Strana SaS

Diskusie na politické témy...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: SaS - Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa heker »

Si "ohromny" diskuter a mas "neprestrelne" argumenty. Inym slovom, si proste idiot, ibaze idiot bez argumentov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Si sa opustil. :wink:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Z jednej strany ty vidis uznavacov Sulika za svedkov Sulikovych alebo inu vieru. Z druhej strany mas ale ty sam vieru ze z principu by to s nim bolo zlo. Zly zly neoliberalizmus. Vsak teraz sa mame lepsie. Vlada spravila brutalnu reformu a svita na lepsie zajtrajsky. Taliani budu vyhnani.
hughito
Redeemer
Redeemer

Negatívne vplyvy neoliberálnych politik som tu za tie roky dokladoval už toľkokrát, že by ťažko počítalo. Čiže to nie je o žiadnej viere, ale o presvedčení, ktoré stojí na faktoch. Ja nezvyknem "veriť." Pre pracujúceho človeka, ktorý maká za mzdu, neoliberalizmus nemá čo priniesť. Zvyknem sledovať aj parlamentné rozpravy, SaSkári tam pravidelne obhajujú záujmy podnikateľov, takmer všetko hodnotia cez ich prizmu. Preto ma fascinuje, koľko ľudí sa nechalo zmagoriť a dokáže ich voliť.

Odbornosť SaS je niečo, ako ružový jednorožec. Čistá fantázia, viď.:
V novej reforme zdravotníctva SaS sa dozviete, že:

"Po zavedení odvodového bonusu bude verejná, solidárna časť zdravotníctva financovaná cez odvod v predpokladanej výške 9% zo všetkých príjmov. To by malo vygenerovať objem zdrojov potrebný po realizácii tu uvedenej reformy zdravotníctva"

Pripomínam, že práve táto reforma mala dokázať, že 9% zdravotný odvod bude stačiť. Ona to však vôbec nedokazuje. Efekt opatrení nie je vôbec vyčíslený, podobne ako výnos 9% odvodu. Je to iba obkecané - malo by to stačiť. Po roku príprav reformy sme sa teda posunuli do dojmológie. V poriadku, tam ste v bezpečí.
Zdroj: FB Marian Janos

Posledné tri vety: neviem, o čom píšeš. Tiež si sa začal opúšťať?
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Hhrozba privatizácie nemocníc spočíva v tom, že by mohli byť "predané" do rúk nejakého oddaného sponzora. Trh by v konečnom dôsledku tento problém vyriešil, keďže nemocnice so zlým vedením by skrachovali a dopyt po zdravotnej starostlivosti by spôsobil, že by bol silný tlak na to aby sa našiel schopná firma, ktorá by bola ochotná vybudovať funkčnú a ekonomicky sebestačnú nemocnicu... Ale dovtedy by bolo v regióne, kde by tento problém nastal naozaj najlepšie radšej neostať chorý.

Jednou vetou, treba sa pripraviŤ na to, že to ani zďaleka nebude bezbolestný proces, straty na životoch sú tiež reálna hrozba.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

existuju 2 moznosti, bud sa zakonzervuje aktualny stav alebo sa s nim nieco zacne robit
SaSka navrhla nejaku zmenu, je na spolocnosti, aby si z toho zobrala to nejlepsie, nikto netvrdi, ze sa to musi schvalit od A do Z a ani to nikto zo SaSky necaka
hughito
Redeemer
Redeemer

Trápnučký predseda Riško sa zase raz vyznamenal.

SULÍK TRPÍ, LEBO VO SVIATOK MAJÚ VOĽNO AJ PREDAVAČKY

Sulík ako europoslanec s desaťtisícovým platom a 80-timi pracovnými dňami v roku nemá čas ísť so svojou dcérou do hračkárstva. Polutujme ho. Jedno zdieľanie - jeden lut.

Ja neviem, ale keď má Sulík čas chodiť na jahňacinku lietadlom do Salzburgu, prečo nenaloží dcérku do lietadla a nekúpi jej bublifuk vo Frankfurte?
Prílohy
29570586_1665599933553761_2573413385329419312_n.png
29570586_1665599933553761_2573413385329419312_n.png (18.26 KiB) 982 zobrazení
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Si chudáčik. Čo predavačky v pokladni kina a divadla, čo teda na pumpe?

S jeho úvodným - pôvodným statusom maximálne súhlasím.

Jeho status nebol vôbec o tom čo tam máš napísané.

A tu je reakcia na komentáre k tomu statusu, rovnako súhlasím.

