Založenie (ne)ziskovej organizácii

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hustler36
Novice
Novice

Založenie (ne)ziskovej organizácii

Príspevok od používateľa Hustler36 »

Zdravím , asi nepíšem na najvhodnejšie forum ale dúfam že sa tu nájde niekto kto sa v tom vyzná. Dávno som bol na kurze o podnikaní aby som mal nárok na peniaze od štátu na začatie podnikania a ten týpek čo nás vtedy účil mi dal vtedy "inside informáciu" že najviac sa oplatí založiť neziskovú organizáciu , že on si sám založil neziskovku a sype mu to love . teraz po niekolko rokov som si na to spomenul a vrta mi to v hlave. nemusím byť jadrový fyzik aby som vedel že neziskovka nemá byť za účelom zisku , ale už niekolko ludí mi povedali že neziskovka je TOP :D prečo ? aké má výhody , a ako mať čistý "zisk" ? má tu niekto neziskovú organizáciu ? diky
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Založenie (ne)ziskovej organizácii

Príspevok od používateľa cinges »

Ked si ani nevies sam ziskat tieto informacie, tak ako chces, aby si to sam este prevadzkoval a udrziaval? Neboj sa, peniaze ti nebudu chodit same len tak od seba, snaz sa aspon vyhladavat cez google..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co keby si najprv riesil ako zarobit, az potom ako co najviac oje*** stat???

zriadit si neziskovku cisto len preto aby si mal mensie odvody a dane, to je cisty oje*. preco nechces podnikat ferovo? bojis sa ze neuspejes?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Základ je vedieť v čom podnikať.

Prvý rok SZČO neplatí odvody do sociálnej poisťovne, iba minimum do zdravotnej. Za ten čas sa dá zistiť či biznis bude fungovať, aké budú dane a odvody atď. Potom sa dá prehodnotiť, či je vhodnejšie ostať SZČO, alebo vytvoriť sro alebo no.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

neziskovky su Top z hladiska "zarobit a robit co najmenej". Pretoze vies ziskat granty a dalsiu podporu z Eu alebo inych institucii a mozes vykazovat iba viac menej fiktivnu cinnost. Idealne zameranie je praca s minoritami, spolocenska osveta a pod. Je ale na kazdom osobne ci na to ma zaludok. V kazdom pripade ako uz tu bolo spomenute, budes musiet si tie peniaze na prevadzku najprv zohnat, tie granty nepobezia k tebe len tak same od seba, ale budes musiet o ne bojovat s dalsimi neziskovkami.

https://www.minv.sk/?informacie-o-regis ... rganizacii
Hustler36
Novice
Novice

gogo956 pomohol si mi asi najviac . teda môžem si založiť niečo ako kultúrne stredisko pre ludí v dvôchodkovom veku a štát mi bude dotovať peniaze ? môžem tento model aplikovať na edukačný porogram , resp na výuku istého odvetvia ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tu mas vsetko mozne ku grantom aj ako ich ziskat:

https://www.grantexpert.sk/ako-ziskat-d ... su-granty/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zalozit si samozrejme mozes. Ale neviem preco si myslis, ze prave tebe bez potrebnych kontaktov niekto bude prispievat, nie to EU.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hustler36 napísal:gogo956 pomohol si mi asi najviac . teda môžem si založiť niečo ako kultúrne stredisko pre ludí v dvôchodkovom veku a štát mi bude dotovať peniaze ? môžem tento model aplikovať na edukačný porogram , resp na výuku istého odvetvia ?
Jasné, tebe do vačku ich bude dotovať. Ako jasné, takéto odrby sa dejú, ale že máš žalúdok s tým vyjsť takto na rovinu, tak to je iná káva.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

my s kamaratom sme mali tiež uvahu založiť športový klub na SK zväza s tým že budeme cashovať peniaze a občas hodime fotky z treningov a pretekov ,
koho by sme zapisali ? , celu rodinu , všetkých koho poznáme a tak :D prečo sme na pretekoch len 3 je už len preto že zvyšok trenuje, niektorí su v práci a tak :)
Hustler36
Novice
Novice

