Sme stale otroci?
Re: Sme stale otroci?
Ide aj o zámernú politiku = pre "rulling class" nie je nič lepšie, ako zadĺžení pracujúci.
Ťažko uveriť, že do takého stavu, aký sa rieši u nás alebo v ČR, sa dospelo len tak. Ale tak čo no, divoký kapitalizmus 90. rokov bol taký aký bol, ľudia chceli zmenu a nepostrážili si, čo sa naozaj začalo zavádzať.
-
Solo_Kamen
King
Dreamer, mať sny je pekné ale experimenzy s nepodmieneným prijmom tu už boli a podla mojich informácií všetky zlyhali.
Zlyhali aj tvoje orientacne schopnosti, reagujes v nespravnej teme. Okrem toho, zrusili to kvoli politike, napriek dokazanym pozitivam o ktorych som pisal.
Aljaška.Solo_Kamen napísal:Dreamer, mať sny je pekné ale experimenzy s nepodmieneným prijmom tu už boli a podla mojich informácií všetky zlyhali.
-
Solo_Kamen
King
To ale je možné iba vďaka ich nerastnému bohatstvu
Je to možné IBA kvôli tomu bohatstvu
Doporučil by som naštudovať si problematiku, stačí orientačne, lebo tu niektorí zase trieskaju informáciami a dátami bez ich aspoň základného pochopenia
Takze:
1. je to dividenda, kto nevie, čo to znamená, tak dostudovat
2. Dividenda je vyplácaná z fondu (hughito by sa mal v tomto okamihu pri tomto slove uvedomit, ale keďže ma nečíta, dúfam, že bude ešte sranda, neprezradte ma!, ak sa bude za Aljašku ešte dlho bit ako im to krásne vychádza, potom mu to niekto skopirujte)
3. Fondy stúpajú a klesajú, od toho závisí výška dividendy => výnos
4. vychádza to na nejakých 900 az 2000 USD za rok, čo je asi dvadsatina, resp. desatina, ročnej minimálnej mzdy, pomôže to, ale nespraví to zazraky
Doporučil by som naštudovať si problematiku, stačí orientačne, lebo tu niektorí zase trieskaju informáciami a dátami bez ich aspoň základného pochopenia
Takze:
1. je to dividenda, kto nevie, čo to znamená, tak dostudovat
2. Dividenda je vyplácaná z fondu (hughito by sa mal v tomto okamihu pri tomto slove uvedomit, ale keďže ma nečíta, dúfam, že bude ešte sranda, neprezradte ma!, ak sa bude za Aljašku ešte dlho bit ako im to krásne vychádza, potom mu to niekto skopirujte)
3. Fondy stúpajú a klesajú, od toho závisí výška dividendy => výnos
4. vychádza to na nejakých 900 az 2000 USD za rok, čo je asi dvadsatina, resp. desatina, ročnej minimálnej mzdy, pomôže to, ale nespraví to zazraky
Nie vysoké sociálne dávky ale vysoké mzdy by bolo treba aby sa každému oplatilo niečo robiť a aby zo zarobených peňazí mohli normálne existovať, žiť.
My nie sme žiaden Katar, že celé obyvateľstvo dostane mesačne 3000 eur za ničnerobenie.
My nie sme žiaden Katar, že celé obyvateľstvo dostane mesačne 3000 eur za ničnerobenie.
-
Solo_Kamen
King
Vysoké mzdy nemôžeš nikomu nadiktovať lebo ak to spravíš tak kompletne rozoserieš ekonomiku krajiny.
Nie diktovať ale spraviť také opatrenia, aby boli nútení platiť viac.
Ale sa robí opak, domácich nahradiť ešte lacnejšími cudzincami.
Aj to zvyšovanie minimálnej mzdy je dobrým nástrojom, pár otrokárov odíde (Samsung a spol.) hneď bude pár desaťtisíc disponibilných pracovníkov inde, kde sú ochotní platiť viac.
A nedotovať otrokárov ako Samsung ale radšej domáce firmy, určite lepšie investované peniaze.
Ja by som podporil predovšetkým malé firmy a živnostníkov, nie ako hranol, že likviduje malých a dotuje nadnárodné korporácie, idiotizmus. Počet živnostníkov neustále klesá ale dotujeme Land Rover, idioti.
Aj preto zanikajú živnosti a malé firmy, lebo tu má murár rovnaké administratívne povinnosti a podmienky ako automobilka. Toto nie je normálne.
Alebo bude lepšie, keď 50% automaticky pôjde nastálo do zahraničia a sem budeme voziť radšej na ich miesta Srbov?
Ale sa robí opak, domácich nahradiť ešte lacnejšími cudzincami.
Aj to zvyšovanie minimálnej mzdy je dobrým nástrojom, pár otrokárov odíde (Samsung a spol.) hneď bude pár desaťtisíc disponibilných pracovníkov inde, kde sú ochotní platiť viac.
A nedotovať otrokárov ako Samsung ale radšej domáce firmy, určite lepšie investované peniaze.
