4K TV do 1000€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 4K TV do 1000€

Príspevok od používateľa wladas »

Konspiraciu myslel 6 roznych zaplatenych testov. Nie jeden.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

peterkozel napísal:takto som to nemyslel, ludia su lahko zblbnutelny, staci jeden clanok a ludia kupia a to ze si vyrobcovia zaplatia recenziu v ich prospech nie je ziadna komspiracia a ked uz clovek ide kupovat osobne oklame ho 4k promo putac a predavac
To ze sa ludia nechaju v obchode zblbnut, nijako s recenziami nesuvisi. Prave naopak, keby to citali, tak ich nikto nezblbne.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

takto to nefunguje, ludia nemaju sajnu co sa to tam pise, narazal som napr na to ze na dvojke v test magazine vyhrava vela x tv ktora je v recenziach na nete hodnotena uplne zle, potom ides do predajne a tam ti manik natlaci nejake 4k ips a potom sa uz neorientujes a kupis volovinu, ozaj aotor uvadza je na tom budu pustat zakaznikom 4k videa, to sony vychadza v cenovej naj

https://www.displayspecifications.com/en/model/edc0a4c
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ze to tak nefunguje ale nie je predsa problem recenzii. To je problem ludi ze si nic dopredu nenastuduju. Zato televizory nemozu a ani seriozne recenzie.

To co ide na testmagazine to nie su recenzie. To su zaplatene clanky dtestu, co je uplne to najhorsie co existuje. Tam dopadnu testy vzdy uplne opacne ako na ostatnych portaloch po svete. 10 webov za zhodne aj namera ze TV X je najlepsi, na dteste ho ale skritizuju, a uplny odpad je vzdy vysoko. Az podozrivo casto vyhrava LG. :-)

Dtest je dobry akurat tak na testy kecupov ale nie elektroniky. To su totalne bludy, videl som raz ako taky "test" (ale sluchadiel, nie TV) prebieha. :-D

Ked ale mas nejaku recenziu kde aj meras vysledky, tak tam nemozes napisat opak ako namera sonda. To neokecas, aj keby ti zaplatili. A navyse ako som pisal, vies si najst X dalsich recenzii rovnakeho modelu v roznych krajinach. Tam sa asi sotva stane ze nejaky vyrobca si zaplati vsetky portaly na svete. To je predsa nezmysel.

Dalsi "zaujimavy" pripad je cesky digizone. Tam ti napise litanie o ovladani TV, menu, co to vie prehrat a o obraze, co je podstata televizora, 2 (slovom dva, naozaj neprehanam) riadky. :-D

Tak ak si myslel tym klamanim dtest, tak to suhlasim. Lenze ja tu cely cas pisem o serioznych recenziach s meraniami kde to neoklames (hdtvpolska.com, benchmark.pl, avforums.com, hdtvtest.co.uk, rtings.com, flatpanelshd.com, avcesar.com, lesnumeriques.com, avmania.cz, hdtelevizija.com....). Tam kde chyba meranie, to nie je recenzia.

Ten Sony nie je naj. TCL U65S9906 je lepsi TV. A lacnejsi, s vacsou uhloprieckou. To je bezkonkurencny pomer cena/kvalita.Ak je este teda dostupny.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

pochopili sme sa, ale vies ako to chodi, je hrstka ludi co si precita serioznu recenziu, vacsina aj tak da na marketing keci, dobre, ved je to sum a fuk, akurad ze ten tcl je prehnuty, sorry, prehnute tv by som z kladivom riesil, ved prave toto bude pren nevhodne, ak to bude pustat zakaznikom a z uhla uvidia divne, neviem mozno je aj model bez toho zakrv, inak bude muset pustat ludom po jednom nech su rovno pred tym a ta uhlop je na 3metre ci kolko to uvadzal extrem, to nebude k nicomu dobrota, dalsia vec neviem kde bude mat ale prehnuty na stene vyzera pekne blbo
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neuvidia z uhla nič divne, ani to na stene nevyzera blbo. Videl som ich na stene veľa a žiaden blbo nevyzeral. Ďalšia vec, to zahnutie na tom TCL je podstatne, podstatne miernejšie ako robia ostatni, takže toto je najmenši problem.
Na 3 metre je 65", pokiaľ chceš niečo z toho 4k mať, uplne minimum. Idealne viac. Takže ano, je to extrem, ale uplne v opačnom zmysle ako tvrdiš ty. Veď to preboha chce na prezentačne učely, tak tam predsa nebude pušťať videa v kvalite filmov z 50-tych rokov v SD rozlišeni. :shock: Aj keby nie, ani na doma pre bežne vysielanie to nie je vôbec veľa.

