Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ja poznam kopec ludi co maju holu hlavu a posilnuju ale rasisti nie su.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A kto tu písal, že kto posilňuje a má holú hlavu je rasista?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Soroš, áno ten Soroš, navrhuje, aby sa imigračná kríza riešila v štátoch, kde vzniká a navrhuje, aby EU upustila od povinného prerozdelovania imigrantov podľa kvót. Celý tento systém je podľa neho zlý. Zároveň navrhuje, aby EU viac bránila svoje vonkajšie hranice pred nelegálnou migráciou.

Čo len teraz bude hovoriť Ficko a Kotleba a Orbán??? :smt059

https://www.etrend.sk/ekonomika/soros-m ... kvoty.html
hughito
Redeemer
Redeemer

To je určite nejaký trik. :D

Inak ešte k téme potratov. Pozeral som tému tu na hojku a vyťahujem link, ktorý som sem posielal už v 2010 či 2011.

Prečo nezakázať potraty?

http://adam.humanisti.sk/?p=63
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

To len znamená, že Soros má väčšiu úroveň sebareflexie ako poniektorí účastníci tejto témy :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

asi pojde o brigadu, kde je osoba platena podla pouzitia klucoveho slova. pred 4 rokmi to podla vsetkeho boli ludia, ktori museli v kazdom poste o situacii na Ukrajine pisat junta, alebo teda fonetecky "chunta"
Prílohy
34348143_589475274773090_356040054260367360_n.jpg
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Obcas sa zamyslam nad tym preco sa taketo ukazy deju len okolo postaviciek alternativnych hrdinov. Ci to je len mojou bublinou? Deje sa toto aj pri "mainstreamovych" kandidatoch / politikoch ??
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jasne, ze aj mainstream. Vždy keď Sulik vydal blog, tak prvý komentár vždy mala jedna staršia pani.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Treba pamätať na to, že dôchodci majú väčšinou veľa času a tak sa aspoň môžu realizovať v diskusiach na internete... niekedy je to pre ostatných prínos, niekedy vôbec nie :)
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Poslal som poliacikovy na fejsbuku mazurekove video o mimovladkach a aj mi opdisal, nečakal som taku odpoveď. "Nebolela vas hlava" to som sa mu snažil zahrať na jeho strunu :).
hughito
Redeemer
Redeemer

Historik vyvracia antisemitskú demagógiu Rostasa a Mizíka.

https://dennikn.sk/1143939/rostas-a-miz ... /?ref=tit1
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Mal by som jednu otazku na ludi ktori sa venuju studiu nacistickej rasovej ideologii nadradenosti arijskej rasy. Viem ze to sem uplne nepatri ale nechcem zbytocne otvarat novu temu. Ide mi o to, ze tomu velmi nerozumiem: nacisti povazovali za arijske tj vhodne na zachovanie telesne znaky ako svetla farba oci, vlasov, pokozky, urcity priemer telesnej vysky. To je jasne. Ale co mi jasne nie je je fakt, ze prave u vychodnych Slovanov su tieto znaky v populacii jasne prevladajuce. /Rusko, Ukrajina, Pobaltske staty, Polsko/ pritom nacisti prave tieto narody planovali kompletne vyhladit postupne, ci aspon zabranit dalsiemu mnozeniu nasilnou sterilizaciou.Pozna niekto odpoved?
hughito
Redeemer
Redeemer

Kompletne vyhladiť ich neplánovali, resp. ani vyhladzovanie na štýl Židov nebolo na programe dňa. Najviac viem o prípade Slovenského štátu a Protektorátu. Napr. v rámci Slovenska robili nemeckí doktori "výskumy rasovej spôsobilosti" medzi členmi Hlinkovej gardy, určite som o tom na hojku kedysi písal podrobnejšie. V rámci Protektorátu je tiež známe, že sa počítalo s tým, že sa časť populácie "germanizuje." Dôležitý bol práve rasový aspekt, základ nacistickej ideológie. Dôležitým faktorom bolo aj politické zmýšľanie - ak bolo zlé, nestačila ani "vhodná rasa" = likvidácia. Ten rasovo nevhodný zbytok mal otročiť na východe, v priestoroch nového Lebensraumu: otrocká a masová pracovná sila. S tým súviseli aj myšlienky o ďalšej sterilizácii a celkovo pri tých podmienkach, by k istému vyhladzovaniu aj dochádzalo, ale vďaka katastrofálnym podmienkam pre život.

Takýto scenár by nás, ľudí na Slovensku, čakal, keby nacisti vyhrali vojnu. Tí z nás, resp. našich predkov, ktorí by mali to šťastie a prežili by, by sa stali Nemcami. A my ako ich deti a vnúčatá by sme už boli rodení Nemci = vlhký sen kaliho a Aryan Angela, aj keď to nikdy nepriznajú.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mne je divné, že Kali a Aryan k nám prehovárajú jazykom podľudí. Prečo nepoužívajú nemčinu ? Veď sa nám nemusia prispôsobovať.
Veď my niektorí podľudia vieme nemecky, popr. si pomôžeme prekladačom.

