Vasa IT praca - plat, plusy, minusy, spokojnost, prostredie

Informácie o software, ankety...
peterkollar
Expert
Expert

Vasa IT praca - plat, plusy, minusy, spokojnost, prostredie

Príspevok od používateľa peterkollar »

ako uz z nadpisu vyplyva: Vasa praca - plat, plusy, minusy, spokojnost, prostredie

v tejto teme by som chcel aby sa (kto chce a je ochotny sa s tym podelit) napisal aku ma specializaciu v ramci IT,
ako je platovo spokojny (ak chce, ak nie staci naznacit), v akom meste ale geografickej oblasti zije, ake su vyhody jeho spolocnosti (popripade ak robi sam / velky korporat/ dobra atmostfera/ zly sef atd), ake su vyhody a nevyhody technologie s ktorou pracuje a ako vidi jej buducnost v najblizsich rokoch. taktiez moze popisat jeho bezny pracovny den (ci staci odmakat tych 8 hodin v praci alebo sa casto stava ze sa nestiha a nosi si pracu domov co ide aj na ukor osobneho zivota..)

chcel by som vytvorit temu v ktorej by ludia z praxe IT zdielali svoje postrehy a skusenosti a mohli o nich komunikovat s ostatnymi.

mozte pod PS. dopisat ci sa vam tento napad pozdava.. diki
yoggy

Re: Vasa praca - plat, plusy, minusy, spokojnost, prostredie

Príspevok od používateľa yoggy »

nebola tu taka tema uz? ale ked si ju uz zacal, tak mozes zacat prvy :D
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Vasa praca - plat, plusy, minusy, spokojnost, prostredie

Príspevok od používateľa brm »

A odporúčam zmeniť názov témy na: Vaša IT práca, aby vám to tu nezaspamovali neITčkári! ;)
yoggy

Re: Vasa IT praca - plat, plusy, minusy, spokojnost, prostre

Takto som niekedy pracoval, ked som mal pracovnu dobu 12-20 (najlepsi pracovny cas na svete :wink: ) Pokial som nieco potreboval vybavit cez den, tak som vstaval o 9:30 cca. Ale inak:
11:48 - vstavam, popr. tuknem snooze :D
12:30 - prichadzam do officu, vsetci su na obede, zapinam notas
13:00 - konecne sa mi zaktualizoval windows, zacinam prezerat maily
13:30 - zase je tam strasne vela prace, ale nejaky hladny som
13:40 - zacinam prezerat ham.sk
13:45 - pytam sa kolegov, ktori prave dosli z obeda, ci nieco nechcu
14:00 - jedlo objednane, cakanie na jedlo
14:01 - kolega mi ukazuje nejake videa na youtube
15:00 - pozeram na cas, uz je to hodina, jedlo stale nikde, nervozita stupa, stale pozerame videa
15:30 - jedlo konecne prislo
15:35 - hladam nejake video, pri ktorom by som mohol jest
15:40 - kolega hovori, ze je hladny, ci niekto nieco nechce
15:45 - objednal som si dalsie jedlo - palacinky
15:50 - stale som nezacal jest
16:00 - kolegovia sa ma pytaju, ci nejdem zahrat kalceto
16:30 - dohrali sme
16:35 - zacinam jest
16:40 - pomaly jem svoje cestoviny, popritom prezeram maily, vsetko vyhadzujem do foldra s nazvom DONE :mrgreen:
16:45 - ziadne maily v inboxe uz nie su, vsetko som porozdeloval :smt033
16:50 - kolega sa ma pyta, ci mozem spravit tento mail, ze on uz ide domov, odpovedam mu, ze nie mam toho vela :D
17:00 - dalsi kolega mi ukazuje aku si nainstaloval animaciu pri posuvani obrazoviek na iOS
17:28 - prisiel mi recognition od nejakeho manazera z FR, ze Good Job :D
18:00 - dojedol som cestoviny, uz sme tam len traja, cely office je prazdny
18:10 - zacinam pracovat
19:30 - spravil som uplne vsetko, velmi produktivny den
19:33 - zacinam jest palacinky
19:45 - opustam office :D
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja som prišiel do firmy pred 20 minútami, v reštaurácii som si zobral palacinky s čokoládou a tvarohom. Tak sa smejem na tebe popod fúzy :).

Pracujem od 14 do 20, podľa stavu roboty pôjdem domov aj skôr.