Japaja môj človek :D proste najlepšie sa čerpá z toho čo je štátne , a ked to ide legálne tak o to lepšie . Ten športový klub je dobrý nápad , skúsim to premyslieť . ešte som rozmýšlal nad knižnicou , poprípade nejaký skate park alebo stredisko volného času, útulok pre psy, detské ihrisko, tenisové stredisko, upratovanie bordelu v lesoch,street work out stredisko atd. to sú subjekty na ktoré by teoreticky mohli prispieť aj bez kontaktov. gogo hovoril že sa dá vykazovať viac menej fiktívna činnosť , to by ma zaujímalo ako to budem reportovať , alebo budú chodiť kontroly ? skúsim to nejako prešpekulovať . . Krok 1 premyslieť zameranie organizácie 2) nájsť si advokáta ktorý mi poradí ako zväčšiť pravdepodobnosť na získanie podpory 3) a chargovať pasivne eura .
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, ale "cigáni sú paraziti." :roll:
Hustler36
Novice
Novice

Moralista ... ja štát nerešpektujem , oplatí sa ho odrbavať , lebo odrbe on teba :D cigoši sú velký špekulanti , narobia si decka a chargujú peniaze , prečo nie :D ? ja dane neplatím na Slovensku preto sú mi ukradnutý . oplatí sa byť v nejakom gangu , oplatí sa robiť finančné podvody , oplatí sa zarábať na ludkej hlúposti , oplatí sa zneužívať diery v systéme pre vlastné blaho aj na úkor toho že niekde tie peniaze zmiznú. poznám človeka ktorý ma 3 vysoké školy aj tak ho system a štát fuckuje , na druhú stanu poznám nevzdelaných 20 ročných špekulantov ktorý plnia vymyslené sklady alebo držia velké ponziho schémy alebo tunelujú nebankovky poprípade varia dope a žijú si jak páni . preto som došiel k záveru treba odrbavať , a ked ste velka svina tak voda sa môže variť ale nikdy nezovrie :D

nechcem ist do basy a niesom sociopat preto hladám čo najlepšie legálne cesty :D je mi jasné že 99% sa tu do mna pustite lebo ste zmanipulovaný moralisti čo by klúdne vyfajčili slovenskú zástavu ale je tu niekto kto má podobný názor ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

zboznujem ludi co nie su schopni sa uzivit "cistou" pracou, snazia sa vsetko oje*** a potom sa este buchaju do hrudi aki su super.

ja ziadnu zastavu fajcin neplanujem, stat bude vzdy len taky aki su jeho obcania. je uplne jedno ci si cigan z osady, pan podnikatel v starej audine, politik v parlamente alebo v spravnej rade j&t... potom ten stat funguje tak ako funguje.
ja nie som slusny clovek preto lebo chcem fajcit zastavu (nech tym myslis cokolvek), ja som slusny clovek preto lebo by som uprimne rad zil v slusnej spolocnosti... ja nebou neopovrhujem preto lebo ti zavidim ze oje*** a mas sa lepsie, opovrhujem tebou lebo mi je z takych ludi ako si ty zle, tak ako nechcem v autobuse sediet vedla posrateho postateho bezdomovca, tak nemam zaujem byt clen rovnakej spolocnosti ako si ty.
hughito
Redeemer
Redeemer

