Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Teraz dojedam krabicu Maxsportu kde boli vsetky ich bary a asi to niekomu darujem, lebo moje creva to nezvladaju. Apropo 100kg cistej svalovej hmoty tu na Hojku nema nikto, protein prasok je pre vrcholovych zavodnych kulturistov ci pre takych co si nechcu kvalitne jedlo urobit sami. Varene jedlo je uplne iny chutovy zazitok aj nutricne plnohodnotnejsie ako akekolvek prasky /a to som ich sam pojedal vela rokov/
Davkovanie bielkovín sa neodporúča na kg svalov ale na kg celkovej hmotnosti, kopa ľudí čo poznám a cvičia maju okolo 90-110 kg, tam sa bavime o idealnej davke bielkovin na rast svalov v rozmedzí 180-220g (pri 2g na 1kg hmotnosti) a to je uz dost velka porcia jedla ak by si sa chcel vyhnut proteinom..
To ze je to urcene pre profi kulturistov a lenivych ludi je blud, profi kulturisti maju ine prasky ako len protein
A k tym maxsport tycinkam, aj ked sa snazia mat tie svoje produkty co najzdravsie, s ich vegan friendly pristupom v tycinkach maju svoj speci rastilnny protein, ktory je bohuzial inde ako kvalitna mliecna bielkovina, mal som vzorky toho suroveho proteinu a to sa nedalo vypit ani ochutene kakaom a rozmixovanym bananom
Weider alebo aj spomínany Multipower maju v tycinkach normalmy mliečny protein a tam to hned citit na chuti
To ze je to urcene pre profi kulturistov a lenivych ludi je blud, profi kulturisti maju ine prasky ako len protein
A k tym maxsport tycinkam, aj ked sa snazia mat tie svoje produkty co najzdravsie, s ich vegan friendly pristupom v tycinkach maju svoj speci rastilnny protein, ktory je bohuzial inde ako kvalitna mliecna bielkovina, mal som vzorky toho suroveho proteinu a to sa nedalo vypit ani ochutene kakaom a rozmixovanym bananom
S tym naduvanim som mal problemy aj ja a zhodou okolnosti to sposoboval prave produkt hugovho oblubeneho stillmassu
robo1152
z jedneho kila kuracich prs mas cca 230g kvalitnych bielkovin. Potom uz len spravit krabicky s masom a ryzou/cestovinou /zeleninou a je to. Pripadne to striedat s rybim file ktore sa da tiez lacno zohnat a po vyzivovej stranke je prijatelne.
---
Apropo aby to nevyznelo ako negativna reklama na Maxsport: ich tycinky mi celkom chutili, len niektore druhy boli neprijatelne pre moje creva, niekomu inemu mozno budu fungovat lepsie.
z jedneho kila kuracich prs mas cca 230g kvalitnych bielkovin. Potom uz len spravit krabicky s masom a ryzou/cestovinou /zeleninou a je to. Pripadne to striedat s rybim file ktore sa da tiez lacno zohnat a po vyzivovej stranke je prijatelne.
---
Apropo aby to nevyznelo ako negativna reklama na Maxsport: ich tycinky mi celkom chutili, len niektore druhy boli neprijatelne pre moje creva, niekomu inemu mozno budu fungovat lepsie.
Ale však nikto tu nepresadzuje prášok nad jedlom. Ja som sa už vyjadril - proteín dávam len ihneď po tréningu a potom výnimočne v časoch, keď nemám dlhšie prístup k normálnemu jedlu. Ale ono keby ho niekto dával aj 3 krát denne, v podstate na tom nevidím nič zlé.gogo956 napísal:Teraz dojedam krabicu Maxsportu kde boli vsetky ich bary a asi to niekomu darujem, lebo moje creva to nezvladaju. Apropo 100kg cistej svalovej hmoty tu na Hojku nema nikto, protein prasok je pre vrcholovych zavodnych kulturistov ci pre takych co si nechcu kvalitne jedlo urobit sami. Varene jedlo je uplne iny chutovy zazitok aj nutricne plnohodnotnejsie ako akekolvek prasky /a to som ich sam pojedal vela rokov/
pri všetkých článkoch o strave nie je spomenutá jedna dôležitá vec ktorá hrá v tom dosť veľkú rolu a to je mesačný výdaj v € na kvalitnú stravu po celý deň s tým že cez nedeľu sa možno uskromní
koľko to vychádza vám ? rátal to niekto niekedy ?
