cakam(e)hughito napísal:ešte sa k tomu vyjadrím po futbale.
Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
-
Solo_Kamen
King
hugo, vieš, kam si tie tvoje ad hominem argumenty môžeš strčiť? 
Aké ad-hominem argumenty? Išlo o konštatovanie odvodeného od tvojej očividnej neschopnosti porozumieť textu. Veď čakám na ten ban, resp. vysvetlenie na základe čoho by som ho mal dostať?
M142:
HOW U.S. LABOR LAWS HAVE DIVIDED PUBLIC AND PRIVATE SECTOR WORKERS AND UNDERMINED UNION CLOUT
https://scholars.org/brief/how-us-labor ... nion-clout
As studies by Bruce Western, Jake Rosenfeld, and others have demonstrated, strong unions help boost wages and reduce economic inequality, even for workers who are not members.
Tu je zase analýza situácie z takého radikálneho a triedneho pohľadu, ktorý to v podstate neberie tragicky - čo píšeš aj ty - ale z inej perspektívy (kritika odborárskych lídrov a výzva k novému organizovaniu sa). Ako píše, pracujúci sa nemôžu spoliehať na that a bunch of old bourgeois will save us (teda Supreme Court, ktorý rozhodol tak, ako rozhodol).
https://weknowwhatsup.blogspot.com/2018 ... rt-is.html
Čiže ako píšeš, uvidíme sa to bude vyvíjať, ale momentálne je stav taký, že sa porušil 40 rokov starý precedens a je to radikálne finančné oslabenie, čiže bude aj menej aktivít:
Now their resources will be diminished. The nation’s largest teacher union, the National Education Association, said it could lose as many as 200,000 members this year and is preparing to cut about $28 million from its budget.
Taký Trump sa samozrejme raduje, lebo má to aj politické pozadie, republikáni vs demokrati a fakticky aj Najvyšší súd rozhodol tak, ako rozhodol preto, lebo v ňom majú republikáni väčšinu.
https://www.washingtonpost.com/politics ... 76e1714dbd
M142:
V prvom rade treba poznať americký kontext a vývoj, je to trochu zložitejšie. Ide o to, že v USA sa odbory systematicky oslabujú (cez rôzne pracovné zákony) prakticky už niekoľko desiatok rokov. Komunikoval s ľuďmi, čo sa tejto oblasti venujú a pýtal som sa ich na to: vnímajú to negatívne. Odporučili mi tieto dva články na také detailnejšie objasnenie situácie:netreba to az tak prehanat, to ze neclenovia odteraz nemaju povinne poplatky do odborov je hadam logicka vec, nie potieranie slobod. kratkodobo ich to urcite finacne oslabi, ale dlhodobo to moze priniest vela novych clenov v pripade, ze ten vypadok financii a horsie schopnosti zastupovania pocitia samotni pracovnici. tak isto urcite existuje kopa sympatizantov, ktora nepovazovala za potrebne byt priamo v odboroch, kedze ich aj tak zo zakona podporovali. ti ludia teraz mozu do odborov vstupit a dalej tie poplatky platit. takze je tam potencial na rozsirovanie.
HOW U.S. LABOR LAWS HAVE DIVIDED PUBLIC AND PRIVATE SECTOR WORKERS AND UNDERMINED UNION CLOUT
https://scholars.org/brief/how-us-labor ... nion-clout
As studies by Bruce Western, Jake Rosenfeld, and others have demonstrated, strong unions help boost wages and reduce economic inequality, even for workers who are not members.
Tu je zase analýza situácie z takého radikálneho a triedneho pohľadu, ktorý to v podstate neberie tragicky - čo píšeš aj ty - ale z inej perspektívy (kritika odborárskych lídrov a výzva k novému organizovaniu sa). Ako píše, pracujúci sa nemôžu spoliehať na that a bunch of old bourgeois will save us (teda Supreme Court, ktorý rozhodol tak, ako rozhodol).
https://weknowwhatsup.blogspot.com/2018 ... rt-is.html
Čiže ako píšeš, uvidíme sa to bude vyvíjať, ale momentálne je stav taký, že sa porušil 40 rokov starý precedens a je to radikálne finančné oslabenie, čiže bude aj menej aktivít:
Now their resources will be diminished. The nation’s largest teacher union, the National Education Association, said it could lose as many as 200,000 members this year and is preparing to cut about $28 million from its budget.
Taký Trump sa samozrejme raduje, lebo má to aj politické pozadie, republikáni vs demokrati a fakticky aj Najvyšší súd rozhodol tak, ako rozhodol preto, lebo v ňom majú republikáni väčšinu.
https://www.washingtonpost.com/politics ... 76e1714dbd
-
Solo_Kamen
King
všetko v zmysle trafená hus zagágala očividne. Vysvetlenie si dostalhughito napísal:Aké ad-hominem argumenty? Išlo o konštatovanie odvodeného od tvojej očividnej neschopnosti porozumieť textu. Veď čakám na ten ban, resp. vysvetlenie na základe čoho by som ho mal dostať?