A najdôležitejšie, modely od Sony, Sama... s konkurenčnym obrazom su 2x tak drahe ako je aktualne ten TCL.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

koncim tuto debatu, staci mi ked radis aby si niekto kupil zahnute tv, zdravim
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ale od nepreferuje zahnute TV. Skor je to kompromis pre kvalitny panel kde zahnutie nieje take katastrofalne.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

nech sa paci, urcite budu z toho zakznici hotovy, 65uhlop z 3metrov, budu mavat hlavou aby ten obraz mali v zornom poli, hlavne ze je zahnuty, cez uhlop 55 to bude iba zloba
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nesplietaj hluposti. Z 3 metrov na takej uhlopriecke to mas normalne v zornom poli a nepotrebujes otacat hlavu. Miesto takych dohadov si to chod niekam overit do obchodu. Postav sa od nejakeho 65" TV 3 metre. Potom sa mozeme porozpravat.
A s tou zlobou si uplne mimo. Ked chces nieco mat zo 4k, musis mat taku uhlopriecku. Aj vacsiu. A hlavne, kvalitne FHD TV uz nie su, tak ta debata o rozliseni prestava davat zmysel.

To ze nemas rad 4k ti neberiem (ani ja to nepotrebujem). Ale pisat kvoli tomu nezmysly vec druha.
A pri tom zahnuti sa pri tom pomere cena/kvalita za ten TV oplati urobit kompromis. Modely od Sony, Samsungu... s takym obrazom stoja dvojnasobok.
Treba si ist ten TV pozriet, nie dristat do vetra.
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

nedavno som kupoval samsung MU557002 z mall.cz bol ktomu aj dron zadarmo :D blbost ktora potesi. Telku mam v zdialenosti 3m a mozem povedat ze zniesol by som aj vecsi, ale ta cena uz ide zavratne hore. Z danej vzdialenosti rozdiel medzi 4k a FHD si moc nevsimnes. Ak si chces uzivat detaily 4k musim si sadnut blizsie. A ked som pripojil PS4 tak som hral aj z 1.5metra a vobec som nemusel otacat hlavu za obrazom ..ako to niekto prezentuje. Prikladam aj fotku kde 55 palcov je z 3 metrov uplne v pohode
Prílohy
37155723_2152388478136376_4426327436229083136_n.jpg
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Ahojte,

chcem sa opytat, mame v kancelarii KD-55XE8596 a chceli by sme este jednu taku istu. Problem je uz ju nepredavaju.
SONY KD-55XF8596 je taka ista vizualne? Pripadne ina, podobna nahrada?

Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

XF85 nie je taky isty, ma IPS panel. XE85 ma VA.
Awattar
Light Professional
Light Professional

A vies mi prosim poradit nejaky ktory je najpodobnejsi k tomu co mame ?
Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Najpodobnejsi je Samsung UE55NU8002. Len ten uz je tazsie dostupny. Uz je asi len v shopoch kde ho maju draho. Potom Hisense H55U7A, ktory je len o trosicku horsi, ale je aj celkom lacny.

Alebo potom na opacnu stranu, 55XF9005 co je TV o kategoriu vyssie oproti spominanym. Ale aj cenovo.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Myslel som vizualne podobne :).

To XF85 ktory ma IPS panel je o moc horsi ako to XEcko ? Ako teraz nejde uplne o nejaky obraz, len nech su dve take iste TV (dizajnovo).

Nie su vedla seba, su v inych miestnostiach, tak nech to sedi vsetko :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak IPS nevie zobrazit ciernu, tym padom ma aj 3-4x horsi kontrast a vyssie riziko cloudingu. Inak funkcne je to +/- to iste.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak ved vizualne si to vies porovnat aj sam nie? nepotrebujes az taku odbornu pomoc si myslim, rozklikni si sony tv vo filtroch a porovnavaj
Napísať odpoveď