nie vnutorne nezriadenym sexualnym zivotom ...FILMANN napísal: ako si ubližujú ? čím si ubližujú ? tým že sa správajú tak ako sa narodili ? tým si ubližujú ?
Aky mate nazor na homosexualov?
Re: Aky mate nazor na homosexualov?
homosexualny sex nie je nezriadeny zivot
to som ja netvrdil...beardie napísal:homosexualny sex nie je nezriadeny zivot
tak nech NR SR zlegalizuje homosexualne manzelstva, nech to maju ten sex "zriadeny" 
"nezriadeny" sex je totiz podla katolibanu aj ten heterosexualny, ktory je pred uzavratim manzelstva
"nezriadeny" sex je totiz podla katolibanu aj ten heterosexualny, ktory je pred uzavratim manzelstva
snad si to tak nemyslel?!?strapaty napísal: to som ja netvrdil...
ved si tu viackrat vystupil proti homosexualnemu sexu, podla teba maju byt homosexuali bez neho, aby neporusovali nejake tebou vymyslene nariadenia, nie je to tak?
spravne. az na to ze uzvretie manzelstva nie je len nejaka dohoda ale sviatost v kotrej sa spajaju dvaja v jedno ... a sex takychto dvochludi s bohom podporuje zivot... prospieva ich vzajomnemu vstahu zivotu a je im na osoh ... zivi a podporuje ich tela psychiku ako aj zdravie ... pricom nezriadeny sex je len uspokojenim vlastnej potreby .... buduje v cloveku egoizmus nepodpotuje vstah ani zivot ako taky ... a ked sa nedostavi uspokojenie potreby jednoducho sa vymeni objekt za uspokojujuci...jackb napísal:tak nech NR SR zlegalizuje homosexualne manzelstva, nech to maju ten sex "zriadeny"
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2018, 21:51)
ano je to tak ... az na to ze to nie su mnou vymyslene nariadenia ale konstatnovanie a pravda... to ze si to konzumenti neuvedomuju neznamena ze to nie je zle a im to ublizuje ...beardie napísal:snad si to tak nemyslel?!?
ved si tu viackrat vystupil proti homosexualnemu sexu, podla teba maju byt homosexuali bez neho, aby neporusovali nejake tebou vymyslene nariadenia, nie je to tak?
je ti jasne, ze aj vdaka tvojmu odmietaniu homosexualnych manzelstiev nemozu prevadzkovat zriadeny sex?
alebo chces vyclenit celu skupinu ludi mimo spolocnost?
ved ale nic s napisaneho nie je v rozpore s tym, aby osoby rovnakeho pohlavia vstupili do sviatosti manzelstva (ktoru by nemusel schvalovat Parlament). mohli byt mat sex, ktory by podporoval ich psychicke aj fyzicke zdravie a vztah ku zivotu ako takemu a bol by im na osoh.
to je blbost ... zjavne nechapes co je manzelstvo .. a nechapes ze manzelstva su schopny len muz a zena ... tu nejde o to ci to ja odmietam ale o schopnost manzelstva ... tym ze by vytvorili formalny zvazok nedoslo by k naplneniu podstaty manzelstva. cize ani ich sex by nebol nijak viac "zriadeny" a ja som ale nehovoril o sexe ale o sexualnom zivote .. co je podstatny rozdiel ... samozrejme ze sex ako pohlavny styk je sucastou sexualneho zivota ale zdaleka ho plne neobsiahuje... a to ze ich checem vyclenit nejakym sposobom zo spolocnosti je ciste klamstvo ...prosim ta ako ? tym ze skonstatujem ze ze to hriech .. ze nie su schopny manzelstva?? ovela horsie su na tom ludia co ziju "na divoko" lebo oni su schony manzelstva , maju inu moznost ale aj tak radsej ostavaju v svojom egoizme a hriechu .. a toze by homosexuali mali abstinovat nieje oddomna prikaz alebo nieco co by som ja od nich vyzadoval ... mne je to uprimne jedno ... je to ich vec... ide len o to ze ak sa budu chciet v zivote posunut dalej . zit s bohom a nie len ako nejake zvieratka (papat kakat a uspokojovat si ine potreby ) tak bez opustenia nezriadeneho sexualneho zivota to nepojde . lebo ten v nas buduje pychu a egoizmus ... a to je prekazka spojenia sa s bohom ..beardie napísal:je ti jasne, ze aj vdaka tvojmu odmietaniu homosexualnych manzelstiev nemozu prevadzkovat zriadeny sex?
