Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Obyčajné priority- mňa bezpečnosť auta nezaujíma.
-
Francek
Star
- Kontaktovať používateľa:
starysomar: Len zo zaujimavosti ma zaujima, ake auto ma ten Vas mechanik.
-
starysomar
Hardcore addict
Osobné moc nepoužíva, má starší Mercedes, pre žemu Fiat, áut vystriedal za tie roky hodne rôznych no je "zaťažený" na "Talianov" 
-
Andi_Cibula
Addict
No a je dobré či zlé že si tú Toyotu kúpili ?
Či o čom sa vlastne diskutuje ? 
-
starysomar
Hardcore addict
Na to neviem odpovedať. 
ja som tiez vyrastol na autach ktore oproti dnesnym nemali v podstate ziadnu vybavu, uz manualna klimatizacia bola vrcholom luxusu.. Doteraz mam stary Passat ktory nema tempomat, autom klimu, vyhrievanie sedaciek, sledovanie mrtveho uhla, parkovacie senzory/kamery,panaromaticku strechu,, asistent rozbehu do kopca.. atd. A ja osobne co jazdim iba po meste nic z toho vobec nechyba, jedina vec nad ktorou by som uvazoval je autom. prevodovka. Dokonca ani nechapem preco su vsetcia napichani napr z kozenych sedaciek. Sedel som vo viacerych "kožkách" a ak mam pravdu povedat, tak prijemnejsie sa citim na obycajnych textilkach.. Vecsina tych novych fičúr su zbytocnosti ktore v skutocnosti skoro nikto nepotrebuje a su v aute iba na to, aby sa po 3rokoch zacali kazit a mohol sa zacat nabalovat servis..
vsetko je to o komforte... princip auta je rovnaky 100 rokov, na to aby ta odviezol z bodu a do bodu ti staci akekolvek auto.
tiez obcasne na ceste vidim deduska co stale jazdi na svojom 50 rocnom trabante, tiez mu zjavne nic nechyba
ale s kozou suhlasim, tiez v tom velke caro nevidim. mal som v aute celokozene sedadla a akurat to v lete palilo a po pol hodine sa clovek po sedadle smykal cely spoteny... je to akurat lepsie na udrzbu. na latkovu sedacku ked nieco vylejes tak mas flak ktory treba tepovat, na kozenej to staci akurat utriet.
tiez obcasne na ceste vidim deduska co stale jazdi na svojom 50 rocnom trabante, tiez mu zjavne nic nechyba
ale s kozou suhlasim, tiez v tom velke caro nevidim. mal som v aute celokozene sedadla a akurat to v lete palilo a po pol hodine sa clovek po sedadle smykal cely spoteny... je to akurat lepsie na udrzbu. na latkovu sedacku ked nieco vylejes tak mas flak ktory treba tepovat, na kozenej to staci akurat utriet.
-
yoggy
Tu nejde len o komfort, ale aj o zvysovanie bezpecnosti posadky, okolia a taktiez v znizovani emisii... Z pohladu jednotiivca na jedno auto, to je len otazka komfortu, ale z pohladu spolocenskeho ma to uplne ine rozmery. 
