alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov
Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov
Vďaka
Mne na alze píše, že sú platné do 1.6.2018
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mne, že do 31.5.
Tak ako je to? Lebo celkom by sa mi hodilo, keby to bolo do 1.6.
//Aha, šak to je vlastne jedno, to je len jeden deň rozdiel. Ja som myslel, že tomu dajú aspoň mesiac. Hurá impulzívne nákupy!
Tak ako je to? Lebo celkom by sa mi hodilo, keby to bolo do 1.6.
//Aha, šak to je vlastne jedno, to je len jeden deň rozdiel. Ja som myslel, že tomu dajú aspoň mesiac. Hurá impulzívne nákupy!
Mňa dostali naposledy, keď som objednával nejaké veci a vyhodilo mi to, že "máte možnosť vybrať si darček." Tak som si vybral, dal ďalej a už to definitívne odoslalo s tým, že "darček" pekne zarátalo do ceny, takže objednávka bola o nejakých 7-8 € vyššia. Následne mi ani neprišiel mail ani nič, takže som pri riešení situácie nemal ani číslo objednávky. Nakoniec som im nejak zložito napísal, že WTF. To bolo minulý utorok. Stredu nič a mail prišiel až štvrtok s tým, že si tovar môžem vyzdvihnúť. Cena bola tá o 7-8€ vyššia. Začal som špekulovať cez "úpravu objednávky" a potom sa to nejak refreshlo a stanovilo tam mínus suma darčeku. Večer prišiel aj mail z podpory, že však všetko je fajn, lebo suma bola odrátaná. Piatok som si to bez problémov vyzdvihol.
Len pre predstavu. Mám Samsung Galaxy A5 cez Alza NEO za 19€ mesačne, a doteraz som si službu pochvaľoval a mal som v pláne o pár mesiacov v službe pokračovať a obnoviť ju.
Poslednú faktúru som mal so splatnosťou 10.5.2018. Platbu som bohužiaľ odoslal až v tento deň, tj. pripísaná bola 14.5. (keďže 12 a 13 bol víkend). Medzitým mi prišla iba jedna výzva na úhradu, asi deň pred splatnosťou. Následne ale prišiel mail o prijatí platby, a aj na Alza.sk v mojom profile bolo všetko zelené a uhradené.
Včera mi prišla výzva na úhradu dlhu od spoločnosti Intrum Justitia Slovakia, na sumu 39€, ktorú ak neuhradím do 5.6., tak mi nabehnú úroky (počítam, že riadne mastné). Problém je, že z tejto sumy je istina 19€, a poplatok je 20€. Mal by som teda platiť iba tých 20€ a nie celých 39€. Problém však je, že po nakontaktovaní sa na úžasnú českú Alza podporu telefonicky mi akurát odkážu, že to posunú ďalej a budú ma kontaktovať oni, a na maily tiež čakám už 24 hodín.
Buď teda sumu uhradím a vyhodím 19€ do vzduchu a už ich asi nikdy neuvidím, alebo uhradím len to, čo reálne uhradiť mám a počítam, že ma zničia na úrokoch. Ešte som sa nestretol s takýmito poplatkami a dlhmi za platbu odoslanú v deň splatnosti! Faktúry sa snažím vždy platiť načas, ale keď sa mi to aj nepodarilo, dokonca aj v tých najnechutnejších firmách bola nejaká pomyselná tolerancia 3-4 dni. Prípadne pokuta 5€, a podobne.
Viete mi poradiť, na koho by som sa mohol obrátiť? Lebo bombardovať tú ich podporu sa mi ozaj nechce. Vďaka.
EDIT: teraz takto v ranných hodinách sa mi podarilo napojiť na Alza podpore na nejakého chlapa z čiech, a ten mi kontroloval faktúry a na základe toho, že sú všetky uhradené mi povedal, že ten e-mail môžem ignorovať. Rovnako mi povedal, že takéto maily oni neposielajú keď meškám s platnosťou takto krátko, a že to vždy v prvom rade riešia oni, nie spoločnosti tretej strany. Je možné, že je to nejaký podvod od tej spoločnosti Intrum? Ako by sa ale dozvedeli, že zrovna teraz som meškal s platbou?
Poslednú faktúru som mal so splatnosťou 10.5.2018. Platbu som bohužiaľ odoslal až v tento deň, tj. pripísaná bola 14.5. (keďže 12 a 13 bol víkend). Medzitým mi prišla iba jedna výzva na úhradu, asi deň pred splatnosťou. Následne ale prišiel mail o prijatí platby, a aj na Alza.sk v mojom profile bolo všetko zelené a uhradené.
