pedometer

O športe...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

pedometer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravim, pouziva niekto z vas pravidelne pedometer? Kolko date /steps or km/ denne priemerne a aky mate rekord?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: pedometer

Príspevok od používateľa test »

Pedometer nemam, v mobile to mam vypnute, takze to nesledujem. Ale ked som to mal par dni v mobile zapnute, tak to islo v tisicoch, nebol problem sa dostat cez 10 tisíc za den, vsetko to bolo len o tom co som robil a kde som behal. Kamarat si to teraz poslednu dobu stopuje a za ciel ma 20 tisíc krokov za den. Ked nestiha, tak v robote chodi pesi na piate poschodie a dole, len aby kroky naskakovali. Vseobecne si vsak myslim, ze kroky aj tak beznemu cloveku prilis nepomozu, pretoze tepova frekvencia je prilis nizka pri chodzi na to, aby sa spalovali tuky a aby clovek ziskaval kondiciu. Mozno pre tych dost obeznych ludi je to nieco, cim zacnu, co ich moze motivovat a aspon nieco robia, ale pre mna veru nie. Ak tak, radsej si idem zabehat.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Cca 3 roky.
Priemer 8000 krokov denne, mám sedavé zamestnanie a zvyčajne robím 10h/deň.
Na dovolenke pri mori max 28000 krokov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mam dlhodobe chronicke bolesti chrbta od toho ze cely zivot sedim 8-12hodin za pc /riesene aj s lekarom/. Zistil som, ze velmi pomaha /okrem ineho/ ked pocas dna co najviac chodim- vtedy bolesti ustupuju. V pracovne dni dam priemerne tych cca 12tis krokov,vo volne dni je vyrazne menej. Rekord je je aktualne 24tis- vsetko ale po rovine, co je podstatne lahsie ako ked niekto musi do kopca.
Na chudnutie to nie je, skor taky medzistupen k nejakemu sportu pre tych co doteraz nevykonavali ziadnu pohybovu cinnost, napriek tomu aj ked som nepotreboval, islo za rok cca 5kg dolu.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja to používam primárne na notifikácie.
Krokomer sa vypnúť nedá, takže mám za tie roky štatistiky. Batériu to žerie minimálne, takže ma to netrápi.

Postupom času som začal využívať aj fitness funkcie, nastavil som si denný cieľ krokov. Keď prídem večer domov z roboty, idem von so psom a podľa stavu plnenia cieľa upravujem veľkosť prechádzky :)

Ďalšia dobrá vec je upozornenie na dlhšiu dobu nečinnosti. Takže mám nastavené, že v pracovnom čase od 10 do 18 ma náramok upozorní vibráciou, že už hodinu sedím a treba si urobiť pár krokov...to by sa možno hodilo aj tebe.

Ešte k tým krokom. Podľa who je vhodné urobiť 8-10 tisíc krokov denne. Ale niekde som čítal, že aby bol aj nejaký efekt na srdce, treba urobiť aspoň 4000 krokov v jednom kuse rýchlejším tempom.

V aktuálnom dni si viem pozrieť aj to, dnes tam mám len drobné chodenie po robote.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja tieto merače teda nepoužívam, ale k samotnej chôdzi toľko, že je to najzdravší a najprirodzenejší pohyb pre človeka. Samozrejme, ak ste profi športovci netvrdím, že zrovna chodenie pre vás urobí zázrak alebo že máte teraz vymeniť iné športy za chôdzu, ale netreba to úplne podceňovať. Najmä ľudia, čo inak nešportujú, by sa mali snažiť denne "odkráčať" čo najviac.
MichalP.
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MichalP. »

Podľa mňa uz je lepší nejaký fitness náramok ten má oveľa viac funkcií a dajú sa zohnať veľmi lacno dnes.
Markuzz1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Markuzz1 »

Priemer 8000 krokov denne, mám sedavé zamestnanie a zvyčajne robím 10h/deň.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Sedím v kancli tak len cca 3km denne (v priemere). Kroky +- 5 tisíc denne .. okrem víkendov :wink:
Napísať odpoveď