Ale ako si všimol tak to ten význam malo lebo 4040 mal so mnou tolko trpezlivosti že sme to spojazdnili ale dakujem aj tebe ze si sa znovu zapojil. Ja som pisal že nemám žiadne skúsenosti s takýmito problémami a preto to potrebujem polopate. To čo si napísal skusim a dúfam že niečo v biose nepokašlem.heker napísal:Dobre som napisal uz 9 dni dozadu, ze tato tema nema vyznam. A ako sa ukazuje, mal som pravdu
Najskor si aktualizuj bios, pretoze tam mas staru verziu. Potom si vypni fast boot v biose. A napokon sprav defaultne nastavenia, ktore by mali byt na UEFI predvolene, pripadne pred vypinanim biosu klikni na optomalizovane nastavenia pre system ci nieco take tam bude. H520 je oficialne podporovana Win10 a si pre ju aj ovladace na webe Lenova. Neviem ako to riesi Lenovo u H520, niekde je to tak, ze SSD musi byt na SATA0 konektore, inde na SATA1, treba to skusit.
Výmena SSD disku vo win 10 OEM
Re: Výmena SSD disku vo win 10 OEM
Tak ti to uz ide ci nie? Ak ano, tak uz nekafri do toho.
4040 ten postup s diskom som urobil a je to už spojene a tu je screen správcu zariadení
Klikni si ešte PTM na ten SATA AHCI ovládač-Vlastnosti a hore Ovládač.Daj sem screen, čo tam máš za verziu.
On ale nema UEFIheker napísal:Najskor si aktualizuj bios, pretoze tam mas staru verziu. Potom si vypni fast boot v biose. A napokon sprav defaultne nastavenia, ktore by mali byt na UEFI predvolene, pripadne pred vypinanim biosu klikni na optomalizovane nastavenia pre system ci nieco take tam bude. H520 je oficialne podporovana Win10 a si pre ju aj ovladace na webe Lenova. Neviem ako to riesi Lenovo u H520, niekde je to tak, ze SSD musi byt na SATA0 konektore, inde na SATA1, treba to skusit.
4040 Tu je ten screen. Ja som to dal aj aktualizovať a le netrebalo.
- Prílohy
-
- 212121.jpg (30.72 KiB) 1820 zobrazení
Klikol si vedľa.Klikni na Ovládač.Bude tam dátum aj verzia ovládača.
Prepač
- Prílohy
-
- 22222222.jpg (51.55 KiB) 1804 zobrazení
-
- 3333333333.jpg (28.73 KiB) 1752 zobrazení
Stiahni si, rozbaľ s spusť tento programhttps://www.techspot.com/downloads/down ... 9411&file=.Iba na kontrolu.Mal by si tam mať 2x zelené OK.samozrejme ak chceš, môžeš spustiť aj test.
Skúsiť môžeš tento ovládač.Posledný z verzie 12 pre OS 64bit,Máš hádam Win x64.https://www.filefactory.com/file/42srqwvos6kn?ns=1&dd=1
Body obnovenia by si mal mať zapnuté, hoci aj na min. Stiahni si a rozbaľ daný súbor.V správcovi zariadení klikni PTM na ten Sata ovládač a vyber si aktualizovať ovládač.Vyber si - Vyhľadať softvér v tomto počítači-Prehľadávať a ukáž cestu na danú zložku s ovládačom.Potom to bude chcieť reštart.
Skúsiť môžeš tento ovládač.Posledný z verzie 12 pre OS 64bit,Máš hádam Win x64.https://www.filefactory.com/file/42srqwvos6kn?ns=1&dd=1
Body obnovenia by si mal mať zapnuté, hoci aj na min. Stiahni si a rozbaľ daný súbor.V správcovi zariadení klikni PTM na ten Sata ovládač a vyber si aktualizovať ovládač.Vyber si - Vyhľadať softvér v tomto počítači-Prehľadávať a ukáž cestu na danú zložku s ovládačom.Potom to bude chcieť reštart.
Vsetko som urobil ako si napísal. V prvom programe bolo 2x zelené OK. Potom som stiahol a nainštaloval ten ovladač a reštartol. PC sa zaplo a beží. Terz by to malo byť OK alebo ešte niečo treba?
Môžeš si spraviť zálohu toho disku, ak win beží bez problémov.Ak budeš nabudúce skúšať čistú inštaláciu, tak počas inštalácie, v tom okne , kam si vyberáš , na aký disk inštalovať si klikni na Načítať ovládač a ukáž cestu na ten ovládač Sata-AHCI, či sa niečo zmení aj po tom 1. reštarte.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nema Win10 integrovane taketo ovladace???
Win má svoje a môže byť s nimi problém.Niekedy sa može stať , že sa ani nezobrazí disk, kam inštalovať,kvôli ovládaču.Vtedy je dobre nainštalovať ovládač od výrobcu dosky.Skúšal čistú inštaláciu a stále bol výsledok nefunkčný OS.
-
hojko
Site Admin
Lenze toto by nemal byt tento pripad, pretoze Win normalne pri instalacii disk rozozna, dokonca nan nainstaluje Windows, ako som prebehol tuto temu a docital sa v nej. Teoreticky moze skusit to, ze hned po instalacii nainstaluje ovladace k chipsetu a az potom restartne, ze ci to nabehne alebo nie. Pripadne treba skusit nudzovy rezim a pozriet pripadne minidump log, ze ci sa tam nieco najde. Ak tam ma legacy bios (nie UEFI), tak pri instalacii pri volbe disku zvolit odstranit particie, potom kliknut na disk 0, konvertovat na MBR, spravit particiu... Alebo spravit instalaciu na stary disk, cez nejaky GParted alebo nieco potom spravit klon na novy disk.
To ,či to je alebo nie je jeho prípad ?Pozri mám starší NTB.Ak na ňom spravím čistú inštaláciu Win10 1803, tak po reštarte mi nenabehne.Iba čierna obrazovka a inštalácia nepokračuje.Možno to je aj jeho prípad a stačilo nainštalovať staršiu verziu Win10.Pretože aj na tom NTB staršiu verziu nainštalujem bez problémov a 1803 iba cez túto staršiu verziu.A OS mu funguje na systému preto, že spravil klon C z HDD a obnovil na SSD.A žiadný konvert nemusel robiť , pretože disky mal stále MBR.Teraz je to aj tak jedno.Preto som vyššie napísal, ak bude nabudúce robiť čistú inštaláciu, nech skúsi načítať ten ovládač.
Každý máte svoju pravdu ale pravda je že to čo mi radil 4040 pomohlo a o to mi išlo. Takže som rád že sa našlo dosť ludí ktorý mali záujem mi pomocť. Velká vdaka všetkým. Teraz som urobil ešte to že som aj na druhý SSD disk urobil obnovu s toho HDD takže ak sa niečo stane tak stačí vymeniť SSD disk a win šlape dalej lebo som vyskúšal aj ten druhý disk. Ahojte.
-
hojko
Site Admin
Zaujimave, nestretol som sa s tym, ze by nove Win 7/8/10 zamrzli po restarte kvoli SATA ovladacu.
Hojko ak by som inštaloval nový win 10 tak by vyskúšal aj tvoj popis či je to tak ako si tam predtým popisoval s tými particiami a.t.d.