dpf a adblue
Re: dpf a adblue
Este doplnim ze aspon pri VW group su 2 rezimy regeneracie - jedna je ta bezna, ked robis kratsie trasy, zvykne to byt dost casto (na volnobeh stupnu otacky z 800 na cca 1000). Druha je ta, ked je uz hodnota zaplnenia DPF kriticka - vtedy sa rozsvieti aj kontrolka a odporuca sa ist po dialnici cca 100km/h kludne na nejakej 3ke-4ke a drzat konstantne vyssie otacky po dobu cca 15 minut. To sa mi casto stavalo ked som autu "nakladal" kym bol studeny. Naposledy tak pred 3 rokmi, odvtedy sa mi to nestalo. Denne davam kratke trasy, tak 1-2x tyzdenne dialnica 
Taka laická otázka. 20km je krátka trasa?
Neviem, ja robim tak 4km rano, 6km vecer 
za 20km sa ti mozno ani nezohreje olej v motore
ja to mam do prace 18km po obchvate aj po zapchach a davam tak 65-70 stupnov
ja to mam do prace 18km po obchvate aj po zapchach a davam tak 65-70 stupnov
Na regeneraciu je treba mat teplotu oleja minimalne 60 stupnov, aspon na moje Kii. Tiez mam automat a nevsimol som si, ze by pri regeneracii radil inak. Skor je motor vtedy zospodu do nejakych 1800 otacok totalne mrtvy, akoby mal 40 koni a nie 140.
Ano, 20km je kratka trasa. Samotna regeneracia trva 15-20 minut a to musi byt olej zohriaty. Dnes sa uz neoplati mat diesel na trasy kratsie ako 100km.
Ano, 20km je kratka trasa. Samotna regeneracia trva 15-20 minut a to musi byt olej zohriaty. Dnes sa uz neoplati mat diesel na trasy kratsie ako 100km.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Podla toho co sa pise na Rosstechu, ak sa robi regeneracia cez diagnostiku, tak treba mat splnene podmienky ako je napriklad aspon 1/4 nadrze s palivom, teplota okolo 70 stupnov, zapnute svetla+vyhrievanie sedaciek+kurenie/klima... Viac je popisane tu: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... generation Predpokladam, ze nieco podobne bude musiet byt splnene aj pocas jazdy, ak ma prebehnut automaticka regeneracia. Najcastejsie sa to deje na dialnici.
inak mne niekedy po dlhej a ustálenej jazde po vypnutí motora nevypne saharu a beží ešte tak 10 minút, počujem to aj z okna lebo si parkujem pod oknom, je to preto že dochladzuje dpf po regenerácii?
robi to aj ked nepouzivam klimu
hojko za jazdy urcite nemusis mat zapnute svetla a ani vyhrievanie sedaciek to je uplny bullshit, staci mat ustalenu rychlost najlepsie na tempomate, teda fixne otacky a ustalenu jazdu, ono sa to spusti samo, to by nam potom vsetkym regenerovalo iba v zime a po zotmeni
, mozno ze to je tak iba na diagnostike a aj tak sa mi nezdaju tie sedacky, ibazeby by baterka potrebovala z nejakych dovodov riadny kopanec a odber prudu
robi to aj ked nepouzivam klimu
hojko za jazdy urcite nemusis mat zapnute svetla a ani vyhrievanie sedaciek to je uplny bullshit, staci mat ustalenu rychlost najlepsie na tempomate, teda fixne otacky a ustalenu jazdu, ono sa to spusti samo, to by nam potom vsetkym regenerovalo iba v zime a po zotmeni
-
hojko
Site Admin
Nepisem, ze za jazdy mas mat 70 stupnov. Kedze dochadza k regeneracii najma na dialnici, tak tam asi tazko budes mat 70 stupnov. Myslel som to skor tym, ze musi byt dostatok paliva.
ved ja som tych 70 stupnov ani slovom nespomenul a ani som na ne nenarazal
-
hojko
Site Admin
Ale svetla, sedacky...