Zvukova Karta pre Microlab Solo7C

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
luto
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zvukova Karta pre Microlab Solo7C

Príspevok od používateľa luto »

Ahojte, idem otravovat znova :D .
Nedavno som si konecne po 2 rokoch snivania zadovazil tieto repraciky, su uzasne , ale potreboval by som ku nim aj lepsiu zvukovku.
Aktualne pouzivam Creative SB Audigy 2 aj s tym velkym panelom, oproti on board je to skok, ale ...
Nove poziadavky :
-Lepsi zvuk, stacila by aj 2.0
-Panel na ovladanie hlasitosti a pripojenia sluchatok by bol fajn, dost som si nan zvykol mat to poruke
-Pripojenie moze byt PciE
-Cena cca 100€ +-

Dakujem za rady a postrehy :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Zvukova Karta pre Microlab Solo7C

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Napr. SMSL V2 z aliexpressu.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Skoda toho potenciometru, preco ho narvali tak neprakticky . A radsej by som nieco v pripade reklamacie dostupnejsie ako Cina :D. no ale pouvazujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Niečo dostupnejšie bude o dosť horšie. U nas je vyber uplne mizerny.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tu zvukovku mam v praci a ten potenciometer fakt nevadi tak ako je. Otaca sa lahko a vacsinou ho aj tak pouzivat nebudes.

Plus, pokial sa nemylim, tak potenciometrom ovladas iba vystup pre sluchatka a nie pre repro. Takze ho vacsinou nastavis na nejaku uroven a mas hotovo.
V praci ho mam nastaveny na specificku uroven a zvuk ovladam iba vo Windowse, s tym ze vacsinou som na cca 50% hlasitosti.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prave tomu som sa chcel vyhnut, nebavi ma klikat stale na win okno a nastavovat zvuk, som myslel, ze nastavuje celkovo signal.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prečo by si mal nastavovať hlasitosť vo Wine? Veď Solo maju vlastny zosilovač s nastavovanim hlasitosti. Maš tam dokonca DO. Tak aky je s tym problem?

Vystup pre repro (lineout) ma ten VA fixny. Ako 99% zariadeni v tejto cene. K lineoutu pripajaš buď zosilovač, alebo aktivne bedne ktore maju vlastne ovladanie hlasitosti. Takže nepotrebuješ ovladať hlasitosť v OS. Navyše nastavovať hlasitosť vo Win je hluposť, lebo tam ti klesa aj bitova hlbka (tym padom kvalita), takže vždy je lepšie nastavovať hlasitosť na koncovom stupni (na repro).

Ak chceš z nejakeho podivneho dôvodu ovladať hlasitosť cez DAC, potrebuješ niečo čo ma predzosilovač. A to ma do 100 € maločo.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ako hovori Ryan, nechces stale nastavovat zvuk na zvukovke a ani na windowse (ja to robim v praci len preto, ze to mam omnoho rychlejsie a pohodlnejsie, kedze zvuk nastavujem scrollovanim nad taskbarom).
Chces si nastavit zvlast hlasitost ktora ti vyhovuje na reprakoch a zvlast na sluchatkach a nemusiet vzdy pri prechode medzi nimi premyslat ci ich mas nastavene spravne a hrat sa s tym.
Hovorim z vlastnej skusenosti, kedze som tak pouzival moju Creative SoundBlaster Zx, do ktorej som mal pichnute repro (Solo 6c) aj sluchatka a bolo sakra otravne vzdy po prepnuti medzi nimi upravovat hlasitost.

Teraz mam Topping DX7, ktory ich ma oddelene a len prepnem na sluchatka, ktore uz maju nastavenu hlasitkost aku chcem a s nicim sa neseriem.

