Kniha o upravach zvuku
Kniha o upravach zvuku
Ahojte, neviete mi niekto poradit nejaku knihu ktora by sa venovala uprave zvuku ? Konkretne sa mi jedna o to ze prerabam rozne filmy a niektore aj z VHS, s obrazom nieje problem ten tam viem dosadit z vyssej kvality filmu a napasovat dabing, problem je ze casto je zvuk z VHS trochu sumivy alebo v pozadi pocut piskanie a tak hladam knihu ktora by sa zaoberala podobnou problematikou vycistenia zvukovej nahravky a podobne
Re: Kniha o upravach zvuku
Problem je, ze VHS ma samo o sebe zlu kvalitu zvuku. Takze ty chces z niecoho zleho spravit nieco lepsie a lepsie. Obraz si vies najst z roznych DVD, ale zvuk zo zleho zdroja budes tazko zlepsovat. Najma ak porovnas kvalitu zvuku VHS a kvalitu DVD, tak je to neporovnatelne. Na trhu bol aj 6 hlavovy rekorder, ktory nahraval kvalitny zvuk, ale ten si zrejme doma nemal. Prijatelny zvuk by si mohol mat na origo kazetach, ale tie uz vekom mozu byt na magnetickom kotuci aj tak uz "poskodene". Podla mna to tazko zlepsis, sum sa da odstranit v roznych programoch par klikmi (bude to popisane ako noise, resp. denoise). S piskanim uz bude zrejme vacsi problem.