Mimozemský život, ET rasy, História Zeme

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Mimozemský život, ET rasy, História Zeme

Príspevok od používateľa aacid »

Dreamer napísal:Vo vesmire sa inteligencia mohla urcite vyvinut, ak sa jej to podarilo tu, mozno niekde to nezvladli a znicili sa, niekde to zvladli, ale automaticky predpokladat, ze inteligencia je "slepa vetva evolucie" a akykolvek zivot vo vesmire je neinteligentny a po (samozrejmom) zaniku podmienok na zivot na planetach, resp. zaniku planet sa vsetok zivot skonci, to je velmi smutna uvaha.
smutna ci nesmutna, je to uvaha. na zaklade coho odvodzujeme ci vo vesmire zivot je alebo nie. na zaklade nasej planety. pretoze nepozname ziadnu inu so zivotom. takze vsetky uvahy su odvodene od nasej planety. a na nasej planete mame tisice zivocichov a iba jeden jedinucky sa vyvinul do vyssej inteligencie.
a my na zaklade takehoto minima informacii odvodzujeme zivot v celom vesmire.
fikotek
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Yetiho a Lochnesku nikdo nemůže najít, protože je unesli marťani :-D
Prílohy
ufo.jpg
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ked vidim henten obrazok vzdy si spomeniem na Akty X a plagat v pracovni Muldra :D
Prílohy
I-want-to-believe-X-Files-UFO.jpg
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja si spomeniem ako vysvetlovali tu "Lochnesku", ukazali povodnu nevystrihnutu fotku a bolo to nieco uplne male.
korenisko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa korenisko »

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jeden zahadoligicky clanok o mimozemskych inplantatoch http://knihovna-zahad.blog.cz/1606/mimo ... implantaty.

Ono by to bol ultimatky dokaz mimozemskych navstev, ale zas odhalil ich iba jediny lekar v USA, ktory si na tom postavil karieru.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Na Investigation Discovery som minule videl prípad, kedy pán začal mať strašné migrény, neustále počul pískanie, v končatinách cítil také "brnenie" a slabosť, mal problémy s pohybom. Začal si myslieť, že má nádor na mozgu alebo také niečo. Lekári mu potom našli v hlave aj v tele niekoľko cudzích telies. Mal tam nejaké implantáty, ktoré vysielali elektrické pulzy a to narušovalo nervové dráhy v jeho tele. Ak sa teraz usmievate a myslíte si, že je to nejaká blbosť, tak sa to naozaj stalo. Neboli za tým mimozemšťania. Vyšetrovala to FBI a celý prípad je teraz už pred trestným súdom. Podľa mňa dosť bizardný spôsob, ako niekomu ublížiť...ale asi sa toto bude v budúcnosti stávať častejšie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ephramko napísal:Na Investigation Discovery som minule videl prípad, kedy pán začal mať strašné migrény, neustále počul pískanie, v končatinách cítil také "brnenie" a slabosť, mal problémy s pohybom. Začal si myslieť, že má nádor na mozgu alebo také niečo. Lekári mu potom našli v hlave aj v tele niekoľko cudzích telies. Mal tam nejaké implantáty, ktoré vysielali elektrické pulzy a to narušovalo nervové dráhy v jeho tele. Ak sa teraz usmievate a myslíte si, že je to nejaká blbosť, tak sa to naozaj stalo. Neboli za tým mimozemšťania. Vyšetrovala to FBI a celý prípad je teraz už pred trestným súdom. Podľa mňa dosť bizardný spôsob, ako niekomu ublížiť...ale asi sa toto bude v budúcnosti stávať častejšie.
Nemas o tom viac?

