Vaporizer
Re: Vaporizer
arizer solo nie je tak uplne portable vaporizer. uz len to ze do tej diery davas dlhu sklenenu trubicku cez ktoru tahas. ja som raz z nejakych papierikov ci bluntov zobral plastovu zatvaratelnu trubicku (taketo nieco), na spodok nastrkal papier tak aby sa tam presne zmestila ta sklenena trubicka bez toho aby sa hybala a prenasal som to tak. potom si kludne mohol mat nalozene vnutri a len vytiahnut a strcit do vaporizera.
Neviem, ako solo 1 ale solo 2 ma aj take to puzdro na opasok ktore ma 2 bocne puzdierka do ktorych mozes dat 2 naustky ktore maju silikonovy uzaver, takze si vies loadnut 2 naboje, a prihodit si to do puzdierka, kedykolvek nabit a si good to go. Kazdopadne pravda, ze nie je uplne taky ten carry-on typ ale skor taky ze priniest to niekam.
Kazdopadne, som nadmieru spokojny, zaujimava skusenost, ten high uplne iny pri 180°C, tesim sa az poexperimentujem
vsetko slo uplne smooth ziadne opletacky, akurat som trosku nevedel odhadnut mieru a aaacid mal si pravdu - ta komora je dost velka a je toho na jedneho asi moc ale to este nejak vyladim.
Diky moc za rady
Kazdopadne, som nadmieru spokojny, zaujimava skusenost, ten high uplne iny pri 180°C, tesim sa az poexperimentujem
Diky moc za rady
No čo, ako ti to funguje?
Je to síce OT, ale dnes som narazil (na nete) na toto - povedal by niekto z vás, že je to zelená?
Je to síce OT, ale dnes som narazil (na nete) na toto - povedal by niekto z vás, že je to zelená?
Takto zamlada to vyzera ako zihlava... 
Funguje to super, vsetko tak ako som si predstavoval. Trosku si zvykam na ten hussle s tym (caste cistenie, vykladanie, nakladanie a celkovo manipulacia s tym) ale inak super.
Funguje to super, vsetko tak ako som si predstavoval. Trosku si zvykam na ten hussle s tym (caste cistenie, vykladanie, nakladanie a celkovo manipulacia s tym) ale inak super.
zamlada? sak to je uz celkom velka rastlina.
to bude nejaky riadny hybrid, tie listy su uplne divne.
inak som sa bol minule pobicyklovat za letisko ako je stefanikova mohyla, tam je tych rastlin... normalne popri cykloceste stovky rastlin... takto sa pestuje polna trava?
to bude nejaky riadny hybrid, tie listy su uplne divne.
inak som sa bol minule pobicyklovat za letisko ako je stefanikova mohyla, tam je tych rastlin... normalne popri cykloceste stovky rastlin... takto sa pestuje polna trava?
Tak som myslel, kym este nema urodu 
Fuha to aby som siel tiez sa povozit. Inak ked sme boli frackovia, kamos nasiel pri nejakom poli v podunajskych tiez urodu, boli sme žať, asi 3 cestovne tasky plne, my 13 rokov v Autobuse s tym
krasne casy.
Fuha to aby som siel tiez sa povozit. Inak ked sme boli frackovia, kamos nasiel pri nejakom poli v podunajskych tiez urodu, boli sme žať, asi 3 cestovne tasky plne, my 13 rokov v Autobuse s tym
Volá sa to "fríszka kačka" (frisian duck) a má nejakú mutáciu génu, ktorý je zodpovedný za tvar a veľkosť listov. Keď si všimnete, má také jednoduché listy, ktoré sú akoby zakončené tromi hrotmi, takže keby ste z listu spravili odtlačok, tak to vyzerá ako stopa kačky. Aktuálne jedna z najpredávanejších outdoor odrôd, práve kvôli tomu, že do momentu než začne kvitnúť je takáto nenápadná = znižuje sa riziko, že vám niekto rastliny ukradne alebo že vás udá policajtom. Holanďania aktuálne pracujú na zakomponovaní tohto génu aj do iných populárnych odrôd, takže je dosť možné, že za pár rokov bude väčšina outdoor odrôd vyzerať práve takto.
A nenarazil si len na technické konope? Lebo na Slovensku je pomerne veľa takých mikropestovateľov. V podstate sa len zatiaľ testuje, v ktorých častiach Slovenska sú najlepšie prírodné podmienky pre konope (zloženie pôdy, počet slnečných dní, nočná teplota). Alebo druhá možnosť je, že je to miesto už monitorované a len čakajú, než niekto príde na žatvu a začne si to doma sušiť.
Najvyšší súd SR vydal minulý rok nejaký usmerňujúci výnos, podľa ktorého nie je možné stíhať ľudí za sadenice alebo rastliny konope vo vegetačnej fáze, zjednodušene pretože:
1. Miera spoločenskej nebezpečnosti a teda výška trestu sa posudzuje podľa koncentrácie THC a hmotnosti sušiny. Obe tieto veličiny môže ovplyvniť množstvo faktorov. Žalobca musí predložiť dôkazy o vašej vine (v tomto prípade expertízny znalecký posudok). Teoretické a hypotetické úvahy v rovine "čo by, keby..." nie sú dôkazy.
