Samovolne vypínanie obrazovky (notebook)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
joky111
Novice
Novice

Samovolne vypínanie obrazovky (notebook)

Príspevok od používateľa joky111 »

Dobrý den, už 2,5 roka (takže v záruke už nieje) použivám notebook Lenovo ideapad Y70015ISK, a nedávno mi začal blbnuť a to tak:
Občas ked som vo windowse tak sa mi stane, že mi sčerná obrazovka. Zvuk ide (niekedy seká) . Počas hrania hry sa mi to ešte nikdy nestalo. Pomôže mi iba uspanie/ spustenie notebooku aby som mal znova obraz. Stane sa, že aj ked ho reštartujem tak zas o 10 sekund sčerná obraz. Skúšal som vypnuť obrazovku pomocou tlačítka "FN + F2" a obrazovka sam vypne (upne sčerná) a ked ju zapnem tak je menej čierná no obraz nenabehne.
Ked pozerám film, musím spustiť hru, aby sa mi obraz nevypol... Stáva sa to občas, niekedy počas dna aj 5 krát, niekedy vôbec behom týždna.
Skúšal som obnoviť tovarenské nastavenia, mal som týžden pokoj a potom to znova začalo. Väčšinou sa to stane vtedy, ked dohrám hru, vypnem ju a som vo windowse. Napadlo ma že to bude tým, že sa mi prehodí herná grafika na integrovanú ked skončím hru, tak som vo nvidia paneli namiesto automatického vyberania nastavil nvidiu geforce no nepomohlo. Skúšal som kontrolu hardvéru v lenovo voltage no žiadnu chybu to nehlási. Skúšal som všeliaké antivírusi no nič.
(btw používam chladiacu podložku)

Vopred dakujem za vaše rady.
Thovt
Star
Star

Re: Samovolne vypínanie obrazovky (notebook)

Príspevok od používateľa Thovt »

Možno by to mohol byť problém po automatickej aktualizácii Win, alebo ovládačov (zrejme grafiky).
Skús pozrieť čo sa zmenilo v tom čase, keď to znova začalo.
Napísať odpoveď