Mrznutie,spomalenie pc
Mrznutie,spomalenie pc
Ahojte.
Obraciam sa na Vas,pretoze si neviem rady.
Pc mi mrzne uz pri takych trivialnych veciach ako je pisanie textu,
alebo len spusteni netu.
Najprv som pocitac prebehol antivirom a spravil error scan v hd tune,defragmentoval hdd....nic,vsetko sa zdalo byt v poriadku,ale problem pretrvaval.
Ked to nepomohlo,tak som preinstaloval system.
Bootoval som z cdromky a cely proces reinstalu trval skoro 4 hodiny(tu sa mi to hned nevidelo,a zacal som upodozrievat hdd) .
Po reinstale,je pocitac stale zamrznuty.
Znova som som spravil errorscan a nic.
Crystaldiskinfo vykazuje Healtstatus:GooD,
tak ja uz neviem, kde by mohol byt problem
Obraciam sa na Vas,pretoze si neviem rady.
Pc mi mrzne uz pri takych trivialnych veciach ako je pisanie textu,
alebo len spusteni netu.
Najprv som pocitac prebehol antivirom a spravil error scan v hd tune,defragmentoval hdd....nic,vsetko sa zdalo byt v poriadku,ale problem pretrvaval.
Ked to nepomohlo,tak som preinstaloval system.
Bootoval som z cdromky a cely proces reinstalu trval skoro 4 hodiny(tu sa mi to hned nevidelo,a zacal som upodozrievat hdd) .
Po reinstale,je pocitac stale zamrznuty.
Znova som som spravil errorscan a nic.
Crystaldiskinfo vykazuje Healtstatus:GooD,
tak ja uz neviem, kde by mohol byt problem
Re: Mrznutie,spomalenie pc
Co ramka a test ce, MemTest86?
Chybná ramka spôsobuje skôr modré obrazovky a reštarty... takéto mrznutie je zvyčajne spôsobované chybným diskom. Máš možnosť skúsiť nainštalovať Windows na iný disk?
Ramkami to asi nebude.
Dal som tam druhu ramku a ziadna zmena.
HDD bohuzial nahradny nemam.
Este ma napadlo,ci by to nemohlo byt tym,ze som ho zle poskladal,
ale preco by sa zavada zacala prejavovat az o rok neskor.
Este som zabudol na zostavu,mozni to nejako pomoze.
cpu:G3220
mb: Asus H81M plus
ram: Kingston DDR3 4GB 1600MHz CL10 HX316C10F/4
hdd: WDC-WD1600YS-01SHB1
Dal som tam druhu ramku a ziadna zmena.
HDD bohuzial nahradny nemam.
Este ma napadlo,ci by to nemohlo byt tym,ze som ho zle poskladal,
ale preco by sa zavada zacala prejavovat az o rok neskor.
Este som zabudol na zostavu,mozni to nejako pomoze.
cpu:G3220
mb: Asus H81M plus
ram: Kingston DDR3 4GB 1600MHz CL10 HX316C10F/4
hdd: WDC-WD1600YS-01SHB1
Pozerám, že ten disk je už naozaj pekný múzejný exponát! Najvyšší čas ho vyhodiť do koša a kúpiť SSD.. 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Rada YS sa predavala tak pred desiatimi rokmi, vtedy som ten disk kupoval aj ja v 250GB verzii. Ako pise brm, treba to vymenit, idealne za SSD.
Kupit ssd neni problem.
Mne islo o to zistit povod problemu,
ci moze byt hdd k.o. aj ked je napr.bez vadnych sektorov a podobne
dik
Mne islo o to zistit povod problemu,
ci moze byt hdd k.o. aj ked je napr.bez vadnych sektorov a podobne
dik
No pôvod problému bude práve ten disk. Tento tvoj má podľa smartu nabehaných už takmer 55000 hodín, čo je viac ako 6 rokov neustálej prevádzky. Taktiež si pozri prístupovú dobu, maximálny čas tam máš 4sekundy... podľa mňa tam je to mrznutie. Kúp SSD a budeš šokovaný tým výkonnostným skokom.
Tiez to tak vidim. Ta pristupova doba si predstav, ze 4sekundy caka PC na nejaku informaciu = 4 sekundovy freeze.
Inak na prac. laptope som s tym nedavno bojoval (premiela sa mi na nom pomerne velke mnozstvo drobnych aj vacsich dat) kt. ide min 10 hod denne, niekedy viac takze disk uz tiez co/to odkrutil. Kupodivu, pomohla hlbkova defragmentacia a to vyrazne. Nie je to sice 100% ono ale bol som v stave, ze kym sa mi startupli veci tak, aby bol OS normalne responzivny tak som si pockal v klude aj 15 minutiek. Ked som trosku teraz cez dovcu upratal bordel z disku, prebehol to cleanerom a nakoniec defragmentoval PC je do minuty ready a tiez mi prestali rôzne mrznut taby vo firefoxe ci random zaseky explorera.
Inak na prac. laptope som s tym nedavno bojoval (premiela sa mi na nom pomerne velke mnozstvo drobnych aj vacsich dat) kt. ide min 10 hod denne, niekedy viac takze disk uz tiez co/to odkrutil. Kupodivu, pomohla hlbkova defragmentacia a to vyrazne. Nie je to sice 100% ono ale bol som v stave, ze kym sa mi startupli veci tak, aby bol OS normalne responzivny tak som si pockal v klude aj 15 minutiek. Ked som trosku teraz cez dovcu upratal bordel z disku, prebehol to cleanerom a nakoniec defragmentoval PC je do minuty ready a tiez mi prestali rôzne mrznut taby vo firefoxe ci random zaseky explorera.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tu pristupovu dobu disku som si ani nevsimol. Teoreticky by to mohla byt este doska (radic na doske), ale s najvacsou pravdepodobnostou to bude samotny disk.
Samsung 860 vyriesil vsetky problemy.
Kazdemu dik za snahu.
Kazdemu dik za snahu.