Ja by som podporil predovšetkým malé firmy a živnostníkov, nie ako hranol, že likviduje malých a dotuje nadnárodné korporácie, idiotizmus. Počet živnostníkov neustále klesá ale dotujeme Land Rover, idioti.
Aj preto zanikajú živnosti a malé firmy, lebo tu má murár rovnaké administratívne povinnosti a podmienky ako automobilka. Toto nie je normálne.
Alebo bude lepšie, keď 50% automaticky pôjde nastálo do zahraničia a sem budeme voziť radšej na ich miesta Srbov?
-
Solo_Kamen
King
iba si použil viac slov aby si povedal "nadiktovať"Cesar napísal:Nie diktovať ale spraviť také opatrenia, aby boli nútení platiť viac.
preto by mala EU posilniť ochranu svojho pracovného trhu...Cesar napísal: Ale sa robí opak, domácich nahradiť ešte lacnejšími cudzincami.
Odísť môžu aj bez toho.Cesar napísal: Aj to zvyšovanie minimálnej mzdy je dobrým nástrojom, pár otrokárov odíde (Samsung a spol.) hneď bude pár desaťtisíc disponibilných pracovníkov inde, kde sú ochotní platiť viac.
Súhlasím so zastavením dotácií pre velké korporácie ale živnostníkom bude stačiť ak sa ich daňové zaťaženie zníži o sumu, ktorá sa používa na vyplácanie zahraničných korporácií. A samozrejme že čím viac nezmyselných dotácií sa zruší, tým viac peňazí ostane živnostníkom, podnikatelom a pracujúcimCesar napísal: A nedotovať otrokárov ako Samsung ale radšej domáce firmy, určite lepšie investované peniaze.
Plný súhlas.Cesar napísal:
Lenze ak nedosiahneme vyssie mzdy pre "nasich", tak nebude mat kto pracovat, za aktualne mzdy su uz dnes casto ochotni pracovat len imigranti, skoro kazdy den v spravach pocuvam ze tam a tam a tam je nedostatok zamestnancov, zvysili platy, no stale to nestaci, niektoru pracu uz Slovak proste robit nechce a nebude, na zdvojnasobenie tych platov nemame, imigrantov nechceme, tak ako by si to riesil?Solo_Kamen napísal:iba si použil viac slov aby si povedal "nadiktovať"
...
preto by mala EU posilniť ochranu svojho pracovného trhu...
Absolutne suhlasim, o tom som pisal, jedna zakladna dan a zrusenie takmer vsetkych inych dani, poplatkov, povinnosti a dotacii, stimulov - zmenu poskytovania dotacii pre zivnostnikov, malych a strednych podnikatelov, jednoducho podla zisku sa odpocita dan, to znamena zjednodusenie a setrenie kontrol pre stat a ulachcenie zivota pre malych podnikatelov, mnoho kontrol nebude potrebnych, lebo podvadzat s dotaciami sa nebude dat, ked dotacie nebudu.Solo_Kamen napísal:Súhlasím so zastavením dotácií pre velké korporácie ale živnostníkom bude stačiť ak sa ich daňové zaťaženie zníži o sumu, ktorá sa používa na vyplácanie zahraničných korporácií. A samozrejme že čím viac nezmyselných dotácií sa zruší, tým viac peňazí ostane živnostníkom, podnikatelom a pracujúcim
Pre velke korporacie by mozno ani nebola potrebna milionarska dan, aj ked ja som za, no len zastavenim dotacii, ulav, stimulov, znemoznenie neprimeranych odpisov, podvodov, presunom do danovych rajov a pod. by znamenalo obrovsky narast pre statny rozpocet - mozno by potom odisli, ale ten strach a tlak nas prave drzi v pasci a udrzuje otrocku pracu ktoru by kludne mohli vykonavat stroje.
Viete prečo štát dáva daňové prázdniny týmto firmám.
Lebo zamestnajú 10 000 ľudí, ktorí prestanú byť záťažou sociálneho systému a navyše do neho začnú prispievať. To je pre štát dôležitejšie ako daň z príjmu...
Predstavte si, že by takáto firma zajtra odišla. Dane nikde, 10 000 nových nezamestnaných nádherne zamáva štatistikami a percentami a rozpočet sociálnej poisťovne bude ešte vo väčšom mínuse. Kto si to môže dovoliť?
Takéto stimuly sú samozrejme nefér voči domácim živnostníkom a firmám....
Koľko z tých 10 000 ľudí by si bez váhania otvorilo živnosť, keby mali vidinu 10 - 20 rokov daňových prázdnin....
Lebo zamestnajú 10 000 ľudí, ktorí prestanú byť záťažou sociálneho systému a navyše do neho začnú prispievať. To je pre štát dôležitejšie ako daň z príjmu...
Predstavte si, že by takáto firma zajtra odišla. Dane nikde, 10 000 nových nezamestnaných nádherne zamáva štatistikami a percentami a rozpočet sociálnej poisťovne bude ešte vo väčšom mínuse. Kto si to môže dovoliť?
