Nezaplateny benzin na pumpe
-
3311adrian
Novice
Nezaplateny benzin na pumpe
Zdravím,
stala sa mi taká zaujímavá vec. Platil som na pumpe za benzin a k tomu som si zobral aj bagetu. Pokladnicke som všetko nahlasil a zaúčtovala mi len tú bagetu. O pár hodín mi volala polícia že mám nezaplateny benzin. Našťastie to nebolo tak ďaleko a dalo sa to ľahko zaplatiť. Bola to chyba pokladnicky že to nezauctovala alebo moja že som neskontroloval blocek? Bol by som zvedavý čo by sa dialo keby tankujem v nemecku a na slovensko mi zavolaju policajti že som niečo nezaplatil.
stala sa mi taká zaujímavá vec. Platil som na pumpe za benzin a k tomu som si zobral aj bagetu. Pokladnicke som všetko nahlasil a zaúčtovala mi len tú bagetu. O pár hodín mi volala polícia že mám nezaplateny benzin. Našťastie to nebolo tak ďaleko a dalo sa to ľahko zaplatiť. Bola to chyba pokladnicky že to nezauctovala alebo moja že som neskontroloval blocek? Bol by som zvedavý čo by sa dialo keby tankujem v nemecku a na slovensko mi zavolaju policajti že som niečo nezaplatil.
Re: Nezaplateny benzin na pumpe
no budes stihany v nemecku, tam sa s tym neseru, ked dokazu vymahat prekrocenie rychlosti o par km/h na dialnici tak dokazu vymahat aj plnu nadrz na benzinke
to sa ako da nevsimnut ze ti nezauctovala benzin ale len bagetu ?
ci si tankoval za 1e
ak si netankoval za menej ako 20e tak by si musel zadavat aj pin ... skor mi to pride ...
ci si tankoval za 1e
ak si netankoval za menej ako 20e tak by si musel zadavat aj pin ... skor mi to pride ...
-
3311adrian
Novice
žiadny pin, veď som len rýchlo nabral za 15 a zobral si bagetu.. 20€ mám limit len na priloženie bez pinu
V takomto prípade ako píšeš to môže byť jedine chyba predavačky, ty si na to nemal ako prísť - ak si teda neberieš bločky, čo pochybujem.
-
Ryan Giggs
VIP
To koho je to chyba je irelevantne. Neznamena to, že to nie je protizakonne.
bola to sice chyba oboch, ona to zle zauctovala, ty si mas po nakupe skontrolovat, ci vsetko sedi, ale teba by ale mohli obvinit z bezdovodneho obohatenia.
Mohlo. Ale na pumpe je isto kamerovy zaznam z kasy a tam by bolo vidiet, ze dosiel a povedal - "Dobry den, bageta a tankovanie z trojky, kartou zaplatim."
Chybu urobila obsluha.
Zákazník nemá povinnosť čokoľvek kontrolovať, môže to robiť vo vlastnom záujme.
Každý to robil kým sa platilo v hotovosti, pretože rozdiel vo výdavku sa dal reklamovať iba okamžite na mieste.
Teraz keď platím tovar za 10-15€, tiež väčšinou nekontrolujem terminál, bloček mi netreba...
Bezdôvodné obohatenie sa by bolo, keby utiekol bez platenia...on však ochotu platiť mal...naopak, keď už to chceme dať takto do extrému, tak môže byť obvinená obsluha z uvedenia do omylu
Každý to robil kým sa platilo v hotovosti, pretože rozdiel vo výdavku sa dal reklamovať iba okamžite na mieste.
Teraz keď platím tovar za 10-15€, tiež väčšinou nekontrolujem terminál, bloček mi netreba...
Bezdôvodné obohatenie sa by bolo, keby utiekol bez platenia...on však ochotu platiť mal...naopak, keď už to chceme dať takto do extrému, tak môže byť obvinená obsluha z uvedenia do omylu
No to nie je az taka pravda, kedze:baldorex napísal:Bezdôvodné obohatenie sa by bolo, keby utiekol bez platenia...on však ochotu platiť mal...naopak, keď už to chceme dať takto do extrému, tak môže byť obvinená obsluha z uvedenia do omylu
Pre vznik zodpovednosti za bezdôvodné obohatenie nie je nevyhnutné, aby k tomuto obohateniu došlo úmyselne alebo nejakým protiprávnym úkonom
aj ked ono je to fuk, samozrejme su dokazy, ze tam bola vola zaplatit a cele sa to vyriesilo ludsky. len som chcel upozornit na to, ze tu existuje zakon, ktory o nezaplateni prevzateho tovaru pojednava(o.i.) a nie je legalne si take nieco nechat len preto, ze to obsluha na pokladni zmrvila.
Vzhladom na sposobenu skodu 15 eur by islo aj tak len o priestupok.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ona ked nezauctuje benzin, ktory si natankoval a teda ho nevyplatis, tak Pumpa (napr c3) je bloknuta. Ked tam prides s autom ako dalsi zakaznik, tak z nej niesi schopny natankovat, lebo to nieje vyplatene. Stalo sa mi to raz a automaticky pri pokladni ked som sa pytal, ze preco im henta pumpa nejde, mi pvoedali, ze maju evidovany "utek", ked im niekto za benzin nezaplatil. Cize preto to pravdepodobne nahlasili policii, ktora sa tebe ozvala.
Soviet, ale toto je jasne vsetkym ako to funguje 
-
Ryan Giggs
VIP
To su nezmysly. Ty sice nemusiš po predavačke nič kontrolovať, ale na protipravnom konani to nič nemeni. Je to jednoznačne bezdôvodne obohatenie. Treba si trošku pozrieť zakon.baldorex napísal:Chybu urobila obsluha.
A ty si si ho pozrel?
http://www.najpravo.sk/slovnik/b/bezdov ... ml?print=1
"Bezdôvodné obohatenie teda nie je každé obohatenie sa dlžníka, napríklad z dôvodu prevzatia dodaného tovaru a následného nevyplatenia faktúry."
Okrem konkrétnych paragrafov je dobré sledovať aj judikáty súdov...
"Bezdôvodné obohatenie teda nie je každé obohatenie sa dlžníka, napríklad z dôvodu prevzatia dodaného tovaru a následného nevyplatenia faktúry."
to si sa ale msel velmi ponahlat ked si si nevsimol ze na terminale je namiesto 16 eur 1,5 eur
aspon ja si teda vzdy kontrolujem terminal ked prikladam kartu
-
Ryan Giggs
VIP
Judikaty sledujem, ale hlavne im narozdiel od teba aj rozumiem. Nevyplatenie faktury a odchod bez zaplatenia su uplne rozdielne inštituty.baldorex napísal:A ty si si ho pozrel?
On ale platil ty hlupáčik
.
Úmyselný odchod bez zaplatenia je niečo iné...
Úmyselný odchod bez zaplatenia je niečo iné...
-
daniel.daniel
Medium Star
mna v minule na pumpe shell ZA pred dialnicou odmietli na pokladni...mal som 500€ a predavacka mi povedala ze mam pockat hodinu na veduceho. Tak som premyslal co by sa stalo kebyze odidem kedze ja som chcel zaplatit ale oni nechceli. Ale nakoniec to kamos zaplatil kartou.
akoze a dovod?