Hustler ale tu neojebávaš štát o nejaké imaginárne štátne peniaze. Ale peniaze vybraté z daní pracujúcich, ktoré sú navyše určené na nejaké záslužné účely: od toho je ten koncept neziskovosti.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Hustler36 napísal:oplatí sa robiť finančné podvody , oplatí sa zarábať na ludkej hlúposti , oplatí sa zneužívať diery v systéme pre vlastné blaho aj na úkor toho že niekde tie peniaze zmiznú
na ludskej hluposti zarabaju len bezcharakterne svine

necakaj, ze by ti takyto system vydrzal dlho, zradi ta ludska zavist a chamtivost
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hustler36 napísal:nechcem ist do basy a niesom sociopat preto hladám čo najlepšie legálne cesty :D
Asi si neuvedomujes, ze toto co planujes nie je legalne. A ked sa uz aj pri tychto jednoduchych otazkach musis pytat na fore, tak sa na to radsej vykasli. Pri tvojich znalostiach a schopnostiach ti v lepsom pripade ziadne granty nedaju a v horsom ta obzaluju z pokusu o podvod alebo rovno z podvodu.
Ked chces odrbavat system, musis ho dobre poznat a ty nevies ani zaklady. Ak si veris, dostuduj si to a necakaj ze ti tu niekto da kompletny navod ako na to.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hustler36 napísal:Moralista ... ja štát nerešpektujem , oplatí sa ho odrbavať , lebo odrbe on teba :D cigoši sú velký špekulanti , narobia si decka a chargujú peniaze , prečo nie :D ? ja dane neplatím na Slovensku preto sú mi ukradnutý . oplatí sa byť v nejakom gangu , oplatí sa robiť finančné podvody , oplatí sa zarábať na ludkej hlúposti , oplatí sa zneužívať diery v systéme pre vlastné blaho aj na úkor toho že niekde tie peniaze zmiznú. poznám človeka ktorý ma 3 vysoké školy aj tak ho system a štát fuckuje , na druhú stanu poznám nevzdelaných 20 ročných špekulantov ktorý plnia vymyslené sklady alebo držia velké ponziho schémy alebo tunelujú nebankovky poprípade varia dope a žijú si jak páni . preto som došiel k záveru treba odrbavať , a ked ste velka svina tak voda sa môže variť ale nikdy nezovrie :D

nechcem ist do basy a niesom sociopat preto hladám čo najlepšie legálne cesty :D je mi jasné že 99% sa tu do mna pustite lebo ste zmanipulovaný moralisti čo by klúdne vyfajčili slovenskú zástavu ale je tu niekto kto má podobný názor ?
Presne kvoli takim ludom ako ty to na slovensku vyzera tak ako to vyzera.

Nielenze chces kradnut peniaze, ktore by mohli realne pomoct, este si na to aj hrdy.
Hustler36
Novice
Novice

ja som to videl už veľa krát , vzdelaný ludia ktorý to myslia fér končia najhoršie a nevzdelaný špekulanti majú love ktore by si nikdy neboli schopný zarobiť normálnou prácou :D preto politici oje*** :D verte tomu že kedy idete do politiky tak by ste každý jeden čo tu ste začali čerpať DPHčku :D Je to Game , bud vyj*beš systém alebo on vyje*** teba :D pokial sa nenaučíte hrať tu hru po svojom budete ju musieť hrať tak ako to chce systém :D demokracia je zlá ,tak isto ako komunizmus , dikatúra , väčšina nemá právo diktovať menšie a naopak , preto som anarchokapitalista . medzi moje životné vzory patrí Pablo Escobar,Charls ponzi,berney madoff,Fruni,Mikulaš Vareha,Marian Kočner,Ladislav Bašternak,Fico,Kalinak,atd potom sú to gangy ktoré riešia platobné karty,drogy,zbrane , atd . to sú pre mna ludia ktorý vyje*** zo systémom , to sú "hustleri" . prese tí ktorý majú 2 , 3 vysoké školy často krát končia v posratom Mcdonalde :DD a to mi nemôžte vyvrátiť tak to proste je . . :):)
BTW ta organizácia ktorú chystám bude legálna preto že nebue porušovať žiadni zákon

//autoeditácia príspevku (06 Júl 2018, 21:04)
toto video si musim pustit každý deň :) to je velký šéf , škoda že nepravom sedi v base :D

Mikulaš Vareha je pre mna boss bossov
hughito
Redeemer
Redeemer

No, teraz sme sa presvedčili, že si hlavne tak zhruba 16 ročné decko.
Zamknuté