koľko to vychádza vám ? rátal to niekto niekedy ?
japaja tusim na refresheri to raz riesili aky je financny rozdiel medzi "beznou" a "zdravou" stravou, skus to pohladat
Inak ak ta to zaujima tak myslim, ze by nemal byt problem si zobrat nejaky prikladny jedalnicek a prepocitat si to na sumu ktora by ti vysla za mesiac, ved vies kolko stoji kilo masa, liter mlieka a podobne...
Inak ak ta to zaujima tak myslim, ze by nemal byt problem si zobrat nejaky prikladny jedalnicek a prepocitat si to na sumu ktora by ti vysla za mesiac, ved vies kolko stoji kilo masa, liter mlieka a podobne...
To je individualne, zavisi od hmotnosti cvicenca ci jeho chutovych preferencii. Jeden napr neje tvaroh, iny zase ryby treti nieco ine. Ale aj s nizsim rozpoctom sa da celkom kvalitne stravovat. Ja osobne to nijako zvlast nesledujem, ani kolko minam na suplementy. Ale vela usetrim tym ze v podstate nekupujem hovadzie ktore ak ma byt z kvalitnej casti tak je drahe.
Našťastie si to rátať nemusím, takže ani nerátam. Ale na jedlo miniem dosť, ale skôr v zmysle, že pri mojej váhe 110+ a ťažkej práci aj veľa zjem. Vyslovene zdravá strava je, samozrejme, značne drahšia. Už len to, že ak niekto kupuje čerstvé ovocie a zeleninu, čo je základ "zdravej stravy," tak to pekne potlačí výsledné sumy pri pokladniach smerom nahor.
úbohý anonymný karmista:
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2018, 14:14)
Pekný článok o ortorexii, resp. posadnutí zdravým stravovaním.
úbohý anonymný karmista:
Po prvé, nefňukám, len objasňujem svoju situáciu a dôvodím svoje konanie. Po druhé, dovolím s tvrdiť, že čo sa týka toho "učenia," tak patrím medzi tú vrchnú polovicu osadenstva hojka.mal si sa lepsie ucit ked ti tazka praca robi problem a nie tu teraz fnukat
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2018, 14:14)
Pekný článok o ortorexii, resp. posadnutí zdravým stravovaním.
Zdravim, cvičeniu sa venujem cca pol roka a ako tak vidím stále mám veľké nedostatky čo sa týka vedomostí. Začnem zľahka otázkou: po treningu pijete proteín s maltou? alebo sa tento trend niekde inde posunul už (proteín bez malty) . Jedalnicek som mal nastaveny poslednu dobu na chudnutie , s cielom schudnut co najviac tuku a zachovat co najviac svalov . Je vhodne zaradit maltu k proteinu hned po treningu aj pri chudnuti? Alebo len pri objeme.
Ide o to, akú máš postavu a aký celkový denný príjem. Ak si stále chudý a ani s kvalitným jedením to nie je žiadna sláva, tak tá malta po tréningu môže byť. Ja som ju už vyradil dávnejšie.
Samozrejme, keď chudneš, je zbytočné sa napchávať maltou.
Samozrejme, keď chudneš, je zbytočné sa napchávať maltou.
