Aka vysoka skola ?
-
marchisio5
Novice
Re: Aka vysoka skola ?
Zdravím, neštuduje/neštudoval tu náhodou niekto na FEKT odbor Teleinformatika ?
vdaka zakomplexovanemu debilovy co mi zmazal prispevok...
k teme
k teme
skoly tohto typu su len liahen sociopatov nic ine. tie ich vstupne testy na bakalarske studium o nicom inom ani nesvedciaAiden napísal:MIT, Caltech,...
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja nie, ale kopu kamošov áno. Čo ťa zaujíma ?marchisio5 napísal:Zdravím, neštuduje/neštudoval tu náhodou niekto na FEKT odbor Teleinformatika ?
Keby som mal vystudovane MIT bl by som najstastnejsi sociopat na svete. A myslim ze pri tych moznostich co ti ta skola da je to ze sociopat uplne bezpredmetnesam77 napísal:vdaka zakomplexovanemu debilovy co mi zmazal prispevok...
k teme
skoly tohto typu su len liahen sociopatov nic ine. tie ich vstupne testy na bakalarske studium o nicom inom ani nesvedcia
Práve pozerám odporúčany študjiny plan FIIT STU pre bakalárov, a ževraj predmet telesná je povinný v dvoch semestroch... To je snad nejaky zlý vtip? 
Co sa ti na tom nezdá?
-
mirak2
Hardcore addict
a keby si si dal trochu namahy a zistil si, ze ake sporty su v ponuke telesnej vychovy danej univerzity, zistil by si, ze tam najdes vsetko od futbalu, cez basketbal, florbal, posilovnu, fitness az po jogu. v prahe na niektorych univerzitach maju aj ultimate frisbee a geocaching. takze tvoja lenivost/tlustoprdost tam dostanu fakt strasne zabrat.
Nezdá sa mi to, že na vysokú školu sa snáď chodí niečo seriózne študovať a nie šaškovať na telesnej ako na základnej škole, keď o to nemám žiadny záujem a nema to žiadny súvis s tym odborom (a inak tučný nie som vobec, skôr naopak)...
Ta ponuka, to si stačí vybrať jeden šport? Našiel som toto: http://is.stuba.sk/katalog/syllabus.pl?predmet=323400
ale to, že hodnotenie študentov 10% FX, to mi prijde choré...
Ta ponuka, to si stačí vybrať jeden šport? Našiel som toto: http://is.stuba.sk/katalog/syllabus.pl?predmet=323400
-
lowmanek
Light Professional
Chodim na informatiku na CUNI a mame dokonca 4 semestre povinnej telesnej
Ale ako pise mirak2, ponuka sportov je super a cely semester sa da nahradit nejakym kurzom. V zime rozne lyziarske, cez leto splavy atd. Vyucujuci su tiez fajn. Niektori profaci su dokonca byvali vrcholovi sportovci.
-
mirak2
Hardcore addict
to nie je saskovanie na telesnej ako na zakladnej skole (ty si na strednej nemal telesnu?), mal som 8 semestrov florbalu za bc aj mgr stupen (2 a 2 povinne, zbytok nepovinne, bez kreditov, chodil som, lebo ma to bavilo), vzdy som prisiel, dali sme si 5-10 minut rozcvicku, rozdelili sme sa do timov a hrali sme. nikto ta tam nebuzeruje, nikoho netankuje, ze prides a len tam sedis, si povazovany za svojpravneho dospeleho cloveka a ocakava sa, ze mas rozum, nie ako pubertak "wueee wueee mne sa nekce cvicit a traposit, idem racej tocit skolu, sak tatko mi da ospravlnenku abo pojdem za dochtorkou, nek ma oslobodi"
do 10% su zaratani aj ti, ktori sa v priebehu prveho roka vykaslu na skolu.
do 10% su zaratani aj ti, ktori sa v priebehu prveho roka vykaslu na skolu.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Takto, ked cely tyzden sedis za knihami trosku pohybu ti nezaskodi. Chodil som na FIIT, telesna bola len dva semestre, tam som to sice bral podobne, ale potom mi to chybalo. K tomu hodnoteniu, tam sa nehodnotia sportove vykony ale dochadzka, kto chybal a mal to neospravedlnene mal FX, casti ludom sa proste nechcelo alebo rano nevstalii, dalsia cast zas vedela, nedaju ani ine predmety tak sa vybodli aj na telesnu.nikt03 napísal:Nezdá sa mi to, že na vysokú školu sa snáď chodí niečo seriózne študovať a nie šaškovať na telesnej ako na základnej škole, keď o to nemám žiadny záujem a nema to žiadny súvis s tym odborom (a inak tučný nie som vobec, skôr naopak)...