Solo_Kamen napísal:
Odblokuj si beardieho, napísal aj paragraf na základe ktorého by si mal byť potrestaný štátom.ale neboj sa, nenahlásil som ťa na fóre ani polícii, nie som marxistická ani nacistická totalitná sviňa... ale to pokušenie...
Nie, nie si nacistická totalitná sviňa, len rasistický pravicový trtko, viď tvoje vyjadrenia v téme o Rómoch.
Tiež je zaujímavé, že si sa nebol schopný vyjadriť k posledným veciam, ktoré som tam dával: pogromy na Ukrajine, ktoré už majú na svedomí aj ľudský život = a práve ty si predtým situáciu zľahčoval a vysmieval sa z nej. Že vôbec ideš písať o nejakých banoch a trestaní štátom.
-
Solo_Kamen
King
Mal by si si moje príspevky v tej téme prečítať ešte raz a pomaly 
Na hugovi je vtipné to, že niekoho obviňuje z toho, čo sám robí. Najnovšie dokázal, že mu robí problém čítanie s porozumením a trvalý jav u neho je ten, že vyčíta ostatným nedodržiavanie nejakých štandardov, ku ktorým sa on a ni nepriblížil, viď obete totatlitných ideológií ako marxizmus alebo národný socializmus.
Na hugovi je vtipné to, že niekoho obviňuje z toho, čo sám robí. Najnovšie dokázal, že mu robí problém čítanie s porozumením a trvalý jav u neho je ten, že vyčíta ostatným nedodržiavanie nejakých štandardov, ku ktorým sa on a ni nepriblížil, viď obete totatlitných ideológií ako marxizmus alebo národný socializmus.
Beriem späť, o pogromoch na Ukrajine som mal na mysli najmä vyjadrenia yoggyho, ktoré som si chybne spojil s tebou. Ty tam máš príspevok editovaný.
Mimochodom ako dokážeš podložiť tvrdenie, že "marxizmus" je totalitná ideológia? Rovnako by ma zaujímalo, ako reflektuješ vývoj posledných rokov, keď sa koncept totalitarizmu medzi vedcami začal opúšťať, ako som už viackrát poukazoval?
Mimochodom ako dokážeš podložiť tvrdenie, že "marxizmus" je totalitná ideológia? Rovnako by ma zaujímalo, ako reflektuješ vývoj posledných rokov, keď sa koncept totalitarizmu medzi vedcami začal opúšťať, ako som už viackrát poukazoval?
poukazal si zdielanim dakeho imbecila, ktory napriek zivotu v Kambodzi pise, ze marxizmus je super? nedaj sa vysmiat
a popieras, ze marximus je totalitna ideologia? pevne verim, ze ked raz na teba niekto poda TO, tak sa prokuratorovi podari najvyssia mozna sadzba. osoby ako ty nemaju najmensi dovod chodit beztresne po uliciach.
a popieras, ze marximus je totalitna ideologia? pevne verim, ze ked raz na teba niekto poda TO, tak sa prokuratorovi podari najvyssia mozna sadzba. osoby ako ty nemaju najmensi dovod chodit beztresne po uliciach.
-
Solo_Kamen
King
V poriadku, nikto nie je dokonalýhughito napísal:Beriem späť, o pogromoch na Ukrajine som mal na mysli najmä vyjadrenia yoggyho, ktoré som si chybne spojil s tebou. Ty tam máš príspevok editovaný.
Pretože rovnosť životnej úrovne všetkých obyvateľov je v slobodnej spoločnosti nedosiahnutelná, nakolko niektorí ľudia robia neuveritelne debilné rozhodnutia. Preto marxisti používajú silu štátneho aparátu na to aby ju dosiahli, čo im moc nejde. Postarať sa dobre sám o seba je ťažké, postarať sa o blízku osobu je velmi ťažké a zabezpečiť blahobyt pre milión ľudí, ktorých nepoznám je nemožné.hughito napísal: Mimochodom ako dokážeš podložiť tvrdenie, že "marxizmus" je totalitná ideológia?
To vnímam velmi pozitívne aj keď samozrejme sa k tomu neviem nejako dobre vyjadriť bez znalosti detailovhughito napísal: Rovnako by ma zaujímalo, ako reflektuješ vývoj posledných rokov, keď sa koncept totalitarizmu medzi vedcami začal opúšťať, ako som už viackrát poukazoval?
