Premenované priečinky a súbory
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Premenované priečinky a súbory
Čauko borci,
potreboval by som vašu pomoc. Chcel som si zálohovať fotky z SD karty a mobilov, všetky som pekne skopiroval na USB a začal som ich triediť do priečinkov. Môj chromebook pri tom zamrzol a pri tom mi premenovalo väčšinu súborov aj s koncovkami. Tým pádom sa súbory volajú napríklad : čžšášá.ší6 a problém je že s tým nevie pc pracovať. Premenovať to nejde, upraviť to nejde... neviem čo s tým. Prikladám nejaké screeny Máte nejaké nápady? Vďaka
potreboval by som vašu pomoc. Chcel som si zálohovať fotky z SD karty a mobilov, všetky som pekne skopiroval na USB a začal som ich triediť do priečinkov. Môj chromebook pri tom zamrzol a pri tom mi premenovalo väčšinu súborov aj s koncovkami. Tým pádom sa súbory volajú napríklad : čžšášá.ší6 a problém je že s tým nevie pc pracovať. Premenovať to nejde, upraviť to nejde... neviem čo s tým. Prikladám nejaké screeny Máte nejaké nápady? Vďaka
Re: Premenované priečinky a súbory
a premenovať do v chromebooku naspäť si skúšal? resp. vymazať a znovu skopírovať?
-
wolodo
Professional
zo subormi neurobim nic a kedze ich nepremenujem,neprerobim koncovku suboru na JPEG tak mi ich nic neotvori. je to moja zaloha takze uz ich nikde inde nemam.
Skusal si ich premenovat cez iny OS? Ako linux napr?
Fotky si skopíroval na USB.To zblblo na SD karte aj USB?
vystrelim od boku:
premenovat v Total Commanderi. ak v nom oznasis vsetky povodne jpg, tak tam v nastroji na premenovanie zmenis priponu pre vsetky. rovnako mozes nastavit meno s meniacim sa cislom.
premenovat v Total Commanderi. ak v nom oznasis vsetky povodne jpg, tak tam v nastroji na premenovanie zmenis priponu pre vsetky. rovnako mozes nastavit meno s meniacim sa cislom.
a si si isty ze su to ozaj tie povodne subory?
lebo podla tych screenshotov to vyzera tak ze nieco zblblo vo filesysteme, zostali povodne indexy (tento subor sa nachadza tam a jeho meno je ulozene tam), ktore ale aktualne ukazuju na uplne blaboly a preto tam vidis ten bordel.
cize je viac nez pravdepodobne ze tie divne pomenovane subory nie su tie realne fotky ale len zhluk znakov (rozumej tak ako je nazov suboru random bordel, tak aj obsah bude random bordel).
ked je nazov random, metadata random (datum) tak najskor bude aj obsah random.
takze najlepsie bude ked tie fotky rovno znova skopirujes zo zdroja.
lebo podla tych screenshotov to vyzera tak ze nieco zblblo vo filesysteme, zostali povodne indexy (tento subor sa nachadza tam a jeho meno je ulozene tam), ktore ale aktualne ukazuju na uplne blaboly a preto tam vidis ten bordel.
cize je viac nez pravdepodobne ze tie divne pomenovane subory nie su tie realne fotky ale len zhluk znakov (rozumej tak ako je nazov suboru random bordel, tak aj obsah bude random bordel).
ked je nazov random, metadata random (datum) tak najskor bude aj obsah random.
takze najlepsie bude ked tie fotky rovno znova skopirujes zo zdroja.
Mne to tiez pripada ako poskodeny filesystem a popis udalosti tomu zodpoveda. Skus na to pustit ckeckdisk.
-
wolodo
Professional
Opakujem toto som si robil ako svoj fotoalbum z poslednych dvoch rokov. Vsetky mozne fotky su tam. Uz inde niesu. Toto sa nestalo pocas kopirovania, ale pocas triedenia a premenovavania suborov. Tie subory maju aj velkost povodnu, tej fotky(kazdej jednej). Odskusam ten totalcommander a skusim splasit niekoho s linuxom. Dam vediet. Vdaka zatial.
Nepride mi to tak, ze tie subory su ok a maju povodnu velkost. Pretoze co za fotka ma 17KB alebo dokonca 0KB? Nieco taketo som davno zazil na usb kluci, ten skoncil v kosi a subory ostali nenavratne stratene.
aj pre toto mám fotky zálohované na dvoch rôznych diskoch
ja zas vyuzivam cloud, rocne sice dam 60euro, ale mam ich pristupne vsade a nemusim riesit nefunkcny hardware
som zrovna riesil rozne moznosti zalohovania a najlepsie mi vysiel backblaze. 5 dolarov mesacne (teda tych 60 eur) a neobmedzeny priestor. sice to nefunguje ako dropbox/onedrive/google drive ze mas pristup k datam v cloude, ale na backup to staci.
akurat som ale vykapal na tom ze 5 dolarov je za personal konto a nepodporuje windows server (aj ked ho mam doma na sukromne ucely).
akurat som ale vykapal na tom ze 5 dolarov je za personal konto a nepodporuje windows server (aj ked ho mam doma na sukromne ucely).
