Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa robo1152 »

Prohormony su vyhodene peniaze, ako nejake ucinky mat budu, ale v porovnani s AS minimalne a rizika tam su v podstate rovnake, nepocul som o clovku, ktory by narastol z prohormonov... (okrem ludi z "reklam" na ne)

sano - ja som isiel dlhsie FB trening, ale ako som postupne zvysoval vahy tak som uz nevladal poriadne odcvicit vsetky partie, proste poriadnom odcviceni noh a chrbta som uz bol unaveny a casom som uberal na vahach pri ostatnych cvikoch.. teraz to mam rozdelene tak ze jeden den chrbat, prsia a biceps, dalsi den volno a treti den nohy, ramena a triceps, vsetko precvicim minimalne 2 krat do tyzdna ale zato poriadne, dokonca aj teraz sem tam biceps alebo triceps vynecham ak ti pri vacsich partiach prezeniem, ale zas moj ciel nieje mat velku ruku v tricku (nie ze by bola mala :D ) takze to neriesim ;)
sano456
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sano456 »

Dobre čiže vravíte že rozhodne je pre mna FullBody lepšie ako Splity.
Pýtam sa teda , ktorého plánu sa držať ? Je tento OK?
http://www.body-test.cz/cs/clanky/217-f ... ednom-dni/
A navyše , je to tam 3x do týždňa , povedzme že by som chcel chodit 4 x , znamenalo by to pre mna, že by som každý 4. tý cvik akoby nacinal nový týždeň s ťažšími váhami, aj keď by neubehlo povedzme 7 dni? Alebo ak máte nejaký lepší plán, šup ho sem.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Netreba to zbytočne komplikovať zo začiatku, nie je to žiadna raketová veda, ked chceš ísť full body tak si daj stále po jednom cviku na partiu zo začiatku, takto to potiahni aspoň dva-tri mesiace a sám uvidíš ako ti to funguje a čo ďalej...
sano456
Medium Star
Medium Star

No, ja by som to napriek tomu chcel riešiť do detailu . Nerád by som teraz dva mesiace zisťoval , že kvôli tomu, že som niečo spravil zle sa nikam neposuvam ďalej :?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Tak ak to chces mat vsetko do detailu a presne ako ma byt si zaplat na prvy mesiac trenera, ktory ti vsetko vysvetli, spraví ti jedalnicek, treningovy plan a budes vediet ako mas kedy cvicit, co mas kedy jest a co cvicis zle alebo spravne, lebo nikto ti neporadi co je presne pre teba vhodne a nezaruci ti, ze z toho budes mat vysledky...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ten FB plán čo si dal, idem momentálne aj ja. Je veľmi dobre zostavený.

Prohormóny sú samozrejme blbosť, keď už, treba zasypať.
sano456
Medium Star
Medium Star

A chodíš ho teda 3x do týždňa či viac ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Už som to tu písal - nemusíš riešiť nejaký "týždeň," proste cvič každý druhý deň a problém je vyriešený.
sano456
Medium Star
Medium Star

No fajn ... a stravu si rátaš ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie. :) V objeme jem prakticky všetko, na letné chudnutie nasadím vlastnú verziu prerušovaného hľadovanie, vylúčil sladkosti čo najviac, detto sladké vody a pod., pridám pohyb/kardio. To mi stačí. Telo reaguje. Hlbšie som to nikdy neriešil, a to aj preto, lebo ako som písal, nemám víziu mať 95 kg a na bruchu tehličky. Rátať nejaké kalórie sa mi fakt nechce, navyše, keď to je nepresné.
sano456
Medium Star
Medium Star