To veru nie.V poriadku, nikto nie je dokonalý
Je tu hneď niekoľko problematických tvrdení. Dosahovať "rovnosť" životnej úrovne, najmä v zmysle rovnakosti, ako to podaktorí už úplne zle vnímajú, neviem čo má presne znamená, ale je evidentné, že úplne 100% rovnosť v každom aspekte života nedosiahneme nikdy, ide však o to, ísť týmto smerom. Spájať "marxizmus" či "marxistov" so štátnym aparátom je takisto podivné, tu máš skôr na mysli marx-leninizmus, resp. minulý režim.Pretože rovnosť životnej úrovne všetkých obyvateľov je v slobodnej spoločnosti nedosiahnutelná, nakolko niektorí ľudia robia neuveritelne debilné rozhodnutia. Preto marxisti používajú silu štátneho aparátu na to aby ju dosiahli, čo im moc nejde. Postarať sa dobre sám o seba je ťažké, postarať sa o blízku osobu je velmi ťažké a zabezpečiť blahobyt pre milión ľudí, ktorých nepoznám je nemožné.
A áno, postarať sa o sebe atď. je ťažké, lebo žijeme v systéme, ktorý systematicky generuje nerovnosť a tým pádom to vytvára rozličné problémy: práve marxizmus je jeden zo smerov, ktorý sa ho preto snaží prekonať.
Tak vnímaš to pozitívne, ale s pojmom v diskusii operuješ, samozrejme aj preto, lebo sa automaticky asociuje s negatívnou konotáciou.To vnímam velmi pozitívne aj keď samozrejme sa k tomu neviem nejako dobre vyjadriť bez znalosti detailov
okradanim ludi vlastniacich majetok a zabijanim tych, ktori bojovali v rovnakej vojne, proti rovnakemu nepriatelovi, len nie za cerveny odpad.hughito napísal:práve marxizmus je jeden zo smerov, ktorý sa ho preto snaží prekonať
a dalsia ukazka dvojtvarnosti sudruha:
hadze sa o zem, ze Rakusania navrhuju 12 hodinovy pracovny den, no zvysovenie veku na odchod do dochodku v Rusku ho nechava pokojny. asi na krajinu cara Vladimira nadavaju len liberali, alebo co.
veru, to s tym zvysovanim veku odchodu do dochodku v Rusku tu nikto nespomina, pritom ide o znacnu podpasovku pre beznych ludi, nakolko vek dozitia je tam pri porovnani so Zapadom velmi nizky. Naviac naschval to schvalili v case MS ked plati zakon zakazujuci protestne zhromazdenia.
Miestni laviciary ani muk o ruskej agresii voci Ukrajine, ci ruskom despotizme voci vlastnym obyvatelom-to uz im zjavne nevadi.. fuj ake pokrytectvo..
Miestni laviciary ani muk o ruskej agresii voci Ukrajine, ci ruskom despotizme voci vlastnym obyvatelom-to uz im zjavne nevadi.. fuj ake pokrytectvo..
Áno? A čo napr. toto?
post2294629.html#p2294629
alebo
post2295704.html#p2295704
alebo
post2297849.html#p2297849
alebo
post2301927.html#p2301927
Milý gogo, keďže si evidentne myslel aj na mňa, odvoláš svoju lož? Ešte máš šancu si zachovať tvár a priznať si, že si sa nechal strhnúť (ja som sa dnes tiež pomýlil a poplietol som si Solo-Kamena s yoggym) - alebo stúpiš do rovnakej stoky ako už podaktorí vstúpili.
post2294629.html#p2294629
alebo
post2295704.html#p2295704
alebo
post2297849.html#p2297849
alebo
post2301927.html#p2301927
Dozvedel som sa to až teraz. Samozrejme, vnímam to negatívne. Ale ja (ani iní miestni ľavičiari) tu nikdy Rusko neadorovali, čiže plačeš na nesprávnom hrobe. To môžeš vypisovať Blahovi na nástenku.to s tym zvysovanim veku odchodu do dochodku v Rusku tu nikto nespomina, pritom ide o znacnu podpasovku pre beznych ludi, nakolko vek dozitia je tam pri porovnani so Zapadom velmi nizky. Naviac naschval to schvalili v case MS ked plati zakon zakazujuci protestne zhromazdenia.
Milý gogo, keďže si evidentne myslel aj na mňa, odvoláš svoju lož? Ešte máš šancu si zachovať tvár a priznať si, že si sa nechal strhnúť (ja som sa dnes tiež pomýlil a poplietol som si Solo-Kamena s yoggym) - alebo stúpiš do rovnakej stoky ako už podaktorí vstúpili.
hughito
ok, beriem nazad. Mas pravdu ze si v minulosti poukazal na nepravosti Ruska voci vlastnym obyvatelom.