Moj denny prijem je nastaveny na 2300 kCal - 164g B;180g S a 100g T . Postavu mam taku skor, ze pribrat je u mna najmenej, vzdy som sa musel skor uchylovat k chudnutiu . Ako chapem, ze malta ma vyznam naberaci, mne sa skor jednalo o ten uhol pohladu, kedy to sluzilo po treningu ako sacharid z pohladu dodania energie do svalov na zacatie regeneracie. Ci som v pohode po treningu aj s obyc. proteinom?
// 2300kCal mam nastevene ako chudnutie samozrejme.. Mozno take doplnujuce info - vaha 84kg (daco som uz pochudol) a vyska 182cm
// 2300kCal mam nastevene ako chudnutie samozrejme.. Mozno take doplnujuce info - vaha 84kg (daco som uz pochudol) a vyska 182cm
Nič sa ti nestane, keď si dáš po tréningu len proteín a potom za cca tú 1,5 h veľké jedlo kde budeš mať S.
Trošku to tu ale zaspamujem otázkami, snad nebude vadit
. Kreatín. Beriem ho, dávku mám 5g denne. Viem, že kedysi sa odporúčalo cyklovať, ale aký je váš názor? Beriete ho neustále alebo cyklujete?
Ako príklad uvediem českého youtubera Lamku, ktorý mám dojem, že vravel, že on ho necykluje a je to blbost podla neho. Aký je váš názor?
Ako príklad uvediem českého youtubera Lamku, ktorý mám dojem, že vravel, že on ho necykluje a je to blbost podla neho. Aký je váš názor?
aleš je dobry tiez ho sledujem
Pri kreatine zalezi aj od toho aky kreatin mas, obycajny monohydrat sa zvykol cyklovat, "modernejsie rozvinuté"/viaczlozkove kreatiny uz netreba cyklovat
monohydrat GymBeam
Kreatín treba užívať len vo forme monohydrátu, žiadne iné varianty nie sú dobré a také účinné.
Cyklovanie je nezmysel. Treba užívať tých cca 5 g denne. Veľmi jednoduché.
Cyklovanie je nezmysel. Treba užívať tých cca 5 g denne. Veľmi jednoduché.
Chcem sa spýtať , ma niekto skúsenosť s tým , že sa mu točila hlava pri cvičení ? Asi tak posledný týždeň sa mi to deje , neviem či to ma niečo docinenia s diétou , alebo s kreatínom, alebo s čím . Možno to ma súvis s tým, že asi pred týždňom mi neskutočne ruplo v krku, a ta bolesť sa síce prejavuje iba pri zvýšenej fyzickej námahe , no skôr než si budete myslieť, že to s tým hneď súvisí tak berte na vedomie , že ta bolesť krku pomaly doznieva, pričom to točenie hlavy nie . Minuly týždeň som spadol s tyckou pri pritahoch , keďže sa mi celkom zatemnilo pred ocami, no nič vážnejšie sa nestalo, viac menej som iba viacej buchol s tyčou o zem . Neviem či mám hľadať súvis v tom krku, alebo v diéte (možno kolísanie cukru), alebo kreatin (vraj ma súvis s tlakom). O a áno, tlak som si meral asi 3x , ten je v norme . A dnes som bol cvičiť na obed, je 17:30 a toho pocitu točiacej sa hlavy neviem zbaviť . Prešiel si tým niekto ? Dokáže mi niekto poradiť ? Ďakujem
P.S. : teraz ma ešte napadlo, vody vypijem taktiež dosť .
P.S. : teraz ma ešte napadlo, vody vypijem taktiež dosť .
Nemusi to byt tym, ale ja by som to tipol na tu dietu a tym padom nedostatok energie na cvicenie, mne sa to tiez par krat stalo ked som nejak nestihal a vybral som sa cvicit hladny, ze mi az prislo zle pocas cvicenia a len som sa prezliekol a isiel domov, ale stale ked som nieco zajedol, pripadne si dal pomarancovu stavu nech doplnim energiu bolo to v pohode, preto mi tam nejak nesedi to, ze si bol cvicit na obed a podvecer sa ti toto deje, odvtedy si jedol, ci?