Nemam vo zvyku urazat, ale myslim si, ze si gaspar. To co si napisal je smiesne. Jazdis na dakom starom Passate a co je pozoruhodne, tak hned dokazes zajtracovat nad pokrokom techniky v aute. Veci ako tempomat, automaticka klima, vyhrievanie sedaciek, parkovacie senzory ci rozjazd do kopca su uzitocne veci, ktore clovek dokaze vyuzit, ocenit a strasne si na ne zvykne. Ale ty clovek z hrdzavého Passatu si zrejme nemal moznost aspon par dni soferovat auto s týmito vymozenostami, inak by si nenapisal tu volovinu co si napisal. Ak ti tvoj Passat po meste staci, tak kludne, jazdi si na nom aj dalej a potom si nezabudni dat ponozku do vyfuku ked pojdes na najblizsiu emisnu kontrolu. Aka je vyhoda v kozenych sedackach? No asi taka rovnaka ako ked si ju kupi niekto domov - pohodlie, luxus, jednoduche cistenie, ale ma to nevyhodu vo forme potenia pokial nemas odvetravane sedacky. Keby si jazdil aj dlhsie trasy, tak by si to vsetko vedel ocenit, ale clovek co ide do roboty, do obchodu a mozno obcas niekde inde, tak to tazko oceni. Keby si jazdil dlhsie trasy, tak by si plakal za tym, aby aj tvoje auto malo tempomat, mrtvy uhol atd.gogo956 napísal:ja som tiez vyrastol na autach ktore oproti dnesnym nemali v podstate ziadnu vybavu, uz manualna klimatizacia bola vrcholom luxusu.. Doteraz mam stary Passat ktory nema tempomat, autom klimu, vyhrievanie sedaciek, sledovanie mrtveho uhla, parkovacie senzory/kamery,panaromaticku strechu,, asistent rozbehu do kopca.. atd. A ja osobne co jazdim iba po meste nic z toho vobec nechyba, jedina vec nad ktorou by som uvazoval je autom. prevodovka. Dokonca ani nechapem preco su vsetcia napichani napr z kozenych sedaciek. Sedel som vo viacerych "kožkách" a ak mam pravdu povedat, tak prijemnejsie sa citim na obycajnych textilkach.. Vecsina tych novych fičúr su zbytocnosti ktore v skutocnosti skoro nikto nepotrebuje a su v aute iba na to, aby sa po 3rokoch zacali kazit a mohol sa zacat nabalovat servis..
za mesiac urobim 5000km, neviem si predstavit ze by som nemal radarovy tempomat, ze by som nemal automaticku klimu, ze by som nemal stronic,vacsina z "tych ficur ktore nikto nepotrebuje" sa pomaly dostava do zakladnej vybavy skoro kazdej herky, ktora sa dnes da kupit - a to je dobre, pomaha to,
tak ako pomaha samoparkovanie a vyparkovanie, hej, je to blbost, ale mozem konecne pustit priatelku samu do obchodu s autom lebo viem ze mi ho nikde nebuchne a neoskrie a ked rano pojdem do auta tak viem ze nastupim v pohode lebo nezaparkuje s 15cm medzerou pri dverach
tak ako pomaha samoparkovanie a vyparkovanie, hej, je to blbost, ale mozem konecne pustit priatelku samu do obchodu s autom lebo viem ze mi ho nikde nebuchne a neoskrie a ked rano pojdem do auta tak viem ze nastupim v pohode lebo nezaparkuje s 15cm medzerou pri dverach
Síce je to offtopic, ale predsa len sa vyjadrím.gogo956 napísal:ja som tiez vyrastol na autach ktore oproti dnesnym nemali v podstate ziadnu vybavu, uz manualna klimatizacia bola vrcholom luxusu.. Doteraz mam stary Passat ktory nema tempomat, autom klimu, vyhrievanie sedaciek, sledovanie mrtveho uhla, parkovacie senzory/kamery,panaromaticku strechu,, asistent rozbehu do kopca.. atd. A ja osobne co jazdim iba po meste nic z toho vobec nechyba, jedina vec nad ktorou by som uvazoval je autom. prevodovka. Dokonca ani nechapem preco su vsetcia napichani napr z kozenych sedaciek. Sedel som vo viacerych "kožkách" a ak mam pravdu povedat, tak prijemnejsie sa citim na obycajnych textilkach.. Vecsina tych novych fičúr su zbytocnosti ktore v skutocnosti skoro nikto nepotrebuje a su v aute iba na to, aby sa po 3rokoch zacali kazit a mohol sa zacat nabalovat servis..
TEMPOMAT: 2x do mesiaca absolvujem cestu Pezinok-Bremen / Bremen-Pezinok. Mám to cca 940 km dlhú trasu, z toho asi 90-95% strávim na diaľnici. Nedokážem si predstaviť existovať bez tempomatu. Už po prvých 100 km jazdy, by som mal "drevenú" nohu, ak by som mal v určitej polohe držať plynový pedál.
