Neprijemne pocity vo vacsej spolocnosti ludi
-
milanicq123
Amateur
Neprijemne pocity vo vacsej spolocnosti ludi
Neviem ako to nazvat, ale mam problem.
Ak som v spolocnosti 1 cloveka, je to najlepsie... Nemam problem s nim hovorit o hocicom. Ak som uz v spolocnosti 2-3 ludi, je to o nieco horsie, ale este je to ako tak v pohode. Ale uz zacinam pocitovat to co pri vacsich skupinach ludi. Ak som niekde kde je 3 a viac ludi, tak mam problem hovorit nejake svoje myslienky, napady, nazory. Akoby som citil, ze ten moj nazor neni podstatny, zrazu ma nic nenapada, chcem byt za kazdy cenu vtipny a tym mi nenapada vlastne nic co povedat. Akoby som citil nieco, ze ma ostatni nepocuvaju a radsej som ticho.
Hladam riesenie, som introvert, ale zaroven ak napriklad mam hovorit/prednasat pred 100 ludmi (par krat sa to stalo) a mam o com, a viem ze ti ludia ma pocuvaju (lebo nemaju na vyber, kedze rozpravam iba ja a oni su len posluchaci), tak s tym problem nemam... dokonca to mam rad. Ale akonahle ide o klasicke "posedenia pri pive" a rozpravanie zazitkov, tak mam problem v skupine ludi prejavovat svoj nazor.
Mate niekto nieco podobne? Ako s tym bojovat? Mam 27 rokov. Diky
Ak som v spolocnosti 1 cloveka, je to najlepsie... Nemam problem s nim hovorit o hocicom. Ak som uz v spolocnosti 2-3 ludi, je to o nieco horsie, ale este je to ako tak v pohode. Ale uz zacinam pocitovat to co pri vacsich skupinach ludi. Ak som niekde kde je 3 a viac ludi, tak mam problem hovorit nejake svoje myslienky, napady, nazory. Akoby som citil, ze ten moj nazor neni podstatny, zrazu ma nic nenapada, chcem byt za kazdy cenu vtipny a tym mi nenapada vlastne nic co povedat. Akoby som citil nieco, ze ma ostatni nepocuvaju a radsej som ticho.
Hladam riesenie, som introvert, ale zaroven ak napriklad mam hovorit/prednasat pred 100 ludmi (par krat sa to stalo) a mam o com, a viem ze ti ludia ma pocuvaju (lebo nemaju na vyber, kedze rozpravam iba ja a oni su len posluchaci), tak s tym problem nemam... dokonca to mam rad. Ale akonahle ide o klasicke "posedenia pri pive" a rozpravanie zazitkov, tak mam problem v skupine ludi prejavovat svoj nazor.
Mate niekto nieco podobne? Ako s tym bojovat? Mam 27 rokov. Diky
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Neprijemne pocity vo vacsej spolocnosti ludi
mam to podobne a preto uz na pivo nechodim. to, ze nepijem pivo je dalsi dovod 
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Lepšia inteligentná samota, než hlúpa spoločnosť.
Ja to mám celkom podobne, ale len pri cudzích ľuďoch, resp. nie až tak veľkých kamarátov. Keď je pri stole 10 ľudí a tí sa tam prekrikujú, témy sa menia jedna na druhú behom minút... nič pre mňa. Ale ako vôbec ma to netrápi.
-
milanicq123
Amateur
no len ja by som prave chcel zmenu... cakam ze mi poradite ako na sebe pracovat
praveze s cudzimi sa mi komunikuje lepsie, mam akysi pocit. ze tam aj ked nieco doserem, tak je to jedno, ked ich uz mozno nikdy neuvidim... skor mam problem s ludmi ktorych poznam.; ale len v skupine... s kazdym jednym osamote sa mi keca dobre 
Je to asi len o zvyku na treningu. Ak rozpravat chobotiny, tak sa nediv, ze ta nikto nepocuva. Ked ste dvaja, kecate normalne. Ked traja, tak tiez. A ked styria, tak mas uz problem? Mozno mal len blok v hlave a bojid sa sam seba, bojis sa nieco povedat. Ale preco, ze to nebude k veci, nebude to smiesne alebo nikoho nezaujmes?