Osobne by som chcel implantat, ale take ako by som chcel sa nevyrabaju hromadne (pasivne RFID + mikroporocesro).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

je velmi nepravdepodobne, ze by sa do nasej slnecnej sustavy dostali niekedy mimozemske vyspele civilizacie, je to z dovodu, ze vesmirne cestovanie je extremne pomale vzhladom ku vzdialenostiam a cestovat rychlejsie ako je rychlost svetla sa neda.
Za druhe, dlhe desatrocia sleduju nase teleskopy velku cast vesmiru a doteraz sa nenasiel ani jeden dokaz cinnosti ktora by mohla byt vysledkom inteligentneho zivota.
Vesmir je zjavne krute miesto a nedava dostatok casu aby zivot stihol ziskat potrebny stupen inteligencie, staci ked si uvedomime, ze 99percent ziv druhov ktore kedy zili na Zemi su uz vymrete.
Ludstvo /resp to co z neho casom vznikne/ samozrejme vymrie raz tiez.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal:Nemas o tom viac?

Osobne by som chcel implantat, ale take ako by som chcel sa nevyrabaju hromadne (pasivne RFID + mikroporocesro).
Nepamätám si ako sa volal a žial google mi vyhodil milióny odkazov na únos mimozemšťanmi, takže sa mi to nepodarilo ani nájsť. Ale na ID tie relácie dookola reprízujú, tak ak na to náhodou natrafím, dám vedieť.

Pamätám si, že to skončilo tak, že je na páchateľov vydaný federálny zatýkaci rozkaz pre kriminálne sprisahanie, únos a ťažké ublíženie na zdraví. Keď ich chytia a začne sa súdny proces, tak asi bude v médiach toho viac.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

gogo956 napísal:je velmi nepravdepodobne, ze by sa do nasej slnecnej sustavy dostali niekedy mimozemske vyspele civilizacie, je to z dovodu, ze vesmirne cestovanie je extremne pomale vzhladom ku vzdialenostiam a cestovat rychlejsie ako je rychlost svetla sa neda.
To mas pravdu, ale co cervie diery? (a hyperpohon - Stargate :D ) Co dnes nie je mozne, mozno niekedy bude, aj Verne pisal o vynalezoch, ktore este neexistovali a neskor boli realne.
gogo956 napísal: Za druhe, dlhe desatrocia sleduju nase teleskopy velku cast vesmiru a doteraz sa nenasiel ani jeden dokaz cinnosti ktora by mohla byt vysledkom inteligentneho zivota.
Omyl, ludstvo sleduje velmi malinkatu cast vesmiru. Pravdepodobnost, ze niekde bude civilizacia, ktora sa nejako prejavi tak, aby sme ju zachytili, a este aj bude zit v takom case, aby sme jej prejavy zachytili, sa blizi k nule. Koniec koncov, to co my vidime, je dianie spred vela rokov dozadu, kolko presne, zavisi od toho, v akej vzdialenosti sa dany jav odohral a teda kolko k nam trvalo svetlu priletiet.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Si zober, že len za posledných 5 rokov sme objavili viac ako 30 nových mesiacov planéty Saturn. Niektoré ešte ani nemajú mená. A to hovoríme o dosť veľkých telesách a stále len o našej Slnečnej sústave. Mimozemšťania by museli mať plavidlo vo veľkosti veľkej planéty, aby sme si ich všimli v najbližšej sústave a aj to by museli pretnúť pomyselnú priamku medzi nami a najbližšou hviezdou. Plus treba prirátať aj ľudský faktor a musíme mať šťastie, že keď Ufóni budú letieť okolo nás, tak sa bude akurát niekto tým smerom pozerať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mek
hyperpohon je zatial iba fikcia a podla mna aj zostane. Tu k tym cervim dieram: https://www.google.com/amp/s/zive.aktua ... prakticke/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko napísal:Si zober, že len za posledných 5 rokov sme objavili viac ako 30 nových mesiacov planéty Saturn. Niektoré ešte ani nemajú mená. A to hovoríme o dosť veľkých telesách a stále len o našej Slnečnej sústave. Mimozemšťania by museli mať plavidlo vo veľkosti veľkej planéty, aby sme si ich všimli v najbližšej sústave a aj to by museli pretnúť pomyselnú priamku medzi nami a najbližšou hviezdou. Plus treba prirátať aj ľudský faktor a musíme mať šťastie, že keď Ufóni budú letieť okolo nás, tak sa bude akurát niekto tým smerom pozerať.
ale ty predsa nehladas vo vesmire mimozemske lietajuce taniere ale znamky inteligentneho zivota. synteticke vysielanie ci ziarenie. tiez sa predpoklada ze existuju civilizacie typu II a teda nejaka megastavba ako dysonova gula by mali byt celkom lahko zachytitelne.