Takéto stimuly sú samozrejme nefér voči domácim živnostníkom a firmám....
Koľko z tých 10 000 ľudí by si bez váhania otvorilo živnosť, keby mali vidinu 10 - 20 rokov daňových prázdnin....
Zabudate na multiplikacny efekt a subdodávateľov...
Nie ale je nedostatok mäsiarov, pekárov a všetkého. Keby odišla niektorá veľkovýroba by sa uvolnili ľudia z rôznych profesií a nemuseli by sme dovážať cudzincov a možno by aj zarobili lepšie ako v tých výrobách kde skladajú televízory a neviem čo všetko a ešte by aj robili v tom, čo majú vyučené. Aká je to perspektíva pre vyučeného pekára skladať televízor, čo je práca do ktorej aj opicu zaučíš rýchlo aj preto neplatia dobre.baldorex napísal:Koľko z tých 10 000 ľudí by si bez váhania otvorilo živnosť, keby mali vidinu 10 - 20 rokov daňových prázdnin....
Cesar - ano, navyse by sme usetrili vela penazi za vsetky tie dotacie, ulavy, stimuly, prispevky za pestahovanie, cestovne, ktore by sme mohli pouzit na podporu domacich pracovnych miest a tak by sa na tychto poziciach zvysili platy. Podpora by nemusela byt vo forme dotacii, ale znizovanim nakladov na zamestnanca pre zamestnavatela, takze by nebola nutna ani kontrola, kedze by to dostal iba ak da mzdu zamestnancovi.
beardie: to znamená čo?
ze tym ze stat poskytne danovu ulavu obrovskej zahranicnej automobilke, tak mimo tych dani od nej a pracovnych miest tu vznikne diera na trhu na vsetko co ta automobilka bude potrebovat. oni si nebudu vyrabat vsetko od nuly, radsej budu skladat hotove diely. a tie diely musi niekto dodat a vyrobit a je lacnejsie ked ich vyrobi a doda firma ktora je 30 kilometrov od automobilky. takze zrazu tu mas obrovsky ekosystem firiem ktore vyrabaju rozne polotovary pre automobilku. tie potrebuju tiez zamestnancov a rovnako odvadzaju dane statu.
no a v neposlednej rade ked sa bude dalsia velka automobilka rozhodovat kde postavi novu tovaren, tak je velka pravdepodobnost ze si vyberie lokalitu s uz takto vybudovanym ekosystemom.
no a v neposlednej rade ked sa bude dalsia velka automobilka rozhodovat kde postavi novu tovaren, tak je velka pravdepodobnost ze si vyberie lokalitu s uz takto vybudovanym ekosystemom.
Čo nesie riziko že keď príde kríza a citeľne sa obmedzí až zastaví výroba, tak zamestnanci automobiliek a vedľajších firiem padnú na hubu.
Tým že sme úzko zameraná továreň, môžme na to ľahko doplatiť a skončiť ako Detroit.
Tým že sme úzko zameraná továreň, môžme na to ľahko doplatiť a skončiť ako Detroit.
Na toto som zabudol zareagovať.Solo_Kamen napísal:To ale je možné iba vďaka ich nerastnému bohatstvu
Podobne by si mohol zareagovať na všetko: že to len kvôli tomu, že tá krajina je bohatá, že to a tamto. Veď jasné, že tie zdroje odniekiaľ vziať treba. Napr. van Parijs tiež prišiel s tým nápadom aj kvôli tomu, že podľa neho viaceré západné krajiny sú skrátka bohaté a vedeli by to financovať.
___
Ešte som ale chcel k tomu linku, ktorý kdesi posielal Dreamer (neviem ho nájsť) a dalo sa vyrátať, koľko "otrokov" na nás, každého osobne, pracuje (vzhľadom na to, čo všetko máme a ako žijeme).
Nedá mi to sme neposlať jednu reakciu z FB:
deptanie pracujucej triedy. cela tato spicena konzumentska etika je namierena na pracujucu triedu. ta si na rozdiel od zbohatlickych hipsterov nemoze kupovat predrazene fair trade a lokalne vyrobky. pretoze zit stylovo je luxus. a z etiky sa stal styl.
kde su pocitadla mzdy, ktoru nam kazdy mesiac ukradne zamestnavatel a stat? a casu, ktory musime obetovat otrocenim, aby sme mohli zit? z toho peniazky nebudu, tak nikde. toto mozno namota par jedincov si nabuduce kupit predrazenu fair trade kavu namiesto popradskeho specialu.
Je v prvom prispevku temy, tu je priamy odkaz, presnost sa da zvysit kliknutim nalavo.hughito napísal:Ešte som ale chcel k tomu linku, ktorý kdesi posielal Dreamer (neviem ho nájsť) a dalo sa vyrátať, koľko "otrokov" na nás, každého osobne, pracuje (vzhľadom na to, čo všetko máme a ako žijeme).
http://slaveryfootprint.org/