-
Grim
Darca
Vo veľkej partii ľudí je ťažké zariadiť, aby všetci počúvali. Moja skúsenosť je taká, že sa aj tak vytvoria menšie skupiny 3 - 4 ľudí a každá skupinka má vlastnú tému. Tak sa chvíľu započúvam a prisadnem si tam, kde sa hovorí o téme, ku ktorej mám čo povedať, alebo ma zaujíma (na počúvaní nie je nič zlé). Keď ma prestane rozhovor baviť, jednoducho si presadnem inde a kecám s inými ľuďmi. Nikdy ale nekecám so všetkými naraz. To sa proste nedá, hlavne keď je tam aj spoločný dobrý kamarát alkohol. Vtedy sú všetci strašne ukecaní. Takto si pokecám (skoro) so všetkými a nikto sa nemusí cítiť ukrátený o moju spoločnosť.
ked sme traja tak zvycajne kecaju ti dvaja a ja len pocuvam...heker napísal:Ked ste dvaja, kecate normalne. Ked traja, tak tiez.
(ja som na tom presne rovnako ako OP)
-
jorg22
Medium Professional
milanicq123: Som rad, ze si zalozil tuto temu lebo to mam presne ako popisujes ty. Teraz sa aspon nemusim bat ze som divnejsi ako ostatny 
Ked som bol mladsi to bolo ovela horsie. Cim som starsi tym lepsie sa viem zapojit do skupinovej konverzacie aj ked to stale nieje ziadna slava.
Tiez ma to velmi sralo lebo potom sa tazko zaclenuje do novych kolektivov.
Za tie roky co ma to tak sralo som prisiel na par veci, ktore to ovplyvnuju.
Najdolezitejsia vec je naucit sa mat v pi**. Neriesit vnutorne otazky ci to niekoho zaujima alebo nie. Kazdy sme nejaky a ostatny v skupine si tiez nemozu byt isty ci akurat ich zazitok alebo prispevok do diskusie bude zaujimavy.
Mne osobne v zivote pomohli negativne skusenosti, ktore vo mne vyvolali apatiu a realnejsi(teda aj negativnejsi) pohlad na svet. Vdaka tomu to prislo samo a dokazal som docielit to aby ma menej zaujimali pocity druhych a teda som sa nebal prejavit sam seba aj keby moje stare ja naslo tisic dovod preco by to nemuselo byt niekomu prijemne. Aj ked to znie dost depresivne pomaha to stabilizovat sa v spolocnosti.
Druha dolezita vec je, hladat si skupinu ludi, s ktorou mas aspon nieco spolocne aby teba aj ich konverzacia bavila. Ak bude konverzacia pre teba zazivna a zaujimava, nebudes sa pri nej nudit, lahsie sa uvolnis a pojde to samo. Samozrejme to su idealne pripady. Ale aj s ludmi, s ktorymi nemas takmer nic spolocne sa stale da porozpravat ak su to otvoreny ludia a niesu vyslovene uzavrety v nejakom svojom svete a nic ine ich nezaujima.
Ja som to robil tak, ze ak som si v skupine s ludmi vobec nerozumel ale boli sme ako kolegovia tak som bol uplne ticho a velmi vynimocne som do debaty nieco prispel. Takto som sice u nikoho nezabodoval ale obmedzil som neprijemne zuzujuce pocity, ktore ta nutia rozmyslat nad tym ci si nezaujimavy, divny a vobec tam nezapadas. Teda po case som sa dokazal citit dobre aj v takejto skupine ludi. Aj ked som bol ticho rad som pocuval co hovoria ostatny. Sice takto si kamaratov neziskas ale ak su to ludia, s ktorymi budes v kazdodennom kontakte mozes sa pri nich citit prijemne.
