144hz 1080p monitor okolo 300 eur
-
StandaLegenda
Light Expert
144hz 1080p monitor okolo 300 eur
Cauko chcel by som vas poprosit mi viete poradit aky monitor si mam kupit.. chcem 144hz 1080p okolo 300e s peknymi farbami minimalne 24 palcov zatial som nasiel :
https://m.alza.sk/24-msi-optix-mag24c-d ... oQQAvD_BwE
tak by som chcel vediet vas nazor ak ho mate alebo poradit nejaky lepsi dakujem:)
https://m.alza.sk/24-msi-optix-mag24c-d ... oQQAvD_BwE
tak by som chcel vediet vas nazor ak ho mate alebo poradit nejaky lepsi dakujem:)
Re: 144hz 1080p monitor okolo 300 eur
300e 24" 144hz zozenies iba s TN panelom, tam si neslubuj od farieb ci pozorovacich uhlov nic extra.
Viac menej ale na vyber nemas kedze priorita budu pre teba hry, tych farieb a uhlov sa proste musis vzdat.
Viac menej ale na vyber nemas kedze priorita budu pre teba hry, tych farieb a uhlov sa proste musis vzdat.
-
StandaLegenda
Light Expert
fajn a tamten msi je dobry? ci je nejaky lepsi v tej cene?zowie? samsung?
To bude +/- to iste, rozdiel bude v obale, prislusenstve, porty, moznosti stojanu atd. Vseobecne zowie su u nas velmi oblubene.
-
Ryan Giggs
VIP
Ten MSI je VA
A fakt. Ja som siel po pamati pozerat na alzu a tam je aj verzia s TN panelom.
Tym padom si si vybral dobre.
Tym padom si si vybral dobre.
-
StandaLegenda
Light Expert
a vedeli by ste mi povedat rozdiel medzi tym VA a TN?
TN je stara ale rychla technologia, nevyhody hlavne v tych pozorovacich uhloch a nic moc farbach (vacsinou) - vyhody lacne, rychle.
VA mas taky kompromis medzi IPS a TN. Takze ak chces rychly panel s ako tak okay pozorovacimi uhlami a farbami tak VA.
VA mas taky kompromis medzi IPS a TN. Takze ak chces rychly panel s ako tak okay pozorovacimi uhlami a farbami tak VA.
-
Ryan Giggs
VIP
Va urcite nie je kompromis.
Popravde, cerpam len z internetov takze v jednej handy-dandy porovnavacke to tak opisali, tak som si to osvojil.
Nie je to nejaky vysledok z mojich vlastnych merani.
Zdroj
Nie je to nejaky vysledok z mojich vlastnych merani.
Zdroj
Spoiler
VA Panels
VA (Vertical Alignment) panels offer a solid medium between TN and IPS panels. VA was created to combine the advantages of IPS and TN panels, and largely did, although they did so with some compromise. That seems to be a theme in the world of monitors.
Compared to IPS panels, VA panels have the advantage of higher possible refresh rates. Although most are currently 60Hz, there are a few that are above 60Hz. VA has more advantages over TN panels than IPS, with better color reproduction, higher maximum brightness, and better viewing angles. VA panels do have the best contrast ratios of all panel types mentioned, but they also have the worst response times of the monitor technologies covered here. This causes blurring in fast-moving pictures and is disadvantageous to gaming.
VA panels are a bit of a jack of all trades panel.
For the use of gaming, VA is not the greatest option due to generally higher response time in comparison to other panel types; this slower response causes more motion blur, effectively eliminating its deployment for fast-moving titles. For a general work monitor, VA panels provide high contrast ratios, brightness, refresh rates, good color reproduction, and good viewing angles.
VA (Vertical Alignment) panels offer a solid medium between TN and IPS panels. VA was created to combine the advantages of IPS and TN panels, and largely did, although they did so with some compromise. That seems to be a theme in the world of monitors.
Compared to IPS panels, VA panels have the advantage of higher possible refresh rates. Although most are currently 60Hz, there are a few that are above 60Hz. VA has more advantages over TN panels than IPS, with better color reproduction, higher maximum brightness, and better viewing angles. VA panels do have the best contrast ratios of all panel types mentioned, but they also have the worst response times of the monitor technologies covered here. This causes blurring in fast-moving pictures and is disadvantageous to gaming.
VA panels are a bit of a jack of all trades panel.
For the use of gaming, VA is not the greatest option due to generally higher response time in comparison to other panel types; this slower response causes more motion blur, effectively eliminating its deployment for fast-moving titles. For a general work monitor, VA panels provide high contrast ratios, brightness, refresh rates, good color reproduction, and good viewing angles.
-
Ryan Giggs
VIP
To su obecne zvasty, ktore platili tak pred 10-timi rokmi. Jediny kompromis ktory maju VA panely oproti IPS su uhly. Inak su v ostatnych parametroch vyrovnane alebo lepsie.
-
StandaLegenda
Light Expert
Dobre asi zoberiem ten MSI a pri hrach kde nebudem mat 144 fps ako witcher 3 napriklad tak to nebude nejak trhany obraz alebo co?
No ak si zvyknes na plynulost v hrach kde mas nad 144fps tak sa ti witcher bude zdat mozno aj trhavy ale za to nemoze monitor.
-
StandaLegenda
Light Expert
Jasne dobre dakujem 
-
Ryan Giggs
VIP
Co mas za monitor teraz?
-
StandaLegenda
Light Expert
Teraz?
60hz plazmovy televizor a je to fakt ze nic moc
-
Ryan Giggs
VIP
Plazmovy TV, hoci aj 60Hz teda rozhodne ani nahodou nemoze mat privlastok "nic moc".
Na hranie to musi byt priserne, ten input lag citim az sem. Taktiez 144hz vs 60hz je pri hrani nebo a peklo.
-
Ryan Giggs
VIP
Nevies co za model ma, ale vies ze ma vysoky lag. Kristalova gula suvix.
Tak ked tvrdi, ze je to nic moc tak predpokladam ze to asi nebude zazrak.
Ja som teda bol v tom, ze kazdy jeden televizor ma oproti akemukolvek PC monitoru obrovsky input lag.
Neorientujem sa sice vo svete televizorov ale nedavno som videl pekne video o tom, preco sa telky nepouzivaju na hranie a hlavny dovod bol prave input lag (vysokorychlostnou kamerou snimali cas medzi stlacenim tlacitka na mysi a zobrazenim vystrelu v hre a pri kazdej telke to bol x-nasobne vacsi delay ako pri akomkolvek monitore).
Ja som teda bol v tom, ze kazdy jeden televizor ma oproti akemukolvek PC monitoru obrovsky input lag.
Neorientujem sa sice vo svete televizorov ale nedavno som videl pekne video o tom, preco sa telky nepouzivaju na hranie a hlavny dovod bol prave input lag (vysokorychlostnou kamerou snimali cas medzi stlacenim tlacitka na mysi a zobrazenim vystrelu v hre a pri kazdej telke to bol x-nasobne vacsi delay ako pri akomkolvek monitore).