Za 60 eur si radsej kupim externy disk a budem zalohovat duplikaty tam.
tak jedno terovy...
Keby aj jedno terovy. Nie vsetci maju doma fotky v RAWku, nafotia 700 fotiek za vikend a maju zbierku za poslednych 15 rokov. Okrem toho nemaju vsetci optiku a 100mbit linku, aby mohli prenasat 1 ci 2 TB dat po internete.
sak to spravis len raz, potom uz len prirastky. kolko nafotis tolko uploadujes.
samozrejme, rob si co chces, ale pre mna je 5 eur mesacne smiesny peniaz a ziskam za to istotu ze moje data budu v bezpeci a nemusim nikdy riesit ci mam este dost miesta alebo nie.
disk sa skor ci neskor naplni, bude treba novy. budes kupovat novy disk do pocitaca, budes musiet kupit novy aj na backupy. a samozrejme disk sa moze pokazit. a to zistis az ked uz bude pokazeny.
ja som napriklad riesil teraz iba zalohovanie blbosti, realne nepotrebnych veci (filmy, serialy, knihy, instalacky). proste veci ktore ak by som o ne prisiel, tak plakat nebudem, lebo ich viem ziskat znova, ide iba o komfort.
to o co prist nechcem (fotky, dokumenty), tak mam zalohovane na 3 krat. raz v pocitaci, raz v cloude a raz na externom disku.
samozrejme, rob si co chces, ale pre mna je 5 eur mesacne smiesny peniaz a ziskam za to istotu ze moje data budu v bezpeci a nemusim nikdy riesit ci mam este dost miesta alebo nie.
disk sa skor ci neskor naplni, bude treba novy. budes kupovat novy disk do pocitaca, budes musiet kupit novy aj na backupy. a samozrejme disk sa moze pokazit. a to zistis az ked uz bude pokazeny.
ja som napriklad riesil teraz iba zalohovanie blbosti, realne nepotrebnych veci (filmy, serialy, knihy, instalacky). proste veci ktore ak by som o ne prisiel, tak plakat nebudem, lebo ich viem ziskat znova, ide iba o komfort.
to o co prist nechcem (fotky, dokumenty), tak mam zalohovane na 3 krat. raz v pocitaci, raz v cloude a raz na externom disku.
To je tvoj pohlad na vec. Ked uz pises o 5 eur mesacne, tak fajn, ja si kupim za 80 eur 2TB disk, to je na zalohu fotiek dostatok. Okrem toho aj keby si fotil na 16mpix a do RAWka, tak niektore nepotrebne a stare kolekcie vies par klikmi konvertovat na nejaky JPEG v 2K rozliseni, ckm usetris strasne vela miesta. Cize moj zalozny disk za 80 eur, ktory pripojim 1x za mesiac, aby som nahral nove fotky. Zivotnost bude v pohode 10 rokov. Ty a tvojich 5 eur mesacne, za rok to mas 60 eur, za 3 roky 180 eur, za 5 rokov 300 eur, za 10 rokov 600 eur. Vlastne, ked sa na to pozeram, mozem si kupit lacny NAS, osadit tam 2 disk ako mirror a zapnut to len ked budem potrebovat fotky.
Nezatracujem online clound, skor sa pozastavujem nad tvojim zmyslanim. Typicky priklad cloveka, ktory si mysli, ze Slovensko je len Bratislava, vsetci maju doma 100 alebo 300mbit opticke linky od Telekomu, Orange ci neviem koho.
Dalsiu diskusiu ohladom toho povazujem za zbytocnu. Problem pre ktory bola zalozena tato tema to neriesi.
Nezatracujem online clound, skor sa pozastavujem nad tvojim zmyslanim. Typicky priklad cloveka, ktory si mysli, ze Slovensko je len Bratislava, vsetci maju doma 100 alebo 300mbit opticke linky od Telekomu, Orange ci neviem koho.
Dalsiu diskusiu ohladom toho povazujem za zbytocnu. Problem pre ktory bola zalozena tato tema to neriesi.
konvertovat fotky z RAWu do JPG kvoli par euram mesacne... ok. len aby si si o 10 rokov netrieskal hlavu o stenu... kto vie co sa bude dat robit s RAW fotkami o 10 rokov a ty si ich len tak pre zabavu prekonvertujes do JPG...
a vobec netusim co to ma spolocne s bratislavou a optikou. na tych tvojich par fotiek mesacne v JPG kvalite ozaj nepotrebujes optiku.
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2018, 18:30)
mimochodom spat k tebe, prave preto radim cloud, lebo s nim by sa ti nestalo to sa stalo zakladatelovi temy.
a vobec netusim co to ma spolocne s bratislavou a optikou. na tych tvojich par fotiek mesacne v JPG kvalite ozaj nepotrebujes optiku.
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2018, 18:30)
mimochodom spat k tebe, prave preto radim cloud, lebo s nim by sa ti nestalo to sa stalo zakladatelovi temy.