A hlavne ked zabudnes na negativne pocity tak po case sa vtebe obnovi vola a nalada prispievat do konverzacie.
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2018, 10:31)
Este jedna vec. Ak sa necitis v skupine ludi dobre tak to nesil. Chapem ze tomu sa v zivote nevyhnes. Ale ak ti je prijemnejsia pritomnost jednej osoby tak vyhladavaj ludi, ktory to maju rovnako.
Kazdy sme nejaky a nemozes sa nasilu snazit byt niekto iny ako v skutocnosti si. Na tom, ze mas rad pritomnost jednej osoby nieje naozaj nic zle.
Ked som bol mladsi to bolo ovela horsie. Cim som starsi tym lepsie sa viem zapojit do skupinovej konverzacie aj ked to stale nieje ziadna slava.
Tiez ma to velmi sralo lebo potom sa tazko zaclenuje do novych kolektivov.
Za tie roky co ma to tak sralo som prisiel na par veci, ktore to ovplyvnuju.
Najdolezitejsia vec je naucit sa mat v pi**. Neriesit vnutorne otazky ci to niekoho zaujima alebo nie. Kazdy sme nejaky a ostatny v skupine si tiez nemozu byt isty ci akurat ich zazitok alebo prispevok do diskusie bude zaujimavy.
Mne osobne v zivote pomohli negativne skusenosti, ktore vo mne vyvolali apatiu a realnejsi(teda aj negativnejsi) pohlad na svet. Vdaka tomu to prislo samo a dokazal som docielit to aby ma menej zaujimali pocity druhych a teda som sa nebal prejavit sam seba aj keby moje stare ja naslo tisic dovod preco by to nemuselo byt niekomu prijemne. Aj ked to znie dost depresivne pomaha to stabilizovat sa v spolocnosti.
Druha dolezita vec je, hladat si skupinu ludi, s ktorou mas aspon nieco spolocne aby teba aj ich konverzacia bavila. Ak bude konverzacia pre teba zazivna a zaujimava, nebudes sa pri nej nudit, lahsie sa uvolnis a pojde to samo. Samozrejme to su idealne pripady. Ale aj s ludmi, s ktorymi nemas takmer nic spolocne sa stale da porozpravat ak su to otvoreny ludia a niesu vyslovene uzavrety v nejakom svojom svete a nic ine ich nezaujima.
Ja som to robil tak, ze ak som si v skupine s ludmi vobec nerozumel ale boli sme ako kolegovia tak som bol uplne ticho a velmi vynimocne som do debaty nieco prispel. Takto som sice u nikoho nezabodoval ale obmedzil som neprijemne zuzujuce pocity, ktore ta nutia rozmyslat nad tym ci si nezaujimavy, divny a vobec tam nezapadas. Teda po case som sa dokazal citit dobre aj v takejto skupine ludi. Aj ked som bol ticho rad som pocuval co hovoria ostatny. Sice takto si kamaratov neziskas ale ak su to ludia, s ktorymi budes v kazdodennom kontakte mozes sa pri nich citit prijemne.
A hlavne ked zabudnes na negativne pocity tak po case sa vtebe obnovi vola a nalada prispievat do konverzacie.
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2018, 10:31)
Este jedna vec. Ak sa necitis v skupine ludi dobre tak to nesil. Chapem ze tomu sa v zivote nevyhnes. Ale ak ti je prijemnejsia pritomnost jednej osoby tak vyhladavaj ludi, ktory to maju rovnako.
Kazdy sme nejaky a nemozes sa nasilu snazit byt niekto iny ako v skutocnosti si. Na tom, ze mas rad pritomnost jednej osoby nieje naozaj nic zle.
