Ahojte,
na pohovore ma zaskočili otázkou ohľadom STP, no následne mi nepovedali ako to teda malo byť - ako mala vyzerať správne odpoveď. Rád by som však vedel čo som hovoril zle.
Teda: Máme STP konvergovanú sieť z 3 switchov - Cisco. Čo sa stane ak pripojíme na jeden switch ďalší switch značky Juniper bez nejakej ďalšej ochrany na strane Cisco switchu (teda bez BPDU guard či port-fast). Otázka bola, či to nejako naruší sieť Podľa mňa by sa mohlo stať, že by Juniper prebral root bridge, no zas ak sú to rozdielne značky a Juniper nemá žiadnu STP konfiguráciu tak mám o tom pochybnosti. Nevyzeralo to tak ani na pohovore, že hovorím pravdu.
Vie mi to niekto objasniť?
Vopred ďakujem za zmysluplné odpovede.
Spanning Tree Protocol a jeho narušenie
Re: Spanning Tree Protocol a jeho narušenie
PVST by mal byt Cisco proprietary protokol, cize ked k takemuto switchu pripojis Juniper, tak sa celkom nedohodnu. Nemam s tym sice osobne skusenosti, ale podla toho co som v rychlosti pozrel na googli tak napriek tomu to moze sposobit flapovanie root bridge-u. Cize ja si myslim, ze si isiel na to logicky. Tiez by ma ako prve napadlo, ze juniper za predpokladu ze ma rovnake vlany ako cisco by mohol poslat nejake to BPDU, ktore by sposobilo rekalkulaciu STP a tym padom outage.
Re: Spanning Tree Protocol a jeho narušenie
Dik za odpoveď