2. Nie je možné preukázať úmysel (pokiaľ sa k tomu obvinený neprizná). Rastliny vo vegetačnej fáze nemôžu byť pokladané za "prekurzor" podľa príslušného zákona. To by mohli stíhať aj lekárnikov alebo predavačky v drogérii, keďže oni predávajú látky potrebné na výrobu napr. pervitínu.
A nenarazil si len na technické konope? Lebo na Slovensku je pomerne veľa takých mikropestovateľov. V podstate sa len zatiaľ testuje, v ktorých častiach Slovenska sú najlepšie prírodné podmienky pre konope (zloženie pôdy, počet slnečných dní, nočná teplota). Alebo druhá možnosť je, že je to miesto už monitorované a len čakajú, než niekto príde na žatvu a začne si to doma sušiť.
Najvyšší súd SR vydal minulý rok nejaký usmerňujúci výnos, podľa ktorého nie je možné stíhať ľudí za sadenice alebo rastliny konope vo vegetačnej fáze, zjednodušene pretože:
1. Miera spoločenskej nebezpečnosti a teda výška trestu sa posudzuje podľa koncentrácie THC a hmotnosti sušiny. Obe tieto veličiny môže ovplyvniť množstvo faktorov. Žalobca musí predložiť dôkazy o vašej vine (v tomto prípade expertízny znalecký posudok). Teoretické a hypotetické úvahy v rovine "čo by, keby..." nie sú dôkazy.
2. Nie je možné preukázať úmysel (pokiaľ sa k tomu obvinený neprizná). Rastliny vo vegetačnej fáze nemôžu byť pokladané za "prekurzor" podľa príslušného zákona. To by mohli stíhať aj lekárnikov alebo predavačky v drogérii, keďže oni predávajú látky potrebné na výrobu napr. pervitínu.
Ja som rozmyslal tiez ze ci to nemoze byt nasadene pestovatelmi, vraj konope odpudzuje skodcov, tak by som aj chapal ze je to na okraji pola a sa mi to zda byt velmi nerovnomerne (niekde je toho vela, niekde malo, niekde nic)...
A vyzera to byt dost shitka, hlavne to tam rastie samec samica hlava nehlava, takze uroda ak bude bude extremne biedna.
Ci je to technicke konope to ja ale nespoznam...
A vyzera to byt dost shitka, hlavne to tam rastie samec samica hlava nehlava, takze uroda ak bude bude extremne biedna.
Ci je to technicke konope to ja ale nespoznam...
V správach dávali, že americký veľvyslanec v SR zorganizoval spomienkovú jazdu za generála Štefánika - výročie vzniku SR a ČSR. Ako diplomati išli na bajkoch do Ivánky, tak bolo vidieť práve to tebou spomínané kukuričné pole lemované trávou popri ceste.
Tak som pozisťoval, že to tam už roky je a šíri sa to po celom juhozápadnom Slovensku. Ide o konopu rumoviskovú (cannabis ruderalis), čiže o tú odrodu, ktorú krížia so sativou alebo indikou a získavajú tak tie "Auto" odrody. U nás je to invazivna rastlina pôvodom z Ruska.
Nechávajú to tam, pretože by stálo milióny s tým nejako bojovať a je aj tak možné, že by sa to nepodarilo dostať pod kontrolu, tak ako v prípade iných invazivných rastlín v SR. Obsahuje minimum THC a je dosť možné, že to nechávajú úmyseľne rásť, pretože to nelegálnym outdoor farmárom môže totálne doje*** úrodu. Peľ z ruderalis vie normálne oplodniť samičie rastliny indiky, sativy aj hybridov (tak predsa šľachtia auto odrody). Vetrom vie doletieť aj niekoľko kilometrov.
Tak som pozisťoval, že to tam už roky je a šíri sa to po celom juhozápadnom Slovensku. Ide o konopu rumoviskovú (cannabis ruderalis), čiže o tú odrodu, ktorú krížia so sativou alebo indikou a získavajú tak tie "Auto" odrody. U nás je to invazivna rastlina pôvodom z Ruska.
Nechávajú to tam, pretože by stálo milióny s tým nejako bojovať a je aj tak možné, že by sa to nepodarilo dostať pod kontrolu, tak ako v prípade iných invazivných rastlín v SR. Obsahuje minimum THC a je dosť možné, že to nechávajú úmyseľne rásť, pretože to nelegálnym outdoor farmárom môže totálne doje*** úrodu. Peľ z ruderalis vie normálne oplodniť samičie rastliny indiky, sativy aj hybridov (tak predsa šľachtia auto odrody). Vetrom vie doletieť aj niekoľko kilometrov.
Nájde sa tu niekto kto má skúsenosť s týmto vapíkom? spax2-black
Neviem prísť na to či je na sušinu alebo len na e-liquid. Zvažujem aj objednávku z aliexpressu ale niesú potom úplne na nič? Neviem či sa oplatí investovať alebo to ani nie je veľký rozdiel oproti cinskym z aliexpressu...
