Zdravím!
Po nedávnom update PC som prešiel z Intel Pentium G4560 + Z170 ASrock Extreme4 na Ryzen 3 1200 + ASrock AB350m.
Windows som nepreinštalovával iba som dal automatickú opravu alebo ako sa to tam nazívalo ale vypadalo to ako inštalácia. Všetko prebehlo v poriadku, nainštaloval som drivery zo stránky ASrock a všetko potrebné ale deje sa taká vec, že keď dám normálne cez windows vypnúť PC tak sa PC ako keby normálne vypne ,modrá obrazovka "vypína sa" monitor sa vypne začne svietiť ako normálne keby bol vypatý ale PC stále beži. Teda aspoň ventilátory idú aj na CPU aj Grafike. HDD sa netočia a PC je v takomto stave v podstate dokial ho nevypnem vypínačom na zdroji. Ale keď zdroj znova zapnem PC sa správa stále rovnako bežia iba ventilátory monitor nič neukazuje a HDD nenabehnú. PC je problém aj zapnúť niekoľko krát treba postláčat zapinacie tlačirko na bedni.
Zvyšok zostavy:
Evga BQ500w
16gb Corsair vengeance 3000mhz
Asus Strix RX470 4gb
1xHDD WD Blue 1gb, SSD Kingston 128gb.
PC sa nevypne?
Re: PC sa nevypne?
V prvom rade doslo k zmene chipsetu a navyse prechod z Intelu na AMD. Tam ina moznost ako format disku a cista instalacia systemu na SSD neexistuje, inak to bude robit komplikacie.
Problem zapinania moze mat najma dve priciny, ale je aj tretia moznost a to -
1. Chybny zdroj.
2. Chybna doska.
3. Chyba RAM/CPU/skrinky.
Skus to poodpajat a opat pozapajat, skus to bez pripajania USB, bez pripajania diod skrinky (nastartujes to srobovakom), bez mechaniky, bez druheho disku.
Problem zapinania moze mat najma dve priciny, ale je aj tretia moznost a to -
1. Chybny zdroj.
2. Chybna doska.
3. Chyba RAM/CPU/skrinky.
Skus to poodpajat a opat pozapajat, skus to bez pripajania USB, bez pripajania diod skrinky (nastartujes to srobovakom), bez mechaniky, bez druheho disku.
Videl som že bude treba celý win preinštalovať ale hento sa mi zdalo ako keby to bola celá inštalácia ale nebol som si istý. Skúsim ten reinštal načisto a uvidím čo to spraví.
Všetko okrem dosky som používal aj na tej intel zostave a v pohoe to fungovalo. Ale možné je všetko
Všetko okrem dosky som používal aj na tej intel zostave a v pohoe to fungovalo. Ale možné je všetko
Ze si pouzival, to je ok. Nevylucuje to ale mozny skrat alebo poskodenie pocas vymeny dosky.