stratený/ukradnutý telefon
-
Daniel9911
Professional
stratený/ukradnutý telefon
Ahojte, včera mama asi stratila telefón ale keď som ju chcel prezvoniť tak už bolo číslo mimo dosahu takže si ho asi niekto zobral a buď vypol alebo vybral simku. Skúšal som ho vystopovať aj cez google aplikáciu ale tak asi sa odhlásili alebo sa nepripojili na internet. Číslo som nechal zablokovať, a zajtra ideme k operátorovi pre novú simku, a chcel by som ísť aj na políciu len či to má cenu ? telefón je Huawei P8 lite takže reálna cena bola na začiatku tak 250 euro možno viac bolo to vybrané od operátora. Aké máte skúsenosti ? a hlavne či treba platiť na polícii poplatok ak chce človek podať oznámenie ? u operátora sa platí 3,90 za blokovanie čísla a 10 za vydaj novej sim karty ale operátor na call centre mi aktivoval službu starostlivosť tak by za novu simku už platit nemala.
Re: stratený/ukradnutý telefon
Ja som dávnejšie tiež stratil mobil, niekto ho potom našiel a tiež vybral simku. Bol som u operátora a ten ma poslal na políciu. Na polícii mi povedali, že ľudia "bežne" strácajú mobily, takže by to muselo byť spojené s nejakým trestným činom, napr. by ťa museli prepadnúť a ukradnúť ti ten mobil, vtedy by to riešili. Lebo páchateľa môžu podľa mobilu nájsť a tebe mobil môžu vrátiť. Ale ak si ho ty stratil a niekto ho našiel, tak máš smolu. Aspoň taka bola moja skúsenosť.
Veľmi sa mi to nepáčilo, lebo to bola jasná krádež, síce som mobil stratil ja, ale tak musel som sa s tým zmieriť
Veľmi sa mi to nepáčilo, lebo to bola jasná krádež, síce som mobil stratil ja, ale tak musel som sa s tým zmieriť
To je len vymysel policajtov, aby nekazili statistiku. Aj ked ho stratis a niekto ho najde, tak ide o paragraf zatajenia veci podla Trestneho zakona. Cize chod na policiu a argumentuj tymto.
Presne mam v rodine človeka co našiel mobil a nechal si ho. Skončil v podmienke. Zase mojej mame vypátrali mobil za 50 eur, ale tam to bolo preto lebo bol v aute ktoré vykradli a ukradli tam veci za veľkú hodnotu.
-
Daniel9911
Professional
Ďakujem za odpovede tak skúsim tu políciu, aj keď mám známeho ktorý pracuje na polícii ale na vyššom poste a on mi povedal aby som mu poslal imei, ale neviem či to riešiť takto mimo ak by mi aj povedal, kde je mobil tak možno na koniec by som mal ešte problémy ja 
Najskor by mal problemy on, nie ty.
Znamy v rodine stratil nejaky novy Samsung cez 700 Euro. Policia mu to normalne zaevidovala a zazrakom mu telefon casom aj vratili. Novy majitel ho kupil z bazosu na neznamu SIM-ku (cize niekto, kto v tom slapal), kazdopadne telefon dostal po 3 mesiacoch spat.
-
Daniel9911
Professional
Tak ja som bazos pozeral ako prvé keď stratila telefon tak teraz verí, že po podpore sa telefon nájde. Moc tomu ja neverím, že by to niekto nezapol za ten čas ktorý sa ten telefon stratil. Ale nechajme sa prekvapiť, bohvie či IMEI sa nedá zmeniť v týchto telefónoch a potom sa to už nenájde, veď je kopa návodov na internet už na všetko možné.
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
IMEI sa neda zmenit toho sa nemusis bat. Respektive da sa zmenit ale je to prilis narocna a nerentabilna procedura.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
za cca 30-40€ si IMEI zmenis aj z pohodlia domova. pri takom telefone len dufat, ze sa objavi na bazosi alebo v nejakej blizkej zalozni.
ludia, co v tychto veciach chodia si IMEI zmenia aj z domu alebo ho predaju cez ebay
ludia, co v tychto veciach chodia si IMEI zmenia aj z domu alebo ho predaju cez ebay