Zober SMSL V2 a budes za tu cenu spokojny.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ano je mi jasne, ze signal treba nechat co najsilnejsi a regulovat hlasitost na aktivnych reprakoch, lebo tak je to spravne. To uz z blbeho zvyku som mal repraky na vol. 30 a zvukovkou som doladoval vstupny signal, prislo mi to take plynulejsie, ale nebranim sa vyskusat cokolvek nove.
Otazka teda este je, ci existuje taketo zariadenie v podobnej zvukovej kvalite, ale inej konstrukcie. Momentalne nemam moc miesta na stole. Ak nie, budem musiet na to miesto najst :D , dakujem zatial za trpezlivost :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mikro rozmer ma napr. Fiio Olympus 2 (kupitelne tu), SMSL M3, trosku vacsie FX audio X6. Nie su ale take dobre ako SMSL V2. Dalej potom Hifimediy USB DAC 2.
S predzosilovacom mas napr. Micca Origen+, len neviem ako je to aktualne s dostupnostou. Dalsie masiny s predzosilom Audinst HUD-MX1, ci Schiit Fulla 2 uz idu k 150€.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pcia sa mi Micca Origen+ , alebo starsi G2 , tak isto Audinst HUD-MX1 , len skoda , zeani jeden dostupny .... :?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Predzosil ma ešte Audiotrak Prodigy Cube.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No teneto by sa dal zohnat z K24 za 82€, nejak podozrivo nizka cena, ci ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie je na tom nič podozrive.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ok teda, ja to risknem, za tie prachy nieje cop pokazit a uvidime , respektive vypocujeme si :D . Diki moc Ryan, ked sa mi to nebude pacit, som tu znova :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Prave som v inej teme odporucal program program HotkeyP - umoznuje regulovat celkovu hlasitost, basy, vysky, nastavit si urcitu hlasitost, basy a vysky pre konkretne pouzitie, napr. nizsie basy na vecer a pod. konkretne je vsetko popisane v napovede, aj v Cestine.

Ja ovladam hlasitost cez multimedialne klavesy a mysie skratky - bocne tlacidlo + koliesko, mute je bocne + prave, basy ctrl+volume+/-, vysky shift+volume+/- (multimedialne). Neviem si predstavit natahovat ruku niekde na potenciometer - ten sa navyse zvykne kazit.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pride mi az zbytocne prekomplikovane a nepohodlne... Hlavne ked tie repraky maju dialkove ktorym to vsetko mozes ovladat... Osobne mam svoje Solo 6c par CM od seba, takze ani nepouzivam dialkac (okrem rano a vecer ked ich uspavam).

V praci na nastavenie hlasitosti scrollovanim nad taskbarom pouzivam: http://rammichael.com/7-taskbar-tweaker
Pricom toho vie o dost viac. Ja som ho zacal pouzivat hlavne pre moznost presuvat okna toho isteho programu na taskbari, plus mam na hodinkach zobrazene i sekundy, celkom casto sa to hodi ked si chcem nieco priblizne stopnut.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Na sekundy mam iny program, ale HotkeyP pouzivam na mnozstvo veci, bocne tlacidla a koliesko, alebo naklon/tilt mam na hlasitost, back/forward, aplikacie (alt+tab, alt+shift+tab), ctrl+v...

Ked si vecer nastavim nizsie basy, tak pri vypinani PC mam nastavene standardne basy a vysky, vymazanie temp dat a dalsie veci, takze stlacim jedinu skratku a vsetko sa mi nastavi ako potrebujem. To je ale na samostatnu temu, kedze v HotkeyP pouzivam stovky prikazov - a nie je to o tom si vsetko pamatat, napr. tilt pouzivam na prepinanie tabov, pretacanie pri videach, prepinanie mp3, to co pouzivam najcastejsie, takze kym by som presunul prsty a ruky na klavesnicu, danu operaciu vykonam pomocou mysi v zlomku sekundy. Sme uz ale dost OT, HotkeyP je pre mna nenahraditelny program.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja osobne na to pouzivam priamo makra na myske na specialnych tlacitkach. Preto som mal problem najst nahradu za MadCatz M.M.O. 7 ked firma skoncila... Momentalne mam SS Rival a som celkom spokojny.
JA som jeden z ludi ktori sa klavesnice nedotykaju pokial nemusia a ovladam vsetko mysou.

Ale radsej sa vratme k teme :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Michaelo napísal:Ja osobne na to pouzivam priamo makra na myske na specialnych tlacitkach. Preto som mal problem najst nahradu za MadCatz M.M.O. 7 ked firma skoncila...
Uz len odpoviem na toto a koncim. Prave toto je dovod preco som zacal pouzivat HotkeyP, nie som tak zavisly na SW od vyrobcu mysi, je tam viac moznosti a nie som obmedzovany pri kupe novej mysi.
Napísať odpoveď