Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

xH4wK napísal:Ako ideal by boli in ear ale tie nenajdem ziadne s battery life nad 10 hodin, ci ? - Daju sa najst nejake schopne ?
Realna vydrz zalezi samozrejme od sposobu pouzitia, ale spuntov s udavanou vydrzou 10+ je hned niekolko. Aj zvukovo schopne. Samozrejme aby to malo schopny zvuk tak je u BT treba ratat s vyssou cenovkou.

Tak narychlo co si spominam, tak dobru vydrz maju hlavne tie s tym "nakrcnikom", napr. RHA MA750, Sennheiser, Audio-Technica ATH-ANC40BT. Urcite sa ich najde viac. Ale napr. tie RHA su velmi vydarene sluchadlacpo kazdej stranke.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Cele hodiny beham po nete ale neviem sa rozhodnut ktore by mi vyhovovali na work/home pocuvanie..

v praci obcas pustim hudbu a vacsinou telefonujem tj. realne vyuzitie 3-7 hodin
doma zase zahram hru tj. 3-10+ hodin

a ked to skombinujem tak maximum 7 + 10 = 17 hodin vkuse by mi dali jedine over-ear sluchadla a 17 hodin vkuse mat in-ear asi nie je ani zdrave

over-ear ale bude problem prenasat kazdy den..

tazko sa rozhodnut na nieco co bude vyhovovat aj do prace aj na doma..

Co sa tyka rozpoctu tak do 200 eur som ochotny, mozno nieco viac ak to bude za to stat.]

Edit: Asi pojdem do Beats X, 8 hodin bateria, nabijaju sa cez lightning co je vyhovujuce vzhladom na to, ze mam iphone.. za 5 minut dokazu dobit energiu na 2 hodiny pocuvania.. hmm.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mas zazracnu schopnost vyberat si priemerne az podpriemerne sluchadla. :-) Hovorim o tych Beatsoch.

Neviem preco by malo byt nosenie spuntov X hodin menej zdrave ako velkych sluchadiel. Praveze naopak.

Take univerzalne sluchadla neexistuju co by ti pokryli cele spektrum toho co chces. Mozno by bolo rozumne pouvazovat o inearoch aj nahlavnych.
Kvalitne in eary kupis do 10-15€. Nejake KZ z gearbestu ci aliexpresu. A k tomu BT kabel (do 10€). Kvalitou zvuku si tam kde u u nas kupitelnych sluchadiel za 100+€. A za zvysok kup nejake nahlavne.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

mam creative outlier sports, aptx, vydrzia cez 10 hodin bez problemov, jediny problem je tam slabe sumenie, ale pri pustenej hudbe to nepocut. niesu drahe na BT sluchadla.
xH4wK

alebo kupim 2 rovnake in-ear bluetooth sluchadla ktore mi kazde pokryju work/home cas :)
uz len sa rozhodnut ktore su najlepsie co sa pomeru vykon/cena tyka
a idealne aby boli najlacnejsie na amazon.de :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je hluposť 2 rovnake. To už skôr kup nejake tie KZ (aj viac modelov) a kup si 2-3 BT kable. Keď ti v jednom dojde štava, pripojiš druhy a ten prvy zatiaľ nabiješ. Ten BT kabel stoji nejakych 7€, sluchadla v zavislosti od modelu od 5 do 15€.
A zvukovo si fakt v kategorii kde u "našich" za 150€.
xH4wK

Preco hlupost ? Chcem mat rovnaky zvuk doma aj v praci :)
Co sa tyka tych cinskych, neviem no, osobne im nejako neverim co sa spolahlivosti a reklamacii tyka ?
Radsej kupim na Slovensku alebo na Amazone hlavne kvoli jednoduchosti reklamacii..
a KZ veci su na amazone "This item does not ship to Slovakia." :)

