Divný zvuk vychádzajúci zo steny
Divný zvuk vychádzajúci zo steny
Bývam v rodinnom dome, klasický tehlový aké sa stavali v 80. rokoch. Už dlhú dobu je počuť v kuchyni zo steny divné zvuky. Najbližšie by som tento zvuk mohol prirovnať ku vŕtaniu. Zvuk vychádza zo steny, niekde z rohu pod stropom, stena oddeľuje kuchyňu od chodby. Predstavte si dve miestnosti oddelené stenou a zo steny vychádza taký tlmený zvuk slabého vŕtania. Presne toto je počuť párkrát za deň. Práve som bol v kuchyni a počul som ten zvuk, bolo to dosť dobre počuť, keď je všade ticho.
Preto mi napadlo sa spýtať, či ste sa niekto s niečím podobným nestretli. Niečo v tej stene na 100% doslova býva a vŕta to do tehál.
Preto mi napadlo sa spýtať, či ste sa niekto s niečím podobným nestretli. Niečo v tej stene na 100% doslova býva a vŕta to do tehál.
Re: Divný zvuk vychádzajúci zo steny
A co tak napriklad kurenie a cirkulacia vody, pripadne vodovod?
strop uz je betonovy "deka" alebo keramicky a mate zateplene /vata, polystyren/?
kurenie, vodovod, alebo nejake hlodavce ci ina haved.
schvalne som sa pytal na to zateplenie lebo nieco podobne sa stalo nam, datel(asi) vydobal dieru do fasady a polystyrenu kde sa neskor nastahovali drozdi, prislo sa na to az potom ked sa zistovalo ze "cosi" suchoce/vyspevuje v stene 
Ak to je opakovane prerusovane vrtanie, moze to byt cervotoc, ci uz v stene, alebo v nabytku, starom obraze, nemusi byt lahke identifikovat zdroj.
Prip. hlodavce, ak je v stene medzera, znizeny strop, dreveny obklad a pod., no je to trocha iny zvuk.
Kurenie vydava iny zvuk, ako prudenie tekutiny, ci tam je obcas take cvakanie, praskanie, ale to znie umelo, nie ako vrtanie.
Prip. hlodavce, ak je v stene medzera, znizeny strop, dreveny obklad a pod., no je to trocha iny zvuk.
Kurenie vydava iny zvuk, ako prudenie tekutiny, ci tam je obcas take cvakanie, praskanie, ale to znie umelo, nie ako vrtanie.
poharikom alebo lepsie fonendoskopom identifikovat presne miesto odkial sa zvuk siri
Ake dlhe obdobie je 'dlhsia doba'? Nad stropom je este dalsia izba, alebo je to tam uz pôjd?
Najskor to bude voda, plyn, radiator ?
Co s toho mozes vylucit ?
Co s toho mozes vylucit ?
Ak nevies, co alebo kto tie zvuky v stene robi, bratku, tak to mas v stene Židov. Ti podla pana Kotlebu mozu za vsetko. 
-
maria.mariakova
Novice
- Kontaktovať používateľa:
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či ste vyriešili záhadu s tým divnným vrtavým zvukom, pretože momentálne sa to deje u nás. Krátke vrtavé zvuky v rohu steny niekoľkokrát denne. Nevieme prísť na to, čo to je... 
-
Solo_Kamen
King
Je možnosť ten zvuk nahrať a poslať sem? 
Ten vŕtavý zvuk môže spôsobovať aj ďateľ. Proste rozhodol sa si zaďobať do nejakého objektu na vašom dome, možno aj do steny, ale pravdepodobnejšie bude, že ďobe do niečoho, čo rezonuje a to sa prenáša do stien.
ďateľ ďobe do strechy 1
ďateľ ďobe do strechy 2
ďateľ ďobe do kamery
ďateľ ďobe do strechy 1
ďateľ ďobe do strechy 2
ďateľ ďobe do kamery
-
maria.mariakova
Novice
nahrávka sa dá ako poslať?
-
hojko
Site Admin
Nahras na telefon, das niekde na YouTube, mojevideo.sk, uloz.to...
-
maria.mariakova
Novice
Záhada je vyriešená
. Spôsoboval to kábel z káblovky. Ihneď sme ho odmontovali:lol:
a je po vŕtaní 
-
Arkaz
Addict
jak ze kabel z kablovky? co vonku buchal o fasadu alebo co?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Chcel sa prepnúť na HD tak búchal na stenu 
-
Solo_Kamen
King
skôr sa šúchal alebo neviemArkaz napísal:jak ze kabel z kablovky? co vonku buchal o fasadu alebo co?
-
maria.mariakova
Novice
Nie nebúchal o fasádu. Zistili sme, že je opotrebovaný. Bol totiž zodratý až na to železné lano, čo je vo vnútri kábla. A tým pádom sa trel o ten kovový držiak. Trel sa kov o kov. Záhada vyriešená, máme konečne kľud