//autoeditácia príspevku (04 Máj 2018, 7:06)
len to ze jej nie su zo svojej prirodzenosti schopny ... tak ale to by sme museli vediet co to ta sviatost manzelstva je ... vsak ze ..jackb napísal:ved ale nic s napisaneho nie je v rozpore s tym, aby osoby rovnakeho pohlavia vstupili do sviatosti manzelstva (ktoru by nemusel schvalovat Parlament). mohli byt mat sex, ktory by podporoval ich psychicke aj fyzicke zdravie a vztah ku zivotu ako takemu a bol by im na osoh.
ja viem co je, ale ty mas vlastne vyklady toho co je v Pisme a co je Katechizmus KC 
"neschopni" sviatosti manzelstva su potom aj heterosexali, ktori nemozu pocat dieta. je jasne, ze takato sviatost manzelstva bude na poziadanie vyhlasena za neplatnu a mozu do nej uplne legalne vstupit oat s inym partnerom, no kde je tu logika? muz a zena sa maju radi tak preco by mali dat zrusit manzelsku sviatost len preto, ze nemozu mat deti?
u homosexualnych sviatosti manzelstva by aspon bola sanca, ze si deti adoptuju. a bola to prave Cirkev, ktora storocia viedla sirotince, takze by mala mat o to vacsie pochopenie.
"neschopni" sviatosti manzelstva su potom aj heterosexali, ktori nemozu pocat dieta. je jasne, ze takato sviatost manzelstva bude na poziadanie vyhlasena za neplatnu a mozu do nej uplne legalne vstupit oat s inym partnerom, no kde je tu logika? muz a zena sa maju radi tak preco by mali dat zrusit manzelsku sviatost len preto, ze nemozu mat deti?
u homosexualnych sviatosti manzelstva by aspon bola sanca, ze si deti adoptuju. a bola to prave Cirkev, ktora storocia viedla sirotince, takze by mala mat o to vacsie pochopenie.
Sme v 21. storoci, verim ze uz by sme sa na sex mohli prestat pozerat ako na nieco "necudne" a zle.
A coho niesu pary rovnakeho pohlavia schopni? Plodit potomkov? To nevie ani vela "normalnych" parov, chces im zakazat sviatost manzelstva lebo nemozu mat deti?
255 stran diskusie a stale to iste dookola. Ved preco by sme mali niekoho nechat zit ich zivot tak ako chcu a vyhovuje im to, ak to na nas nema absolutne ziaden vplyv. Ako prazdny zivot musi niekto mat ked ho trapi kto s kym chce travit jeho zivot a ako.
A coho niesu pary rovnakeho pohlavia schopni? Plodit potomkov? To nevie ani vela "normalnych" parov, chces im zakazat sviatost manzelstva lebo nemozu mat deti?
255 stran diskusie a stale to iste dookola. Ved preco by sme mali niekoho nechat zit ich zivot tak ako chcu a vyhovuje im to, ak to na nas nema absolutne ziaden vplyv. Ako prazdny zivot musi niekto mat ked ho trapi kto s kym chce travit jeho zivot a ako.
Homosexuálny sex je už zo svojej podstaty perverzia, abnormálne sexuálne správanie.
Sme v 21. storočí, kedy už ľudia stratia potrebu utápať sa v ilúziách a klamať si, že ich úchylky sú niečo normálne a bežné..
