Dovolenka 2010 až 2025

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
baldorex
Addict
Addict

Re: Dovolenka 2010 až 2018

Príspevok od používateľa baldorex »

Veď áno.
Stanoviskom sa ale oháňa hojkov kamarát..
hojko napísal:Co sa tyka bezpecnosti, tak k tomu dava stanovisko MZV a vedia o tom viac ako baldorex.
Že je stanovisko ok nie je záruka že v hurghade nebuchne autobus, alebo sa nevyužije auto na zrážanie turistov, tak ako je to v móde v európe...
Pri aktuálnej situácii ohľadom obsadenia hotelov je to málo pravdepodobné, uvidíme čo prinesie hlavná sezóna.
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

Aj v Europe sa moze stat cokolvek, zrazit auto,padnut skridla zo strechy na hlavu,buchnut plyn v bytovke. Ked bol utok v Parizi v klube Bataclan tak kolega bol ubytovany v hotely iba o ulicu dalej..
baldorex
Addict
Addict

Áno môže a bude toho ešte viac. Teraz myslím teroristické útoky v západnej európe naklonenej (čoraz menej) ekonomickej migrácii.

Našťastie je zatiaľ aspoň tu kľud.

A teraz príde hurikán od hekera o MHD :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

baldorex: Nemas byt pocteny, len som poslal jeho reakciu, nic ine. K ostatnemu sa uz vyjadrili vyssie.
baldorex
Addict
Addict

Zapni si detektor irónie prosím ťa.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Boli ste už niekto na Hawaii? Ako ste to riesili? Išli ste cez agentúru, či na vlastnú päsť? Na čo si dať pozor? Koľko to cca. vyšlo na dajme tomu 10 dní?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ak tam chceš ísť, tak na 2+ týždne, ak nie si rýchlo-cestovateľ, alebo chceš vidieť len 1 ostrov. Hawaii sa v ničom nelíši od iných destinácií, príde mi zbytočne vyhodiť peniaze na cestovku, keď si to vieš poskladať sam
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

O Havaji som tu nedavno cital v dakej inej teme, skus si to pohladat.
beardie
Redeemer
Redeemer

este par komentov, preco sa mi zda 10 dni malo
- ak to ma byt 10 dni s cestou, tak realne si na mieste 7,5 dna, ak ides z Europy
- jet lag je svinstvo, posun casu o 12 hodin nerobi dobrotu, ale da sa to prezit
- vzhladom na polohu ostrovov je zapad Slnka velmi skoro, uz okolo 18:30 a behom pol hodiny tma, nie ako v Europe, kde je po zapade Slnka svetlo este aspon hodinu
- ked uz si na mieste, treba obehat aj zaujimavosti a nelezat len na plazi, kedze je to iny svet, tak lezat len na plazi a neobehnut ostrov(-y) mi pride ako mrhanie

pokojne sa pytaj, ja som tam bol v 2013 na 2,5 tyzdna, Seth bol minuly rok, ale len na 1 ostrov na tyzden, mozem ti naplanovat itinerar, ak by si chcel
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Na koľko dní to ešte presne neviem 10, 15, 20. Všetko je ešte len v štádiu riešenia a rozmýšľania co a ako. Určite nechcem len ležať, to môžem ísť aj do Bulharska na pláž [emoji3] rozmýšľal som, žeby som po prílete do Ameriky, ostal prípadne deň dva v nejakom meste a až tak letel na Hawaii. Ale ako hovorim zatiaľ nemám absolútne žiadnu predstavu ako by to mohlo vyzerať.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Chalani boli ste niekto v meste Rovinji?
Ako je to tam s parkovaním? Našiel som nejaké mestské parkovisko neďaleko mesta ale nikde som nenašiel aktuálny cenník. Neviete niekto koľko stojí denne / týždenne parkovanie.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Neviete niekto poradit nejake pekne miesto na dovolenku v okoli Rima ? Kde je tam nejaka pekna dovolenkova destinacia s piesocnatou plazou tak maximalne hodinu a pol cesty od Rima ? Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hned vedla Fregene. Ci je pekne, to posudit neviem, kazdemu sa paci nieco ine a tak ako kopa plazi v Taliansku, taj tu cakaj lehatko na lehatku. Mozno by bolo zaujimavejsie porozmyslat, ist 300km juznejsie do mestecka Amalfi, pripadne Positano (aj ked s minimom plazi, asi skor len sukromne hotelove plaze), proste cele to Amalfske pobrezie.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Skúsim, či niekto niečo neporadí :)

Chcem si niekedy v lete, alebo aj na jeseň spraviť výlet tak cca na 7 dní. Len ja sám, malo by to byť letecky a rozpočet na to mám spolu dajme tomu 1200 € (spolu cesta + ubytko + strava atď).
Rád by som čosi zažil / videl / pochodil, nie váľal sa týždeň pri vode .Nemala by to byť ale nejaká ťažká turistika, to si viem spraviť aj tu, skôr nejaké zaujímavé mesto alebo čosi takého :)