Včera mi prišla výzva na úhradu dlhu od spoločnosti Intrum Justitia Slovakia, na sumu 39€, ktorú ak neuhradím do 5.6., tak mi nabehnú úroky (počítam, že riadne mastné). Problém je, že z tejto sumy je istina 19€, a poplatok je 20€. Mal by som teda platiť iba tých 20€ a nie celých 39€. Problém však je, že po nakontaktovaní sa na úžasnú českú Alza podporu telefonicky mi akurát odkážu, že to posunú ďalej a budú ma kontaktovať oni, a na maily tiež čakám už 24 hodín.
Buď teda sumu uhradím a vyhodím 19€ do vzduchu a už ich asi nikdy neuvidím, alebo uhradím len to, čo reálne uhradiť mám a počítam, že ma zničia na úrokoch. Ešte som sa nestretol s takýmito poplatkami a dlhmi za platbu odoslanú v deň splatnosti! Faktúry sa snažím vždy platiť načas, ale keď sa mi to aj nepodarilo, dokonca aj v tých najnechutnejších firmách bola nejaká pomyselná tolerancia 3-4 dni. Prípadne pokuta 5€, a podobne.
Viete mi poradiť, na koho by som sa mohol obrátiť? Lebo bombardovať tú ich podporu sa mi ozaj nechce. Vďaka.
EDIT: teraz takto v ranných hodinách sa mi podarilo napojiť na Alza podpore na nejakého chlapa z čiech, a ten mi kontroloval faktúry a na základe toho, že sú všetky uhradené mi povedal, že ten e-mail môžem ignorovať. Rovnako mi povedal, že takéto maily oni neposielajú keď meškám s platnosťou takto krátko, a že to vždy v prvom rade riešia oni, nie spoločnosti tretej strany. Je možné, že je to nejaký podvod od tej spoločnosti Intrum? Ako by sa ale dozvedeli, že zrovna teraz som meškal s platbou?
Hmm... toto zavana pruserom. Potvrdili ti to pisomne (Alza)? Podla mna budes este len velmi nepekne prekvapeny. Ja by som to riesil cez ich FB/Twitter, hocico, poriadne im verejne nalozit. Takto odpredavaju pohladavky zo dna na den??? Vsak to museli spravit oni.
Už mám aj e-mail z Alza podpory, že je všetko zaplatené a odoslali požiadavku inkasnej spoločnosti, aby zrušili vymáhanie. Môžem byť kľudný, alebo s takýmto mailom v prípade potreby nikde neuspejem?
Zober email od Alzy a nechaj si to este dodatocne potvrdit od nich. Potom je to za vodou. Ries to ale doporucene, postou.
31.5. som objednal bazén, bolo napísané že bude 1.6. No ďalší deň mi prišiel mail že predpokladaný dátum dodania je 6.6. Dnes mi prišiel ďalší mail, že predpokladaný dátum dodania je 22.6. Chcel som ho čo najskôr. Má význam čakať? Čo ak o dva týždne príde mail, že to príde až v júli?
alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov
ocividne strajkuje dodavatel a posiela vadne data o stave zasob, zrejme o tom nevie ani alza samotna, je otazne ci tvoju objednavku uz dodavatel vyskladnil, to ze pri webe teraz svieti datum je irelevantny, to platu pre novu objednavku
//
aha to ti chodia maily s dodanim tvojej konkretnej objednavky? tak to je ine, zalezi ci ten bazen ma aj niekto iny, ci skladom a v akej cene, v podstate je to na tebe, tu nie je co radit
//
aha to ti chodia maily s dodanim tvojej konkretnej objednavky? tak to je ine, zalezi ci ten bazen ma aj niekto iny, ci skladom a v akej cene, v podstate je to na tebe, tu nie je co radit
Otazne je, ze ci ten dodavatel/vyrobca ma vobec bazen vyrobeny, ak posuva terminy. Ide leto, zrejme je dopyt a on nestiha.
Lebo čo pozerám, väčšina e-shopov ich má nedostupné. Tak teda asi kúpim niekde v obchode.
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2018, 23:29)
Tovar som objednal už pred vyše dvoma týždňami (pár príspevkov vyššie), no stále presúvali dátum dodania, pritom mali všetok tovar na sklade. Pani z alzy sa len ospravedlňovala, že sa to pokúsime vyriešiť, a mal som len čakať. Keď už to vyzeralo, že tovar je na pobočke a všetko je v poriadku, prišiel mi mail, že tovar je poškodený (plachta na bazén) a je nepredajný. Dobre, čakal som a plachta o pár dní mala prísť. No o pár dní prišiel ďalší mail, že tovar je poškodený, tentokrát bazén.
Pritom som ten istý bazén objednal pár dní po vytvorení prvej objednávky, lebo ho už mali na sklade, a dobre som urobil. Bazén prišiel na druhý deň. No prvá objednávka stále nič...