Neviem prísť na to či je na sušinu alebo len na e-liquid. Zvažujem aj objednávku z aliexpressu ale niesú potom úplne na nič? Neviem či sa oplatí investovať alebo to ani nie je veľký rozdiel oproti cinskym z aliexpressu...
Už je pax3, ktorý stojí okolo 199€ vo verzii complete kit. Ten je aj na rastlinku, aj na extrakt. Základná verzia pax3 je len na rastlinku a stojí okolo 150€.Mrs.S napísal: 16 sep 2021, 15:48 Nájde sa tu niekto kto má skúsenosť s týmto vapíkom? spax2-black
Z Číny je to podstatne lacnejšie, ale na druhej strane sú to väčšinou plastové šmejdy, kde dochádza k nahriatiu aj plastov...a to potom vdychuješ. Prehrieva sa aj náustok, takže sa môžeš popáliť. Skôr by som si vybral niečo drahšie, kde máš kovovú komoru a nedochádza k ohrievaniu celého prístroja. Tiež by som sa zameral aj na veľkosť komory, ako ľahko sa to napĺňa a čistí, veľkosť batérie, či si to riadiš cez appku alebo je "počítač" priamo v prístroji, koľko stoja náhradné diely, či je diskrétne a prenosné, alebo sa do prístroja musí niečo zasúvať a pod.
urcite sa oplati investovat do niecoho lepsieho. ja mam svoj arizer solo uz 7 rokov a sice je cely dobity a baterka uz vydrzi ovela menej ale fungovat funguje a stale je to moj najoblubenejsi sposob uzivania.
par krat som rozmyslal o vymene, prave nad paxom (alebo niecim podobnym) lebo ten moj arizer je dost nevhodny na prenasanie. sklenena trubicka sa sice cisti pomerne jednoducho ale uz sa mi podarilo 2 rozbit ked som ho niekam bral. nastastie aj teraz je mozne kupit novu.
pozri toto:
https://old.reddit.com/r/vaporents/wiki ... _consensus
https://old.reddit.com/r/vaporents/wiki/vape-consensus
su tam rozne kategorie podla ceny ale co som tak zbezne pozeral tak tie lacnejsie nie su elektricke ale rucne, ze to proste len zapalovacom nahrievas.
neviem ako je to s dostupnostou tu na slovensku, mozno niektore budu tahsie zohnatelne, ale napriklad ja som tych 7 rokov dozadu kupoval cez ebay z USA a aj s postovnym aj s clom to bolo lacnejsie nez tu.
oprava, tie lacnejsie nie su rucne na zapalovac ale na butan. co moze byt aj vyhoda. popravde teraz pozeram na dynavap a vypada to velmi dobre. maju nejaky uvitaci balicek za 63 dolarov aj s postovnym na slovensko. chvilku ma uz ruka svrbela ze to idem objednat
Autoeditácia príspevku po 19 min 29 sek:
par krat som rozmyslal o vymene, prave nad paxom (alebo niecim podobnym) lebo ten moj arizer je dost nevhodny na prenasanie. sklenena trubicka sa sice cisti pomerne jednoducho ale uz sa mi podarilo 2 rozbit ked som ho niekam bral. nastastie aj teraz je mozne kupit novu.
pozri toto:
https://old.reddit.com/r/vaporents/wiki ... _consensus
https://old.reddit.com/r/vaporents/wiki/vape-consensus
su tam rozne kategorie podla ceny ale co som tak zbezne pozeral tak tie lacnejsie nie su elektricke ale rucne, ze to proste len zapalovacom nahrievas.
neviem ako je to s dostupnostou tu na slovensku, mozno niektore budu tahsie zohnatelne, ale napriklad ja som tych 7 rokov dozadu kupoval cez ebay z USA a aj s postovnym aj s clom to bolo lacnejsie nez tu.
oprava, tie lacnejsie nie su rucne na zapalovac ale na butan. co moze byt aj vyhoda. popravde teraz pozeram na dynavap a vypada to velmi dobre. maju nejaky uvitaci balicek za 63 dolarov aj s postovnym na slovensko. chvilku ma uz ruka svrbela ze to idem objednat
Autoeditácia príspevku po 19 min 29 sek:
Ďakujem za odpovede, práve tou kvalitou z ciny som si nebola istá, ale zároveň som nečakala že je to až tak zle
A zas pri tých kvalitnejších už mám zmätok že na čo všetko pri tom myslieť
Videla som aj vaporizačnú fajku už, s tým máte skúsenosť? To asi bude dobré len zo zdravotného hladiska, tipujem, že na nenápadnosť to moc nepomôže ale stojí také niečo za to? //del
Videla som aj vaporizačnú fajku už, s tým máte skúsenosť? To asi bude dobré len zo zdravotného hladiska, tipujem, že na nenápadnosť to moc nepomôže ale stojí také niečo za to? //del