Akýkoľvek tip by sa mi hodil, ja som v tomto dosť nerozhodný a momentálne ešte nemám žiadnu konkrétnu predstavu :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Polsko, Ukrajina, Srbsko/Albansko/Bosna, Izrael (planujem okruh prilet do Tel Avivu, tam 3 dni vratane Jeruzalema, potom dole do Eilatu den, Taba plaz 3 dni, Petra v Jordansku a 2 dni na Amman a okolie, odtial Ryanairom do Prahy) a este ti aj polovicka financii zostane
za 1200 euro na 7 dni by si vedel uz polepit aj nieco za morom, Dubaj..., taktiez aktualne Havaj z Viedne za 560 euro, so zbytkom sa vojdes aj do ubytka aj stravy
Vancouver za 400 euro letenky, lod v Karibiku by sa tiez dala

der Kreativität sind keine Grenzen gesetzt
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

z Pesti do Pristiny je to par supov (ja som si pozeral jesne, ale vela ludia tam asi nelieta ani na leto) a cez miestnu cestovnu agenturu mas all inclusive prechod Proklejtych (trail sa vola Peaks of Balkans) vratane transferov na letisko, sprievodcu a soferov pripravenych odviezt ta, ked si povies, ze stacilo. len v lete aj na horach bude okolo 35°C...
tazke to nie je, len dlhe. chodia na to americki dochodcovia.
alebo ist potom s rovnakou organizaciou do hor a vybrat si z ponuky: horske bicykle, ferrata, zip line, dake UNESCO sites,...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

za 1200 EUr na tyzden dnes dokazes vybrat z hocijackej Europskej a vacsiny severo americkych a azijskych destinacii...
V tomto momente su napr letenky do celej Severnej Ameriky (+napr porto rico, panenske ostrovy) za +- 300 az 350 Eur, To ti ostava cca 850 Eur na ubytko+jedlo, ak ste dvaja a ubytko si delite dvoma tak mate o luxus postarane ;)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to si teda dal zadanie, to rovno mozes napisat do googlu kam cestovat a citat :lol: za taku sumicku mozes ist skoro kamkolvek, problem je skor ten kratky cas. mozes pobehat siciliu alebo talianske najznamejsie mesta, ist na maltu, dat si v skotsku edin a ine mensie mesta+ to spojit s nejakym lahsim trailom v krasnej prirode, pozriet si izrael, ale ani ten spomenuty balkan nie je vobec zla volba. take albansko ma skvelu atmosferu aku inde v europe nezazijes, turisticky zaujimave miesta, krasne prirodne parky a aj bez hladenia na ceny si este minimalne 600e donesies domov. severnu ameriku a aziu by som skrz ten cas absolutne neriesil, ked uz sa trepat taku dialku, tak nech to ma zmysel, na tyzden by som nesiel snad ani na island.

jackb napísal:z Pesti do Pristiny je to par supov (ja som si pozeral jesne, ale vela ludia tam asi nelieta ani na leto) a cez miestnu cestovnu agenturu mas all inclusive prechod Proklejtych (trail sa vola Peaks of Balkans) vratane transferov na letisko, sprievodcu a soferov pripravenych odviezt ta, ked si povies, ze stacilo. len v lete aj na horach bude okolo 35°C...
tazke to nie je, len dlhe. chodia na to americki dochodcovia.
alebo ist potom s rovnakou organizaciou do hor a vybrat si z ponuky: horske bicykle, ferrata, zip line, dake UNESCO sites,...
a naco ist agenturou? to neda aj sam organizacne, ked je to take jedoduche?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

okrem toho prechodu hor nic nie je nemenny balicek. vyhoda je, ze oni zajstresuju vsetkych subdodavatelov, takze clovek moze svoje poziadavky konzultovat v angline/nemcine s jednou osobou a nemusi si kazde rano dohodovat veci rukami nohami.
a myslim, ze aj ten prechod sa da robit bez nich. len sa dostat z pristinskeho letiska na zapad a potom kracat podla znacky. s pouzitim toho fondu, ktory si urcil by to slo urobit pohodlnejsie. preto som to spomenul. bez organizovania to mozu byt nervy na public transport hlavne na letisko, ale inak by to malo byt uplne v klude.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

lukas9206 napísal:Boli ste už niekto na Hawaii? Ako ste to riesili? Išli ste cez agentúru, či na vlastnú päsť? Na čo si dať pozor? Koľko to cca. vyšlo na dajme tomu 10 dní?
Ja som tam bol na vlastnu past, hotel cez booking.com a letenky cez hawaiian. Leteli sme zo San Francisca, a bola to asi moja najlepsia dovolenka v zivote :)
Boli sme ale v maji ked tam bolo uplne minimum turistov.
Napísať odpoveď