Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa sano456 »

Akože tým obedom som to asi zle opísal , ono bol som cvičiť pred obedom (11:30) a tým pádom som stihol iba raňajky- protein, 4 ks ryzovych chlebickov potretych domácou pastekou... potom samozrejme som doplnil sacharidy nejakými spaldovymi cestovinami... ako hej , vyzerá to naprd tie raňajky, toho som si vedomý ale fungoval som tak dlhšie, že viac menej aj hladný som siel do posilky a telu by to vadilo až posledný týždeň ? :sly:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tréning nalačno nebude problém - ja trénujem prakticky len nalačno. Nie každému to musí vyhovovať, ale zase aby z toho mal až také problémy... skôr to "rupnutie v krku" mi tam svieti. Alebo, čo sa týka zahmlievania pred očami atď., to môže byť spôsobené nesprávny m dýchaním.
sano456
Medium Star
Medium Star

Spätne sa ozývam k danému problému a musím priznať, bol to ten krk. Používal som hrejivú mastičku na uvoľnenie svalstva a s bolesťou krku zmizli naraz aj tie moje "flashe" :)

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2018, 17:52)
Otázočka :?: Je potrebné dávať si od predtréningoviek pauzu?
hughito
Redeemer
Redeemer

Len v tom zmysle, že časom ich účinok klesá - telo si zvykne. Do istej miery sa dá zvyšovať dávka, ale to má, samozrejme, svoje hranice. Také boli moje skúsenosti s oficiálnymi "predtréningovkami." Teraz si už vlastný predtréningový mix kombinujem sám.
sano456
Medium Star
Medium Star

Čiže mimo budovania tolerancie na tie latky tam nič iné nehrozí ani v povedzme takom prípade , že to človek berie v tréningové dni v kuse aj pol roka/ rok?
A zo skúsenosti koľko trvá tvoja pauza ? 3 dni? Týždeň ? :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak neviem čo konkrétne dávaš.

Keď máš napr. deload alebo nejaký iný prechod medzi tréningami, tak určite nie je potrebné brať predtréningovku.
sano456
Medium Star
Medium Star

Momentálne psychotic, predtým T5 a Thor z Gymbeamu. A deloady veľmi nezaradujem ešte, zatiaľ nestagnujem
hughito
Redeemer
Redeemer

Každopádne, nemalo by tam byť nič také, čo by mohlo byť ohrozujúce z hľadiska dlhodobého používania. Aj tak je väčšinou základom nejaký kreatín, kofeín a potom niečo na spôsob citrulínu.
sano456
Medium Star
Medium Star

No dobre, lebo som sa stretol s hocijakym nazorom typu : to ta zabije, ber to polroka a budes mat srdove problemy / s tlakom a pod .
Inak pre oživenie trochu témy :) Nejak tie fotky s aktuálnymi formami sa tu nikdy neujali, par pokusov bolo, ale tak nemusim skusat ani :) . Ale tak niečo ine, aky mas ty alebo niekto iný momentalne split? :) pripadne full body?
hughito
Redeemer
Redeemer

Pokiaľ si zdravý, nemáš problémy so srdcom/tlakom a úplne x-násobne neprekračuješ dávky, nemá ti to ako uškodiť.

Ja posledné roky cvičím PW na silu. Momentálne však idem klasický trojdňový FB, keďže na leto idem trocha schudnúť a potrebujem si dať pauzu od tých siloviek.
sano456
Medium Star
Medium Star

Nie som lenivý googlit ale nič mi to nevyplulo :D čoho je pw skratka ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Myslel som tým powerlifting.
sano456
Medium Star
Medium Star

Rozumiem :)
Ja to mám takto :
Po Nohy + chrbát 1 cvik
Streda prsia + triceps + ramena 1 cvik
Piatok chrbát + biceps + na začiatok ľahké drepy
Nedeľa ramena + biceps + triceps + bench ľahký na začiatok :)
Čo o tom myslíš ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Po prvé: splity som nikdy nemal rád, naturálom viac vyhovujú FB, aj keď sú aj výnimky a kvalitne zostavený split nemusí byť zlý.

Po druhé: máš to veľmi čudné, najviac tam bije do oči to "ľahký bench na začiatok," "ľahké drepy...." To sú komplexné cviky, netreba ich ísť ľahko, práve naopak.

Čo sa týka netu, asi najlepšie tréningy nájdeš tu, odporúčam ti sa inšpirovať:

http://www.body-test.cz/cs/
sano456
Medium Star
Medium Star

Tu stránku naštudujem. Medzitým len dodám , že tie ľahké benchce a drepy sú ako rozcvičky Resp príprava na mŕtvolu a ramena . Napríklad pri Sumo ťahoch sa mi osvedčilo dať si nejaké ľahké drepy na zahriatie kĺbov a pri ramenách a benchoch detto. A navyše som myslel , že to aj vyhovuje z hľadiska precvičiť svalovú partiu 2x za týždeň .
hughito
Redeemer
Redeemer

Pozri, v rámci rozvičky je dobré dať si pár drepov pred MT, ale to je všetko. Už vôbec nedáva zmysel rozvičovať sa na ramená BP. Pred BP už musíš mať ramená dávno rozvičené, ale najmä, BP (prsia) a drepy (strehná) sú cviky na partie, ktoré si zaslúžia samostatný riadny cvik. Pokiaľ tou "rozcvičkou" nemáš na myslíš napr. 4x8 s 60% maxima, tak to je zle.

