Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa beardie »

A3, 3er, nejaká e46 by nemusela byť zla
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

KaptMichal napísal:K tej 1.6 od toyoty by ma zaujímalo aké sú na neho referencie od ľudí, ktorí s ním majú skúsenosť. Spoľahlivosť, koľko točí na diaľnici s tým 6-kvaltom, spotreba... Auto si ide kupovať otec, ktorý by s ním už rád "dožil" a preto sa mi pozdáva možnosť kúpiť Toyotu, ktorá predsa len stále udržuje kvalitu a spoľahlivosť na dobrej úrovni. Okrem toho atmosférický benzín je jednoduchší takže by mal byť jednoduchší aj na údržbu, je to poctivá kubatúra 1.6 čiže v prípade, že nemá nejaké muchy tak mi príde ako rozumnejšia voľba k autu, ktoré chce človek mať čo najdlhšie...
Ja ho mam na 70t km zatial. Bez problemov. V meste mam 6.9l (100% zapchy), mimo 5.5l (100% jazda iba na spotrebu, dochodca), mix okolo 6. Servis zatial iba olej (4.2l napln). Pruznost a dynamika na Auris velmi slusna, ale predtym som mal iba 0.99 motor :smt059
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

Zdravím, plánujem si zaobstarať nové auto a pozdáva sa mi Opel Astra 1.4 turbo (92kw/125k) nový model, máte niekto skúsenosti?
Bol som pozrieť a skúsil skúšobnú jazdu aj na Hyundai i30 a Kia Ceed, ale oslovil ma najviac opel. Viac menej som rozhodnutý už preň, ale nedá sa mi nespýtať sa na nejaké skúsenosti, pretože zatiaľ som vlastnil len 1 auto (golf).

Za rady ďakujem!
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nie som si isty, ktore 1.4 to presne postihlo, ale v tej 400+ stranovej teme to urcite najdes :D http://forum.cars.cz/opel/viewtopic.php?f=100&t=7000
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Presne tieto 92kw :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Brat ma Astru 1.4T LPG, tusim rocnik 2014 a je spokojny. Mal len jeden problem s motorom, ked mu este v ramci 2 rocnej zaruky menili vstreky. Vraj s tym mali problem iba prve LPG verzie. Odvtedy vsetko bez problemov. Akurat sa mu odlomila krytka zrkadla v slnecnej clone :)
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No trochu som čítal a trpia tým tieto motory ako píšete (pri akcelerácii trhanie) čo ma moc nepotešilo, na skúšobnej jazde som nič nepostrehol tak možno je to od kusu.
No aspoň Gothar dal jednu pozitívnu správu :D
No uvidím teda aký kus vychytám, chcel by som mať na par rokov kľud so servismi
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Gothar hovori o uplne inom aute.. to je starsi model. Ale tu temu by som si na tvojom mieste fakt precital a zvazil, viem ze som tiez chcel astru, ale toto ma odradilo.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a nebude v tej cene golf vybavený lepšie?
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tento týždeň majú v opli akciu 20,5% zľava z celkovej ceny, takže ušetrí mi to vyšše 4k po zľave, oproti vw by ma stalo o dosť viac, čo je už cez rozpočet
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

aha, tak to som nevedel, tak to sa asi celkom oplati, mozes bud usetrit alebo si dovolit vyssiu vybavu

//autoeditácia príspevku (22 Máj 2018, 16:02)
pozeram ze vw ma do konca maja na golf autosalonovy bonus 3000€ plus nejaku vybavu edition v hodnote 2000€ zdarma, mozno prave reakcia na opel, skus si to zo srandy preletiet ocami
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja by som doplnil, ze hlavne treba obehat predajcov. Oproti cennikovym cenam vedia dat slusne zlavy, aj ked vacsinou vo forme vyssej vybavy. Zaplatis napriklad za strednu a daju ti najvyssiu. Venuj tomu 1-2 popoludnia a budes mat realny prehlad o tom co mozes dostat za svoje peniaze.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Presne tak, na cenníky na internete sa nedá spoliehať, treba to obehať osobne... niekedy treba spraviť aj viac návštev u jedného predajcu. ;)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nechcete niekto megane kratku verziu?
Renault Megane Generation 1,6 benzín, 5st.manuál, 115 397km, kupované december 2010 v Lučenci u dealera renault
Biela farba bez metalízy
Alu disky
tempomat/obmedzovač
multifunkčný volant, manuálna klíma, predné okná v elektrike, aux, CD/MP3 rádio, isofix, centrálne zamykanie, dodatočne domontované hmlovky, palubný počítač

kamos predava za nejakych 4000
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Niekto pre ženu Polo 1,2? Detaily v prípade záujmu.
Nikol258
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Nikol258 »

Ahojte :smt006 Aký máte názor na operatívny leasing vs. pôžička na auto? Mám 21 ročný FIat Brava a nechcem o aute z bazáru ani počuť. Z 1000€ auta sme spravili bavorák cenovo :sneaky: A na druhú stranu brať si pôžičku a kupovať nové auto mi príde dosť, keďže automaticky stratí veľkú časť svojej hodnoty. Čo by ste mi odporúčali? Aké sú nevýhody operatívneho leasingu oproti mierne vyššej cene? Známy mi odporučil //reklama vymazana lebo je asi najznámejšia na slovensku. Máte tipy na niečo lacnejšie ale spoľahlivé? :oops: SPráva :smt049
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Pre bezneho cloveka sa operativny neoplati. :smt006
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No teoreticky by sa ti operatívny lízing mohol vyplatiť, ak by si každého pol roka chcela meniť auto alebo máš firmu a vieš si to hodiť do nákladov.

Pre fyzickú osobu, ktorá si plánuje auto nechať niekoľko rokov, skoro vždy vychádza výhodnejšie auto kúpiť a nechať si ho do zničenia alebo po pár rokoch predať.
L.A.M.E
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.A.M.E »

Ahojte už dlhú dobu rozmýšľam nad kúpou auta ale keďže sa do to význam ako ferda mravec do lietania tak stále neviem nič vybrať chcel by som mpv keďže je to druh auta ktoré spĺňa všetko čo potrebujem ... Ale teraz nastáva otázka pre vas aké mojou naj voľbou bol Citroen C4 Picasso páči sa mi ich dizajn interiéru alebo od fordu c-max v horšom prípade Bmax a Altea tak ako idú za sebou su aj v mojom rebríčku ,,krásy,, samozrejme auto by mal spĺňať to že bude do 8t to už je Max :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tu máš celkom dobré porovnanie SUV-čok, aj keď je to už trochu starší článok - https://www.autorevue.cz/spolehlivost-m ... le-i-druhy

Ja by som išiel osobne do VW Touranu alebo Toyoty Verso.

Koľko kilometrov ročne plánuejš jazdiť? Ak málo, tak by som sa skôr obzeral po benzínových motoroch...
Napísať odpoveď