AUTOMATICKÁ KLIMATIZÁCIA: Taktiež si neviem predstaviť túto trasu, ak by som nemal automatickú klimatizáciu. Hlavne teraz v letných mesiacoch, kedy slnko praží a v interiéry sa vytvára neskutočné teplo. Nastavím si určitú teplotu, ktorú v aute chcem mať, a jednotka klimatizácie sa o to postará. Ty možno budeš argumentovať, že však stačí otvoriť okná. Áno, môžeš si to vyskúšať ísť pri rýchlosti 130 km/h a viac, pri otvorenom okne/oknách. Z toho hluku, ktorý budeš mať v interiéry auta, sa môžeš akurát tak zblázniť.
VYHRIEVANIE SEDAČIEK: Ďalšia skvelá vec, keď v zimných mesiacoch som premrznutý a nastúpim do studeného auta, ktoré celú noc stálo na mraze. Vyhrievanie sedačiek okamžite zapínam a po cca 2 minútach cítim príjemné teplo pod zadkom a na chrbáte.
PARKOVACIE SENZORY/KAMERY: Zrovna toto nie je nutnosť, no je to veľký pomocník. Už len kvôli tomu, že veľa krát človek nevie, čo sa za autom nachádza. Lebo nie vždy, je každá prekážka vidieť. Mám na mysli napríklad väčšie kamene alebo nejakú rúru či tyč. Toto dokáže narobiť nejakú škodu na nárazníku a lakovaní auta. Senzory/kamery sú skvelá vec na sídliskách a pri obchodným centrách. Lebo ľudia sú drbnutý a po parkoviskách sa s košíkmi pohybujú ako sa im zachce. Stačí, že chceš niekde do parkovacieho boxu zacúvať, a zatiaľ čo sleduješ jednu stranu aby si neoškrel iné auto, tak z druhej strany ti niekto za tvoje auto vbehne. Na toto ťa senzor okamžite upozorní. Pokiaľ by si ho nemal, je tam dosť veľké riziko, že takú osobu zrazíš. A toto sa týka aj detí na sídliskách, ktoré vbehnú hocikam.
Jeden článok, čo som práve našiel
PANORAMATICKÁ STRECHA: Mám ju a už len kvôli jazde v meste, mi je nápomocná. Stačí, ak musím zastaviť na nejakej križovatke, kde je semafor umiestnený iba nad vozovkou vo výške 4 m a vyššie. Nemusím sa kadejako krčiť pod čelným sklom, aby som nejako videl na semafor. Stačí mi len zdvihnúť zrak a pozerať cez panoramatickú strechu.
Zbytočnosti v nových autách možno sú, ale nič z toho čo si ty popísal, nie je zbytočnosť. Zbytočnosť je to možno len pre nejakého Fred-a Flinstone-a, a teba. A asi ťa sklamem, ale nič z toho sa bežne po 3 rokoch nekazí a žiadny servis sa kvôli tomu "nenabalí". Moje auto už má 11 rokov a z toho čo si vymenoval, mi chýba iba sledovanie mŕtveho uhla. A aby som nezabudol, nič z toho sa mi ešte nepokazilo.
Ale ak chceš mať také auto ako máš teraz, bez kadejakých "fičuriek", je tu Dácia a Lada. Tieto značky snáď ešte stále vyrábajú aj také auta, kde nemáš ani len taký luxus, ako je manuálna klimatizácia.
1/ iste ze tempomat ma vyznam pre ludi co robia dlhe trasy, ale drviva vecsina ludi sa premiestnuje v ramci mesta resp kratke vzdialenosti
2/panorama meni tuhost karoserie, takze vela stastia na dialnici
2/panorama meni tuhost karoserie, takze vela stastia na dialnici
-
guess.whoo
Redeemer
veru tak..najradsej mam ludi, ktori najazdia rocne 5000km ako hovoria o zbytocnostiach v aute. stavim sa, ze u teba doma by som nasiel takychto zbytocnosti (ktore ja zrovna nepotrebujem) viac ako ty v mojom aute s vybavou, ktoru si napisal.