Sme v 21. storočí, kedy už ľudia stratia potrebu utápať sa v ilúziách a klamať si, že ich úchylky sú niečo normálne a bežné..
perverzia je aj vysmivanie sa zo zavrazdenia milionov osob. Sme v 21. storočí, kedy už ľudia stratia potrebu utápať sa v ilúziách a klamať si, že ich úchylky sú niečo normálne a bežné?
Pokiaľ vysmievaním myslíš málo empatie k dôsledkom správania istých skupín..
Tak aby sme ostali pri téme, na "vysmievanie" prikladám obrázok nižšie.
Tak aby sme ostali pri téme, na "vysmievanie" prikladám obrázok nižšie.
ano, zatajenie tohto faktu je jednou z pricin neplatneho manzelstva (cize manzelstvo nevznikne) ... neviem ci poznas prisahu manzelov .. ?? aj ked sa mozu zobrat neplodny to este neznamena ze nemozu plnohodnotne vychovavat deti ..."prijat deti" nemusi nevyhnutne znamenat svoje vlastne ..jackb napísal:ja viem co je, ale ty mas vlastne vyklady toho co je v Pisme a co je Katechizmus KC
homosexuali nie su schopny plnohodnotne vychovavat deti .. lebo deti sa 90% ucia napodobnovani a odzeranim ... a homosexualny vstah je iny ako hetero .. od riesenia problemov cez prejavovanie si naklonosti...
//autoeditácia príspevku (04 Máj 2018, 14:00)
pochybujem ze vies co to vobec sviatost je ...alebo manzelstvo ... skus s zakladnymi pojmamy ... ptotom mozeme diskutovat dalej .. lebo toto skutocne nema cenu ..Balvorn napísal:Sme v 21. storoci, verim ze uz by sme sa na sex mohli prestat pozerat ako na nieco "necudne" a zle.
Nato ako velmi neprirodzene to je, sa to vyskytuje celkom casto v prirode, nie? Taktiez AA, co je zle na perverzii? Vacsina uchyliek (fetisov) je neskodna, ak su v tom vsetci angazovani dobrovolne (samozrejme neberiem do uvahy pedofiliu, ale bavime sa o dobrovolnom sexe dospelych osob).
Strapaty
Tazko diskutovat so zakladnymi pojmami ked ty si ich stale menis. Par sviatosti za sebou mam, aj manzelstvo, a ked je to ako vravis, ze nechapem co to je, tak to asi nieje take dolezite chapat kedze som stastne zenaty.
A napriklad, ak su 2 chlapi stastne spolu, nic im v manzelstve nechyba, ale tvoja definicia by to mala zmenit. Tak by som v tom pripade popracoval na definicii, nie na ich vztahu.
Strapaty
Tazko diskutovat so zakladnymi pojmami ked ty si ich stale menis. Par sviatosti za sebou mam, aj manzelstvo, a ked je to ako vravis, ze nechapem co to je, tak to asi nieje take dolezite chapat kedze som stastne zenaty.
A napriklad, ak su 2 chlapi stastne spolu, nic im v manzelstve nechyba, ale tvoja definicia by to mala zmenit. Tak by som v tom pripade popracoval na definicii, nie na ich vztahu.
Táto debata fakt nemá cenu. Ale nie preto, že ako vraví Strapatý nevieme čo je sviatosť a tie iné blbosti čo tam táral. Nemá to cenu kvôli existencií takých mozgovo zaostalých ľudí ako je práve strapatý a AA.
takze vlastne adopcie by ti mohli vyhovovať, že?strapaty napísal:aj ked sa mozu zobrat neplodny to este neznamena ze nemozu plnohodnotne vychovavat deti ..."prijat deti" nemusi nevyhnutne znamenat svoje vlastne ..