ale je to presne o tom, ze my nevidime ani na koniec nasej galaxie, pritom galaxii je strasne vela v celkom vesmire, ze len priestorovo je sanca na objavenie inteligentneho zivota skoro nulova a to sme do toho este nezaratali cas.

na druhu stranu primitivny zivot by mal byt vo vesmire pomerne bezny, dokonca by som kludne povedal ze aj na viacbunkovej urovni, akurat take nieco je prakticky asi nezachytitelne radioteleskopom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Vesmir ma cca 14miliard rokov a my sme nezachytili ani tu najmensiu znamku nejakej vyspelej civilizacie. Za tu dobu by tu mali byt ich stovky, resp pozostatky po nich. Ale my sme zatial nenasli vobec nic, ziadne podozrive ziarenie, nic.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:Vesmir ma cca 14miliard rokov a my sme nezachytili ani tu najmensiu znamku nejakej vyspelej civilizacie. Za tu dobu by tu mali byt ich stovky, resp pozostatky po nich. Ale my sme zatial nenasli vobec nic, ziadne podozrive ziarenie, nic.
V tomto nesuhlasim.
Vzhladom na rozsiahlost vesmiru je problem v tom, ci by sme dokazali to podivne ziarenie rozlisit od pozadia a sumu.
Otazne je, ci by sme ich zachytili aj keby boli tak povediac za rohom.

Kedze vetsinu vesmiru objavujeme len nepriamo (napriklad exoplanety nevieme najst teleskopom tym, ze by sme ich pozorovali, ale vdaka tomu, ze svetlo niektorych hviezd sa periodicky meni a ak ma planeta atmosferu veieme z coho je vdaka posunu spektralnych ciar).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Harrison
o akej dobe mozme hovorit v suvislosti s ludskou civilizaciou pouzivajucou zlozitejsie nastroje? 5000 rokov? A teraz si zober aky neuveritelny skok urobil clovek aplikaciou vedy, co je povedzme cca 300-400 rokov. Za poslednych povedzme 50 rokov stuplo poznanie nepredstavitelne oproti minulosti. Dosiahnutim technologickej singularity sa vyvoj zase posunie niekam co si dnes nedokazeme ani predstavit.
A vesmir ma 14miliard rokov. Vidis ten nepomer?
Pouzitim beznej logiky z toho vychadza, ze vesmir by mal byt aspon ciastocne davno kolonizovany inteligentym zivotom na takej urovni ktorej prejav sa neda skryt a je zjavny. Ved uz aj nasa velmi mlada a mala civilizacia uz pracuje na postupnom osidlovani Marsu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Fermiho paradox tu uz bol spominany, nahodou som zachytil toto video, 24 minut, spominaju sa tam asi vsetky mozne vysvetlenia.

FERMIHO PARADOX - sme vo vesmíre sami?

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak ale tak ako zem ma 4 miliardy rokov a zivot sa tu objavil az pomerne nedavno, da sa ocakavat ze ani v inych slnecnych sustavach nenastal zivot hned po sformovani.

ale ja si stojim stale za svojou teoriou ze inteligentny zivot je slepa vetva evolucie a skor ci neskor znici sam seba, teda je velmi pravdepodobne ze nejake civilizacie typu 3 (mozno ani typu 2) nikdy neexistovali a ani existovat nebudu.
Napísať odpoveď