(Predtým som sa domnieval, že to Slovania sú nadľudia a chcel by vyhladiť Nemcov - podľudí, ale nakoniec som z nich horkoťažko vytiahol náznaky, že oní sú zástancovia nemeckej nadradenosti. Voľajákí sú divní.)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

jeden z nich kedy si vysvetloval, ze on nieje ani za Germanov ani za Sloviänov, ze on je za Europanov... a ze vlastne aj s Kotlebom ma menej nazorovych prienikov ako by sa zdalo
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Ak sa niekto chová alebo cíti ako podčlovek, bude tak k nemu aj pristupované.

Prijatie alebo podľahnutie bolševizmu k tomu bohužiaľ patrí..

To čo napísal gogo956 je ale založené na propagande a domnienkach, aj z historického hľadiska. Z pohľadu dneška silne neaktuálne.

Len toľko, sú tu k tomu vhodnejšie témy.

kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

gogo956 napísal:Ide mi o to, ze tomu velmi nerozumiem: nacisti povazovali za arijske tj vhodne na zachovanie telesne znaky ako svetla farba oci, vlasov, pokozky, urcity priemer telesnej vysky.
Toto je jeden zo zakladných mýtov na ktorom je postavená celá ta protifašistická agita viťazných mocnosti.

Kriterium telesných znakov suviselo len s členstvom vo waffen ss, čo je logické keďže išlo o bojovú organizaciu ktorá mala služiť neskôr na fronte a mala predstavovať akúsi elitu Nemeckého národa. Tieto kriteria sa vôbec nevzťahovali na bežnú populaciu (napr taký Goring nebol zrovna atlet a Goebels bol skôr mediterany rasový typ, čo su skôr južania a od nordika mal riadne ďaleko).

K tejto téme sa venuje kniha Hitlerovi Češi

Jak pristupovali Nemecký rasový teoretici k otázke rasy je vysvetlene v serii člankov Nemecká rasová nauka

Pre podrobnejšie info aj s dielami niektorých rasových teoretikov ako boli napr Wilhel Frick, Hans Gunther, Alfred Rosenberg sa dá najisť na https://rasovetypy.wordpress.com/
gogo956 napísal:Ale co mi jasne nie je je fakt, ze prave u vychodnych Slovanov su tieto znaky v populacii jasne prevladajuce. /Rusko, Ukrajina, Pobaltske staty, Polsko/ pritom nacisti prave tieto narody planovali kompletne vyhladit postupne, ci aspon zabranit dalsiemu mnozeniu nasilnou sterilizaciou.
Nič neplanovali a je to další mytus povojnovej komunistickej propagandy (na čom bola postavená cela velka vlastenecká vojna, lebo Stalin si uvedomil, keď Nemci stáli 20km pred Moskvou, že Marxov Kapital a Komunistický manifest mu je na nič, a Ruský národ na tieto bludy nereaguje. Boj za matku rus znel lepšie a romantickejšie a vedel vybičovať k väčšiumu odhodlaniu).

To čo chcel a koho chcel Hitler a Nemci odstaraniť bol boľševizmus a jeho predstavitelia v Rusku, dnes sa táto snaha interpretuje ako genocída slovanov. Leon Degrelle to vo svojej knihe Epic – The Story of the Waffen SS vyjadril celkom jasne:
„V Mein Kampfe si Hitler jasne stanovil cieľ eliminovať hrozbu komunizmu pre svet‘ a popritom si uchmatnúť nejaké územia vo východnej Európe! Tento expanzionizmus na východ vyvolal veľa pobúrenia: ako si Hitler mohol nárokovať nejaké územia v Rusku? Na toto môže jeden povedať: ako si mohli Američania nárokovať indiánsku zem od Atlantiku po Pacifik? Ako si mohlo Francúzsko nárokovať južné Flandersko a Rousillon od Španielska? A čo Británia, a čo mnoho ďalších krajín, ktoré si nárokovali, dobyli a obsadili územia patriace iným? Pre tieto krajiny to bolo akosi v poriadku, aby osídľovali cudzie krajiny, ale nie pre Nemecko. Osobne som sa vždy silne zastával Rusov a nakoniec som uspel a presvedčil Hitlera, že Nemci musia s Rusmi žiť ako partneri a nie ako dobyvatelia. Pred dosiahnutím partnerstva tu však najprv bola potreba vymetenia komunizmu.“

Existuje tu aj akýsi generalplan ost, tu ale treba brať do uvahy, že tento dokument sa nezachoval a to čo sa za neho považuje je len rekonštrukcia na zaklade ďalších nepriamych dokumentov a aj to tvoria len 3 časti zo 6. Realne ten dokument nemá žiadnu hodnotu a z historického hladiska sa nemože považovať za dôkaz. To isté sa dá povedať aj o Zweite Buch. Na norimebrskom procese ani jeden z obžalovaných ani zo svedkov nepotvrdil, že by Hitler písal svoju druhú knih, jej pravosť je otázna.

