EU posun casu
Re: EU posun casu
'normalny' je teraz 
Teraz by ti posunutie aj tak nepomohlo ked je slnko tak kratko hore
Posuvanim casu len posunies zapad a vychod slnka, nepredlzujes 
zimny na "normalny", vtedy nemam problem zaspat do par minut, nj vychcane slnkobeardie napísal:'normalny' je teraz
Ale zimny cas nieje spravny vyraz. Zmeneny je ten letny.
Európska komisia vyzýva občanov EÚ: Dajte nám vedieť či chcete letný čas alebo nie
Priamy odkaz na anketu: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/20 ... rangements
Mozno by sa mohla aj v tejto teme spustit anketa.
EDIT: V ankete na hojko by mohli byt 3, resp. 4 odpovede, ako v ankete EU, tu je upravene znenie:
- trvalý zimný čas
- trvalý letný čas (hodiny sú v porovnaní so zimným časom posunuté o jednu hodinu napred)
- zachovanie striedania
- nemám na to názor/neviem
Priamy odkaz na anketu: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/20 ... rangements
Mozno by sa mohla aj v tejto teme spustit anketa.
EDIT: V ankete na hojko by mohli byt 3, resp. 4 odpovede, ako v ankete EU, tu je upravene znenie:
- trvalý zimný čas
- trvalý letný čas (hodiny sú v porovnaní so zimným časom posunuté o jednu hodinu napred)
- zachovanie striedania
- nemám na to názor/neviem
-
Solo_Kamen
King
chýba ti možnosť trvalý zimný/letný čas. Mne osobne je jedno, ktorý by bol, hlavne aby sa to už nestriedalo.
V dnešnom pracovnom a životnom tempe by sme možno mali skôr uvažovať o predĺžení hodín jedného dňa z 24 na 30. 
-
Solo_Kamen
King
Dlhodobý trend dĺžky pracovnej doby je klesajúci, keby máme robiť tak ako pred 100 rokmi, tak by sme po deviatej hodine skoro všetci skolabovali 
uplne prakticky: kto zaplati aktualizaciu vsetkeho toho kodu, ktory urcuje v akom casom pasme krajina je? po zavedeni zmeny, bude vlastne v dvoch.
takze kto bude sponzor? lebo ja ako danovy poplatnik nechcem platit za nepotrebnu kravinu.
takze kto bude sponzor? lebo ja ako danovy poplatnik nechcem platit za nepotrebnu kravinu.
som za jeden cas, jedno ktory, hlavne nech sa to neposuva.
Nie som citlivý, nevadilo by mi ani posúvanie času každý mesiac. Posun jednu hodinu si jednoducho ani nevšímam, čiže posun by som nechal.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
V prieskume som hlasoval, len som nepochopil, naco chcu emailovu adresu a dalsie osobne udaje, vyplnil som im tam kraviny.
Co sa tyka zmien casu, som za zrusenie zmien, a ci ostane letny alebo zimny je mi jedno.
Co sa tyka zmien casu, som za zrusenie zmien, a ci ostane letny alebo zimny je mi jedno.
Buď rád, že nechceli číslo OP, ako prevenciu voči ruským trollom. 
Mne je to fakticky jedno, osobne to nepociťujem negatívne. Ale ak to veľa ľuďom vážne spôsobuje problém, nech sa to zruší.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Viete si predsatvit kolko prace budu mat programatori s prekopanim vstekych kniznic, systemov a frameworkov, ktore riesia cas, casove zony a aritmetiku, ked sa to teraz zrusi? 
Ako to myslis, ze 1 krajina bude vo 2 casovych pasmach?jackb napísal:uplne prakticky: kto zaplati aktualizaciu vsetkeho toho kodu, ktory urcuje v akom casom pasme krajina je? po zavedeni zmeny, bude vlastne v dvoch.
Prave to ze rozne krajiny to maju inak je nakladne.
Taktiez samotne striedanie sposobuje rozne problemy a je tiez nakladne.
Ak ti ide o peniaze, tak tu je zaujimavy clanok:jackb napísal:takze kto bude sponzor? lebo ja ako danovy poplatnik nechcem platit za nepotrebnu kravinu.
Zmena času je takmer tak drahá, ako fungovanie celej EÚ
"Argumentujú pritom štúdiou deviatich európskych univerzít, z ktorej vyplýva, že priame a nepriame náklady na zdravotné následky v EU, spôsobené zmenou času, môžu predstavovať až 131 miliárd eur."
Inak pokial zijes v UK, tak sa ta to uz zrejme tykat nebude, pokial sa Britania neprisposobi EU, potom sa s tym budes musiet zmierit.
neviem, ci ja pisem tak zle, alebo ty po mne nedokazes citat.
ano, Slovensko by za stavu kedy UK ostane pri striedajucom sa case (co je velmi vyhodne aj pocas leta, aj pocas zimy), bolo pasmach GST+1 aj +2.
a o peniaze mi ide cisto na prepisanie vsetkeho kodu, podla ktoreho je Slovensko len v GST+1, kedze to budu hodiny roboty navyse a hlavne za prisernu kravinu. a s tym suvisia aj sposobene straty a komplikacie v doprave.
preto som jednoznacne proti.
ano, Slovensko by za stavu kedy UK ostane pri striedajucom sa case (co je velmi vyhodne aj pocas leta, aj pocas zimy), bolo pasmach GST+1 aj +2.
a o peniaze mi ide cisto na prepisanie vsetkeho kodu, podla ktoreho je Slovensko len v GST+1, kedze to budu hodiny roboty navyse a hlavne za prisernu kravinu. a s tym suvisia aj sposobene straty a komplikacie v doprave.
preto som jednoznacne proti.
-
hifionania
Novice
Som za aby zostal ten "spravny" cas a viec sa to uz nemenilo.
Som za taký čas, aby slnko zapadalo vždy o 20:00
To je nápad tisícročia
.
Alebo keď niekto nemá ani len ten sedliacky rozum
Alebo keď niekto nemá ani len ten sedliacky rozum