Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa melonSVK »

Corolla hlavne nie je stredna trieda, ale nizsia stredna. Avensis bol stredna, ale ten uz nebudu vyrabat. A co tak Civic 1.5T? Alebo nejaky 2-3rocny hothatch?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Myslíš niečo takéto Chezter https://www.autobazar.eu/toyota-auris-t ... 33652.html? Pravdu povedať, páči sa mi to teda viac ako nová Corolla. Ale ako vravíš, všetko je o subjektivite, každému sa páči niečo iné. Jedine čo mi k tomu autu veľmi nejde je ten motor. Ak je to ta atmosfericka 1.6, tak si s tým neviem predstaviť veľmi svyzne obehovat pri štyroch ľuďoch a bednicke piva v kufri :D ale nemám s ňou skúsenosti, takže nechcem osocovat tento agregát :D

Civic áno. Ten nový mi je strašne po chuti. Ale z motorom 1.5 a nejakou tou výbavou je vysoko nad limit.
Aký hothatch máš na mysli? Niečo také https://www.autobazar.eu/ford-focus-st- ... 41809.html, https://www.autobazar.eu/ford-focus-st- ... 43032.html?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ano, nieco take, Focus ST, Megane RS, Golf GTI apod. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mierne mimo rozsah, alebo co tak A5 3.0 TDI? okolo 23-25k
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo si myslíte o Peugeot 508 SW diesel?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja som sa v tom viezol a musim povedat ze velmi zaujimava volba ak chces dostupneho kombika a z nejakych pricin nechces passata, ale ja som mal to gt ci ako to oni oznacuju, to bola pecka, motor bol ale hlucnejsi ako koncern a ten automat bol tiez neohrabanejsi, ale interier sa celkom dal
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

lukas9206 napísal:Myslíš niečo takéto Chezter https://www.autobazar.eu/toyota-auris-t ... 33652.html? Pravdu povedať, páči sa mi to teda viac ako nová Corolla. Ale ako vravíš, všetko je o subjektivite, každému sa páči niečo iné. Jedine čo mi k tomu autu veľmi nejde je ten motor. Ak je to ta atmosfericka 1.6, tak si s tým neviem predstaviť veľmi svyzne obehovat pri štyroch ľuďoch a bednicke piva v kufri :D ale nemám s ňou skúsenosti, takže nechcem osocovat tento agregát :D

Civic áno. Ten nový mi je strašne po chuti. Ale z motorom 1.5 a nejakou tou výbavou je vysoko nad limit.
Aký hothatch máš na mysli? Niečo také https://www.autobazar.eu/ford-focus-st- ... 41809.html, https://www.autobazar.eu/ford-focus-st- ... 43032.html?
1.6 mam a krasne sa na tom da obiehat. Samozrejme treba to spravit pri dobrych otackach (3.5k a viac), kedze to nema (nastastie pre mna) turbo.

Inak odkedy je Corolla nizsia stredna trieda?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Obiehat sa "da" vzdy sa da, aj so skodoveckami sa dalo ale fakt je to uplne ina trieda bezpecnosti ked predbiehaci manever trva zlomok casu.
Ked si zvyknuty na to tak okej ale ja napr. (aj ked to uz dlho nebolo) som musel v nejakej atmoske odjazdit dlhsiu vzdialenost priznam sa ze neraz to bol velmi chaby odhad na predbiehanie.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a nebola vzdy nizsia?
ja to mam tak v hlave zakorenene ze entry model je yaris, potom corolla, auris a avensis, ale mozno sa mylim
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

icefiresr napísal: Inak odkedy je Corolla nizsia stredna trieda?
Odjakživa...

