Vaporizer

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Vaporizer

Príspevok od používateľa Hegy »

Caute, chcel by som prejst na vaporizer. Nejake porovnania vs. water bong (akt.) som si uz nastudoval a viac menej som presvedceny ze je to rozumna volba. A teraz k veci, nejaky tip? Nechcel som ist hned all-in na nejaky drahy model ale nechcem ani ziaden shit, pri ktorom bude vysledny efekt tak biedny, ze to nakoniec po 2 dnoch aj tak skonci v skrini a vratim sa ku staremu dobremu Grace Glassu :D

Pozeral som ponuku no vobec neviem, coho sa chytit, na com zalezi, co by bolo pre mna fajn, co uz je overkill. Kazdopadne, moja spotreba nie je nejak extra vysoka - dajme baseline 5g/3m. Vacsinou, ked chcem tak si vecer ku kompu prasknem jedno, inak to moc nehrotim. Obzeral som sa po takomto niecom: https://www.vapefully.com/sk/tovar/x-ma ... vaporizer/ .

Vsetky rady a diskusia su vitane (najskôr som to chcel dat do poradne pri kupe ale bol by som rad aj za nejaku vseobecnu diskusiu).
DEVZYO1G
Addict
Addict

Re: Vaporizer

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Mam skusenost len s Magic Flight Launch Box, co je trochu iny typ vaporizera, ale princip je rovnaky, vyhoda je ze sa k tomu da kupit hrozne vela prislusenstva, takze to vies napojit aj na vodne bongo napriklad.
(zhodou okolnosti sa svoj chystam predat, uz ho vobec nevyuzivam, kludne ti ho posuniem za fajn cenu)
https://www.magic-flight.com/
Co sa tyka vaporizerov ako takych mal som okrem MFLB moznost vyskusat PAX 2, ale tam je uz ina cenovka. Aspon pre mna osobne je high ktory dostanem z vaporizera prijatelnejsi, celkovo nemam rad fajčenie cigariet a tabaku obzvlast, a vodne je na moju relativne nizku toleranciu uz overkill - takze pre mna bol vape idealny, aj ten samotny high mi pride trosku iny, taky viac "cerebral, creative" high bez ohladu na model. Zapach skoro ziadny, mozno ako trosku pripaleny popcorn. Co sa tyka spotreby tak sa to extremne oplati, aj ked to pravdepodobne zalezi od tolerancie, ale par hitov z vaporizera v ktorom mas nalozenych tak 0.1-0.2 je ekvivalent jedneho zmotaneho, aj to som asi povedal vela. Vyhoda je ze ten AVB (already vaped bud) co ti ostane si odkladas a potom ho zrecyklujes (zješ :D)
viac ma nenapada, kludne sa spytaj
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No ja sice fajcim uz tak 15 rokov ale moja tolerancia je zahadou pre mna sameho a aj pre mojich kamaratov. Po jednom zmotanom z 0.5 by som dva dni spal bez pohnutia :D
Kazdopadne, diky za ponuku - vyzera to veru vcelku fajn vecer si to trosku viac prestudujem, keby som ale kupoval tak urcite nove (nehladaj v tom nic, proste nerad kupujem "jazdene" veci, hoc aj takmer nove).
Ten PAX 2 nevyzera zle, recenzie tiez hovoria, ze by to nemala byt uplna bieda a cenovka je stale taka primerana ratal som budget okolo 120e uplny strop 200.
Ale na ten experience som zvedavy velmi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som par rokov dozadu kupil Arizer Solo. tiez som bol ako na tvojom mieste, rozhodoval som sa ci investovat peniaze do vaporizeru ci to neni blbost a podobne...
vela ludi doporucuje MFLB, ale tam nevies nijak kontrolovat teplotu. a to je proste zaklad vaporizeru. taky vaporizer ala MFLB si zostrojis aj sam doma za par eur.

ber to tak ze stavy budes mat tak ci tak, ide len o to ci do seba dostavas ozaj len vypary alebo je teplota moc vysoka a uz si na pokraji spalovania. inak vela o vaporizeroch si precitas tu: https://www.reddit.com/r/vaporents/
ale ten x-max vyzera celkom dobre, na to co stoji. ci ale bude o moc lepsi nez MFLB to ti teda nepoviem. doporucil by som radsej este setrit a kupit si nieco poriadne.

vseobecne vaporizer super vec, sice to u mna nikdy nenahradilo ine sposoby, stale obcas pouzijem bongo ci fajku lebo tie stavy su proste ine, ale pouzivam ho asi najviac. ako pise dev vyssie, ked si bude odkladat to co ti ostane (AVB) tak aj usetris (ja si to vacsinou odkladam na stavy nudze, ked je doma malo materialu, tak som to zvykol miesat s cerstvym), je to cistejsie, prijemnejsie a ani to tolko nesmrdi. najvacsia nevyhoda je ze teda neni nejak extra prenosny, predsalen ta sklenena trubicka... ale na prenosnost su tu ine vaporizery, je to o kompromise, rozmery vs kvalita.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

k tej kontrole teploty pri MFLB je to celkom diskutabilne, nevies ju kontrolovat v tom zmysle ze si ju nastavis, ale treningom a castym pouzivanim vies teplotu regulovat podla sposobu a intenzitou akou tahas, poziciou jazyka atd, ale chapem co myslis, mna prave na MFLB lakalo to "analogove" spracovanie
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Na aliexpresse mam vo wishliste tieto top produkty made in china. :smt033
https://bit.ly/2K6gjut
https://bit.ly/2M427zt
https://bit.ly/2t6JXG6

A potom si môžete doma pustiť toto
https://bit.ly/2JYFFqJ

Alebo ísť von v tomto
https://bit.ly/2lf7ccF
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid: nice, dik za info, ono to budem mat isto iba doma, a ak sa s tym niekam budem vlacit tak jedine ak na nejaku dovcu kde to zase bude len na hoteli, kazdopadne na dovolenkach to nejak nesilim, tam si rad oddychnem od vsetkeho, vratane neduhov :-)
Reddit mi vobec nenapadol, hladal som nejake slovenske zdroje no u nas to je este stale asi spanielska dedina.
Dosetrit by ani nejak nebol problem, ale nechcel som za to z principu hned vyrubat 300-400€ hlavne ked viem, ze moje uzivanie je velmi mierne, ja napr. vobec nepreferujem tie stavy uplneho stonera, necitim sa tak dobre, radsej kratsi a prijemnejsi high jak si dat jedno poriadne a byt hlupy cely vikend. Ak som spravne pochopil aj toto je jedna z vyhod vapa oproti bongu. Tiez zo zdravotnych dovodov, ked byvali "tazsie vikendy" (vid. vyssie) tak rano zase rozdychavacky, obcas vykasliavanie cierneho kentusu hoci nejake akutne problemy nepocitujem ale verim ze casom to iste nejaky dopad moze mat, hlavne pri tych nasich bohviecim hnojenych zazrakoch...

Ohladom toho MFLB verim ze sa to da regulovat, viem si to celkom dobre predstavit no na "analogovych" zalezitostiach ala McGyver (uz sme palili aj cez kamosovu ruku s alobalovym sulcom, je kuchar, ponukol sa ze to znese :D ) a inych tradicnych sposoboch od ovocia cez rozne dute hocico co nehori som si uz odfajcil roky a chcem nejaku "technologicku" zmenu. Celkom sa mi pozdava idea mat to "nabite" pri PC a obcas si len tak bafnut :-)

ephramko nooo keby boli nejake relevantne recenzie ani toho by som sa nebal, ten Yocan nevyzera zle, top su ale tie slapky :-D

Este toto: https://www.amazon.de/PAX-Tragbarer-Vap ... ords=pax+3 vyzera celkom pouzitelne, aj ked to vyzera jak mala somarinka, je to celkom drahe a mozno zbytocne kvôli tej mobilite, hmm...

Z reddit zase odporuca predpokladam to, co si kupoval ty - toto vyzera na finalistu: https://www.amazon.de/Arizer-Solo-Carbo ... zer+solo+2
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no zrovna pax myslim patri k tym lepsim ak chces nieco nenapadne a mobilne.

ten arizer solo (starsiu verziu co mam ja) kupis za 150 eur aj s postovnym. to je fajn cena, ak to teda chces na doma (aj ked ja som s tym uz neraz behal po uliciach :D). vyhoda je ze ak dostanes chut casom experimentovat tak to vies prepojit na na klasicke bongo by ti to islo este aj cez vodu. neviem aky je v tom zmysel ale viem ze to ludia robievaju. popripade z toho spravit akokeby velky vaporizer (taky ten co sacky nafukuje) prikupenim nejakeho nasavania.

co pises tak je to presne pre teba, nikdy som ziadne studie o tom necital ale vraj trava obsahuje viac ucinnych latok a kazda posobi trochu inak a kazda sa aktivuje pri inej teplote. vdaka vaporizeru vies dosiahnut toho ze niektore latky sa do teba nedostanu a vraj zrovna tie ktore sposobuju tie tazke stavy.
z vlastnej skusenosti viem ze ten vaporizerovy stav je iny, taky cistejsi, citim sa menej odpalene, viac high. samozrejme zalezi aj od druhu paliva :)
ja to rad striedam, doma preferujem vaporizer, na von fajocku a ked ideme na chatu ci niekam kde sa chcem poriadne odpalit tak bongo. ale mam kamaratov (takych viac casual smokerov) co furt fnukaju aby som nosil vaporizer lebo to ich tak neodpali.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Haha no ja mam kamaratov, co vsade zostrojja 5L bongo z pixle od gainera +2.5L vrch od koly z americkeho tyzdna v lidli a nutia ma sa posielat na tyzden na mentalnu dovolenku ale ako som pisal, to zrovna neoblubujem, nehovoriac ze niekedy ma na mna mj zvlastne vedlajsie ucinky pri overdose (vraj normalne, ale nikto z kamosov to nemava ti kopu uz ale inu ligu) ako triasky, chlad, paranoja, strach proste presny opak toho po com ides. Alebo mi typek da kocku masla ze na toto zedz a potom mi povie hahahah to bolo pre siestich a tak, no mam proste kamaratov klasikov :D

Idem teda do toho Solo 2 cekol som aj nejake recky a obecne to je velmi casto odporucany model na moje vyuzitie. Som velmi zvedavy a uz sa celkom aj tesim na novy experience :)

ps: niekto skusenosti so strankou https://www.kvalitnyvaporizer.sk ? Ten nazov je cista hruza ale vyzeraju vcelku seriozne.
Tak som to objednal nakoniec, do 2 dni by to malo byt u mna, som zvedavy :-)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Tie účinky strašne záležia od odrody rastliny a od toho, v akom momente kvitnutia bola rastlina zberaná. V záverečnej fáze sa dejú veci rýchlo, často ten najideálnejší okamih na zber trvá menej ako 48 hodín a keď to ľudia "prepália" (zberajú keď 90%+ tých "guľočok" má jantárovú farbu), tak je účinok strašne sedatívny - ako keby si dostal kladivom po hlave, ležíš potom na gaučí, chvíľu blbo čumíš a potom zaspíš.

"Bad trip" nie je príznak predávkovania, ale skôr toho, že si mal rastlinu s vysokým obsahom THC. Stavy ako úzkosť, paranoja sú čoraz častejšie a častejšie (triaška je jeden zo symptómov veľkého množstva stresových hormónov v krvi). Pamätám si, že 10 rokov dozadu, keď som si pozeral zahraničné stránky, tak bol strašný úspech, keď sa im podarilo vyšľachtiť rastliny, ktoré mali 20% a viac THC. Končilo to niekde pod 25%. A dnes? Ťahá sa to na 30%.
Problém je, že THC aktivuje aj amygdalu (centrum strachu). Extrémne vysoký obsah THC je na úkor iných látok a štruktúr rastliny, najmä čoraz viac spomínaného CBD, pretože práve CBD dokáže zablokovať stimulačný potenciál THC na amygdalu. A čo viac, stále viac ľudí berie kvapky z CBD na rôzne úzkostné stavy a ľahké formy depresie. Ukazuje sa, že to vážne funguje. V krajinách, kde dostanete rastlinku na predpis, tak dostanete práve rastlinku s nízkym obsahom THC, za to s CBD vyšším ako 10%. Je dosť možné, že v budúcnosti prípravky z CBD budú zakomponované do novej generácie antidepresív.

Čím viac sledujem zahraničné blogy, tak tým viac si uvedomujem, že u nás som asi nikdy poriadnu zelenú ani nemal. Ľudia, ktorí to predávajú, to berú z druhej ruky a absolútne netušia, čo kúpili. Často majú zelenú totálne vysušenú a chutí to potom ako spálené seno. Nevedia, že zelená by sa mala držať v humidore, ako cigary a že okolo vlhkosti 55% sa tam nevytvorí pleseň a zároveň je možné cítiť všetky tie rôzne vône a príchute, o ktorých si môžete prečítať na nete. Vôňa banánov, ananásu, čokolády, mentolu, nafty... Pýtajú sa iba jedinú otázku, "či to dobre šlapalo" a viac ich nezaujíma.

A podľa mňa sa veľa toho ani nezmení, ak sa u nás nezmení legislatíva.

Inak k zmene legislatívy sa schyluje aj v susedkom Rakúsku. Jedna pani si tam založila agrofirmu, kedy začala pestovať zelenú, s tým, že kvitnúce dospelé rastliny pripravené na zber predávala ako "okrasnú rastlinu" a pri kúpe, ste museli súhlasiť s obchodnými podmienkami, kde bolo uvedené, že rastlina je len dekoratívna a nesmiete ju fajčiť. Len za minulý rok predala viac ako 1000 dospelých rastlín. Okrem toho predáva CBD oleje, mastičky, kozmetiku a pod. Zo všetkého riadne platí dane. Aktuálne sa ju snaží prokuratúra dostať za mreže, lebo vraj vedela, že jej zákazníci si kupujú zelenú za iným, ako dekoratívnym účelom. Ale keďže sa pani darilo a stala sa z nej medzičasom milionárka, tak si môže dovoliť aj dobrých právnikov a prokurátor na tom nie je vôbec dobre. Okrem toho si v Rakúsku začínajú politici uvedomovať, že štát jednak vynaloží nemalé finančné prostriedky na stíhanie takýchto ľudí a na druhej strane štátu unikajú nemalé zisky, keby to napríklad bolo tak ako v Holandsku, kde štát kontroluje produkciu zelenej, ktorá sa predáva farmafirmám na medicínske použitie.

Slovensko ale ďalej tvrdo spí. Pravdepodobne sa zobudí až vtedy, keď už bude neskoro a náš trh zaplavia výrobky z iných krajín EU.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No ved toto... Taky regular ale casual smoker ako ja a mnoho inych to maju najhorsie. Si v podsate odkazany na to, co je ak vobec nieco je. A to nieco je len akesi nieco, bohviejak pestovana, bohviecim hnojena, nemam z toho radost ale co uz. Ako bonus, nedajboze ta chytia na ceste domov s 10g stashom co mas na stvrt roka, si rovno za dilera a tresty su dost tvrde. Nemam velmi realne obavy, ze take nieco moze nastat ale stale, sanca tam je.
Kazdoapdne strasne rad by som mal tu moznost si vybehnut (ako kamos, co sa prestahoval do CA) do lokalneho herb storu a vybral si podla chute s istotou, ze sa jedna o prinajmensom odborne pestovanu rastlinu ludmi, kt. vedia co robia.
A ano aj kamarat, co roky do fachu robil mi to vysvetloval, ze lampari do toho sypu hocco nech to rychlo urodi a ze CBD sa v odrodach vyvija prirodzene v neskorsich stadiach no vplyvom kadejakych urychlovacov a vylepsovakov je ho v poulicnych modeloch minimum, preto niektore modely su skor ako narkotika co sa mne osobne hodilo asi raz v zivote, ked mi hnila osmicka...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som tiez bol ako karlik v tovarni na cokoladu ked som bol v amsterdame prvy krat. ked si cely zivot zvyknuty chodit za typkom "daj mi za 10" a tam dojdes do obchodu kde ti daju "napojovy listok" s 30+ druhmi, kazdy popisany co je zac, kolko thc obsahuje, indika/sativa, ci ti doda energiu ci ta ukludni a este aj ako chuti... no a to ze za tych 10 eur dostanes krasnu celu sisku ktora ma ozaj 1 gram...

ale verim tomu ze aj u nas sa to casom zmeni. cim dalej tym viac krajin legalizuje, ked bude cela severna amerika legalna, tak zacne aj europa legalizovat a potom to uz bude len otazkou casu kedy sa prida aj slovensko, lebo ved ideme so zapadom. (inak mozno casom pride EU legislativa ktora to zlegalizuje plosne)...

ale potom jedneho dna prides domov a najdes si v schranke taketo nieco, to sa hned prebudis z vlhkeho sna o legalizacii.
Prílohy
20180607_173723_1528386096176.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne vždy pripadala zvláštna tá logika, že tráva vedie k závislosti na heroíne či pervitíne. Pritom píšu, že aj alkohol je droga. Žijeme na Slovensku. Alkohol je prvá droga, ktorú väčšina Slovákov okúsi, takže ak niektorí Slováci a niektoré Slovenky potom prejdú na heroín, je to najmä chyba alkoholu - vstupnej brány do sveta drog. :wink:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ten letak je pekny bullshit.
Aj ked, vedel by som sa okrajovo stotoznit s niektorymi bodmi (rakovina pluc mb ci ine pneumo-ochorenia), mozno umocnovanie psych. poruch a pod.... kazdopadne, stastny to clovek co ma zrakove halucinacie, nemusi riskovat psychadelika :lol:
No a ta vstupna brana, to je bez komentara. Kazdoapdne vidno z tej uvahy na com je to tvrdenie zalozene a to je pekny BS.
Na alkohol mam svoj nazor, rozhodne preferujem si niekde bafnut ako do seba liat palenky ci destilaty (pifko od smadu ok, ci vinko s frajerkou tiez beriem ale nepraktizujem resp. zriedka).
Inak ta detekcna doba je tiez sad story pre vodica (neuznavam soferovani high ale na dalsi den po vecernom chille nemoze byt nikto priamo ovplyvneny ale testovany by bol pozitivne).

Nemozem sa dockat az dojde Vapo, objednal som si aj nejake bylinky, som zvedavy aky bude mix napr. s eukalyptom, to moze byt zaujimave :-)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mna zaujalo to ze ten letak nema ziadneho autora, ziadny odkaz na stranku ci meno projektu. ale pol zadnej strany zaberaju "sponzori projektu". ked som to cital mal som sto chuti napisat niektorym ze ked sa podpisu taketo nieco tak ja ich zakaznik nikdy nebudem, ale potom som si uvedomil ze to by som aj tak nikdy nebol :D najvtipnejsie ze "vsetko pre vasu party" to podporuje.

ja som pred pol rokom zelene vyrazne obmedzil. bol som na tom tak ze som daval viac menej kazdy den vecer. a to som si uvedomil ze proste v poriadku nie je (pokial niekto denne chlasta je to alkoholik, pokial niekto denne huli je na rovnakej urovni podla mna). ani ma to uz popravde nebavilo, miesto toho aby to bol nejaky zazitok, tak sa z toho stal ritual, rutina. zaujimave ako ten mozog funguje, cez den som si hovoril ze tento film si pozriem vecer sfajceny, tuto hru si zahram... potom som sa doma sfajcil a zrazu sa mi nic nechcelo a viac menej som browsoval net alebo hral nejaku easy hru. tak som prestal a teraz toho spravim vecer ovela viac a mam pocit ze si to trochu aj viac uzivam.
travu mam cisto ked idem von s kamaratmi alebo na nejaku akciu, najlepsie je ze tym ze nedavam denne tak si to ovela viac uzivam vtedy. prvy krat ked som sa po 4 mesiacoch sfajcil, to bola cista radost.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano to je pravda, ja som na tom/bol som na tom podobne - uznavam ze skoro denne je vela ale drzim to na velmi veeelmi malych mnozstvach, povedzme 0.05 za vecer tj. jeden "lajt". Ale dostal som sa do podobnej situacie, ze to bola skor taka nutnost na uvolnenie napätia miesto zaujimaveho spestrenia vecera. Teraz to riesim striedavo, podla chute a nalady, nie za kazdu cenu "povinne" ale stale fajcim aj doma. Treba s rozumom vsetko, ci to skodi viac ci menej, hlavne s rozumom.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pozorujete na sebe známky zníženého intelektu a demencie?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:Pozorujete na sebe známky zníženého intelektu a demencie?
Ehm...myslíš, že si hlúpi ľudia dokážu sami uvedomiť, že sú hlúpi?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

To je dobra otazka. Samozrejme ako uvedomely clovek si aj taketo otazky nutne musis klast a zaoberal som sa tym no nevedel som presne ako to "zmerat". Choroba demencia mi pride ako prehnane pomenovanie v mojom kontexte kazdopadne, pytal som sa na to priatelky, s ktorou roky zijem, pytal som sa dobrych kamaratov, s ktorymi travim vela casu do uvahy som zobral aj to, ako sa mi dari v praci, socialny zivot atd.
Da sa povedat, ze som trosku zlenivel - vela krat preferujem domace budisknicemovanie pred flakanim sa v meste ale na druhu stranu, to je asi normalne vekom ze netravis kazdu noc niekde v meste.
Co sa inteligencie ako takej tyka velmi tazko povedat ale min. priatelka si to o mne nemysli, normalne sme si sadli, opytal som sa jej na jej nazor, ci si mysli, ze u mna dochadza ku nejakemu regresu v spravani ci intelekte. (sama vobec nefajci, ani obcas, nema ku tomu "vztah" ale skusila...). V praci to ide skvelo, ked viem ze ma caka tazky tyzden, projekt, dôlezite sluzobky a pod tak si davam preistotu uplnu pauzu, nech sa viem na 100% sustredit, ked je volnejsie obdobie si zase doprajem. Povinnostiam sa ale nevyhybam, snazim sa pevne drzat sa priorit a zrovna toto je pre mna absolutne nepodstatne a rolu hra iba v mojom volnom case.
Je ale velmi tazke vseobecne povedat, ze ak by som poslednych 15 rokov "abstinoval" ci by som bol teraz na tom lepsie. Mozno ano, mozno nie - kto vie.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

trosku OT stalo sa niekomu ze prestal citit chut ? (resp. jak keby som bol prefajceny kedze 3 roky fajcim vodnu tak uz pomaly neviem rozoznat chute)
Napísať odpoveď