4K TV do 1000€
Re: 4K TV do 1000€
Potom ale nema zmysel 4K a postaci ti FullHD
-
Ryan Giggs
VIP
Dovod?Awattar napísal:
Ten Hisense a TCL asi nie...
Ten TCL je obrazova spicka a aktualne stoji uplne smiesne peniaze. Porovnatelne modely inych vyrobcov stoja dvojnasobok.
TCL vyzera dizajnovo fakt dost zle, teda tie okruhle repraky vyzeraju ako keby si to niekto sam domontoval a prilepil
.. Ale to je moj nazor, kvalita obrazu moze byt ok.. Stoji aj tak 1200e, Sony bravia je 860€, co je celkom rozdiel.
Znacku hisense som vzivote nepocul, nikde nevidel, ale vyzera super. V com konkrente je lepsi ako ten Sony Bravia? Je matny, ma lepsiu ciernu?
Znacku hisense som vzivote nepocul, nikde nevidel, ale vyzera super. V com konkrente je lepsi ako ten Sony Bravia? Je matny, ma lepsiu ciernu?
Co si bol v poslednych par rokov v jaskyni ze si nepocul o znacke Hisense?
Co ani futbal nepozeras?
Co ani futbal nepozeras?
Nie futbal ma nezaujima, nesledujem kazdy den co je nove v oblasti TV znaciek, nezaujima ma to.
-
Ryan Giggs
VIP
Tie dizajnovo "zle" vyzerajuce repraky su to najlepšie čo možeš v ramci TV a zvuku dostať. A v nay maju posledny kus za 999€ (aspoň rano ešte bol). A kvalita obrazu na tom nie je dobre, ale je uplne špičkova.Awattar napísal:TCL vyzera dizajnovo fakt dost zle, teda tie okruhle repraky vyzeraju ako keby si to niekto sam domontoval a prilepil.. Ale to je moj nazor, kvalita obrazu moze byt ok.. Stoji aj tak 1200e, Sony bravia je 860€, co je celkom rozdiel.
Teraz neviem ktory model od Sony je za tych 860€, ale spominany XE8505 stoji v 65" 1300€ a zďaleka sa nemôže rovnať tomu TCL. Od Sony sa mu rovna až 65XE9305, ktory je za 2 litre.
Hisense je jeden z najväčšich vyrobcov TV na svete, väčši ako napr. Panasonic či Sony. Vyrabaju TV už viac ako 50 rokov. Vyrabali ale hlavne TV pre inych vyrobcov (aj pre Sony), pod vlastnou značkou ich predavaju asi len 4-5 rokov. Na tie TV maš štandardne 3 roky zaruku.
NU8700 ma lepši obraz ako XE8505 a hlavne lepšie HDR.
Ahoj,
Dakujem pekne za vysvetlenie. Ta TCL ako hovorim je uz cez budget a 65ka sa nam sem nezmesti.
Ked na tu Hisense si ma viac presvedcil nakolko cena je ok a vyzera aj pekna ta telka.
Porovnavam ju s Sony Bravia KD-55XE8596 ktoru ste mi davnejsie odporucili https://televizor.heureka.sk/sony-bravia-kd-55xe8596/
este raz tu hisense: https://www.nay.sk/hisense-h55nu8700?gc ... JgQAvD_BwE
Inak Sony bravia ma 14bit farby, hisense len 8bit.. V com vsetkom okrem tohto je ta hisense lepsia od sony? Musim to tu v kancli nejak jednoducho odkomunikovat ze preco " hisense " nakolko nikto tu znacku nepozna a nic okrem toho bitu som nespozoroval:D.
Dakujem velmi pekne
Dakujem pekne za vysvetlenie. Ta TCL ako hovorim je uz cez budget a 65ka sa nam sem nezmesti.
Ked na tu Hisense si ma viac presvedcil nakolko cena je ok a vyzera aj pekna ta telka.
Porovnavam ju s Sony Bravia KD-55XE8596 ktoru ste mi davnejsie odporucili https://televizor.heureka.sk/sony-bravia-kd-55xe8596/
este raz tu hisense: https://www.nay.sk/hisense-h55nu8700?gc ... JgQAvD_BwE
Inak Sony bravia ma 14bit farby, hisense len 8bit.. V com vsetkom okrem tohto je ta hisense lepsia od sony? Musim to tu v kancli nejak jednoducho odkomunikovat ze preco " hisense " nakolko nikto tu znacku nepozna a nic okrem toho bitu som nespozoroval:D.
Dakujem velmi pekne
-
Ryan Giggs
VIP
Budget je 1000€ a keď bol/je za 999€, tak ako môže byť nad?
Kvalitu obrazu zo špecifikacii nevyčitaš. Sony aj Hisense maju 10 bit panel. Hisense je lepši v obraze (lepši obrazovy procesor), lepšia praca s podsvietenim, lepšie HDR.
