Výmena SSD disku vo win 10 OEM

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Výmena SSD disku vo win 10 OEM

Príspevok od používateľa 4040 »

Ak sa bavíme o disku Disk3, tak si v tom programe klikni na označenie disku Disk3 PTM a vyber Delete All Partitions.Potom klikni na disk Unallocated a vyber si Create Partition.V ďalšom okne klikni aj na Advanced a mal si mať aj fajku na SSD partition alignment.Daj si tam aj nejaký názov disku a nechaj na Primary Partition.Potom samozrejme OK a ešte hore vľavo, nech sa to spustí na Apply.Potom odpoj ostatné disky od napájania, ak chceš, ja neodpájam a skús nanovo nainštalovať OS.Počas inštalácie iba ukáž na disk na ktorý chceš nainštalovať a nedávaj už disk formátovať.Daj vedieť , ako to dopadne.Ten oddiel pred C má aj priradené písmeno, čo by nemalo byť.
spiddy2
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa spiddy2 »

Samozrejme že ti dam vedieť, len som trochu pomýlený že pišeš o disku C ked v správcovi su to disky G-H a aj v tom tvojom programe. Teraz nie som doma ale zajtra to skusim. Cauko.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Áno máš pravdu ,teraz majú písmena G,H ale ,ak to bude hlavný disk ,tak to H bude C a to G bude pred ním.Preto to tak píšem.
spiddy2
Light Star
Light Star

A pri instalacii sa nepridelí pismeno C automaticky ked to dam na ten disk instalovať?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Veď áno.
spiddy2
Light Star
Light Star

Tak som urobil presne všetko tak ako si napísal. Prebehlo to normálne. Nainštaloval som win 10 home nedal som formatovať. Inštalacia prebehla normálne, Ale po nainštalovaní som dal reštartovať a znovu zostala čierna obrazovka a dalej sa nič nedialo tak som to musel natvrdo vypnuť. Ja už neviem čo s tým. Tu ti dám nastavenie biosu.
Prílohy
a.jpg
b.jpg
d.jpg
e.jpg
f.jpg
g.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Win10 nahodou nie je kompatibilny len s UEFI biosom?
spiddy2
Light Star
Light Star

Tak to ti ja neviem povedať ja tomu nerozumiem. Treba to tam nejako nastaviť?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ten win10 ti pred kupou SSD isiel?
spiddy2
Light Star
Light Star

Teraz ho mam nainstalovaný na HDD a tam mi ide win 10 home.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Taj sem teraz screen zo Správa diskov.Nechal si zapojený iba tento disk pri inštalácií.Inštalačku Win10 ,máš stiahnutú poslednú verziu ?
spiddy2
Light Star
Light Star

4040 napísal:Taj sem teraz screen zo Správa diskov.Nechal si zapojený iba tento disk pri inštalácií.Inštalačku Win10 ,máš stiahnutú poslednú verziu ?
Zajtra dnes už nie som doma

//autoeditácia príspevku (05 Júl 2018, 7:36)
Pri inštalácii som mal zapojený iba ten SSD disk. Inštalačka by mala biť posledná. Tu je screen
Prílohy
xxxxx.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Vyzerá to v poriadku, ak je to disk s písmenom G.Daj sem screen , ako vyzerá disk C, na ktorom máš teraz Win.Zatiaľ som nemal problém s tým , že OS nenabehol ,ak bol disk MBR a musel byť GPT.Ale na inom fóre bolo spomenuté , že OS sa nedal vôbec neinštalovať ,ak bol disk na MBR.Čo je trošku iné, pretože inštalácia prebehne.Ešte otázočka.Inštalácia prebehne iba po prvý reštart a potom už nepokračuje ?
spiddy2
Light Star
Light Star

Instalacia prebehne uplne celá ale ked potrebujem urobiť restart tak vtedy sa nereštartne ale zostane cierna obrazovka a musim to natvrdo vypnúť, alebo keby som to dal vypnuť a znovu zapnuť tak sa už nezapne. Ja si myslim ci mam zle nastavenie v biose,
Prílohy
777.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Toto okno som myslel.Po ňom reštart a už iba tá čierna plocha?Teraz máš OS na tom disku C ,zrejme 320GB a beží bez problémov?´Disk s písmenom G je ten disk , čo nenabehne ?
Prílohy
Inštalacia.PNG
spiddy2
Light Star
Light Star

Presne tak toto sa všetko nainštaluje a potom prebieha nastavenie win 10 a ked je všetko pripravene tak sa spusti win 10 a až po kompletnom nainštalovaní ked chcem dať reštart tak zostane čierna obrazovka. Teraz mam win na disku C a ten disk čo nenabehne je G, ale ten disk G pri spuštaní mam pripojený iba samostatne bez toho disku C na ktorom mam teraz nainštalovaný win 10. Toto mi robí aj na iných SSD diskoch.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Iné SSD disky sú tiež Kingston ?
Skús.Nainštaluj si ten program True Image - DiscWizard Version: 18.0.6036 https://www.seagate.com/gb/en/support/d ... iscwizard/.Je to staršia verzia , preto je free ale stačí.
Sprav si zálohu toho C , čo Ti beží a zálohu si umiestni na E.Máš tam dosť miesta.Potom si tu zálohu daj obnoviť na ten disk SSD.Som zvedavý , či nabehne.
spiddy2
Light Star
Light Star

4040 napísal:Iné SSD disky sú tiež Kingston ?
Skús.Nainštaluj si ten program True Image - DiscWizard Version: 18.0.6036 https://www.seagate.com/gb/en/support/d ... iscwizard/.Je to staršia verzia , preto je free ale stačí.
Sprav si zálohu toho C , čo Ti beží a zálohu si umiestni na E.Máš tam dosť miesta.Potom si tu zálohu daj obnoviť na ten disk SSD.Som zvedavý , či nabehne.
Skusim a napišem.

//autoeditácia príspevku (06 Júl 2018, 15:19)
Tak som urobil ako si napisal stiahol som ten program ale pri inštalacii ma to nechcelo pustit dalel lebo to chcelo aby som odinštaloval Acronis True Image ktorý mam v PC. Tak som to potom spustil v tom Acronis True Image a dal som obnoviť na ten SSD disk. Obnova prebehla normalne a teraz to funguje normalne akurat mi rozdelilo SSD disk na dve časti a neviem prečo? v tej časti pismena I mi napisalo Zaloha PC ale tam nič nie je.
Prílohy
mmm.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Napísal som , že je to True Image staršia verzia.Iba Seagate to má ,ako DiscWizard a je trošku okresaná verzia.Možno si iba niečo zle klikol.Tak v Správa diskov si klikni na to I , daj odstrániť a potom klikni na C a vyber si rozšíriť.
Choď do Správca zariadení položka Radiče IDE ATA/ATAPI a pozri sa , akú tam máš verziu Sata AHCI ovládača.Prípadne daj sem screen , čo tam máš.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dobre som napisal uz 9 dni dozadu, ze tato tema nema vyznam. A ako sa ukazuje, mal som pravdu :)

Najskor si aktualizuj bios, pretoze tam mas staru verziu. Potom si vypni fast boot v biose. A napokon sprav defaultne nastavenia, ktore by mali byt na UEFI predvolene, pripadne pred vypinanim biosu klikni na optomalizovane nastavenia pre system ci nieco take tam bude. H520 je oficialne podporovana Win10 a si pre ju aj ovladace na webe Lenova. Neviem ako to riesi Lenovo u H520, niekde je to tak, ze SSD musi byt na SATA0 konektore, inde na SATA1, treba to skusit.
Napísať odpoveď