Ako na presmerovanie domény

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sterver
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Ako na presmerovanie domény

Príspevok od používateľa sterver »

Zdravím, vospolok!

Dostal som sa k problému s doménami, ktorý som neočakával, a akosi sa mi nedarí nájsť nejaké vhodné riešenie, a tak som sa rozhodol, že sa skúsim popýtať tu.

Ide o to, že potrebujem zaistiť presmerovanie domén xy.w a yz.w na doménu xx.w, a ideálne aj so zachovaním pod-stránky prípadne subdomény (xy.w/nieco -> xx.w/nieco). Hosting mi poskytuje možnosť aliasov (v podobe A záznamov), avšak len dvoch, čo nie je dostatočný počet pre tri domény a okrem toho je na hostingu ako alias nastavená rozličná 4. doména. Registrátor domén xy.w a yz.w neposkytuje možnosť nejakého domain forwardingu alebo podobne, a tak mi napadlo, že by som to spravil cez CNAME záznamy, avšak zistil som, že to nebude možné.

Pozeral som teda, či neexistuje nejaká služba, ktorá by mi toto umožnila a je celkom podstatné, aby pre len 2 domény bola zdarma. To čo som našiel však buď to nepodporovalo správu "cudzích domén" alebo to v prípade nejakých registrátorov domén nemohlo smerovať na inú doménu než na zaregistrovanú u nich.

Ešte som rozmýšľal nad vytvorením jednoduchých VirtualHostov na VPS (myslím, že by sa nejaké našlo), kde by som nejakým spôsobom robil redirect priamo na požadovanú doménu. No príde mi to dosť zbytočne komplikované a pridáva to článok, ktorý môže zlyhať.

Nemá teda niekto s niečím podobným skúsenosti? Aký by bol najrozumnejší spôsob ako forwardnut/presmerovat dve domény, ideálne spolu s cestou, na inú doménu?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako na presmerovanie domény

Príspevok od používateľa cinges »

tak to je dost blbe... :D skus poriadneho poskytovatela.. Samotna sluzba presmerovanie domeny presmeruje len na konkretnu domenu, cize so zachovanim podstranok nepocitaj.. Jedina moznost su tie aliasy, funguje to spolahlivo (napr. pri wordpresse). Napr. active24.sk ma neobmedzeny pocet aliasov.. aj priestoru.. cizi si teoreticky mozes rozbehat niekolko webov s jednym hostingom a funguje to..
nicmenej, mam pocit, ze by sa to malo dat aj jednoducho presmerovat cez nejaky java script.. s tym ti moc nepomozem, ale na nete by si to urcite nasiel.. Teda, tym sposobom, ze vsetky stranky budu smerovat na jeden server a pomocou javascriptu ta spravne presmeruje.. ak vstupna adresa bude taka, prepise to na spravnu domenu aj spolu s podstrankami.. aspon si myslim, ze nieco take by mohlo existovat..

https://www.google.sk/search?q=redirect ... e&ie=UTF-8
sterver
Light Star
Light Star

Re: Ako na presmerovanie domény

Príspevok od používateľa sterver »

Tak, poskytovateľ (WEDOS) má možnosť príplatku 2€/mesačne na neobmedzený počet aliasov pre hosting, no zatiaľ som to nechcel riešiť takto :D Ale asi mi nič iné rozumné neostáva.

JavaScript by bol možný, keby tie domény majú aspoň nejaký základný hosting.
Napísať odpoveď