Ste super, ďakujem :) . Predsalen mi je ale stále jedna vec nejasná . Ak je napísaný cvik, napr : Bench Press (různé varianty): 8-10x3 , tak to znamená, ak správne chápem 8 serií po 3 opakovania . Pred tréningom nejaký strečing, to je jasné, ale potom akonáhle príde na bench press , tak povedzme, hned vhupnem pod moju pracovnú váhu? Lebo doteraz som bol vzždy naučený na pyramídu, a to hlavne z hladiska pripraviť telo na ťažkú váhu ( isty druh rozcvicky ), to znamená napr., išiel som s prázdnou tyčkou, potom pridal po kazdej serii nejakych 20 kg až som sa dostal na pracovnú a potom som odjazdil nejaké 3 ďalšie série .
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, že nie hneď pracovné váhy. Úplne najprv musí prísť rozcvička. Ak potom začínaš s BP, tak pred tými 8x3 treba ísť pár zahrievacích sérií. To platí pre každý komplexnejší viac-kĺbový cvik. Ak už ideš na konci nejaké finishery a menšie partie, tak tam to riešiť nemusíš.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

8 az 10 serii po 3 opakovania? neblazni..daj si normalne 5 po 5 .. 10 serii po 3 urcite nie je pre začiatočníka
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Ja nechcem pôsobiť, že nechcem aby ti poradili, ani znieť nejako v zlom, ale fakt pri tychto všetkých otazkach, by som odporúčal si zaplatiť aspoň na ten mesiac trénera (samozrejme nejakého, čo vie čo robí) lebo ti to dá x-krat viacej ako to, že si nakupiš kopu doplnkov výživy a hneď ako začiatočník ideš jednu predtreningovku za druhou...
Hlavne si tu spominal, že ideš mŕtve ťahy a drepy s celkom slušnými vahami, tak pri tychto otazkach nechcem ani vedieť ako ich robíš technicky, lebo keby si mal niekoho, kto ťa to správne naučil, tak by ti určite poradil aj ostatné veci :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Plno "trénerov" je takých, že sami trénera potrebujú. Dá sa ísť aj touto cestou, ale treba nájsť kvalitného, a to už bude aj čosi stáť.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Áno máš pravdu, preto som písal, že nejakého čo vie, čo robí a dal som to do kontrastu s tými doplnkami výživy, že to môže byť na začiatok lepšia investícia :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale tak písal, že úplný začiatočník nie je. Plus tie váhy čo napísal sú pomerne dosť slušné, najmä kvôli tomu, že až tak dlho necvičí. Otázne je, či sú naozaj reálne, aké je prevedenie atď. :)
sano456
Medium Star
Medium Star

Pri starom splite mi bolo jasne všetko toto , že pred pracovnou sériou som išiel rozcvicovacie serie , a tie maxka čo tu riešite sú 1 rep. Tie otázky čo som tu riešil som mal mierene na tento konkrétny typ tréningu , lebo som nemal doteraz nikde napísané že pôjdem niečo 8x3 alebo 5x5, chodieval som doteraz ako som vládal, ako som mal chuť . A trénera veľmi nepotrebujem mám ten pocit, chodieval som s kamarátom prvé mesiace a ten ma nejaké súťaže pochodene, čiže techniku ma naučil pekne chalan . Ibaže on je lifter, a tým smerom som sa ja nechcel uberať , a hlavne že jednu partiu precvičiť 1x týždenne sa mi zdalo malo, preto som dal šancu fullbody tréningu . Dnes som akoby išiel už druhý krát ten deň 1 a musím povedať, že síce to ešte stíham uregenerovat, ale cítim vacsi stimul z FB než toho Splitu čo som mával :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Článok o tom, aké pozitíva má cvičenie. Zďaleka to nie je len o tom "mať svaly."

http://fitclan.sk/posilnovanie/cvicenie ... presvedci/
sano456
Medium Star
Medium Star

Pekný článok . Dlho som zástancom toho, že fyzický a psychický stav jedinca súvisia ešte viac spolu, než si to moderna medicína uvedomuje.
Trochu ot, ale ja som sa dal na cvičenie po jednom škaredom rozchode a dá sa povedať, že ma to vytiahlo z depresie :)
Napísať odpoveď