Zdravím, problém je v tom, že ak sa snažím prehrať video formátu .mkv tak začne lagovať a zamŕzať pc (skúšal som VLC, 5KPlayer), zvýši sa výkon CPU až na 100%.
Začalo to asi týžden dva dozadu. Robilo to aj pri prehliadaní Youtube videí pri vyššom rozlíšení alebo ak bolo zapnutých viac kariet. To som zredukoval tým že som povypínal všetky nepotrebné aplikácie, ktore bežali hlavne v pozadí. Pri mkv to ale nepomáha.
Jadrá procesora majú zhruba 50°C. Pri tom lagovaní a prehrávaní dosahujú aj 70. GPU 41°C v pokoji.
Win 7 Hom. Prem. 64;
4GB RAM
DualCore Intel Core 2 Duo E8300, 2833 MHz (8.5 x 333)
Nvidia GeForce GTS 450
Sekanie PC, 100% spotreba CPU pri prehrávaní médií .mkv
Re: Sekanie PC, 100% spotreba CPU pri prehrávaní médií .mkv
Aktualizoval sa Win alebo ovladace? Co virus, malware, spyware?
Re: Sekanie PC, 100% spotreba CPU pri prehrávaní médií .mkv
Áno praveže mám pocit, že to začalo po takej väčšej aktualizácií systému. Ovládače som skontroval, tie su tiež v poriadku. Vírusy som robil komplet čistku programami ako:
rkill, tdskiller, malwarebytes, JunkWare removal, HitmanPro, a potom samotny antivirus Avira a skušal som aj Avast. Nenašlo nič.
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2018, 21:28)
Tak prišiel som na to, že som mal nainštalovanú 32-bit. verziu VLC prehrávača. Po nainštalovaní 64-bit. ide všetko v pohode.
Stále to ale nevysvetľuje to lagovanie pri prehliadaní a v iných programoch ako napr. 5KPlayer..
rkill, tdskiller, malwarebytes, JunkWare removal, HitmanPro, a potom samotny antivirus Avira a skušal som aj Avast. Nenašlo nič.
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2018, 21:28)
Tak prišiel som na to, že som mal nainštalovanú 32-bit. verziu VLC prehrávača. Po nainštalovaní 64-bit. ide všetko v pohode.
Stále to ale nevysvetľuje to lagovanie pri prehliadaní a v iných programoch ako napr. 5KPlayer..