Nižšia stredná trieda

10 najpredávanejších áut nižšej strednej triedy za rok 2015
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ono to je všetko aj o vkuse. Videl som corollu, páčila sa mi vyskúšal som ju a bol som spokojný. Potom som skúšal Mazdu 3, kt. sa mi síce páči viac, ale miesta ja v corolle neporovnatelne viac a toto rozhodlo. 1,6 nie je žiaden trhač asfaltu ale na to auto to postačuje, predbiehať sa dá v pohode a mám to s CV-T a tiež sa nemôžem sťažovať, zvykol som si, vyhovuje mi to.
lukas9206
Addict
Addict

beardie napísal:mierne mimo rozsah, alebo co tak A5 3.0 TDI? okolo 23-25k
Vieš o nejakom? Síce nad limit, ale možno bude stáť o ňom trochu po premýšľať.

https://auto.bazos.sk/inzerat/84463907/ ... TRONIC.php
Čo hovoríte na tento kúsok?
To uz asi rubem dosť vysokú triedu. Keďže s takýmto autom ide ruka v ruke aj drahší servis, ako napríklad pri focuse či civicu? Alebo sa mýlim?
Pripadne tento kúsok https://auto.bazos.sk/inzerat/84495394/ ... UDI-A5.php? Je z môjho mesta, takže aspoň obhliadnut ho by stálo za to.
lukas9206
Addict
Addict

Gothar napísal:Najazd by sa mal dat skontrolovat v servise, tie auta su este v zaruke a pravdepodobne boli servisovane v autorizovanych servisoch. Skus obvolat servisy v okoli, ci by ti boli ochotni skontrolovat najazd podla VIN.
Co sa tyka buracky a podobnych veci, tak pri tvojom rozpocte by som uvazoval aj nad vyuzitim tejto firmy: http://www.autoporadca.sk/magazin/
Nemam osobnu skusenost, ale v tom ich "magazine" maju velmi dobre pribehy, ktore ukazuju, ze si davaju zalezat na kontrole aut.
A na facebooku maju uz vyse sto pozitivnych recenzii od realnych ludi: https://www.facebook.com/pg/autoporadca ... e_internal
To vyzerá celkom zaujímavo. Možno sa na tu firmu obrátim, ak si nebudem vedieť rady. Pri takej sume za auto už 200€ nie je veľa, ak si to sám neviem skontrolovať. Diky za tip.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

lukas9206 napísal:Vieš o nejakom?
o nicom konkretnom neviem, len som zbezne pre seba nieco pozeral, ale nakoniec kupovat nebudem

v Nemecku zakazuju dizle, tak ich dost ludi predava za pekne ceny a 3.0 TDI vychadza cenovo podobne ako 2.0 TSI
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nepredava niekto z fora 125 skuter, ktory ho uz omrzel? :D . Nemam kde pri robote parkovat, ani dostupnost MHD krista.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skoda, ze nie si z KE. Ja uz dlhsie uvazujem, ze vymenim svoje PCXko za novy model. Len teraz som si pozrel bazarove ceny a uvazujem este silnejsie :D
Nakupna cena v roku 2013 - 2400 €, bazarove ceny 1700-1900 €.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Mas starsi model pcx?
Robert87
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Robert87 »

Dobry den, vsimol som si, ze je tu dost ludi, ktori sa rozumeju do aut a su ochotni poradit. Rozhodol som sa preto, ze skusim napisat svoju otazku a snad mi niekto poradi. Jazdim uz dlhsie na benzinovej dvojkovej octavii, a rozhodol som sa kupit si nove auto. Mam vsak dilemu, ci ist za hlasom srdca a kupit si vysnivane auto, alebo pre niektorych mozno rozumnejsia volba kupit funglovku. Planujem investovat zhruba 30k+-. Rozhodujem sa medzi dvomi mozno tromi modelmi.

Prvym moznym kandidatom je nova mazda 6. Auto sa mi neskutocne paci, no kamarat ma tu z tych novsich 6tiek, GJ model, 2014 rocnik, a velmi spokojny nie je. Auto sice po technickej stranke nema problem, no spominal mi niekolko veci. Stazoval sa na strasne makke plasty pri nastupnych listach, hovori, ze dava neskutocny pozor uz na to ako nastupuje, no tie plasty su strasne poskrabane od topanok. Opierka na laket na soferovych dverach, zhruba po 30 tisic km uz citil po prejdeni rukou priehlbinu. Stredovy panel je vraj dost labilny a pri silnejsom opreti nohou sa trochu hybe a vrzga. Nemoznost vtiahnut okna s dialkovym. Nikdy som nemal funglovku a neviem ako su na tom s takymi detajlami dnesne auta., mozno su to fakt blbosti, no on mi vravel, ze prave kvoli tomu by uz znovu do mazdy nesiel.

