Software Zabezpečenie trial licencie
-
GoldenEdge
Amateur
Software Zabezpečenie trial licencie
Zdravím , niektoré software ponúkajú okrem plateného produktu aj trial licenciu ktorú pošlu na mail ktorá má životnosť napríklad 14 , dní . uživatelia si túto licenciu často krát zašlú na nový mail a však v niektorých prípadoch po zadaní licenčného kodu to software odhalí a napíše napr"na tento počitač už bola použitá Trial licencia " , ako to software vie odhaliť a hlavne podla čoho ? tiež by som si chcel dať takto zabezpečiť jednoduchý software ale neviem ako to funguje . môžu to nejaký IT zdatnejší ludia obísť alebo je to silná ochrana ?+ je možné spraviť aby software nešiel zapnut na VPSku ? dik
Re: Software Zabezpečenie trial licencie
neviem, iba tipujem:
- lokalne to mozu byt registre alebo nejaky skryty subor v AppData / ProgramData
- alebo sa na server odosle seriove cislo dosky, CPU...
ano, program si dokaze zistit ze bezi vo virtualizovanom prostredi a nasledne sa moze vypnut (ak som spravne pochopil tu VPSku)
- lokalne to mozu byt registre alebo nejaky skryty subor v AppData / ProgramData
- alebo sa na server odosle seriove cislo dosky, CPU...
ano, program si dokaze zistit ze bezi vo virtualizovanom prostredi a nasledne sa moze vypnut (ak som spravne pochopil tu VPSku)
-
GoldenEdge
Amateur
Super , diky. Predpokladám ked si vytvorim nový windows účet (usera) a stále program píše že na tomto počitači trial bol použitý tak to bude varianta Seriového čísla cpu alebo dosky . teda je to efektívne , a nedá sa to obýsť bez novej dosky alebo nového cpu ? sériové čislo je hardwarová záležitosť ktorá je napevno daná?
Aj pri novom ucte to moze byt v registroch. Tie su masivne, obsahuju kadeco a bez vysloveneho monitoringu a skusenosti to nezistis. Pripadne sa moze ukladat info niekde na disk, tych moznosti je viac. Najcastejsie riesenie budu vsak registre Windowsu. HW riesenie - musel by si vymenit hw.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Jedine riesnie, ktore ti neobidu tym ze premazu registre, alebo nejaky subor, ci restornu virtualku je licencny server.
zakaznikovi zasles licencny subor, alebo si ho aplikacia staihne, donho sa pida fingerprint jeho stroja (windows, HW, ...), na serveri sa sa tento subor kryptograficky podpise a posle zakaznokovi do aplikacie.
Ked sa aplikacia startuje overi si dany subor voci serveru.
Jedna velka nevyhoda je, ked si zakaznik preinstaluje winddows, alebo dokupi HW, vtedy si danu licenciu musi previdat.
Vo firme mame vlastne rienie, ale videl som aj online sluzby poskytujuce licecne serveri a ochranu SW.
zakaznikovi zasles licencny subor, alebo si ho aplikacia staihne, donho sa pida fingerprint jeho stroja (windows, HW, ...), na serveri sa sa tento subor kryptograficky podpise a posle zakaznokovi do aplikacie.
Ked sa aplikacia startuje overi si dany subor voci serveru.
Jedna velka nevyhoda je, ked si zakaznik preinstaluje winddows, alebo dokupi HW, vtedy si danu licenciu musi previdat.
Vo firme mame vlastne rienie, ale videl som aj online sluzby poskytujuce licecne serveri a ochranu SW.
Licencny server pouziva Adobe a bolo to cracknute - uprava dll kniznice, bloknutie Adobe serverov cez hosts a uprava registrov.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Aj pri creknuti aj heknuti, je to vzdy otazka nakladov na Sw verzus cena/cas straveny pri pokuse o jeho crenutie.
V kazdom pripade je dobre mat kniznice ofluskovane a podpisane.
V kazdom pripade je dobre mat kniznice ofluskovane a podpisane.