Progresivne Slovensko
Re: Progresivne Slovensko
dam to sem: https://www.facebook.com/tyzden.sk/vide ... 517676544/
prva velka diskusia Stefunka so Sulikom, pozeral som to na 3x, kedze to ma 2 hodiny
som sice pozitivne naladeny voci Sulikovi a neutralne voci Stefunkovi, preto som sa aj snazil pocuvat jeho argumenty, ale bohuzial, Stefunko ich mal minimum
PS ma nejake predstavy, ale nie su schopni pomenovat zdroje ich financovania
z mojho pohladu Sulik v diskusii drvivo vyhral, aj ked mozno niekomu inemu sa to take drvive zdat nebude
prva velka diskusia Stefunka so Sulikom, pozeral som to na 3x, kedze to ma 2 hodiny
som sice pozitivne naladeny voci Sulikovi a neutralne voci Stefunkovi, preto som sa aj snazil pocuvat jeho argumenty, ale bohuzial, Stefunko ich mal minimum
PS ma nejake predstavy, ale nie su schopni pomenovat zdroje ich financovania
z mojho pohladu Sulik v diskusii drvivo vyhral, aj ked mozno niekomu inemu sa to take drvive zdat nebude
-
Solo_Kamen
King
Tak nejak, keďže jediné argumenty proti Sulíkovi boli Excel a Kotleba 
V prvých momentoch sa mi videlo, že Štefunko si dobre našliapol, potom však už začal skôr strácať a bolo tam viacero momentov, ktoré vyzneli skôr pre Sulíka.
Sulik je jeden z najsilnejsich diskuterov na slovenskej politickej scene. Je to sposobene ciastocne akousi priebojnostou, kedy okamzite ked zacuje nieco s cim nesuhlasi tak si zoberie slovo a pohotovo zareaguje a ciastocne jeho logickym uvazovanim. Namiesto idealov hovori o faktoch, co nie je pre politicku diskusiu bezne a jeho protivnikom v diskusii to castokrat vadi. Osobne ma prekvapilo, ako sa za posledne roky vytiahol a dokaze v diskusii povedat nieco vecne ku mnohym politickym temam a zakazdym vie vytiahnut nejaku statistiku alebo fakt, ktory jeho tvrdenie podlozi. Toto potom v diskusii posobi v jasnom kontraste s takym Stefunkom, ktory tam ponuka svoje srdiecko dobraka, ale nevie nic z toho co povie podlozit. Ja som teda z diskusie videl len cca poslednu pol hodinu, ale tam sa mi zdalo ze miestami vychovava oboch Stefunka aj moderatora. Podobne s nim obstal aj Simecka u Hriba, ktory tam posobil ako 17-rocny synak pri stole dospelakov.
Áno, Sulík sa vypracoval na kvalitného diskutéra, to však neznamená, že tam netliachal aj blbosti. Najviac sa však naštartoval na téme o EÚ, kde má v istých veciach pravdu a vie tie fakty krátko a úderne podávať, pričom sa ťažko argumentuje proti - a Štefunko tam bol za zástancu EÚ.
PSko musí v tomto popracovať, nájsť kvalitných diskutérov. Štefunko má istý potenciál, ale musí viac zapracovať na niektorých veciach.
PSko musí v tomto popracovať, nájsť kvalitných diskutérov. Štefunko má istý potenciál, ale musí viac zapracovať na niektorých veciach.
sulik celu dobu argumentoval tym ze odkial zobere PS peniaze na skolstvo / zdravotnictvo a dalsie veci v ich programe...
potom prisla otazka o zakladnom nepodmienenom prijme a sulik povedal ze v rozumnej miere je za zakladny prijem, lebo nie je dobre nechat ludi umierat. cize v tomto pripade je zrazu za, ale tiez nepovedal odkial by na to zobral peniaze. dnes je socialka ak sa nemylim nieco okolo 60 eur co urcite nepokryva mesacne naklady na prezitie. toto mi pride naozaj pokrytecke kedze to ide proti zakladnej ideologii SAS tj. nic netreba regulovat vsetko ma byt sukromne a vsetko zariadi ,,dokonala" neviditalna ruka trhu. a ked sa niekto opovazi co i len trochu nesuhlasit tak je oznaceny za laviciara / komunistu. co je dalsia vec, ktora sa mi nepaci - to binarne skatulkovanie na pravicu a lavicu ako keby nic medzi tym neexistovalo. toto uz povazujem v dnesnej dobe za prezitok.
dalej povedal ze ten zakladny prijem ma len pokryt naklady na prezitie a nema byt prilis vysoky lebo inak nikto nebude umyvat zachody resp. by umyvaci zachodov museli byt velmi silno priplateni, kedze v takomto druhu prace su jedinou motivaciou peniaze. ale nechape ze o niekolko rokov tito umyvaci zachodov uz nebudu vobec potrebni rovnako ako vsetky ostatne nekreativne povolania.
