Bankový prevod
Bankový prevod
Ak dám dnes príkaz na prevod peňazí z účtu SLSP na TB účet, budú zajtra na účte ?
Re: Bankový prevod
Odidu az zajtra, takze pridu az vo stvrtok.
Odoslané z HTC 10 pomocou Tapatalku
SLSP nemá niečo také, že ak zadáš príkaz pred cca 7-8hod ráno, že ešte v ten deň sa spracuje daný prevod?
Ale dnes je sviatok.
Ak to pošle dnes, tak mali by to spracovať zajtra do 8 rána a v tom prípade to príde príjemcovi ešte v ten deň
Ja ked posielam z CSOB do inej banky aj rano o stvrtej, pride to az na dalsi den. Z banky do banky je to D+1.
Mali by odist okolo jednej v noci. Takze pri stasti su poobede na ucte v TB.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Jedine FIO ma tak, ze doobeda ked zadas platbu, tak este v ten den naobed je v druhej banke. U ostatnych som to este nespozoroval, nakolko taka vec je normalne za priplatok.
Podobne ma mBank. Popolnoci poslem platbu a na obed je v ucte SLSP.
Ma niekto konkretnu skusenost? Potreboval by som cas a do ktorej banky smerovala platba.Soviet napísal:Jedine FIO ma tak, ze doobeda ked zadas platbu, tak este v ten den naobed je v druhej banke.
Budem prevadzat z FIO do inej banky, dokedy mozem vykonat platbu a kedy bude na ucte inej banky, 12:00, do hodiny, dvoch?
Este mi napadlo, mam aj ucet v mBank, nepouzivany bez karty, ale mohol by som previest sumu z FIO do mBank, nasledne na potrebny ucet, pravdepodobne SLSP, takze aj pri mBank ak poslem predpoludnim, tak popoludni budu na druhom ucte?
Zvazujem to kvoli bezpecnosti, kedze sa budem prihlasovat do IB na cudzom PC, takto by som si previedol iba potrebnu sumu z FIO do mBank, kde by som mal ine, docasne heslo, takze aj keby bol dany PC infikovany, tak po prevode by na tom ucte uz nic nezostalo.
Doplnujuca otazka, nasiel som, ze pri IB "mBank či Fio banka nemajú žiadne limity na prevody z účtov", stale to plati?
Vopred dakujem.
vsak si zisti kedy ma fio zuctovacie hodiny a kedy ma zuctovacie hodiny druha banka do ktorej budes posielat a mas to vyriesene
aj slsp to ma tak ze pri prevode v ramci slsp ti peniaze pridu do pol hodiny, nezalezi na case ani ci je vikend
aj slsp to ma tak ze pri prevode v ramci slsp ti peniaze pridu do pol hodiny, nezalezi na case ani ci je vikend
Fio veľmi nepoužívam, takže ten veľmi odsledovaný nemám.. ale mBank treba poslať peniaze pred 8h ráno a ešte v ten istý deň prídu aj na cudzí účet. Kedy tam prídu, to už závisí od konkrétnej banky, čiže toto si treba prezistiť v SLSP. Napr. do mBanku cudzie platby prichádzajú o 10h doobeda.
no slsp mi prichadzaju platby bud nad ranom okolo 3:00 apotom okolo 11:00
Takže ak odošle z mBanku pred 8h ráno, v SLSP by mali byť o 11:00..
V SLSP chodia medzi 9.30 a 10.15 (SMS notifikacia pride vacsinou az po 10.00) a potom priblizne kazde dve hodiny o celej.
Aké okolnosti ťa nútia robiť takéto kroky, kde je bezpečnejšie a možno aj pohodlnejšie použiť v "teréne" vlastný mobil?Dreamer napísal:Zvazujem to kvoli bezpecnosti, kedze sa budem prihlasovat do IB na cudzom PC, takto by som si previedol iba potrebnu sumu z FIO do mBank, kde by som mal ine, docasne heslo, takze aj keby bol dany PC infikovany, tak po prevode by na tom ucte uz nic nezostalo.
BTW limity v mBank sú také, aké sú nastavené v IB, odporúčam kontrolu pre istotu
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ja zase nevidim problem ani v cudzej sieti. Kedze vsetky banky idu cez HTTPS protokol. A snad kazda banka ma sms notifikaciu ku platbe, pripadne citacku ci grid kartu.
V sieti ani ja, ale v cudzom počítači áno, ty nie?
trosku mozno mimo temy, ale vie mi niekto rozumne vysvetlit preco v roku 2018 stale fungujeme takto? preco len 2 banky na slovensku vyuzivaju viamo? odkedy som si otvoril ucet v TB tak si viamo neviem vynachvalit, je to presne to ako si v roku 2018 predstavujem bezhotovostne platby... napisem cislo adresata, sumu, kliknem odoslat a v tej sekunde on ma na ucte peniaze...
Lenze to je vnutrobankovy prevod. V slsp je to tiez relativne rychle. Za 4-6min to je na druhom ucte.