Ale inak rozmyslam.. ked sluchadla nebudem prenasat tak nema zmysel ist do bluetooth.. a ked uz prenasat tak chcem nieco co sa bud rychlo nabija alebo ma dostatocne velku vydrz baterie.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

xH4wK napísal:PS: kde zohnat BT dongle s APT-X cheap k PC, ze by som to rovno pouzival aj doma.. ?
https://www.amazon.de/LogiLink-BT0015-b ... 0096Y2HFW/
u nás potom okolo 11€ aj s dopravou https://www.tme.eu/sk/details/pc-bt0015 ... nk/bt0015/

A inak, ak nemáš problém s in-earmi a na také použitie by ti vyhovovali, tak začať a získať ten prvotný BT říz s nejakými KZčkami a tými lacnučkými BT káblami by bol výborný nápad - Ryanove riešenie s viacerými BT káblami je logické a jednoduché a pritom, aký je kábel drobný ti stačí jedno klasické púzdro ako
https://www.aliexpress.com/item/1Pc-SD- ... 81137.html
a môžeš mať v ňom naraz ako in-eary, tak dve-tri BT káble - všetko po ruke a jednoducho riešiteľné; a už keď ideme na tej vlne, tak tam môžeš mať aj ten Logilink adaptér.
Ryan Giggs
VIP
VIP

xH4wK napísal:Preco hlupost ? Chcem mat rovnaky zvuk doma aj v praci :)
Co sa tyka tych cinskych, neviem no, osobne im nejako neverim co sa spolahlivosti a reklamacii tyka ?
Radsej kupim na Slovensku alebo na Amazone hlavne kvoli jednoduchosti reklamacii..
a KZ veci su na amazone "This item does not ship to Slovakia." :)

Ale inak rozmyslam.. ked sluchadla nebudem prenasat tak nema zmysel ist do bluetooth.. a ked uz prenasat tak chcem nieco co sa bud rychlo nabija alebo ma dostatocne velku vydrz baterie.
Reklamacie sa väčšinou riešia vymenou za novy kus, odoslanim ihneď bez čakania na vadny kus. Niekedy ten vadny ani nechcu. A 2 modely KZ-tov sa daju kupiť aj v ČR keď už tak veľmi chceš tu 2 r. zaruku. Len logicky drahšie ako z Činy. https://www.bezdratovepecky.cz/sluchatka-s-kabelem/ Pri 7-15€ cenovke ta zaruka ale až tak neboli. Viac zaboli keď si kupiš u nas nejake 200 eurove, a reklamaciu ti zamietnu.

To je ťažko rozumne poradiť keď ani sam nevieš čo vlastne chceš.
xH4wK

Suhlasim.. musim si to sam premysliet co vlastne chcem.. :)

//autoeditácia príspevku (03 Apr 2018, 11:07)
Objednal som si z aliexpress 2x QCY QY19.. teraz su dokonca v zlave z QCY official za 18 dolarov
Podla recenzii su fakt dobre, aj na hifi strankach
Jedny si vezmem do prace a jedny doma na behanie.. a inak si na PC necham blasterx g5 a sennheiser g4me one zatial.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kupil som mee matrix3, zvukovo velmi dobre, fakt sa mi pacia, len uz mam druhy kus a stale pocujem z praveho repraku take divne sustanie/vrcanie, ako keby disk bezal. je to velmi slabe a je to pocut iba pri tichych sekciach, tak neviem ci sa s tym mam zmierit alebo ich vratit.

inak vzdy ked sa tu riesia BT sluchadla tak sa vzdy doporucuju tie co podporuju aptX (aj tieto matrix3 to podporuju), riesi ale niekto aj to ci zdrojove zariadenie podporuje aptX??? ako tak pozeram tak to podporuje fakt minimum telefonov, vacsinou len vlajkove lode. pritom vraj ide len o licenciu, totiz skoro kazdy qualcomm SoC to podporuje, akurat musi vyrobca telefonu zaplatit licenciu...
mna len tak zaujima ze kolko ludi si uziva kvalitny zvuk z aptX sluchadiel a pritom jeho telefon to nepodporuje :)
DropDead
Addict
Addict