-
Fabo
Hardcore addict
This guy gets it.Grim napísal:Vo veľkej partii ľudí je ťažké zariadiť, aby všetci počúvali. Moja skúsenosť je taká, že sa aj tak vytvoria menšie skupiny 3 - 4 ľudí a každá skupinka má vlastnú tému. Tak sa chvíľu započúvam a prisadnem si tam, kde sa hovorí o téme, ku ktorej mám čo povedať, alebo ma zaujíma (na počúvaní nie je nič zlé). Keď ma prestane rozhovor baviť, jednoducho si presadnem inde a kecám s inými ľuďmi. Nikdy ale nekecám so všetkými naraz. To sa proste nedá, hlavne keď je tam aj spoločný dobrý kamarát alkohol. Vtedy sú všetci strašne ukecaní. Takto si pokecám (skoro) so všetkými a nikto sa nemusí cítiť ukrátený o moju spoločnosť.
vo velkych skupinach je najlepsie cyklovat medzi ludmi, pomedzi to si mozes dat pauzu na "ukludnenie" ked treba...
No a zamysliet sa, v akej skupine sa nachadzas a ci ma vobec zmysel to riesit. Proste niekedy si s ludmi sadnes, niekedy nesadnes.
-
milanicq123
Amateur
Nooo ja som zistil ze dobre mi je aj vo vacsej skupine ludi, ale len v tom pripade ked sa ma ludia pytaju nieco, alebo ked nieco poviem a zareaguju a zaujimaju sa o mna a o to co hovorim.
Nemam rad ked nieco poviem a nastane trapna sekunda ticha a niekto zacne nieco dalsie.
A za druhe nemam rad ked sa bavime v skupine ludi, napr pri pive, niekto nieco hovori a pozera pri tom striedavo na kazdeho okrem mna... Pripada mi to ze ho vobec nezaujimam a necitim sa vtedy prijemne... To ze na mna nepozera je obcas sposobene aj tym, ze som sa povedzme predtym nejaku chvilu neozval , ale i tak ked ja rozpravam, bud sa nepozeram na nikoho konkretne alebo na vsetkych... ale nevynechavam ludi
Nemate podobne pocity?
Nemam rad ked nieco poviem a nastane trapna sekunda ticha a niekto zacne nieco dalsie.
A za druhe nemam rad ked sa bavime v skupine ludi, napr pri pive, niekto nieco hovori a pozera pri tom striedavo na kazdeho okrem mna... Pripada mi to ze ho vobec nezaujimam a necitim sa vtedy prijemne... To ze na mna nepozera je obcas sposobene aj tym, ze som sa povedzme predtym nejaku chvilu neozval , ale i tak ked ja rozpravam, bud sa nepozeram na nikoho konkretne alebo na vsetkych... ale nevynechavam ludi
A kedy nastane chvíľa, že sa budeš pýtať a zaujímať ty? Vieš, každému je príjemné, keď sa o neho ktosi zaujíma. Každý tu čaká na takého spasiteľa, čo sa o neho bude zaujímať.milanicq123 napísal:Nooo ja som zistil ze dobre mi je aj vo vacsej skupine ludi, ale len v tom pripade ked sa ma ludia pytaju nieco, alebo ked nieco poviem a zareaguju a zaujimaju sa o mna a o to co hovorim.
-
milanicq123
Amateur
no ja sa snazim zaujimat o kazdeho s kym som v spolocnosti.. ale ked mi to niekto neopatuje, tak sa mi naozaj zle komunikuje... aj ked len 1 v skupine
Jeden clovek nie je skupina, to je samotka
Dvaja su dvojica, no dajme tomu traja su uz mala skupina. Podla mna sa uplne zbytocne zameriavas na to, ze ci ta niekto pocuva, ci ta nepocuva, ci ta sleduje alebo nesleduje. Zameraj sa radsej na to, aby si pozorne pocuval a zameraj sa potom na to, aby si rozpraval k veci. Nesustred sa popri tom na to, ze ci sa niekto na teba diva alebo nie.
-
mumbojumbo
Light Expert
Ak sa rozpravas v skupine tak sa sustred len na jedneho ostatnych nepocuvaj. To sa da pouzit aj ked ma niekto napr. prednasky. Napr. pri jednom slide sa sustredis na jednu osobu na druhom na ďalšiu atď.