najpredavanejsie za rok 2017. Je nieco take podla vas dostacujuce ? Alebo pozerat sa po niecom lepsom ako odpor E a mokra vozovka C ?
Dakujem
Jazdim vacsinou po meste.
Co som pozeral nejake na internete tak vacsinou cenovo do 60 eur boli take, ktore mali valivy odpor E, prilnavost na mokrej vozovke C a hlucnost 71 dB. Take hodnoty mala aj Matador 205/45 R16 MP47 Hectorra 3 83Y, ktore su oznacene ako najpredavanejsie za rok 2017. Je nieco take podla vas dostacujuce ? Alebo pozerat sa po niecom lepsom ako odpor E a mokra vozovka C ?
Dakujem
Ak nie si mestský trhač asfaltu, tak do mesta by ti to malo hravo stačiť. Keď som pred rokom riešil podobný rozmer, z viacerých strán mi bolo doporučované ísť skôr do Barumiek, sú v rovnakej cenovej kategórii, ale sú vraj o trochu lepšie.
Inak tesne nad tvojim limitom sa pohybujú Hankook K125 Ventus Prime3 205/45 R16, ktoré už majú hodnotenie C/A/71db..
https://pneumatiky.heureka.sk/hankook-k ... 5-r16-83v/
Inak tesne nad tvojim limitom sa pohybujú Hankook K125 Ventus Prime3 205/45 R16, ktoré už majú hodnotenie C/A/71db..
https://pneumatiky.heureka.sk/hankook-k ... 5-r16-83v/
-
Duressae
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ma tu niekto skúsenosti z gumami SAVA intensa uho2 ? Alebo celkovo tato značka ? Mesačne najazdím cez 1000km a rozmer by siel 225/50 r17 na Audi A4 cize 2T auto. Prip mozte aj poradiť nejaké preumatiky.
Presne tento model som tento rok kupil, po 200km mozem zatial len chvalit. V zakrutach pekne drzia a na dobrom asfalte su krasne tiche. Sava ako znacka patri pod Goodyear, takze kvality by som sa nebal.
Mam teda 225/45/R17, ale jazdne vlastnosti budu asi totozne. Za mna urcite ano, su sice aj lepsie gumy, ale 2-3x drahsie.
Mam teda 225/45/R17, ale jazdne vlastnosti budu asi totozne. Za mna urcite ano, su sice aj lepsie gumy, ale 2-3x drahsie.
-
tacosi
Moderátor
A4 nema 2T ani zdaleka kamoDuressae napísal:na Audi A4 cize 2T auto.
-
Arkaz
Addict
presne tie idem kupit tiez. 215/50/17 na volvo s60. maju velmi dobry index na vode A a 66dB v tomto rozmere takze za mna super. zimne mam sava eskimo a spokojnost. stoja 62€ kus takze super.
A4 ma niekde okolo (alebo pod) 1,5 tony. Dokonca 2 tony nema ani A6, A7, ci A8, pokial sa nebavime o pancierovej A8, ta ma 3,5 tony.
-
Arkaz
Addict
nj v dnesnej dobe hlinikovych kasni malo aut atakuje 2T. zvycajne len SUV. moja xc70 ma 1850kg a s60 cca 1600kg.
-
Duressae
Light Star
Som mohol dopisat ze obcas mam pripojeny vozik a ten o sebe nalozeny vazi od 600-800 kg cize tie gumy musia nieco aj tahat hlavne chudak predne cize auto + vozik
Tento rok ma čaká nákup nových pneu na moje vozítko. Potrebujem tam 245/45 R17 podľa papierov. Second hand gumy tam nechcem dať, pretože minule som jedny také kúpil a hučia + hádžu aj keď sú vyvážené (na zimných to nerobí). Pozerám po niečom, čo bude cenovo dostupné.
Minule som videl ponuku na gumy značky Altenzo sports comforter. Vraj je to austrálska značka, nejaká kooperácia Austrálčanov, Nemcov a Šikmáčov. Všade čítam, že tie gumy sú za tú cenu úplne mega. Nemáte niekto reálne skúsenosti ešte predtým, než ich kúpim?
