MS v hokeji 2018 - Dánsko

O športe...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: MS v hokeji 2018 - Dánsko

Príspevok od používateľa heker »

Mne sa strasne paci ked citam, se sme sa nezohrali. Lebo ine timy hravaju pokope cele roky v rovnakych formaciach ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

mirak2 napísal: wtf? to co som napisal nie su krcmove argumenty.
Nie, to je odborny nazor. :-)
Prejdi si temu o olympiade. Mozno pochopis...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

keby si nebol (dopln lubovolny vulgarizmus muzskeho rodu), tak by si chapal rozdiel medzi olympiadou, kde sme neodohrali ziaden pripravny zapas a spolocne trenovali asi tyzden a tymito majstrovstvami, kde spolocna priprava trvala mesiac a odohralo sa 6 pripravnych zapasov. tu nemam preco pisat o nezohratosti. polka ludi tu pise krcmove somariny a ty zacnes drbat akurat do mna, co sa tu ako jediny snazim pisat k veci. ked tomu nerozumies, tak neviem preco sa ozyvas. ja sa tebe tiez nemontujem do poradne pri kupe, lebo tomu nerozumiem.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ved klud chlapi, o nič nejde, hádať sa a uražať sa vzajomne kvoli slovenskemu hokeju. Nechajte to tak, proste hraju zle, presne som ocakaval ze prípravu zahraju este dobre a na MS to zle bude prebiehat. Potrebuju proste pomoc psychologov a to píšem vážne. Lenže este stále mozu porazit FRA,RAK,BLR a nejaký bod uchmatnut RUS a SWE aj ked tam je to tak nízka šanca. Proste musia si dať hlavy dokopy a vy sa neurážajte ved o nič vážne nejde len o hokej. Chleba lacnejší nebude, ale nervy budú a toto zato zrovna nestojí tak klud :)
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Včera proti Švajčiarom som si radšej pozrel SuperStar, lebo hento, čo naši predvádzali bola tragédia..
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

triezvo a mudro od Valabika: https://sport.aktuality.sk/c/335699/ms- ... i-konecne/
ci aj Valabik je krcmovy argument?
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Kto bol už niekedy v krčme, tak musel počuť názory podobné tomu, že sú to tzv. profesionáli a nehrajú za tie peniaze nič. To znamená reči, ktoré nezohľadňujú komplexne posúdenie typológie jednotlivých hráčov, prípadne kolektívu.

To čo napísal mirak2 nie sú teda krčmové reči ale komplexne pomenovanie problému, jedného z mnohých by som povedal.

To, čo uviedol Valábik je pravda, konečne niekto, kto nebude tlačiť divákom, ktorí trošku sledujú hokej, do hlavy kaleráby.

Nech sa nikto na mňa nehnevá, ale v reálnej sile slovenských hokejistov je boj o 10. miesto. Z pomyselnej TOP 6 sa stáva pomaly TOP 5, keďže aj Česi sa držia na dostrel TOP mužstiev len vďaka turnajom Euro Hockey Tour, kde sa pravidelne stretávajú s Rusmi, Švédmi a Fínmi.

Povedzme si úprimne, nemáme ani na Švajčiarov, Nemcov a naša reálna sila je zodpovedajúca prípadným konfrontáciám s Francúzmi, Bielorusmi, Lotyšmi a verím, že po dnešku nebudem musieť dopísať aj Rakúšanov.

Na olympiáde sme neuspeli so Slovincami, pritom sme mali rovnako ako oni, to najlepšie z Európy. Slovinci v tomto roku ani náhodou nemohli bojovať o postup do A kategorie.

Konkrétne:

Skúsme si pozrieť, všetci slovenskí hokejoví tréneri, ktorých je k dnešnému dňu podľa Štatistického úradu SR okolo 4,5 milióna, aká typologia hráčov je v národnom mužstve...kto vo svojom klube hraje v TOP útoku....mne príde na um Krištof v Nitry, resp. podpísal Karpatu Oulu, fínsku druhú ligu hrával pritom, teda on je z útočníkov najviac vidieť a ďalej mi tam vyskakuje už iba Bakoš, ktorý hraje v Liberci a ešte Marcinko, ktorý mal zrejme životnú sezónu avšak v repre hraje super 4 útok a chodí na oslabovky, čo mi príde ako zlý sen....Ostatní ? Haščák z majstrovksej Kométy Brno hraje 4 útok v repre 2 útok, Jurčo v Chicagu vysedáva buď na tribúne alebo hral 4 útok, v závere, kedy už o nič nešlo aj v dôsledku zranení útočníkov hral s Anisimovom v druhom útoku. Nagy už je za zenitom a v podstate vyrobil prvý gól Čechov, ktorý sme inkasovali.

Ten tretí útok Buc-Bondra-Svitana mi príde ako protežovaný synáčik a tí dvaja na zastretie toho mena. Bondra hráva za Poprad tretí útok, ak sa nemýlim Poprad skončil po základnej časti na 6 mieste. To v Banskej Bystrici, Zvolene, Košiciach, Trenčíne a Nitre nemáme niekoho lepšieho ? Naozaj sú tam len tretotriední Kanaďania a Američania. Veď ten útok keď je na ľade, mne je zle z toho, ako je až okaté, že na medzinárodnú scénu vôbec nepatria a majú k nej blízko ako ja na Severný pól.