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2018, 23:29)
Tovar som objednal už pred vyše dvoma týždňami (pár príspevkov vyššie), no stále presúvali dátum dodania, pritom mali všetok tovar na sklade. Pani z alzy sa len ospravedlňovala, že sa to pokúsime vyriešiť, a mal som len čakať. Keď už to vyzeralo, že tovar je na pobočke a všetko je v poriadku, prišiel mi mail, že tovar je poškodený (plachta na bazén) a je nepredajný. Dobre, čakal som a plachta o pár dní mala prísť. No o pár dní prišiel ďalší mail, že tovar je poškodený, tentokrát bazén.
Pritom som ten istý bazén objednal pár dní po vytvorení prvej objednávky, lebo ho už mali na sklade, a dobre som urobil. Bazén prišiel na druhý deň. No prvá objednávka stále nič...
Zdravíčko, prosím Vás môžem sa opýtať koľko dní trvá Alze vrátenie peňazí za storno objednávky
Objednávku som robil 12.6 po 20 minútach som zadal storno. (Platil som cez TatraPay)
Teraz keď si rozkliknem objednávku vidím
Stav: Preplatok, tovar odovzdaný
Spôsob úhrady TatraPay
Dátum: 15.06.2018
je to rozdelené na dva dobropisy, koľko bude trvať pokým mi prídu späť peniaze ? ďakujem za odpoveď.
Objednávku som robil 12.6 po 20 minútach som zadal storno. (Platil som cez TatraPay)
Teraz keď si rozkliknem objednávku vidím
Stav: Preplatok, tovar odovzdaný
Spôsob úhrady TatraPay
Dátum: 15.06.2018
je to rozdelené na dva dobropisy, koľko bude trvať pokým mi prídu späť peniaze ? ďakujem za odpoveď.
Ked som vracal tovar v lehote do 14 dni, tak mi po vyplneni formularu na webe prisli peniaze este v ten isty den (CSOB). Ked som stornoval uz zaplatenu objednavku, tak peniaze neprisli ani po tyzdni a musel som pisat na support. Potom sa to pohlo a peniaze prisli asi na druhy den. Napis im a malo by sa to vyriesit, od 15.6. je to uz dlho.
Detto, ten isty pripad. Objednavka zrusena 18teho, peniaze na karte stale nic. Tak som dnes pisal na podporu, ze co sa deje a kde je refund. Oni, ze to prave (lol, aka nahoda) poslali na moj ucet. A ja ze aky ucet, vsak to bolo platene z kreditnej karty. Cislo mojho uctu ani nemaju. Banda mantakov. Dufam, ze myslel aspon cislo uctu naviazane ku karte, ale tak nejako pochybujem.
Mne sa raz nepodarilo vybrať si tovar z alzaboxu, skrinka sa nechcela otvoriť, asi boli primrznuté dvierka tak to vyzeralo vtedy
No zaplatil som to, tak som samozrejme reklamoval, oni mi mali dodať nový tovar, ale napokon ho už nemali na sklade (prečo mi nedali ten kus, čo bol v tej neotvoriteľnej skrinke netuším), napokon som teda požiadal o refundáciu a trvalo to len 4 pracovné dni od tej žiadosti.
-
yoggy
Je uplne zaujimave, ze sa tu este nikto nestazoval na kvalitu pristupovej cesty na Bottovej
Ja som uz tadial isiel strasne vela krat... Hadajte kto moze zase davat robit celu prednu napravu a to som ju dal 2 mesiace dozadu uplne dokopy 
Za to moze Alza, ze si kupil nekvalitnu napravu a rozbil si ju kade tade po Bratislave?
Ja do alzy idem vylucne sluzobnym autom 
A ako si cez to šiel? Za hlúposť sa totižto platí
.
Ten prístup nie je najlepší, ale keď tade pôjdeš s rozumom, nemá sa tam čo stať.
Ten prístup nie je najlepší, ale keď tade pôjdeš s rozumom, nemá sa tam čo stať.
Ja som tam teraz bol, fakt neviem, co pises. Vsak sa to da, akurat musis ist pomalsie, nechat prejst auta v opacnom smere a trosku to capnut do protismeru
Ak si trpezlivy sofer na BA cestach, tak toto mas v malicku...
Inak co sa tyka mojho refundu, je to tak ako som si myslel: maju tam brigadnika, co odpisuje a pomylil si pojmy a dojmy. Samozrejme mi nedali vediet dovod, preco s refundom meskaju vobec, ale aspon si po mojom 2 email-e opravili terminologiu.
Inak co sa tyka mojho refundu, je to tak ako som si myslel: maju tam brigadnika, co odpisuje a pomylil si pojmy a dojmy. Samozrejme mi nedali vediet dovod, preco s refundom meskaju vobec, ale aspon si po mojom 2 email-e opravili terminologiu.