Kvalitu obrazu zo špecifikacii nevyčitaš. Sony aj Hisense maju 10 bit panel. Hisense je lepši v obraze (lepši obrazovy procesor), lepšia praca s podsvietenim, lepšie HDR.
Jasne, odkazem, vyberieme nieco uz.
Dakujem velmi za pomoc a za trpezlivost
Dakujem velmi za pomoc a za trpezlivost
-
peterkozel
Medium Professional
toto ak chces fakt supa obraz
https://televizor.heureka.sk/lg-55eg9a7v/#
4k nebrat a ak by si chcel nieco posetrit tak toto, netreba sa bat tej ceny ze to bude smejd, su to posledne fhd va ktore stoja za to sice 60hz a edge led ale bez obav pozeratelne a na tvoj ucel dostacujuce, podla mna ten lg ani nevyuzijes a dalsia vec ze netreba sa hnat za super ober uhlop.a na tvoj ucel uplna pohoda lebeda bude uhlop do 50, ja osobne by som kupil
https://televizor.heureka.sk/samsung-ue49m5502/#
- a na zle vyladene tv tcl, hisense co sa tyka softu kaslat to iste droid, dost by bolo blbe ak by ti to zamrzlo pri prezentacii
https://televizor.heureka.sk/lg-55eg9a7v/#
4k nebrat a ak by si chcel nieco posetrit tak toto, netreba sa bat tej ceny ze to bude smejd, su to posledne fhd va ktore stoja za to sice 60hz a edge led ale bez obav pozeratelne a na tvoj ucel dostacujuce, podla mna ten lg ani nevyuzijes a dalsia vec ze netreba sa hnat za super ober uhlop.a na tvoj ucel uplna pohoda lebeda bude uhlop do 50, ja osobne by som kupil
https://televizor.heureka.sk/samsung-ue49m5502/#
- a na zle vyladene tv tcl, hisense co sa tyka softu kaslat to iste droid, dost by bolo blbe ak by ti to zamrzlo pri prezentacii
-
Ryan Giggs
VIP
Mrznut moze akykolvek system, takze taky argument je trochu mimo.
Navyse aj Hisense aj TCL aj akykolvek droid je podstatne sviznejsi ako webos 2.0 co je v tom LG.
Navyse aj Hisense aj TCL aj akykolvek droid je podstatne sviznejsi ako webos 2.0 co je v tom LG.
-
peterkozel
Medium Professional
ano moze akurad ze tv sa kupuje prevazne pre obraz a soft serepeticky budu vzdy blbnut, ja mam tizen a samozrejme aj ten blbne, hisense a tcl davaju vacsinou va panel co je fajn akurad ze je nezmysel kupovat 4k a cakat ze bude z toho zazrak, aj ja som chcel ist do hisense, tcl len odradila ma zla podpora, ziadny update, vylepsenia softu
-
Ryan Giggs
VIP
Nejde o to ze je to 4k, ide o to ze napr. oproti tomu FHD M5 od Samsungu je (napr. konkretne ten TCL) o niekolko galaxii inde co sa obrazu tyka. Aj pri SD a HD signale. A samozrejme HDR.
TCL vydava updaty rovnako ako kazdy iny vyrobca.
TCL vydava updaty rovnako ako kazdy iny vyrobca.
-
peterkozel
Medium Professional
ako tak pozeram na displayspecifications a chce preflakat 1000€ tak ten lg vychadza obrazovo naj
-
Ryan Giggs
VIP
Na prezentacie ten oled prave velmi vhodny nie je.
Zo specifikacii sa o obraze nic nedozvies.
Zo specifikacii sa o obraze nic nedozvies.
-
peterkozel
Medium Professional
no dobre nedozvies, dozvies, ale rozhodnut sa treba nie, specif ta navedu, ved aj samotne recenzie a merania sondou vela krat zavadzaju,skratka sa klame, ludia maju vacsinou hlavu masirovanu sprostostami a uplne vyhadzuju peniaze do luhtu, ved ked pise ze budu klientom prehravat videa tak mu je total na nic 4k, hdr..., obrovska uhlop, pri tej vzdial staci 49-55 fhd, ziadne ips, skor VA, viac ako 60hz nevyuzije, nebude to mat na sport, ps4, netvrdim ze obrazovo je hisense za 1000€ na nic ale na co by to bolo?, ja by som sa drzal tohto - pre jeho ucel kupovat od panasonic, sony, samsung, fhd, 49-55, Va panel, v tomto na hz a svetle nezalezi, kedze doba samsungu j6272-82 je prec treba brat samsung ue49az55-m5572, 5672, 5502, su to dobre tv za malo penazi pre priemerneho uzivatela, nech nikto necaka ze ked kupi 4k10bit a pusti tam nejake video cez nejaky appleplayer ze padne na zadok a v pripade druhom treba brat to lg, fhd oled 100hz je dalej ako vsetko ostatne v danej cenovej do 1000€
-
Ryan Giggs
VIP
Specifikacie ta nenavedu nikam.