Ja mam celokozene sedacky a su velmi pohodlne. hlavne pri dlhsich cestach je to basen. v lete su sice horuce ked nastupim, ale zapnem si odvetravanie a za chvilku je to v pohode v kombinacii s klimou. nevyleziem potom z auta po pol hodine s flakom na chrbte ako po futbalovom zapase
Ja mam celokozene sedacky a su velmi pohodlne. hlavne pri dlhsich cestach je to basen. v lete su sice horuce ked nastupim, ale zapnem si odvetravanie a za chvilku je to v pohode v kombinacii s klimou. nevyleziem potom z auta po pol hodine s flakom na chrbte ako po futbalovom zapase
Ja mam skusenost s kozou v superbe, oktavka rs a opek insignia. Nemam v umysle na kozu hejtovat len mne to pocitovo v ziadnom z nich nesadlo, tak ma zaujimala skusenost inych.
No to je najskôr preto, že tie autá nemali spomínané odvetrávanie.
Odvetrávané kožené sedačky sú určite pohodlnejšie ako látkové a to hlavne preto, že sa na nich prakticky nemáš ako spotiť a dlhá cesta je tým omnoho príjemnejšia.
Čím viac výbavy, tým je jazda pohodlnejšia a určite aj omnoho bezpečnejšia. Som si istý, že ak by si mal možnosť porovnať dlhšiu cestu vo svojom Passate alebo v novom vybavenom, nepochybne by si ocenil prvky výbavy, ktoré ponúka ten nový.
Odvetrávané kožené sedačky sú určite pohodlnejšie ako látkové a to hlavne preto, že sa na nich prakticky nemáš ako spotiť a dlhá cesta je tým omnoho príjemnejšia.
Čím viac výbavy, tým je jazda pohodlnejšia a určite aj omnoho bezpečnejšia. Som si istý, že ak by si mal možnosť porovnať dlhšiu cestu vo svojom Passate alebo v novom vybavenom, nepochybne by si ocenil prvky výbavy, ktoré ponúka ten nový.
no ale ja nemam odvetravane a ani tak sa nepotim 
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2018, 14:36)
ale sice ja ma kozu iba po bokoch a v strede mam brusenu kozu
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2018, 14:36)
ale sice ja ma kozu iba po bokoch a v strede mam brusenu kozu
Ja dlhe cesty autom nerobim, komfortnejsi je pre mna vlak ci lietadlo. Len ma napadlo ze ked z tych sedadiel fuka ci to nie je zle na spotene krize..
takze logicky uzitocne je to co potrebujes. my jazdime 95% casu len v meste popripade kratke trasy (do 150km). preto pre nas je adaptivny tempomat zbytocnost, sice by sa mi pacilo ho mat ale doplacat za neho 2000 eur teda urcite nebudem. rovnako panoramaticka strecha je vec ktora by sa mi mozno pacila, ale pokial nebude v standartnej vybave tak ju urcite dokupovat nebudem.
naopak rad si priplatim za parkovacie senzory (uz skoro 10 rokov jazdim so senzormi, a proste zvyk je zvyk), vyhrievane sedadla alebo signalizaciu objektu v mrtvom uhle. tiez asi v dalsom aute budeme chciet automaticku prevodovku.
o takych veciach ako automaticka klimatizacia ci bezklucove zamykanie/startovanie ani nehovorim, to uz je hadam standart.
naopak rad si priplatim za parkovacie senzory (uz skoro 10 rokov jazdim so senzormi, a proste zvyk je zvyk), vyhrievane sedadla alebo signalizaciu objektu v mrtvom uhle. tiez asi v dalsom aute budeme chciet automaticku prevodovku.
o takych veciach ako automaticka klimatizacia ci bezklucove zamykanie/startovanie ani nehovorim, to uz je hadam standart.
gogo praveze zo sedadiel nefuka vzduch, ale odsava sa
-
hojko
Site Admin
Ja tempomat uplne bezne pouzivam aj v meste. Asi to bude tym, ze nezijem v Bratislave ci Kosiciach, kde su preplnene cesty. Popravde si dnes neviem predstavit auto bez tempomatu ci parkovacich senzorov.