Ahojte.
Nezakladám novú tému, dám otázku sem.
Čo sa oplatí študovať, ak ma nebaví matematika, fyzika a informatika?
DIK.
Nezakladám novú tému, dám otázku sem.
Čo sa oplatí študovať, ak ma nebaví matematika, fyzika a informatika?
DIK.
skor napis, co ta bavi
Baví ma čítať knihy, milujem ich.beardie napísal:skor napis, co ta bavi
Zo školských predmetov ma bavila biológia. Najmä genetika, zoologia a botanika nie. Chémia sa dala tiež. Matematika sa dala tiež, ale vysokoškolský systém veta-dôkaz ma od štúdia matematiky odradil.
Ja som počul, že sú extrémne dobre platení ľudia, ktorí v Japonsku vyštudovali určovanie pohlavia u vyliahnutých kuriatok. Takých ľudí je málo, je to robota, ktorú nezvládnu stroje (pokiaľ niekto nevynájde DNA skener) a ľudia asi aj o 20-30-40 rokov budú stále jesť kuracinu. Takže ak ťa baví biológia a celý deň kukať do kloák (alebo ako sa to slovo skloňuje), tak choď do toho.mukel napísal:Čo sa oplatí študovať, ak ma nebaví matematika, fyzika a informatika?
Prípadne všeobecné lekárstvo alebo zubné lekárstvo sú a aj stále budú terno.
Podľa mňa je fajn si vybrať odbor, v ktorom sa bez problémov vieš uplatniť aj v zahraničí s minimálnou znalosťou jazyka danej krajiny.
Hej. Pozeral som si študíjne plány biológie a bojím sa toho, že sa nedostanem cez to čo ma nebaví, k tomu čo ma zaujíma a vyhodia ma. Ďalší problém je, že som z biológie nematuroval a mám obavy, že budem veľmi pozadu v porovnaní s mojimi spolužiakmi.ephramko napísal:Ja som počul, že sú extrémne dobre platení ľudia, ktorí v Japonsku vyštudovali určovanie pohlavia u vyliahnutých kuriatok. Takých ľudí je málo, je to robota, ktorú nezvládnu stroje (pokiaľ niekto nevynájde DNA skener) a ľudia asi aj o 20-30-40 rokov budú stále jesť kuracinu. Takže ak ťa baví biológia a celý deň kukať do kloák (alebo ako sa to slovo skloňuje), tak choď do toho.
Prípadne všeobecné lekárstvo alebo zubné lekárstvo sú a aj stále budú terno.
Podľa mňa je fajn si vybrať odbor, v ktorom sa bez problémov vieš uplatniť aj v zahraničí s minimálnou znalosťou jazyka danej krajiny.
Skôr by som sa pri biológii bál toho, že nezoženieš po štúdiu normálnu prácu. Jeden kamarát robí takto na ministerstve živ. prostredia za minimálku. Druhá kamarátka takto s biochémiou robila v nejakom štátnom ústave tiež za minimálku. Teraz má asi trojnásobný plat, lebo robí v súkromnej sfére niečo, čo nemá nič spoločné s biochémiou.
Tu sa len montujú autá. Nič sa neskúma a nevyvíja. To málo peňazí na vedu rozkradnú ľudia z SNS. Ak chceš naozaj ísť študovať biológiu a potom sa tým aj uživiť, musíš urobiť všetko preto, aby si sa už počas štúdia dostal do zahraničia. Ideálne by si si magisterský titul alebo doktorát urobil na zahraničnej univerzite a potom v tej krajine zostal aj žiť.
Tu sa len montujú autá. Nič sa neskúma a nevyvíja. To málo peňazí na vedu rozkradnú ľudia z SNS. Ak chceš naozaj ísť študovať biológiu a potom sa tým aj uživiť, musíš urobiť všetko preto, aby si sa už počas štúdia dostal do zahraničia. Ideálne by si si magisterský titul alebo doktorát urobil na zahraničnej univerzite a potom v tej krajine zostal aj žiť.
Choď do zahraničia.
Tak ono je to tak, že aj v tej vede sa nežije len s mizerných tabuľkových platov. Ak je človek aktívny, schopný, prípadne má kontakty a šťastie, tak funguje na rôznych prídavných grantoch, čo je potom vo výsledku finančne zaujímavejšie. Akurát, že to už nie je stála istota, ale skôr "dohoda na dobu určitú."