potom prisla otazka o zakladnom nepodmienenom prijme a sulik povedal ze v rozumnej miere je za zakladny prijem, lebo nie je dobre nechat ludi umierat. cize v tomto pripade je zrazu za, ale tiez nepovedal odkial by na to zobral peniaze. dnes je socialka ak sa nemylim nieco okolo 60 eur co urcite nepokryva mesacne naklady na prezitie. toto mi pride naozaj pokrytecke kedze to ide proti zakladnej ideologii SAS tj. nic netreba regulovat vsetko ma byt sukromne a vsetko zariadi ,,dokonala" neviditalna ruka trhu. a ked sa niekto opovazi co i len trochu nesuhlasit tak je oznaceny za laviciara / komunistu. co je dalsia vec, ktora sa mi nepaci - to binarne skatulkovanie na pravicu a lavicu ako keby nic medzi tym neexistovalo. toto uz povazujem v dnesnej dobe za prezitok.
dalej povedal ze ten zakladny prijem ma len pokryt naklady na prezitie a nema byt prilis vysoky lebo inak nikto nebude umyvat zachody resp. by umyvaci zachodov museli byt velmi silno priplateni, kedze v takomto druhu prace su jedinou motivaciou peniaze. ale nechape ze o niekolko rokov tito umyvaci zachodov uz nebudu vobec potrebni rovnako ako vsetky ostatne nekreativne povolania.
odpoved tu: post2298689.html#p2298689
ropman: SaS sú síce dosť napravo a sú to kovaní neoliberáli, ale nezabudnime, že ešte nie sú úplne napravo. Ešte vždy tu máme nacistov, ktorí takéto sociálne "problémy" riešia nútenou prácou či fyzickou likvidáciou. Veď čo. A ešte tu máme takú obskúrne združenie, že menejstatu, ktoré zase 24/7 onanuje nad "neviditeľnou rukou trhu" a uchádzajú im základné súvislosti. Pre tých je aj Sulík s jeho SaS pomaly ultraľavicová strana.ropman napísal:sulik celu dobu argumentoval tym ze odkial zobere PS peniaze na skolstvo / zdravotnictvo a dalsie veci v ich programe...
red-baiting je veľmi populárny jav čo sa týka politickej debaty na slovensku
podla aktualneho prieskumu dosiahli zavratnych 1,6 %
Zdroj: https://domov.sme.sk/c/20769915/priesku ... -smer.htmlVyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý robila agentúra AKO 21. až 26. februára na vzorke 1000 ľudí.
http://www.tyzdennikkoment.sk/kritizuje-vladu-no-zije-za-statne-hlavne-progresivne-kto-je-ivan-stefunko/
Neviem do akej miery overené, každopádne neprekvapivé.Skutočnosť je však iná, ako hovorí jeden z kľúčových ľudí šéfa úradu vlády Slovenskej republiky: „Ivan (Štefunko; pozn. redakcie) sem chodí ako na klavír a pýta stále peniaze na kampaň a niekto tu na úrade mu ich dáva, preto si myslím, že Progresívne Slovensko a SMER‑SD sú až priveľmi prepojené“.
Ani som to nedočítal, skončil som pri tejto vete: ten, kto profituje z peňazí vládnej strany ju kritizuje
Aryan, znamená to že SMER platí aj Kotlebovcov?
Aryan, znamená to že SMER platí aj Kotlebovcov?
-
mumbojumbo
Light Expert
Už len názvom sa odsúdili pre 99% Slovenska. Progresívne je na Slovensku spájané z imigráciou a LGBT.
Oni sa takejto interpretácii samozrejme snažia vyhnúť. Ale zatiaľ sa zdá, že to na parlament predsa len bude.
PS si robi reklamu: https://domov.sme.sk/c/20836862/prezide ... l?ref=njct
Starší blog k PS,
https://dennikn.sk/blog/1010296/ps-ovel ... ov-a-dani/Všeobecne možno konštatovať, že dielko „Vízia jednej krajiny“ z dielne mozgového trustu PS je úžasné. Je to ako mini marxizmus-leninizmus. Oveľa viac štátu, oveľa viac daní a viac migrantov. Toto sú hedlajny, ktoré by som vypichol. Je tam toho ešte strašne veľa iného a interesantného, ale tieto tri oblasti považujem za kľúčové a preto si trošku poklebetíme práve o nich.
Áno, lebo marx-leninizmus bol presne vystavaný na troch pilierov: viac štátu, viac daní a viac migrantov. To bolo učenie Marxa a Lenina, ktoré skĺbil súdruh Stalin.
To že si citlivý na svoje ideologické korene a ich presné definície je už známe.
"Mini marxizmus-leninizmus" bude skôr ale mutácia tohto myslenia s rovnako zlými "novými nápadmi" (vízia jednej krajiny
)
"Mini marxizmus-leninizmus" bude skôr ale mutácia tohto myslenia s rovnako zlými "novými nápadmi" (vízia jednej krajiny
Som citlivý na nezmysly, prosím, nemýliť si.