To, že partiu treba precvičiť aspoň 2x do týždňa je pravda.
sano456
Medium Star
Medium Star

To 60 % maxima som tým myslel. A tie partie stehná a prsia majú svoje dni presne ako vravíš :) . Ale napriek tomu veľmi rozmyslam o tom, že opustím tento splitovy plan a začnem fullbody.
hughito
Redeemer
Redeemer

Však si začiatočník v podstate, nie? To je moja rada pre každého, prejsť na FB. Akože poznám aj pár ľudí, ktorí narástli zo splitu, ale tam ide skôr o genetiku/podmienky a pod. Naopak, poznám veľa takých, čo drvia splitom tie jednotlivé partie (najmä cecky a ruky, že) a v podstate žiadny progres. FB je veľmi dobrý, z toho som najviac narástol. Každú partiu precvičiť v tréning jedným cvikom, dohromady trikrát do týždňa (resp. cvičíš každý druhý deň, čiže ti to každý druhý týždeň vyjde akoby 4-krát do týždňa, tá dvojdňová pauza nedáva moc veľký zmysel), pre tie jednotlivé dni treba mať nastavené rôzne série a cviky, aby si šiel aj ťažšie veci (8x3) aj klasiku (5x5) aj ľahšie (3x10/12) a treba dodržiavať princíp progresívnosti, čiže neustále sa posúvať ďalej - či už pridaním série alebo pridaním váhy. Preto treba začať na úvod rozumne, troška podseknúť váhy keď tak, aby si to mohol plniť. Ja keď som začal cvičiť, mal som 15 rokov a 73 kg. Už o cca rok a niečo som mal 88 kg a potom to stále rástlo. Momentálne mám 112 kg - a vlastne posledné roky už sa držím na tejto váhe cez maximum (112-115 kg) a v lete to zhadzujem na 105 kg cca. Ide v podstate už len o to, že "skvalitneviam" hmotu. Samozrejme, nie som žiadny bikini fitness, čiže si nepredstavuj 112 kg svalov, mne sa však vždy páčili viac robustnejšie postavy ako byť vysekaný na kosť a rátať kocky na bruchu. Samozrejme, mám aj 191 cm, čiže vysokí ľudia sú ťažší.

Mám aj plno videí na nete ohľadom silových výkonov, ale na väčšine je mi vidieť tvár a sú určené len pre úzke spektrum kamošov, takže sem ich nebudem dávať. Kedysi som tu dal nejaké fotky, ale už ani neviem v ktorom roku to mohlo byť. :)

edit: Tak našiel som niečo z 2011. :D

post1690412.html#p1690412

No ruky sú už podstatne väčšie a masívnejšie, aj to predlaktie mi podrástlo, teraz mi to príde, že aké chudučké rúčky. :P Ale sranda, že aj vtedy som písal, že som zaliaty a že mám 108 kg a bla bla. No ono faktom je, že keby som sa chcel vyrysovať na beach boya, tak musím zhodiť tak na cca 90 a niečo kg. Čo by bola extrémna drina a ani o to nestojím.

Ale ako som spomínal, posledné cca 2 roky sa venujem PWL veciam, čiže sila sila, tam postavu neriešiš.

edit2: Na pár videách mi nie je vidieť tvár, tak musím nejak nastaviť kanál na YT, aby sa dalo pozerať len niektoré videá a niečo sem pošlem.
sano456
Medium Star
Medium Star

Hej hej, tu fotku ruky som videl, je to bomba a ked este tvrdis, ze si zasa niekde inde, tak to moze byt fakt super :) . A seriozne premyslam, ze od zajtra teda prejdem na FB trening, slubujem si od toho vela :) A tesim sa na to :)
Ktory si mal ty? Nevedel by si mi sem nieco postnut? Trenovat chodim 4x tyzdenne ( mozno som uz spominal )

//a ešte mi povedz stravu ako riesis. Pocitas si Kcal ci nie? a ak hej na akom prijme si? Lebo ja by som mal mat 2700 kCal tu hranicu kedy ani nepriberam ani nechudnem . Vaha 85 vyska 182. A začiatočník.. no hej povedzme :) cca polroka chodim uz, ale dostal som sa na celkom pekne vahy lebo som cvicievaval s liftermi. Momentalne som tak ze mrtvola 170 kg maxka a Bench 90 kg maxka a drepy 160 :)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

prohormony titan ? ano ci nie alebo len dalsi oje* za vela penazi ?
ja preferujem stare dobre steroidy :P... lenze teraz nemozem .. tak co toto ?
Napísať odpoveď