"12 TISÍC KOMENTÁROV KVÔLI ZAVRETÝM OBCHODOM
Samozrejme nie všetky som čítal, ale v tých pár stovkách, ktoré som prečítal, sa opakovali najmä tieto tri dôvody pre zavretie obchodov vo sviatok:
1. musíme chrániť predavačky
2. ľudia pôjdu do prírody
3. dá sa nakúpiť aj deň pred
I keď tých pár dní v roku zavreté obchody rozhodne nie sú najväčším problém, považujem túto diskusiu za dôležitú pre našu spoločnosť. Ide o to, či ľudia sú schopní o sebe rozhodovať sami, alebo či im má štát diktovať, kedy musia robiť a kedy musia oddychovať.
Opakujem, nevravím, že obchody MUSIA vo sviatok byť otvorené. Nevravím ani to, že predavačky MUSIA vo sviatok robiť. Vravím, že štát nech sa do toho nemieša. Ľudia si najlepšie vyberú, či chcú byť v prírode, v kine alebo v obchode.
.
K trom vyššie uvedeným dôvodom si dovolím uviesť nasledovné:
1. určite sa nájdu aj také predavačky, ktoré sú rady, že nemusia vo sviatok ísť do roboty. Ale také by sa našli aj čašníčky, pumpárky, kuchárky, recepčné, uvádzačky v kinách a iné. Tie si nezaslúžia voľno vo sviatok? A naopak, nájdu sa aj také predavačky, ktoré práve vo sviatok pracovať chcú, lebo zarobia okrem platu aj príplatok za sviatok. Preto by štát nemal diktovať ľuďom, kedy smú a kedy nesmú pracovať, ale mal by to nechať na nich. Teraz totiž robíme z predavačiek chránený nesvojprávny druh.
Neznie to síce populárne, ale žiadna predavačka nepracuje, lebo ju k tomu niekto donútil. Ona si svoju prácu vybrala dobrovoľne spomedzi viacerých (i keď možno zlých) možností. Ak jej práca vo sviatok alebo v nedeľu významne prekáža, môže ísť pracovať inam. Obzvlášť v dnešnej dobe to naozaj nie je veľký problém. To samozrejme neznamená, že každá jedna predavačka ihneď nájde náhradnú robotu, to však nie je dôvod obmedzovať 5 miliónov ľudí.
2. áno, ak budú zavreté obchody, ľudia budú robiť niečo iné, možno aj pôjdu do prírody. Podstatná vec je, že do prírody môžu ísť aj keď sú obchody otvorené. Opäť sme totiž pri otázke, či štát má ľuďom diktovať, kedy nesmú nakupovať. Ak áno, potom automaticky súhlasíme s tým, že ľudia nie sú dostatočne svojprávni a nakupovanie vo sviatok im treba zakázať. Ale potom buďme dôslední - ľudia vysedávajú veľa pred telkou. Poďme im zakázať pozerať televíziu viac ako štyri hodiny denne. Alebo zriaďme komisiu, ktorá zakáže vysielať tie najstupídnejšie programy (s týmto by som možno aj súhlasil, keď vidím občas tie braky v telke :-); to bol samozrejme vtip). Poďme zakázať mastné jedlá a sladené nápoje. Zakážme fajčenie, alkohol, hazardné hry, lebo veď ľudí musíme chrániť a oni sami to nevedia. Potom budeme síce žiť zdravo, ale vo svete plnom zákazov a príkazov a štát nám bude diktovať ako máme žiť.
3. Určite sa dá nakúpiť aj deň pred sviatkom, existujú predsa mrazničky a chladničky a existujú aj domáce pekárničky a aj tie rožky vedia byť vo sviatok čerstvé a teplé. Ale tak otázka nestojí. Otázka je, prečo to tak musí byť? Prečo musím nakúpiť deň pred sviatkom ale do kina môžem ísť aj vo sviatok, rovnako do reštaurácie, cukrárne či kaviarne?
Navyše, Slovensko má sviatkov najviac v Európe (po Luxembursku), veľa z nich máme len my a hranice sú blízko. A tak vo sviatok je na rakúskych hraniciach kolóna áut smerom do Parndorfu. Košičania si odskočia do Maďarska, Skaličania do Hodonína atď. Fakt neviem, čo sme týmto dosiahli.
.
Tak pozdravujem všetkých diskutérov pod predvčerajším statusom. Skúste prosím uviesť argumenty. Dôvody, prečo by mali byť práve obchody a práve vo sviatok zatvorené. Lebo ja v tom vidím v prvom rade obmedzenie vašej osobnej slobody. Ja viem, kvôli tým pár sviatkom sa svet nezrúti, ale nepodceňujte to. Štát kradne slobodu po krôčikoch, zato s obrovskou vytrvalosťou."
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Hughito, si chudak. Najviac sa mi paci, ze temu o SaSke zivis prave ty, odporca SaSky, takymto spamom o Sulikovi a SaSke, kde sa musis verejne vyplakat z kazdeho ich statusu a komentu s ktorym ty nesuhlasis. Tvojim stylom napisane, trapnucky si tak akurat ty, na tomto fore.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