Jo, to sa môže stať, je to jednoduché prehliadnuť, z takých povrchových info, ktoré človek načerpá na nete.
Ryan Giggs
VIP
VIP

aptx nepodporuju lacne sluchadla. Az tie drahsie. A drahsie sluchadla v drvivej vacsine pripadov znamenaju aj lepsi zvuk. Takze vzdy je lepsie siahnut po takych aj ked aptx clovek nevyuzije. Kvalita nie je len o kodeku, ten na kvalitu vplyva podstatne, podstatne menej ako kvalita sluchadiel ako takych.
DropDead
Addict
Addict

Ryan, nejaké príjemné all-rouderky aj na hry? S odpojiteľným (normálnym, nie niečo na štýl Audio-technickáčskeho jacku) káblom, aby sa tam napojil priamo alebo cez 2,5>3,5mm redukciu Mpow adaptér. Prípadne by si povedal, že je aj niečo lepšie do tých 200€ niečo rovno BT?

Je to pre toho nešťastníka, čo chcel bezdrátový headset ale aj také Bangy H7 majú len headsetové mono profily, takže mikrofón bude riešený asi stolový ale slúchadlá potrebuje bezdrátové. Bude tam mať ako zdroj Sybu a mikrofón do jacku na tej krabičke.
Ryan Giggs
VIP
VIP

A tie co ma doteraz? Ci uz ich vratil? Ved mu staci poriesit ten extra mikrofon.
DropDead
Addict
Addict

Mal BT100 ale tie zbytočne, zaplatí oveľa viac oproti HP151 (čo mi inak aj pripomína, že som zabudol na HP151, keď som rozmýšľal nad kombináciou k BT riešeniu) a ten mikrofón tak nevyužije.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nevyuzije, ale ked uz to mal, stacilo pouzit ten externy mik.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak vraciam tie matrix3, zvukovo mi ozaj vyhovuju aj dizajn aj komfort ok, ale druhy kus rovnako prave sluchadlo pocut na pozadi sum/ruch, neviem sa cez to preniest.

ale kedze som sa uz namlsal tak hladam nejaku alternativu. bluetooth, over-ear/around-ear, na von. tie mee stali 90 eur, ale povedal som si ze navysim budget a teda nieco okolo 150 eur.
pozeral som sennheiser hd 4.50 alebo plantronics backbeat pro 2, ale obe su vraj zvukovo nic moc...

mam pocit ze som sa ocitol v takej dost hluchej kategorii, pod 100 eur su tie matrixy a hromada inych sluchadiel (Sony MDR-ZX770BNL) a potom vsetko ide cez 200 eur... rozmyslam ze budem cakat a cihat na nejaku akciu na Bose Soundlink AE Wireless...
alebo este nabehnut na nieco bassovejsie ako Sony MDRXB950BT ci Skullcandy Crusher Wireless...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vsetko co si spomenul hra horsie ako Matrixy. Snad len tie Senny sa im vyrovnaju. Ano, v tejto kategorii je to celkom mizeria. Obzvlast ak to musi byt over ear.
Najblizsie co sa oplati zvazit su Audio-Technica ATH-AR5BT (cca 170€).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ide mi hlavne o pohodlie, takze preferujem over-ear. teraz mam on-ear a moc mi to nevyhovuje.

ako som pozeral nejaku recenziu na tie ATH-AR5BT, tak som nasiel Teufel Mute BT... z origo shopu ich maju za 150 eur a postovne zadara... vraj hraju velmi dobre a maju aj ANC...

//autoeditácia príspevku (08 Apr 2018, 14:59)
este som nasiel cloveka co by mi predal BOSE SoundLink AE wireless II za 180 eur. ale maju uz 2 roky... tak neviem...
Napísať odpoveď