De facto žijem Dreamerov sen, ktorý zúfalo rieši v iných témach :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

:plus: Vela volneho casu
:plus: ked sa cloveku vyslovene nechce, tak sa nic nestane, ked nic nerobi
:plus: napriek tomu je plat adekvatny, a ked je clovek fakt sikovny, tak si vie velmi dobre zarobit.. V podstate, vies prezit sam vo vlastnom byte z toho co zarobis.. nemusis byt u rodicov..
:minus: Vcera som daval zbijackou dole obklady z celej kupelne a som rozbity, ako keby som cely zivot nic nerobil..:D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja robim VMware admina v korporacii, mame stredne velke prostredie, ktore je nastastie dost stabilne.
Na Kosice je to vysoko nadpriemerny plat, ja som spokojny. V ramci IT je to celoslovensky priemer pre danu poziciu (podla platy.sk)
Co sa tyka pracovnej doby, tak sa priblizujem Dreamerovmu snu, mam homeoffice 2x tyzdenne. Do prace chodim iba v utorok-stvrtok. Pracovna zataz je velmi variabilna, su tyzdne, kedy po nas prakticky nikto nic nechce ale su aj tyzdne/mesiace kedy sa nezastavime. Vzdy sa vsak vsetko podari spravit pocas pracovnej doby a nikto ma nenuti do nadcasov kvoli tomu, ze by sa nestihalo.
Nevyhodou je pracovna pohotovost, to mi vychadza 1x mesacne na tyzden, nastastie nam velmi nevolaju, takze to su pomerne lahko zarobene peniaze, ale pocas toho tyzdna musim mat vzdy notebook so sebou a byt v dosahu rozumneho internetoveho pripojenia. Este mi trochu vadi open space, ale to je kompenzovane cez homeoffice.
Celkovo som spokojny, priebezne aj skusam ine firmy, ale zatial mi vsade ponukli mensi plat, pripadne tam nebol homeoffice, takze nic z toho (vsetko KE, v BA by to bolo o inom).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

som teraz pozeral tie platy.sk a podla nich mam 22% plat nad priemer. ocakaval som ze budem pod priemer...

ja som programator v korporacii, jedna sa o jednu z najvacsich svetovych IT firiem ale tu na slovensku sa vyvija len vedlajsi produkt. jedna sa o ERP a teda moc zabava to nie je. povodne som nastupil ako c++ programator ale 2 roky dozadu som prebehol do ineho tymu, lebo mi c++ (a hlavne 20 rokov stary kod na ktory sa 20 rokov stale nabaluje nieco nove) uz liezlo krkom a fakt som chcel nieco ine robit. v novom tyme som mal robit v jave, ale viac menej som robil vo vsetkom moznom, lebo tam bolo viac volnosti a bolo mozne robit na roznych projektoch, takze som pricuchol k web developmentu, k automatizacii ci virtualizacii. teraz nastali nejake vacsie zmeny a zase o vyzera ze pojdem do javy s tym ze ostavam zodpovedny za jeden c# projekt.
praca je to fajn, stabilna, nikto ta nenahana, nikto ti nenadava, kopa benefitov (ako sa na korporaciu patri) a kolektiv je tiez fajn (predtym som robil v malickej firme a clovek bol proste odkazany komunikovat s tym kto tam je, tu je tolko ludi ze si mozes vyberat s kym sa chces socializovat).
akurat hovorim ze to nie je moc zaujimava robota (gro su bugfixy a legal vyvoj) a rad by som pricuchol k niecomu inemu. lenze sa obavam ze ma nikto nezaplati, hlavne ak by som chcel zmenit specializaciu.
aj by som zacal obiehat pohovory (novy "team leader" je k*k*t) ale o rok planujem rodicovsku tak mi to pride blbe ist do novej firmy s tym ze za chvilu si dam platene volno na 6 mesiacov. aj ked teraz je taka bitka o programatorov na trhu ze mozno by ani to nevadilo.
yoggy

Cim skor to spravis, tym lepsie, drzim palce :smt006 Kedze nastupis do novej prace a hned po 3 mesiacoch pojdes na rodicovsku, no neviem ako budes vyzerat v ociach nadriadeneho/firmy :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

no ved prave preto to nechcem robit. asi proste ten rok a pol este pockam a tu to nejak vydrzim. za ten pol rok doma mozno aj konecne dotiahnem nejaky z vlastnych projektov.
Napísať odpoveď