Nezobrazuje HDD v správe diskov

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
shade000
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Nezobrazuje HDD v správe diskov

Príspevok od používateľa shade000 »

Ahojte. Včera som preinštalovával Windows s tým, že som jednoducho potreboval prevaliť aj disky a tak som bežným postupom disky naformátoval, no potom mi ukazovali nevyhradené miesto. Tak som opravil iba SSD kam som nainštaloval WIN, no ostatné som nechal tak, že veď si ich opravím v správcovi diskov. Po inštaláci WIN ma však čakalo nemilé prekvapenie a to, že disky som tam vôbec nenašiel. Keď idem cez správcu zariadení a následne diskové jednotky, tam mi ich všetky krásne vypíše a píše že fungujú správne, no v správe diskov mi ich nezobrazuje ani po akcií "obnoviť" a "znova prehľadávať disky". Nájde mi tam len to SSD. Následne som PC vypol a všetky disky poodpájal. PC som následne zapol a disky mi samozrejme nikde nenašlo, tak som ich opäť pozapájal, našlo mi ich ako aj v biose, tak aj v správcovi zariadení, no v správe diskov mi ich stále nezobrazuje. PC som opäť preinštaloval, no pri formátovaní sa mi zobrazilo už len SSD. Po nainštalovaní systému stále ten istý problém. V správe zariadení ich má a "pracujú správne" no v správe diskov ich nenašlo.

Viete mi prosím pomôcť? Som si stopercentne istý, že disky nie sú vadné, tak isto ako káble, tam problém nebude. Problém bude niekde inde...

Ďakujem veľmi pekne za rady...

P.S.: Pripájam obrázok
Prílohy
fv0EcRt.png
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Nezobrazuje HDD v správe diskov

Príspevok od používateľa Gothar »

Skus, ci ti ich zobrazi cez diskpart, v nom by sa potom mohli dat vytvorit particie:
Stlac win+R, napis cmd
Do prikazoveho riadku potom napis "diskpart" a potom "list disk"
Su tam tie disky?

Tu je navod ako pokracovat: https://www.windowscentral.com/how-clea ... windows-10
shade000
Expert
Expert

Ďakujem za odpoveď, no nie. Tam sa mi zobrazuje len SSD-čko
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak potom neviem, v tejto situacii by som skusil pripojit ich do ineho PC a pozriet tam. Ak by ich zobrazilo, tka vytvorit particie. Druha moznost je externy box a rovnaky postup.
Pripadne mozes skusit pouzit nejaky specializovany SW, ja mam dobre skusenosti s EaseUS partition master: https://download.cnet.com/EaseUS-Partit ... 63346.html
Free verzia nevie vsetko, ale toto by mohla zvladnut. Ak nie, tak mozes skusit trial plnej verzie alebo nejake alternativy, ale zadarmo nie je vela pouzitelnych programov.
shade000
Expert
Expert

Ďakujem, stiahol som si plnú verziu aj s crackom, no aj v tomto programe mi zobrazuje len SSD, skúsim disk ešte hodiť do iného PC...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Sprav si boot USB kľúč z programu AOMEI Partition Assistant Standard Freeware ,spusť z neho PC a daj sem screen , ako tam budú zobrazené disky.
https://www.aomeitech.com/download.html
To neznáme zariadenie v Správcovi zariadení je čo ?
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Podla popisu a chovania sa v Biose, spravcovi zariadeni a tiez v sprave diskov mi to pripada, ze ti tam chyba nejaky driver(s) (chipset, intel RST, resp. obdobne ovladace ktoru su urcene pre tuto dosku), aby ti realne spristupnil dane disky a miesto na nich na realne pouzivanie. Lebo podla detekcie v Biose a spravcovi zariadeni disky su po HW stranke rozpoznane, ale po SW stranke ich pocitac nevidi a nevie ich pouzit.
Napísať odpoveď