Druhou moznostou je novy superb, tu by bola investicia s nejakou rozumnou vybavou trosku vacsia, mam teraz octaviu a nemozem sa stazovat, nikdy ma v tahu nenechala , aj ked od toho casu sa mohlo uz vela zmenit.

Tretou moznostou je moja vysnivana znacka, ktorou je meredes. Uvazujem najskor nad novym jazdenym modelom Ecka. Auto sa mi velmi paci. Videl som, ze sa da zohnat aj so 6 rocnou zarukou, kedy je servis zadarmo, co by sa este dva, tri roky, mohol tykat aj mna. Otazka je, ci po tom, nebude to auto narocne na udrzbu. Nemam nejak extra skusenosti s tymto. Najskor sa pozeram po 250tkach. Diesel nechcem.

Viete mi niekto poradit, ktorym smerom sa vybrat? Sadnut do noveho auta musi byt super pocit, ale zas to nebude mercedes :) Mozno mam ruzove okuliare, a taka mazda bude viac spolahlivejsia ako mercedes, zase ak kupim nieco ine, tak skoro sa k mercedesu zas nedostanem, jedine ak by som vyhral loto. Dakujem vsetkym za nazory.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

tacosi napísal:Mas starsi model pcx?
Ano, mam ciernu PCX 125, rocnik 2013. 17 000 km a servisovana v autorizaku. Som v podstate spokojny, ale chcel by som cervenu. Bohuzial v case ked som kupoval ich bol akutny nedostatok a bral som "prve co prislo". Keby som mal od zaciatku cervenu farbu, tak by som asi neuvazoval nad zmenou takto skoro. Hodiny som si doplnil, problem mam iba s malou nadrzou. V tom ma novy model velku vyhodu.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Zdravim, ja by som isiel rozhodne do medaku, ale na "nove" ecko ti treba aspon 45K, aby to malo ako taku socialnu vybavu a dobre to vyzeralo. U mna to vyzera, ze tento rok budem urcite kupovat "nove" auto a silno premyslam nad E, alebo sa uskromnim a kupim nove Acko a ostatne peniaze hodim do biznisu, co bude mat z dlhodobeho hladiska, lepsi potencional, ako vyhodit take prachy za auto...

Samozrejme mimo ecka mas tu na vyber A, CLA, GLA, C, vsetky by mali splnat tvoj rozpocet, len zalezi na preferenciach a co vlastne potrebujes.

Napr.
https://www.kupaaut.sk/jazdene-vozidla/osobne/gw2018 - jazdene cecko, sice ma viac nabehanych, ale myslim, ze za tu cenu by stalo za to sa aspon na neho pozriet.
https://www.kupaaut.sk/jazdene-vozidla/ ... kz35180030 - acko s 25K za 25K, pekne vkusne auto :)

//autoeditácia príspevku (20 Apr 2018, 21:22)
//pre karmistu(kedze sa nepodpisal :roll: ): na fore praveze vobec neriesim hry :D to ze mam najviac prispevkov v Minecrafte, je zhoda nahod a uz to peknych par rokov nehram, to ze mi ukradli peniaze z karty, som nezakladal za ucelom vyplakavania, ale o urobenie "osvety", ze VUB vobec nelimituje mnozstvo bezkontaktnych platieb, nech si ludia na to daju pozor. to odkial na to mam je nepodstatne, ja sa venujem da sa povedat vsetkemu, ale zakladny pilier je u mna dobra praca s velmi nadpriemernych platom (pred dvoma mesiacmi som oslavil 21 btw. :D ) takze tak :smt006
Napísať odpoveď