K Hitlerovmu rasizmu ešte jedno video
hughito napísal:A my ako ich deti a vnúčatá by sme už boli rodení Nemci = vlhký sen kaliho a Aryan Angela, aj keď to nikdy nepriznajú.
Nemám problem priznať, že v strednej Europe (rataj si tam kludne aj Slovensko keď chceš, ale sú to hlavne Nemecky hovoriace krajiny) bol v dobe medzi 19 a 20 storočím najlepší genetický potencial. Naznačuje to aj to ako Nemecko po zjednotení Bismarckom rástlo a do začiatku 2ww malo najviac nositelov Nobelovej ceny za fyzyku, chemiu a medicinu.
Andi_Cibula napísal:Mne je divné, že Kali a Aryan k nám prehovárajú jazykom podľudí. Prečo nepoužívajú nemčinu ? Veď sa nám nemusia prispôsobovať.
Veď my niektorí podľudia vieme nemecky, popr. si pomôžeme prekladačom.
Hitler hovoril o podľuďoch možno tak trikrát a nikdy to nebolo v kontexte narodnostom alebo etnickom ale v dysgenickom. Pojem podčlovek bol už dávno použivaný Americkými eugenikmi napr Lothropom Stoddardom

https://www.protiprudu.org/hitler-vs-un ... a-realita/
https://www.protiprudu.org/hitler-vs-un ... ta-cast-2/
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne sa páči, že kali tu vždy argumentuje knihami dobovej nacistickej propagandy. :D Napr. kniha Leona Degrelleho:

Léon Joseph Marie Degrelle, tiež Leon Degrelle, (* 15. jún 1906, Bouillon, Belgicko – † 1. apríl 1994, Malaga, Španielsko) bol belgický a valónsky fašistický politik, dôstojník Waffen-SS, vodca extrémnej pravicovej politickej strany REX a kolaborant s nacistickým Nemeckom.

To ako keby niekto obhajoval Tisa a ani by si nedal námahu použiť aspoň Ďuricu či Vnuka, ale rovno by odcitoval nejakú dobovú propagandu z roku 1942.
Existuje tu aj akýsi generalplan ost, tu ale treba brať do uvahy, že tento dokument sa nezachoval a to čo sa za neho považuje je len rekonštrukcia na zaklade ďalších nepriamych dokumentov a aj to tvoria len 3 časti zo 6. Realne ten dokument nemá žiadnu hodnotu a z historického hladiska sa nemože považovať za dôkaz. To isté sa dá povedať aj o Zweite Buch.
Akýsi generalplan ost. Je pravda, že nacisti už na konci veľa dokumentov aj ničili, ale keď sa niekto chce seriózne venovať tejto téme, tak siahne napr. po Madajcyzkovych prácach: https://en.wikipedia.org/wiki/Czes%C5%82aw_Madajczyk

V Historickom časopise, roč. 24, č. 3 (1976) je v slovenčine jeho práca:

Hitlerovská okupácia vo svetle porovnávacích výskumov
Nemám problem priznať, že v strednej Europe (rataj si tam kludne aj Slovensko keď chceš, ale sú to hlavne Nemecky hovoriace krajiny) bol v dobe medzi 19 a 20 storočím najlepší genetický potencial. Naznačuje to aj to ako Nemecko po zjednotení Bismarckom rástlo a do začiatku 2ww malo najviac nositelov Nobelovej ceny za fyzyku, chemiu a medicinu.
Ale vyjadri sa k tomu, že Slovensko by prestalo existovať, to bola pointa. Ako to ide dokopy s vaším proklamovaným národovectvom?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

ale keď sa niekto chce seriózne venovať tejto téme, tak siahne napr. po Madajcyzkovych prácach
V tvojích očiach je serioznosť len to čo vyhovuje tvojmu videniu sveta a ideologii.
Ale vyjadri sa k tomu, že Slovensko by prestalo existovať, to bola pointa. Ako to ide dokopy s vaším proklamovaným národovectvom?
Pointa má širšie suvislosti ktoré cez komunistickú propagandu asi neuchopíš. A nie som národovec v ponímani patriotizmu ako sa to snažiš interpretovať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Jasné jasné.

A veď vysvetli tie širšie súvislosti. Radi si ich prečítame.
Napísať odpoveď