Ak to mám zhodnotiť, pozitíva sú dve: brankár Čiliak, ktorý má životnú sezónu, v Brne na ňom síce úspech nestojí, avšak svojou kvalitou, ktorú nepochybne má prispieva ku kvalitatívnej rovnováhe aj na brankárskom poste. Brno je štruktúrou a typologiou hráčov výlučne play-off mužstvom. Druhým pozitívom je výkon Krištofa, ktorý vie aj na medzinárodnej scéne vyhrávať vhadzovania, príkladne bojuje, napáda a snaží sa tvoriť hru.

Klasický dobré hrajú Sekera s Čajkovským. Zvyšok katastrofa. Slabé korčuľovanie, nulové nasadenie, žiadna dravosť, kreativita, myšlienka v útočnom pásme sú snom. To je aj v dôsledku toho, že v súčasnosti v reprezentácii nie je konkurecieschopnosť na takej úrovni ako kedysi. Polovica hráčov, ktorí začínajú prípravný kemp na MS aj ide na MS. Kedysi všetci vyleteli lebo prišli chlapci z NHL. Kedysi

Jediné čo slovenskej reprezentácii pomôže je štýl hry podobný Švajčiarom, ktorí nemali nikdy veľké mena ale z defenzívy dokázali prechádzať do ofenzívy a hlavne strieľať aj góly. My pokiaľ nebudeme vedieť ubrániť 60 minút na čisté konto a dať nejaký zlepený jeden - dva góly, nemáme šancu sa priblížiť k svetovej špičke ani na kilometer. Nemáme kanonierov, nemáme technických hráčov, či kreatívnych. Za dva zápasy som nevidel nejakú umnú myšlienku, ktorá by prekvapila súpera. Proste máme dobrých brankárov, a na tom to treba vystavať, a nie s každým hrať otvorenú partiu hore-dole, ako v časoch, kedy sa podarili medaile.

Koniec hlásenia.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

amen for that
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

prakticky suhlasim s Josem, az na popradsky utok, ktory sa mi zda najmenej letargicky ked si odmyslim vykon Kristofa v prvom utoku. Stale budu pochybnosti ci sa ten alebo onen dostal do repre len vdaka menu otca, ale pri Bondrovi sa mi paci jeho nasadenie, Buc je silovy forward a Svitana zas velmi dobre korculuje.
Ukazali to aj v poslednom zapase s Francuzmi.

Tiez som si nie isty, ze nemame na Nemcov. Ti po generacnej vymene sice mali aj tak velke oci po olympiade, ale dostavaju jednu facku za druhou. Dal by som ich bud na nasu uroven alebo kusok za nas (11+ miesto)
Svajc nam usiel uz pred par rokmi. Staci sa pozriet na supisku Nashvillu.
Cechov tiez teraz potiahne Pasty a Krejci, ktori mali vynikajucu sezonu. Vcerajsi zapas s Rusmi bol vyborny aj vdaka nim aj ked znova vyhrali so stastim po predlzeni (ano boli lepsi cele predlzenie, ale ten gol bol proste bud-alebo).

Celkovo ale vysledkovo tieto MS mozeme hodnotit zatial pozitivne. Bod s Cechmi, dve vyhry..este keby sa vyhra s Bielorusmi tak by to bolo maximum co mohli uhrat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Prečo mi tu bol zmazaný koment? :?:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

mily hughito, koment si napisal do temy MS v hokeji 2017. cisla nikdy neboli tvoja silna stranka.
ten popradsky utok je tam vyslovene len kvoli tomu, ze su schopni/ochotni vela korculovat. typicka checking line. nie su tam na to, aby strielali goly, proti Francuzom im tam nejako padli dva kusky. neocakavam vela ofenzivy ani kreativity od nich. casy kedy aj hraci 3.-4. formacie boli u nas schopni bodovat (Vlado Orszagh bol typicky hrac 3. utoku) su davno prec, ved to robi problemy aj prvym dvom utokom. nerozumiem celkom tomu ako vela pozornosti sa im po jednom zapase s Francuzmi venuje v mediach. ze vraj nas najlepsi utok. neviem neviem.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no v tom zapase bol najlepsi kedze strelil 2 goly :) ano, je to klasicka checking line a dnesny hokej je hlavne o ochote korculovat. takze ako som pisal vyssie - ich utok mi je zatial najsympatickejsi a "vidno" ich na lade
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

https://dennikn.sk/1119889/bondra-mal-u ... /?ref=list
opravim/doplnim sam seba: nas najlepsi utok na turnaji.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ktory je lepsi podla teba? mozno prvy, ale velky herny rozdiel tam nie je
hughito
Redeemer
Redeemer

mirak svätá pravda. :D Tak malo to ísť sem. Inak to bol pekný hokej, Rusi sú ešte v skupine, čiže vidieť to ich klasické podceňovanie a slabšie nasadenie.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

uprimne? ani jeden. prvy je hokejovejsi, ale su to vacsinou len zablesky. Nagy aj Jurco maju problemy s konzistenciou. ak je tretia lajna najlepsia, tak je to taky jednooky kral medzi slepcami.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to nevylucujem, ale mozno by som privital viac hracov ako Fehervary a Bondra, ktorym chuti hokej a vidno u nich nasadenie
hughito
Redeemer
Redeemer

Tip na dnešný zápas?

Francúzsko - Rakúsko
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa: