Skoda Superb 2.0 TDI r.v. 2006 DPF filter problem
Skoda Superb 2.0 TDI r.v. 2006 DPF filter problem
Zdravim znamy kupil auto a zistil ze tam nema DPF filter, najazdene 180 tisic
Ako to je s tym filtrom, treba ho mat, prejde sa emisnou bez neho?
Dakujem
Ako to je s tym filtrom, treba ho mat, prejde sa emisnou bez neho?
Dakujem
Re: Skoda Super 2.0 TDI r.v. 2006 DPF filter problem
Ak bolo DPF vybrate, tak by prejst cez STK nemalo. Ak mas znameho, tak prejdes. V Rakusku s tym moze byt problem, tam ta mozu kontrolovat a zabavit ti auto.
Lenze pises o roku 2006, pritom DPF je povinne az od roku asi 2009. Cize je mozne, ze v tvojom aute ho pri Euro4 emisiach este nedavali. Skus pozriet stitok v kufri alebo pod kapotou, tam tusim hned Skoda davala, ze ci ma DPF alebo nie. Alebo zavolaj do Skody, nadiktuj im VIN cislo a spytaj sa, ze ci tam mas mat DPF a kolko pripadne stoji. Ked povedia, ze tam nebolo od vyroby, tak mozes byt rad.
Lenze pises o roku 2006, pritom DPF je povinne az od roku asi 2009. Cize je mozne, ze v tvojom aute ho pri Euro4 emisiach este nedavali. Skus pozriet stitok v kufri alebo pod kapotou, tam tusim hned Skoda davala, ze ci ma DPF alebo nie. Alebo zavolaj do Skody, nadiktuj im VIN cislo a spytaj sa, ze ci tam mas mat DPF a kolko pripadne stoji. Ked povedia, ze tam nebolo od vyroby, tak mozes byt rad.
Okey pisal som mail na skodu uvidim odpoved, inak ak ho tam nemam od vyroby tak pokutu napriklad v rakusku dostat nemozem? Pretoze som cital ze davaju 5000e pokutu za to ze nemas DPF filter
Inak dakujem
Inak dakujem
Pokiaľ ho nemáš od výroby, tak pokutu nedostaneš. Jedine že by si vošiel do centra niektorých nemeckých miest, kde už myslím platí zákaz vjazdu pre autá, ktoré nesplňujú Euro 5 alebo 6 normu.
Na diaľnici alebo okreskách s tým problém nebudeš mať.
Na diaľnici alebo okreskách s tým problém nebudeš mať.
Cital som ze ten filter uz do 2.0TDI motorov davali koli euro4, ale ze sa robil problem ze ho motor nevedel sam cistit alebo nieco take, lebo ten filter by sa mal sam cistit pri dlhsich jazdach, znamy bude 90% chodit 80km a viac, aj som cital ze 2.0TDI je dost poruchovy, tak neviem, ale pisal som skode ze ci ho ma od vyroby.
Ale asi ho ma mat od vyroby ked mi servisak povedal ze tam neni DPF filter plus v inzerate bolo napisane Skoda Superb 2.0TDI Comfort DPF
Ale asi ho ma mat od vyroby ked mi servisak povedal ze tam neni DPF filter plus v inzerate bolo napisane Skoda Superb 2.0TDI Comfort DPF
Je to tak, teraz som to googlil a od 2005 mali motory 2.0 TDI už zabudovaný DPF.
Poradte este ci sa oplati tam ten dpf filter dat lebo som cital ze ten motor ma problem s jeho cistenim, ja budem jazdit iba dlhe trasy tak by to bolo okey
No ak tam dáš nový DPF, tak ti vydrží ďalších 200 000 km+.
super tak to mi staci, lebo som cital ze ten motor ma problemy s cistenim dpf filtra
Vsetky DPF maju problem s cistenim, hlavne pocas pomalej jazdy mestom a na nizkych otackach. A je jedno ci je to DPF vo VW, Mercedese, ci je to FAP v Peugeote atd.
Bolo mi poradene ze sa to neoplati davat na tak stare auto to DPF ze je to zbytocna investicia.
a na emisnej sa budes hlupo usmievat?
ci na emisnej ho netreba mat?
jak to je?
ci na emisnej ho netreba mat?
jak to je?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
tak od 2010 uz ma za sebou par emisnych.. nepoznas byvaleho majitela? nech sa ho znamy opyta ako to riesil. na emisnej som este nepocul ze by kontrolovali ci auto fyzicky ma dpf alebo nie. pokial splnis limity tak by to malo byt ok
Myslel som to tak ze ten co mi to auto predal tak mu ho cele vratim, lebo aj tak v inzerate mal ze ma DPF a v servise sa ukazalo ze tam neni, cize drbem na to a vraciam
//autoeditácia príspevku (21 Jún 2018, 13:59)
//autoeditácia príspevku (21 Jún 2018, 13:59)
2016 bolo na emisnej aj na stk a preslo tak neviem, spytam sa servisaka co s tymguess.whoo napísal:tak od 2010 uz ma za sebou par emisnych.. nepoznas byvaleho majitela? nech sa ho znamy opyta ako to riesil. na emisnej som este nepocul ze by kontrolovali ci auto fyzicky ma dpf alebo nie. pokial splnis limity tak by to malo byt ok
co ja viem... teraz je taka hlupa doba, vsade same zakazy a sama kontrola dieslov a zrazu kupis auto s dpf, ktore ho vlastne nema
nikdy nevies kde pojdes, z rozmaru na vylet do rakuska s kamosmi, s rodinou, zabudnes na to a v rakuskej dedinke ta zastavi hliadka a zisti ze nemas dpf na superbe
podla mna si zgustnu
nikdy nevies kde pojdes, z rozmaru na vylet do rakuska s kamosmi, s rodinou, zabudnes na to a v rakuskej dedinke ta zastavi hliadka a zisti ze nemas dpf na superbe
podla mna si zgustnu
Preto to chcem vyriesit tak ze majtel mi nieco z DPF preplati a dat si ho 
-
guess.whoo
Redeemer
Ale aj to neviem ako realne kontroluju.. Ved pri mnohych autach nevidis ci tam je ten filter alebo nie. Keby mali takto kontrolovat auta tak by tam museli mat pojazdny servis ktory ti rozoberie motorovy priestor
Skoda Super 2.0 TDI r.v. 2006 DPF filter problem
vsak v rakusku maju take kamiony ktore sa daju rozlozit na mensi servis a dokonca tam maju aj brzdu
Najskor pises, ze kamarat kupil take auto. Teraz zase pises, ze to je tvoje auto. Vsak si uvedom koho je to auto alebo ci chcel robit hlupaka z fiktivneho kamarata. Proste si take auto kupil a nemal si to ako vediet. Ak mas znameho na STK, tak ta pusti, ved pri diesloch sa meria dymivost a pri teplom motore by to dymit nemali, navyse vedia dat cislo dalej, aby boli nizsie hodnoty. V Rakusku si to odskakat mozes, ale aka je sanca, ze z miliona aut zastavia a budu kontrolovat teba? Rakusania sice maju prenosnu STK s brzdou, ale kontroluju na nej kamiony a nakladne auto, dokonca to iste maju aj na Slovensku a obcas to vytiahnut na dialnici medzi TT-BA, TT-NR a pri Mikulasi.
-
guess.whoo
Redeemer
vsak toto..neviem ako funguje v praxi kontrola osobnych aut. ved by tam stali vecnost