V kazdom pripade tu v poslednej dobe diskusie az tak pozorne nesledujem, preto mi viacero tvojich prispevkov uniklo. Ale nie som si isty ci taka snaha o objektivitu ohladom Ruska je aj u ostatnych miestnych laviciarov..
ok, beriem nazad. Mas pravdu ze si v minulosti poukazal na nepravosti Ruska voci vlastnym obyvatelom.
V kazdom pripade tu v poslednej dobe diskusie az tak pozorne nesledujem, preto mi viacero tvojich prispevkov uniklo. Ale nie som si isty ci taka snaha o objektivitu ohladom Ruska je aj u ostatnych miestnych laviciarov..
Na Slovensku existuje relatívne silný prúd ľavičiarov, ktorých by som označil ako konzervatívnych a (pro)národných (KSS, časť SMERákov, potom rôzne ďalšie skupiny). Medzi nimi je veľmi veľa takých, čo Rusko obhajujú až do úmoru, adorujú Putina a jednostranne kritizujú USA. Čiže, nenapísal si nejaký blud, ale opísal si realitu, ktorá platí inde, nie na hojku.
Nespomenul ruske dochodky. A tak ako chce od slovenskych nelavicovych medii, aby informovali o problemoch na vychod od Ciernej nas Tisou skor ako sa stanu. Inak ich oznacuje za ideologicku propagandu trpiacu autocenzurou.
Takze aby si vychutnal vlastnu medicinu, tak nie, nepisal o problemoch ruskych dochodcov a to z neho robi socialne monstrum, ktore si nevazi dochodcov.
Takze aby si vychutnal vlastnu medicinu, tak nie, nepisal o problemoch ruskych dochodcov a to z neho robi socialne monstrum, ktore si nevazi dochodcov.
tu je este nejaky laviciar?gogo956 napísal:aj u ostatnych miestnych laviciarov..
devzoigov prinos z hladiska prispevkov je marginalny a o nikom inom veru neviem, PB sem uz neprispieva
vratim sa k tej jednostrannej nezdravej zameranosti slovenskeho hospodarstva na automotive.
Odbornici upozornuju, ze revolucia v oblasti autonomne jazdiacich automobilov nie je za dvermi ale uz je tu a v realnom zivote sa prejavi do niekolkych mesiacov. Nejde iba o Teslu, automne jazdiace auta intenzivne testuju uz vsetkych velke automobilky.
Co by na tom bolo zle?
Problem spociva v tom, ze rozvojom autonomnych automobilov prudko klesne dopyt po novych automobiloch, pretoze sa v mestach v masovom meradle uplatnia autonomne taxiky. Tiez budu lacne, nonstop k dispozicii, preto velka cast dnesnych majitelov aut strati dovod auto vlastnit. A ekonomiku Slovenska to nanestastie zasiahne velmi tvrdo..
https://waymo.com/
Odbornici upozornuju, ze revolucia v oblasti autonomne jazdiacich automobilov nie je za dvermi ale uz je tu a v realnom zivote sa prejavi do niekolkych mesiacov. Nejde iba o Teslu, automne jazdiace auta intenzivne testuju uz vsetkych velke automobilky.
Co by na tom bolo zle?
Problem spociva v tom, ze rozvojom autonomnych automobilov prudko klesne dopyt po novych automobiloch, pretoze sa v mestach v masovom meradle uplatnia autonomne taxiky. Tiez budu lacne, nonstop k dispozicii, preto velka cast dnesnych majitelov aut strati dovod auto vlastnit. A ekonomiku Slovenska to nanestastie zasiahne velmi tvrdo..
https://waymo.com/
Nanešťastie sa stále vôbec neinvestuje do vedy, školstva atď., ale frčí štýl "montovieň." Tie síce zdvíhajú veľké čísla ako HDP a Fico má o čom robiť tlačovky, ale keď si to rozdrobíme na drobné, už je to horšie. Ide aj o to, čo píšeš ty, ale treba sa pozerať na to, kam odchádza zisk.
cervena ekonomika: "preco by v tejto doline panubohu za humnami nemohla stat supertovaren?". lebo komparativna vyhoda.
takze preco investovat miliardu do vyskumu na Slovensku, ked sa v inej krajine da rovnaka vec vyskumat za pol miliardy, ak nie za sto mega.
on este aj prirodu uzna za dielo kapitalizmu, lebo tam je zakladom disparit.
takze preco investovat miliardu do vyskumu na Slovensku, ked sa v inej krajine da rovnaka vec vyskumat za pol miliardy, ak nie za sto mega.
on este aj prirodu uzna za dielo kapitalizmu, lebo tam je zakladom disparit.