V tejto diskusii sa mi zda najsmiesnejsie, ze napr. marxista Blaha sa zasadzuje sa dodrziavanie krestanskych tradicii. Celkovo politicke smery u nas su dost nevyvinute a v niektorych bodoch len slepo nasledujeme co sa deje na zapade, bez pochopenia podstaty danych javov. Tu ratam aj tuto diskusiu, kde sa kovani laviciari, komunisti a pod. a podobne vzrusuju nad Velkou Nocou, ktoru este par desatroci dozadu povazovali za nutny neduh. Toto je ale typicke aj pre ine politicke smery na Slovensku, kde to tiez casto nabera humorne odtiene.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

veru suhlasim, ze ludia maju mat slobodu kedy pojdu nakupit. Akceptoval by som, ze povedzme by bol v roku jeden hlavny sviatok kde by muselo byt vsetko zatvorene , ale v ostatne sviatky by som to nechal na zamestnavatelovi a zamestnancoch.
hughito
Redeemer
Redeemer

mLuks napísal:Hughito, si chudak. Najviac sa mi paci, ze temu o SaSke zivis prave ty, odporca SaSky, takymto spamom o Sulikovi a SaSke, kde sa musis verejne vyplakat z kazdeho ich statusu a komentu s ktorym ty nesuhlasis. Tvojim stylom napisane, trapnucky si tak akurat ty, na tomto fore.
Mňa baví táto citlivosť svedkov sulíkových. Čiže treba pokračovať.

gogo956:
ale v ostatne sviatky by som to nechal na zamestnavatelovi a zamestnancoch.
Čiže na zamestnávateľoch. Čiže by bolo otvorené, lebo zisk. Vybavené.

eMPiko: Kto a kde sa tu vzrušoval nad Veľkou nocou? Píšeš tu čosi nepochopení, ale sám spájaš dva nesúvisiace javy dohromady. Teda faktický stav počas sviatkov, ktoré sú v platnosti a na druhú stranu samotnú existenciu rôznych sviatkov. Za mňa ako ľavičiara a ateistu - nech sa zrušia všetky kresťanské sviatky, lebo pre mňa nič neznamenajú - za to by som ich vedel nahradiť inými, občianskymi/humanitnými/spomienkovými. Každopádne, realita je taká aká je.

A na ukážku ideálny svet podľa Sulíka, z FB. Sloboda kupcu rukavíc bola zachovaná, orodujme óóó veľký Sulík (prepáčte za moju trápnosť):

Svetluška Bludička Neviem, co sa vsetci zavzdusnuju a pred sviatkami zasobuju, akoby mal udriet hladomor. Okolite staty soboty do 12h, s vynimkou velkych supermarketov, nedela zavrete, sviatok zavrete. A nik ani nemukne, nik neskrachoval, vsetci su s tym ok.

Zazila som situaciu, kedy som pred Vianocami brigadovala v obchode zo sport.vybavou. Stedry den, polovica Eurovey zavreta, vratane Billy. My otvoreni. Do 15h. Prisiel presne 1 zakaznik si kupit lyziar.rukavice. Hovadsky sa to oplatilo, predavackam v pocte 2ks (este sme mali zrazku, za nizku trzbu a nesplnenie planu!), retazcu-za nasu mzdu vtedy este bez priplatku, za najom a chod prevadzky.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tvoj posledný odsek rieši trh.
Ak ľudia prestanú chodiť vo sviatok do obchodu, obchodníci zavrú aj sami, bez potreby starania sa štátu.
Ten dopyt tu však je

To že mali zamestnanci zrážku, to je chyba obchodu a zamestnancov, že sa na takom niečom dohodli, resp že taký deň nemá výnimku.

