Bodky na laku
Bodky na laku
Caute, neviete mi niekto poradit?
Pri navrate z prace som nasiel na mojom aute drobnucke zrnka komplet na celej karoserii aj na sklach. Bol velmi horuci den a parkoval som v blizkosti prasnej cesty.. Bol som uz dvakrat na wapke a dost dlho som to skusal dat dole, nedari sa mi vsak, bojim sa ze so spongiou mi tam zostanu stopy. Z celneho skla sa mi to ako tak podarilo dat dole, dost som to ale musel drhnut spongiou a stieracom, to samozrejme na laku nechcem robit.. Ako sa toho zbavim? Dakujem za kazdu radu.. M.
Pri navrate z prace som nasiel na mojom aute drobnucke zrnka komplet na celej karoserii aj na sklach. Bol velmi horuci den a parkoval som v blizkosti prasnej cesty.. Bol som uz dvakrat na wapke a dost dlho som to skusal dat dole, nedari sa mi vsak, bojim sa ze so spongiou mi tam zostanu stopy. Z celneho skla sa mi to ako tak podarilo dat dole, dost som to ale musel drhnut spongiou a stieracom, to samozrejme na laku nechcem robit.. Ako sa toho zbavim? Dakujem za kazdu radu.. M.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bodky na laku
Prach to teda nebude,ten je dole hned.Skor otazka preco nie spongiou,ved auto sa nou umyva stale. wapkou lak neumyjes spolahlivo nikdy.
no bojim sa, ze ak je to drobny piesok, poskriabem lak na aute, fakt to ide velmi tazko dole
Klasickou špongiou by som to nerobil, tou môžeš spraviť mikro škrabance keď to budeš dávať dole, keď tak aspoň mikrovlaknovu rukavicu, tá zbiera nečistoty "do seba" a neťahá ich po laku (napr tá s takými akoby valčekmi, majú to aj v tescu za 3-4 eurá) skôr by som ale skúsil nejaký TAR remover, či to náhodou nieje zapečený asfalt, s lepším by to po nastriekani samé zišlo dole a stačil by oplach, pripadne nejaký IRON odstranovač, ak by to bola poletujuca hrdza zapečená (pri týchto produktoch počítajú tak cca 10e za 0.5l fľašku) pri najhoršom to prebehnúť s Clayom ale to už sa ti potom oplatí dať radšej niekomu spraviť ako to všetko kupovať a zisťovať ako to robiť 
jj, postupoval by som rovnako ako píše robo1152.. ak nepomohla aktívna pena na wapke alebo nejaký autošampón, skúsil by som ten odstraňovač asfaltu.. akurát minulý mesiac som vyskúšal CarPro Tar.X a celkom spokojnosť. Po nastriekaní na čierne asfaltové bodky sa tie pekne rozpustia a potom stačí prejsť handrou alebo wapkou. Najvyšší level je spomínaný clay.. ale to je práca na niekoľko hodín vyčistiť celé auto, čiže asi radšej dať do rúk nejakému odborníkovi.

Dakujem za kazdu radu, pravdepodobne skusim ten odstranovac asfaltu a este raz wapku, napisem ako to dopadlo 
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2018, 11:52)
Tak skusal som dnes Turtle Wax odstranovac hmyzu a asfaltu, predtym som auto poriadne umyl, nechal posobit odstranovac a oplachoval som cistou vodou.. Je to o cosi lepsie, nezislo vsak uplne vsetko, rozmyslim, co s tym dalej..
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2018, 11:52)
Tak skusal som dnes Turtle Wax odstranovac hmyzu a asfaltu, predtym som auto poriadne umyl, nechal posobit odstranovac a oplachoval som cistou vodou.. Je to o cosi lepsie, nezislo vsak uplne vsetko, rozmyslim, co s tym dalej..
Skús sem hodit foto ako to vypada.. ono turtle wax nie su moc kvalitne vyrobky, čiže ak to islo čiastočne aj tým, tak nejakym kvalitnejšim produktom by to mohli zísť aj celé, len neviem či niečo take zoženieš aj dnes, väčšinou to majú len na e-shopoch, ani v BA neviem o žiadnej predajni, kde by mali takéto detailingove veci skladom, niekedy tu mal autodetail shop, ale ten už zrušili... ja som minule odstranoval z auta roky zapečene asfaltove bodky s valetpro tar & glue remover a stacilo strieknut a po 3 minutach zotret handrickou, a ten valetrpo tiež nie je prave najsilnejší odstranovač asfaltu na trhu
-
tacosi
Moderátor
Neviem,ale dookola tu spominate "asfaltove bodky" ktore tam on ale vobec nema.
Však ale nevieme co presne tam ma, nikto z nas to nevidel, preto som spominal, že by sa hodila fotka 
Na fotke to nie je vidiet, aj volnym su tazko viditelne, az ked prides blizko k autu a telefon mi to z takej vzdialenosti uz nezaostri.. z okien zislo uplne, pomohlo umytie spongiou a zotretie stieracom na benzinke, na laku to stale je, myslim ale ze kazdym umytim na wapke sa to zlepsuje (chodim na wapku pomerne casto), takze asi nejaky cas este pockam a uvidim. Dakujem za vsetky rady...
-
hojko
Site Admin
Nie je to vodny kamen, pripadne tie take male lepiace co kvapkaju z dakeho stromu???
Ja by som skúsil buď tento prípravok - odstraňovač náletovej hrdze: https://glym.sk/umyvanie/25-autoglym-ma ... hrdze.html alebo Clay: https://glym.sk/detailing/58-autoglym-c ... hrdze.html