preco by neboli schopni? ak naraz sa hlupost "homosexuali vychovaju buducich homosexualov", tak je to hlupost, lebo homosexuali su z hetero rodin a tak nemali odkial "napozerat homosexualitu". a ver ci nie, homosexualita bola vo svete aj pred televizorom a homosexualmi v TV vysielani. takze najhorsie co moze dat dietatu vychova v homosexualnej rodine je, ze bude ovela viac open minded ako dieta z katolibanskej rodiny. a urcite je riesenie problemov v ine ako homosexualov ako v tradicnej katolibanskej rodine: povedal by som, ze je minimum pripadov kedy rodic A opity ako diva zver rozbije rodicovi B hubu, lebo vecera ma o stupen menej ako je to pozadovane, pred ocami ich dietata. no co z takeho decka len bude? az strach pomyslietstrapaty napísal:homosexuali nie su schopny plnohodnotne vychovavat deti .. lebo deti sa 90% ucia napodobnovani a odzeranim ... a homosexualny vstah je iny ako hetero .. od riesenia problemov cez prejavovanie si naklonosti...
prave keby vychovavali homosexualov by to teoreticky bolo v poriadku ... lebo by mali spravny vzor ... ale je 98% pravdepodobnost ze budu vychovavat prave heterosexuala ...jackb napísal: preco by neboli schopni? ak naraz sa hlupost "homosexuali vychovaju buducich homosexualov", tak je to hlupost, lebo homosexuali su z hetero rodin a tak nemali odkial "napozerat homosexualitu". a ver ci nie, homosexualita bola vo svete aj pred televizorom a homosexualmi v TV vysielani. takze najhorsie co moze dat dietatu vychova v homosexualnej rodine je, ze bude ovela viac open minded ako dieta z katolibanskej rodiny. a urcite je riesenie problemov v ine ako homosexualov ako v tradicnej katolibanskej rodine: povedal by som, ze je minimum pripadov kedy rodic A opity ako diva zver rozbije rodicovi B hubu, lebo vecera ma o stupen menej ako je to pozadovane, pred ocami ich dietata. no co z takeho decka len bude? az strach pomysliet
//autoeditácia príspevku (04 Máj 2018, 19:55)
ked uz je to socialna zaostalost a nie mozgova...FILMANN napísal:Táto debata fakt nemá cenu. Ale nie preto, že ako vraví Strapatý nevieme čo je sviatosť a tie iné blbosti čo tam táral. Nemá to cenu kvôli existencií takých mozgovo zaostalých ľudí ako je práve strapatý a AA.
//autoeditácia príspevku (04 Máj 2018, 20:00)
japojmy nemenim ... len slovencina je taka ... ze vela ta ista vec sa da chapat z roznych pohladov... napriklad cirkev... je ina z pohladu statu ina z pohladu neveriaceho ina z pohladu veriaceho ina ak sa na nu divame ako na zive kristovo telo ... tak isto veriaci .. ak sa bavime v zmysle dovery ma iny vyznam ako z pohladu krestanskeho nabozenstva... takisto je iny vyzna ako clen cirkvi ... a iny z pravneho hladiska cirkvi .. a ina z osobneho prezivania...Balvorn napísal:Nato ako velmi neprirodzene to je, sa to vyskytuje celkom casto v prirode, nie? Taktiez AA, co je zle na perverzii? Vacsina uchyliek (fetisov) je neskodna, ak su v tom vsetci angazovani dobrovolne (samozrejme neberiem do uvahy pedofiliu, ale bavime sa o dobrovolnom sexe dospelych osob).
Strapaty
ja nemozem za to ze slovencina je taka ... a predpoklada sa ze ludia by to mali pochopit z kontextu ale to by museli poznat vsetky moznosti tych vyznamov...
//autoeditácia príspevku (04 Máj 2018, 20:02)
Balvorn
inac vies ze sviatost je mozne ziskat len vo viere .. bez viery nieje mozne ziskat sviatost... !!! nakoniec zistime ze nemas sviatostne manzelstvo ale len manzelstvo uzavrete v kostole...