Úbohý svedok komunistický :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak potom zakazme pracu vo sviatok aj pre vsetkych ostatnych, mozme zacat od cerpacich stanic,cez policajtov,hasicov,nemocnice, autobusovu, zeleznicnu a letecku dopravu a samozrejme aj armadu. Ved aj to su ludia s rodinami ci nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

baldorex napísal:Tvoj posledný odsek rieši trh.
on nerozumie argumentom

bude splietat o zakazoch, pritom ak by trochu rozmyslal, tak by pochopil, ze kde nie je dopyt, tam sa neoplati mat otvorene...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tiez mi to prijde nahlavu nieco zakazovat na urovni statu. Vsak nech si kazdy rozhodne. Taka jednota ci co v trnavskom zrusila Nedele lebo mali male trzby. Inak by sa mali pytat predavaciek/cov urcite tam pracuje kopa mladych ludi ktory by radsej zarobili viac cez ten sviatok/nedelu. Este pochopim Vianoce, ale robit to pri kazdom blbom sviatku je na hlavu.
hughito
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal:tak potom zakazme pracu vo sviatok aj pre vsetkych ostatnych, mozme zacat od cerpacich stanic,cez policajtov,hasicov,nemocnice, autobusovu, zeleznicnu a letecku dopravu a samozrejme aj armadu. Ved aj to su ludia s rodinami ci nie?
To sa tu riešilo tisíckrát. Inak také pumpy majú dobre riešené v Taliansku či Rakúsku, ako som to teraz zažil. Pumpa je otvorená, ale len v samoobslužnom móde. Čiže treba investovať do tohto a bude super, ak si voľno užijú aj pracovníci a pracovníčky púmp. Policajti, hasiči, lekári atď. fungujú v inom režime, argumentovať nimi je čistá demagógia. Detto doprava.
beardie
Redeemer
Redeemer

este si zabudol na vsetky zabavne a volnocasove podujatia
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito, v poriadku, hasicov,vojakov,policiu,nemocnice z toho vynechajme,ano maju iny rezim a status. Ale restauracne zariadenia ci zabavne podniky kazdeho druhu by ale mali byt potom zatvorene- to su bezne povolania. Takze ked niekto pojde s rodinou do prirody tak si nebude moct ani dat obed, ci kupit horalku v bufete ak nebude mat samoobsluzne automaty. A nekupi ani ten benzin do auta, pretoze na Svk je samoobluznych cerpaciek asi minimum. A tiez nezabudat na televizne vysielanie: nikto nebude moct byt v praci, takze vsetko iba zo zaznamu a spustene den vopred.. Ak priznat pravo nepracovat cez sviatky, tak potom vsetkym. Potom ale nezabudnut na jednu vec: akonahle budu musiet zamestnavatelia investovat do samoobsluznych zariadeni na svojich prevadzkach, tak o to menej budu potrebovat zivych zamestnancov aj v bezne pracovne dni.
hughito
Redeemer
Redeemer

Gogo ale toto sú sľabučké argumenty, ktoré ani nemyslíš vážne, lebo ty a tebe podobní chcete "slobodu" nakupovania cez sviatok pre Riška. Čiže len účelovo zavádzaš. Ja som rád, že sa aspoň časti pracujúcich sa polepší v tomto ohľade a nemusia byť nonstop zavretí v nejakom Kauflande. Reštauračný (turistický) biznis je tiež špecifický, pretože cez to voľno tam teoreticky príde najviac ľudí, detto rôzne služby v danej oblasti (a takýchto robôt je oveľa viac a tí ľudia o tom vedia, v podstate je to podobné tej polícii/hasičom/lekárom). Do aquaparku príde najviac cez víkend/sviatok/voľno, pretože to tak proste je, nepríde tam najviac ľudí cez bežný pracovný deň, ktorý je skrátka od pondelka do piatku. Ale ako si napísal vyššie, keby naozaj platilo toto:

ale v ostatne sviatky by som to nechal na zamestnavatelovi a zamestnancoch.

bol by to ideálny stav. Ak by mali pracujúci v aquaparku také postavenie, že by sa mohli rozhodnúť, či im ten 100% príplatok stojí za to, alebo chcú radšej voľno - tak holt, bol by zavretý aj aquapark. Svet by sa určite nezrútil. Každopádne, bol to takisto nepoctivý argument z tvojej strany, lebo ty v skutočnosti vôbec nie si za to, aby si medzi sebou niečo dohadovali zamestnanci a zamestnávatelia. Ty si za diktát zamestnávateľov. Tak buď prosím ťa férový. :wink:
Napísať odpoveď