Merania sondou neklamu, nesplietaj.
A aj ked ti nedaju o obraze definitvu, ale v takej recenzii mas aj textovu cast so subjektivnym nazorom autora. Takze spolu s meraniami ti to da velmi dobru ucelenu informaciu. Hlavne vacsinou mas tych recenzii na konkretny model viac, tak si to vies dat dokopy co sedi a co nie.
Ked to mam brat do absurdna ako ty, tak sluzbu mu urobi aj ten najlacnejsi TV v danej uhlopriecke co je na trhu. Tak je zbytocne vyhadzovat peniaze za M5, ked sa to da ovela lacnejsie. Takze toto je hlupy argument.
A podstatna vec, ak je to na firmu, tak si to vedia dat do nakladov, takze cena je viacmenej irelevantna. A pre taku firmu je to aj forma prestize, klient si urcite urobi iny dojem ked uvidi nejaku obriu obrazovku, s "luxusnym" tenkoramcekovym dizajnom, ako ked to uvidi na pidi TV s "sest metrov" hrubym ramom.
Keby si si tu presiel vlakna, tak M5 odporucam casto miesto uhd. Ale nebudem niekomu odporucat TV za 500€ ked ma rozpocet dvojnasobny. Teba vidiet veci v sirsom kontexte.
Merania sondou neklamu, nesplietaj.
A aj ked ti nedaju o obraze definitvu, ale v takej recenzii mas aj textovu cast so subjektivnym nazorom autora. Takze spolu s meraniami ti to da velmi dobru ucelenu informaciu. Hlavne vacsinou mas tych recenzii na konkretny model viac, tak si to vies dat dokopy co sedi a co nie.
Ked to mam brat do absurdna ako ty, tak sluzbu mu urobi aj ten najlacnejsi TV v danej uhlopriecke co je na trhu. Tak je zbytocne vyhadzovat peniaze za M5, ked sa to da ovela lacnejsie. Takze toto je hlupy argument.
A podstatna vec, ak je to na firmu, tak si to vedia dat do nakladov, takze cena je viacmenej irelevantna. A pre taku firmu je to aj forma prestize, klient si urcite urobi iny dojem ked uvidi nejaku obriu obrazovku, s "luxusnym" tenkoramcekovym dizajnom, ako ked to uvidi na pidi TV s "sest metrov" hrubym ramom.
Keby si si tu presiel vlakna, tak M5 odporucam casto miesto uhd. Ale nebudem niekomu odporucat TV za 500€ ked ma rozpocet dvojnasobny. Teba vidiet veci v sirsom kontexte.
-
peterkozel
Medium Professional
merania neklamu ale autor recenzie uz ano, je v tom zmatok, neraz vidim v testoch v tv uplne iny vysledok ako v testoch na nete, recenzie su vela x site na mieru ako propagacia toho a tamtoho, ja som velky odporca 4k, teda ak niekto nechce hrat, urcite si videl obraz na tv do 600e vs obraz na 900e tv a rozdiel bol iba v tom ze ten drahsi mal v popise plno nezmyslov, iba chcem povedat ze nie je vsetko preflakat vela penazi a cakat ze to pohladka oci
-
Ryan Giggs
VIP
To su bludy. Keď je nejaky TV recenzovany na 5-6 serveroch rôzne po svete, tak ťažko je to nejaka propagacia, alebo nejako ovplyvnene. To su konšpiracie.
Drahši TV znamena v drvivej väčšine aj lepši obraz. Ono to nie je len tak pre nič za nič. Samozrejme vynimky sa najdu, ale je ich malo. Už len 100 Hz panel je veľky posun.
Drahši TV znamena v drvivej väčšine aj lepši obraz. Ono to nie je len tak pre nič za nič. Samozrejme vynimky sa najdu, ale je ich malo. Už len 100 Hz panel je veľky posun.
-
peterkozel
Medium Professional
takto som to nemyslel, ludia su lahko zblbnutelny, staci jeden clanok a ludia kupia a to ze si vyrobcovia zaplatia recenziu v ich prospech nie je ziadna komspiracia a ked uz clovek ide kupovat osobne oklame ho 4k promo putac a predavac, inak myslim ze pisal 1000e bez dph tak to by som bral toto
https://www.alza.sk/55-sony-bravia-kd-5 ... 803013.htm
ked uz chce 4k tak najlac va 100hz direct led
https://www.alza.sk/55-sony-bravia-kd-5 ... 803013.htm
ked uz chce 4k tak najlac va 100hz direct led