Minule som videl ponuku na gumy značky Altenzo sports comforter. Vraj je to austrálska značka, nejaká kooperácia Austrálčanov, Nemcov a Šikmáčov. Všade čítam, že tie gumy sú za tú cenu úplne mega. Nemáte niekto reálne skúsenosti ešte predtým, než ich kúpim?
Čo znamená cenovo dostupné? Dať ~100€ za novú pneumatiku pri takom rozmere mi príde adekvátne.
Ja sa orientujem skoro výhradne len podľa testov. V tomto máš kopu testovaných pneumatík približne v cene okolo 100€, takže by som to určite neriskoval s nejakou neznámou značkou, pri ktorej môžeš možno ušetriť pár €.
Test letních pneumatik 245/45 R17 (2018)
Ja sa orientujem skoro výhradne len podľa testov. V tomto máš kopu testovaných pneumatík približne v cene okolo 100€, takže by som to určite neriskoval s nejakou neznámou značkou, pri ktorej môžeš možno ušetriť pár €.
Test letních pneumatik 245/45 R17 (2018)
Zabudol si dopisat, ze vozik ma svoje vlastne kolesa po ktorych jazdi, ze je len tahany a na pneumatiky auta to nema daky vplyv. Okrem toho si este myslim, ze s vozikom jazdis raz za cas, napriklad 1 az 2x mesacne ked potrebujes nieco odviest, pricom nie vzdy je plne nalozeny. Cize riesit vozik nema absolutne ziadny vyznam pri vybere pneumatik, skor sa treba zamerat na spravnu geometriu auta a tiez spravny tlak v pneu.Duressae napísal:Som mohol dopisat ze obcas mam pripojeny vozik a ten o sebe nalozeny vazi od 600-800 kg cize tie gumy musia nieco aj tahat hlavne chudak predne cize auto + vozik
Pilifo, veľká vďaka za ten test. Ja som zase testy moc nepovažoval za relevantné, lebo častokrát sa tam objavili v kuse dookola len tie isté značky, kde výsledok bol takmer vždy rovnaký, ale tento test je trošku iný.
Som veľmi prekvapený zo značky Landsail, ktorá sa umiestnila na peknom 5tom mieste. Pozeral som cenu, tá je až príliš lákavá a recenzie veľmi pozitívne. Takže asi som našiel vhodného adepta. Počkám ešte do večera, či ma niekto od toho neodhovorí a potom ich objednám.
Som veľmi prekvapený zo značky Landsail, ktorá sa umiestnila na peknom 5tom mieste. Pozeral som cenu, tá je až príliš lákavá a recenzie veľmi pozitívne. Takže asi som našiel vhodného adepta. Počkám ešte do večera, či ma niekto od toho neodhovorí a potom ich objednám.
mna na landsail uz nahovarali minuleho roku (tusim nejake ls888 alebo take cosi) vraj overene ciny
akoze bol som taky dost budget oriented v tom case ale aj tak som skoncil u hankookov. Nejak tym cinam nedokazem doverovat, ale to je moj blok.
Tym som chcel povedat len ze smelo do toho
akoze bol som taky dost budget oriented v tom case ale aj tak som skoncil u hankookov. Nejak tym cinam nedokazem doverovat, ale to je moj blok.
Tym som chcel povedat len ze smelo do toho
-
guess.whoo
Redeemer
ja do nich buduce leto tiez pojdem..teraz mam hankooky a hucia ako zenska ked ma kramy. mozno ich zoslaham skor aby som mal zamienku na kupu 
Ja som bral toto(minule) leto Hankook K125 Ventus Prime3 225/40 R18 92W a nezdaju sa mi hlucne, skor taky sedy priemer co sa jazdnych vlastnosti tyka je nieco, co by som im ja vytkol.
odkial kupujete pneu a disky? mate nejaky overeny eshop? Nerad by som a kupil nejake stare, co im lezia na sklade priliz dlho
-
hojko
Site Admin
Shwollo: Ked som kupoval ci letne, ci zimne, tak som dvihol telefon, zavolal do shopu a spytal sa, ze ci mi vedia zistit DOT. Viacmenej vsade vedeli, niekde hned, inde poslali na mail. Takze som logicky kupoval potom uz len podla ceny.
a boli tam velke rozdiely? v DOT